Eylül dostluğumuza burada devam (:

haklısınız kızlar sizin kredi ödemeleriniz oldugu sürece biraz zor görünüyor
Rabbim bir kolaylık verir inş. en hayırlı zamanda kucağınıza verir yavrularınızı

canım endişelerinde haklısın tabi. ben çalışıcam doğumdan sonra, son 3 hafta kalana kadar çalışabilir raporu alıp doğum öncesi iznimi doğum sonrasına aktarıcam. ilk 6 ay günde 3 saat süt izni var. işe 1 saat geç gelip 2 saat erken gidicem. öğle arası filanda giderim bebişşimi emzirmeye. çok yorulucam yollarda ama rahat olucak. sizin büyük şehir herşeyi düşünmek zorundasınız tabi. Patronuna bi sorsana ben doğum yapsam geri dönme imkanım varmı diye?bence seni tekrar alırlar çünkü işi iyi öğrendin kaç senedir. kredi için tabiki çalışman gerek ama bu kredi 10 sene bitmiycekki işte.Yada doğum izninde iş ararsın tecrüben var elbet biyer olur.

insanın canından can çıkıyor,onu sevmemesi mümkünmü..şimdide zor yemek temizlik vs.. şikayet etsemde mutluyum sonuçta..ki bebeğinle olan mutluluk eminimki bundan 1000 kat daha büyüktür.

hiçbiriniz kavurarak tarhana yapmıyo mu beee

canım ben beyaz tarhana yapıyorum yani babannemin yaptığı kırmızı oluyo anannemin yaptığı beyaz sadece yoğurt ve tarhana hamurunu yoğurup ekşiterek yapıyo ananem onu seviyorum. kavurarak yapmıyorum. sıcak suda biraz bekletip yumuşatıyorum tarhanayı. sarımsağı salçayı kavurup tarhanayı içindeki suyla beraber döküyorum biraz daha su ekliyorum.

haklısınız kızlar sizin kredi ödemeleriniz oldugu sürece biraz zor görünüyor
Rabbim bir kolaylık verir inş. en hayırlı zamanda kucağınıza verir yavrularınızı

AMİN canım inşallah bize de bir yol bulunur.

kavurarak hiç yapmadım canım yaa..

2 bardak suya 2,5 kaşık koyuyorum. birazda aydından getirdiğim kırmızı biber var onu ekliyorum. o kadar..

insanın canından can çıkıyor,onu sevmemesi mümkünmü..şimdide zor yemek temizlik vs.. şikayet etsemde mutluyum sonuçta..ki bebeğinle olan mutluluk eminimki bundan 1000 kat daha büyüktür.

o bloğun diğer yazılarınıda okursan zaten ne kadar büyük mutluluk olduğunu çok güzel anlatıyo ben onu okudukça sabırsızlanıyorum. Oğlum sağlıkla sıhhatle gelsin işallah bende o günleri göreyim. bide doğduğu andan beri yazmış kadın şimdi oğlu 3 yaşında adım adım her halinin fotoğrafı var filan resmen mucize..

konu dışı olacak ama tarhanayı nasıl pişiriyosunuz
ben tereyagda kavrulmuş şekilde yapılanı seviyorum ama
nasıl oluyo o

canım ben hep kavurarak yaparm.. benim tarhanam kuru tarhana rengide turuncu..

tencereye biraz tereyağ koyup tarhanayı ekle, (bir fincan ikimize yetiyor) tereyağ eridikçe oda kavrulsun karıştır devamlı kokusu değişecek güzel bir koku yayılacak o zman rendelenmiş domatesini ekle ve birazda bu şekilde kavur, sonra soğuk su ve tuzunu ekle, kaynayana kadar hafif hafif karıştır. kaynayınca altını kız az daha pişsin bitti..

Kavurarak yapıyodum daha önce ama çok topak topak kalıyo diye bende suda yumuşatıp yapıyorum artık canım.ama o şekilde yaptığımı anlatayım tarhanayı yağda biraz kavurup azıcık salça ekliyorum kırmızı kırmız çok güzel oluyo hatta biberle domates salçası karışık koyuyorum varsa,sonra yavaş yavaş suyunu ekleyip sürekli karıştırıyorum bide benimki acı sevdiği için pul biber atıyorum biraz.

Son düzenleme:
canım tereyağını erit tarhanayı koy un gibi biraz kavur salça ilave et sonra yavaş yavaş suyunu koy kaynat

not: ben salça koymuyorum tadını değiştiriyor, bir büyük boy rendelenmiş domates çok güzel lezzet veriyor..

ayrıca kavrulmuş domatesli tarhanana sıcak su koyma topaklaşıyor, normal çeşme suyu gibi soğuklukta koy.

birde tereyağ çok güzel oluyor, yoksa zeytinyağıyla yap oda güzel olur. benim yaptığım tarhanayı herkes çok seviyor.

bende domatesle hiç denemedim bikez yapayım bende ozaman

kavurduğunu duyunca çok şaşırdım ben hiç öyle duymadım..bizim tarhana toz şeklinde olur turuncu renklidir.

nohut,kırmızı biber,kese yoğurdu ndan yapılır..

ben pişirirken,domatesi yağda kavururum,içine sarımsak ve kuru nane eklerim.kavrulunca soğuk su koyarım,tarhanayı eklerimi,karıştıra karıştıra pişiririm.yoksa topak olur

sağolun kızlar ben gidip yapayım tarhanamı
domtesle denicem ben de, nane de koyucam

yanına da çıtır ekmek yaparım mis missss

bugün arkadaşım gelecek şinitzel istedi yanına patates püresi tarhanam yok olsa yapardım o yüzden domates çorbası yapmayı düşünüyorum pilavım vardı bi de salata yaparım tamam

bizim tarhana da turuncu oluyo ama asıl en çok yarmadan yapılan tarhanamız oluyo annem yapmış köyden getirecek onu daha çok seviyorum

Geçen pazar evde ilkkez balık pişirdim sardalye aldık mısır unu ve una bulayıp kızarttım karides yaptım midye de almıştık yanına da bol salata yaptım offf tam balık menüsü olmuştu afiyetle yedik eşim kaynım ben sonrada kalpli pasta yaptırmıştm kocişim için doğum gününü kutladık

Son düzenleme:

BENDE istiyorum ya evde balık yapmak
palamut şu ara hem uygun hemde yerli bu hafta alıyım kızartıyım diyorum eşimde mecbur yiyecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…