Aşılama Eylül ayında aşılama yaptıracaklar geri sayımımızı başlatalım...

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Kızlar bi şey sorucam ya bana rahim t şeklinde demişti doktor. Dün sabah gittiğimde aşılamanın tutmamasının sebebi bu mu diye sordum doktora. Öyle diyenler var ama ben bunun mantığını anlamıyorum neden hamile kalamasınlar ki dedi. Eğer sen kalmazsan aklımızda kalmasın diye histereskopiyle kenarlarını törpületirsin dedi.

Tabi ben korktm yine. Hiç anestezi almadım, bugüne kadar hiçbi operasyon geçirmedim. Doktora da böyle söyledim. Tekrar açtı baktı filmime. Aralık ayında çekmişti. Durumun vahim bi durum değil merak etme çocuğun olur senin, sen esas stres yapma, şimdiden bunları düşünme dedi. Rahatlattı beni biraz ama hiç bilen duyan var mı bu t rahim ile hamile kalınabiliyor mu?? Hsg resmimi atmaya çalıştım ama yükleyemedim buraya.

Bende de durum aynı 3 doktor değiştirdim hepsi de sıkıntı Yok dedi eğer sebepsiz düşük artarsa aşılama tüp bebek tutmazsa o zaman törpüleri dedi

Ben devlet hastanesine gidyorum gittigim bolumde surekli doktorlarim degisiyor ilk yorumlayan doktorum boyle biseyi soyleme bile gereginde bulunmadi iki bucuk yildir bebegim olmuyor daha sonra bir doktor denk geldi ve cok irdeledi hormonlarim esimin sperm sayisi hersey normaldi son olarak rahim filmime bakti ve t seklinde gibi goruyorum bir engel olmaz dedi danisma geregi duydu ve doktor hocasina atti rfilmi profosor kendisi dedi oda hic bir sikinti olmaz hamile kalabilir hic dusugu varmi diye sordu ve hic dusugum yoktu benim icimi rahatlatti zaten bu hamile kalmana engel degil dedi bence islem yaptirmadan once bir kac doktora danis hemen karar verme

Cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Yani son çare olsun histeroskopi diyorsunuz.

Zaten şöyle bir şey oldu. Aralık ayında çekildim ben bu filmi, o zaman bana bi sıkıntı yok dedi şu an aşılama yapan doktor. Ben filmi devlet hastanesinde başka bi doktora da göstermiştim, o da aynı şekilde sıkıntı yok rahim filminde dedi. İçim rahatlamştı.
Bana rahmin t şeklinde olduğunu geçen ay ilk aşılama öncesi söyledi doktor. Böyle durumlarda bazen sebepsiz yere olmaz diyorlar ama ben inanmıyorum pek mantığını anlamıyorum neden kalamasın ki dedi.

Ben hiç hamile kalamadım. Ne kimyasal ne düşük falan var. Aklım buna takılıyor o yüzden

Bence içini ferah tut o şekilde rahim olması hamile kalmaya engel değil. Allah’ın izniyle rabbimin istediği vakitte kalırsın. Zaten hepimizin aklına takılan bir sorun olduğu için hamile kalamıyoruz. Trajikomik aslında. Bilmesek bu kadar takmayacağız ve de çok daha rahat hamile kalabileceğiz ama her şeyi öğrenip bildiğimiz için o sorunu sıkıntıya çeviriyoruz. Bolca dua edelim inşallah. Ben fetih hatmini sizlere de tavsiye etmek istiyorum sonuçta bu rabbimin elinde olan birşey ve ona dayanmalı ondan istemeliyiz. Cumartesi günü başlayıp cuma günü biten 41 tane fetih suresinden oluşuyor. 1-3-5-7-7-7-11 şeklinde her gün okuduğumuzda 41 adet fetih okuyarak hatim etmiş oluyorsun ayrıca Meryem suresini 41 gün okuyan arkadaşlarda var. Duymuşsunuzdur belki bende hatırlatmak istedim. ben aşılamamın olacağı hafta bir hatim ettim bugünde başlayacağım haftaya cuma tahlil sonuçlarıma kadar bitmiş oluyor. Artık tevvekül edip sabırla bekleyeceğiz.

Çok doğğru canım, çok şey okumak bilmek bi sürü düşüncelere sebep oluyor, kafamız boş kalmıyor hele ki ben çok takan biriyim en ufak bi şeyi dahi. Doktor her gittiğimde yine streslisin neden diye soruyor, yansıtıyorum halim tavrımla.
Dediğin gibi bol bol dua etmek lazım. Benim okumam iyi değil çok yavaşım o yüzden meryem ve yusuf surelerini dinledim birkaç kez takip ettim ama düzenli yapamadım. Bu ay daha çok üstüne düşeceğim. Fetih suresini de takip ederek 41 kere, hatim yapmış olur muyuz acaba onu yapsam.?

Hanimlar sizde de alt karinda sizi var mi? Ayrica idrarim yakiyor resmen çok sık tuvalete cikiyorum ama o yanma hissi hep var. Belim cok agriyor. Asilama tuttu mu bilmem ama tedavinin de etkileri olabilir.

Yumurta büyüklüğü sayisi sperm sayisi vs
Benim tek yumurtam vardı 15mm iken 3 gün daha ipne kllnp çayltma iğnesi oldum ama son büyüklüğü neydi bilmyrm kntrole çağrmadan iğneni yap demişti eşimin değerlerini şuan hatrlamıyorum sizin nasıldı?

Benim yumurtam 21bucuk olmustu igne yaptigimda. Esimin sperm sayiri 34milyondu yikamadan sonra. Hiz da yüzde 80 idi. Ama morfolojiyi bilmiyorum hic

Gayet iyiymiş hızı sayısı filan inşaallah olur hakkınızda hayırlısı olsun
Insallah. Ilk asilamada sayi daha iyiydi ama benim yumurtam 16mm büyümüştü. 3 gün sonra asilama oldum. Sanirim bir 18mm 20mm olmasi lazimmis. Bizde morfoloji sorunu var. Pek umudum yok ama Allah büyüktür. Hayirli haberler aliriz insallah ikimiz de

Tabi dinleyerek takip edersen de hatim olur

Hanimlar sizde de alt karinda sizi var mi? Ayrica idrarim yakiyor resmen çok sık tuvalete cikiyorum ama o yanma hissi hep var. Belim cok agriyor. Asilama tuttu mu bilmem ama tedavinin de etkileri olabilir.
Benimde idrarda yanma var kasıkta sızı değil ağrı gibi oluyor. Ara ara da işte göğüslerim acıyor. Artık bekliyoruz bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…