- 12 Ocak 2011
- 8.811
- 8
- 158
- 38
- Konu Sahibi landfloves
-
- #10.241
meliscim çok güzel canım çizimlerin
benim yeteneğim vardı okul zamanında çok resmim okul sergisinde yer almıştır ama karikatür tarzında hiç fikrim yok yapabilir miyim bi de uzun zamandır yapmıyorum körelmişimdir uğraşırsam gün yüzüne çıkar ama
teşekkür ederim canım sevindim beğenmene, bak ne güzel seninde varmış yeteneğin üzerine gidildikçe insanın eli açılıyor ara verince gözünde büyüyor insanın anlıyorum yani seni biraz nankör bu işler bırakıyor seni, bende tam tersine doğa,obje vs çizmek istemişimdir ama yok elim buna eğilimli
demek alışkanlık meselesi neyi çizersen o yönün gelişiyo
en aklımda kalan ise kız kulesi resmim vardı çok güzel çizmiştim ama hiç biri durmuyo saklamadım çok salakmışım
öyle deme, istersen şimdi heveslenirsen yeniden çizersin bence, insan o zaman anlayamıyor güzel bir yeteneğinin olduğunu birde yönlendireni yoksa boşa gidiyor öyle
ben kendimden biliyorum, büyük ders aldım liseyi sayılsaldan bitirdim ilk sınavda fizik,kimya, mühndslk bölümleri kazandım, yetmez dedik bir kere daha girdik hani koyunuz ya kim ne yaparsa onu yapıyoruz, sonrasında dank etti ben çalışıyorum ama hayatım boyu bu meslekleri yapabilicekmiyim seviyormuyum? bunları derken hala benim çizmeler bana dandirik geliyordu bilmiyordumki buda bir meslek, sonra Allah razı olsun babamdan geçte olsa farkedip o ön ayak oldu, alanımın dışında tercih yaptım destek oldu gönderdi istediğim okula güle oynaya okudum sonra.
he benim bir kardeşim daha var aynı ailenin evlatrıyız 6 yaşında tiyatro eğitimi aldı tiyatro oyunu oynadı, arkasından keman sonra gitar birşey olsun diye değil sadece seviyormu bunları farkına vardırmak için ve de kendi küçük yaşlarında kararlarını verebildi ben bunu sevmedim diyerek, aileme sorduğumda benim neyim eksikti diye eee o zaman kızım bizde görmemiştik nerden bilelim demişlerdi, onlarada kızmıyorum haklılar sanki bu eğitimler çok uçuk şeyler gibi gösterildi veya parası olana.
sırf bu yüzden eşimlede konuşuyoruz oda aynı şeyden yakınıyor, Allah nasip ederde çocuğumuz olursa öyle doktor ol, mühendis ol,öğretmen ol vs vs saygın bir meslek ol demicez, küçüklüğünden itibaren önüne sericez herşeyi yeteneği ne yönde diye isterse resim yapsın, fotoğrafçı olsun, müzisyen olsun hiç farketmez sevdiği birşeylerde bir yere gelsin Adam olsun, karakteri sağlam olsun.
kızlar ne alaka ben nerden geldim bu konuya offf ama sanırım bu yönden çok dertliyim, hep eğitim ve ülkenin zamanda geri kalmışlığı.
yani hanzadecim bende sende aynı şeylerden müzdaribiz inşallah gelicek nesillerin birçok imkanı olur birçok alanda faliyet gösterirler.
sen tasarımda yapıyomusun?corel photoshop fln???? ben mesela photoshopu bilmek isterdim,eğlenceli çok,birde istediğin yer şeyi yapabiliyosun,bişey kesilcek biçilcek oldumu ben paintten ötesine geçemiyorum malesef :))
grafiker bi arkadaşım var part time bi yerde çalışıyo mesela,bu tarz işler bulabilirsin haftada 1-2 gün gitmelik,kocan istemez ise evden bile iş yapabilirsin
ben lisede resim ödevi verirde hoca..kendiminkini yapardım,birde yapıp sınıfta satardım,bayada para kazanmıştım ha
evet canım yapıyorum,photosop,illustrator,indesign,flash Adobe programları yani corel,freehand de biliyorum, photoshop güzel ucu açık birşey hayal gücüne bağlı istediğin herşeyi yapabilirsin hemde zevkli, freelance çalışma durumunu düşündüm evden yani sonrasında totoma zor geldi çünkü evden hiçbir iş yapılmaz ben bunu bilir bunu söylerim,hadi şimdi yapıcam hadi yemeğe bakayım şuda vardı derken yok olmuyor
oooo seni çakal, yolunu bulmuşsun işte ne güzel, bizdede yapanlar vardı öyle iyi para kazanıyorlardı
Naparsın..Ekmek parası için sanatımı bile sattım :118:
aynen eşim eve krediye yetecek kadar maaş alsa 2 sn bile düşünmem evde olurum. sonra çok istersem keyfe çalışrım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?