- 5 Eylül 2014
- 14.236
- 50.116
- 598
- Konu Sahibi gunesaylin
-
Kriz gibi degil mi bende de öyle oluyordu. Gece uyanip da canimin kisir tursu cektigini bilirim. Bir kutu cekme helva yemisligim var elim ayagim titriyodu resmen. Durduramiyordum kendimi ama o istah bitiyor dorduncu ay bitince iki gune bir canim tatli ister oldu. Hiic tatli yemeyen ben esimi bile şaşırtiyordum:)ben 50 kg ile hamile kaldim ama daha 16 inci haftada 55.500 ciktim doktor kontrolunde de doktor bana dikkat ediniz gunes hanim bu sizin icin saglikli degil kucuk bir karin yapiniz var boyunuz 1.55 yurumekde zorlanirsiniz son aylarda daha cok kilo aliniyor dedi. nefes darligi cekersiniz dedi. ama istahliyim diyorum. ben eskide 1 dilim ekmek le doyardim arkadaslar oglenleri 4 dilim yiyorum aksamlari da kizartma turu olunca valla ekmek cok yiyorum. kofte 4 tane yerdim simdi 7 taneyle doyuorum cok tuhaf bise bu anlamadim biseler oluyorrr.
Ayy verebildiniz demek valla tebrik ederim. Iki tur hamilelik varmis ilk uc ay bulantisi olanlar cok kilo almayip hafif geciriyorlarmis. Bir de hic bulantisi olmadan istahi acik olup asiri halsizlik yasayanlar var o grup cok kilo aliyormus ne kadar dogru bilmiyorum ama ben ikinci gruba giriyorum. 7.ay vitiyor 17 kilo aldim suan ama durdu doktor da kota koydu 4 kilo hakkim var onbesgundur bakıyorum 200 gr:) benim dr cok kilo kontroluyle gitmedi ben de gevsek davrandim en sonunda gozumu oyle korkuttu ki gunde bir dilim ekmegi gecmiyorum en bastan yapabilseydim keske. Kilo almak cok zor sicaklarda hele terliyorum yuruyemiyorum cok hareketli biriydim normalde daha cok bel agrisi nefes darligi sislikler... dikkat etmek lazim.50 kiloyla hamile kalip 90 kiloyla doguma girmis bir rekortmen olarak aman diyim dikkat edin gerekirse hastanenin diyetisyeniyle gorusun size hamilelere ozel bir liste hazirlasin. Kilodan kaynakli sağlık sorunlari hic azimsanmayacak kadar fazla. Ben ilk 7 ayda 20 kilo aldim gebelik sekeri ve gebelik tansiyonu cikti, son 2 ay hic kalkmadan yattim ve cok da yemedigim halde 20 kiloyu da son 2 ayda aldim (oyle sismistim ki doktor kontrollerine 42 numara erkek terligiyle gidebiliyordum) korkutmak istemem ama keske birileri beni korkutsaydi da o hale gelmeseydim.
Kilolari verdim mi verdim ama o surecte yasadiklarimi bir ben bilirim...
hamile pilatesi yapın ve bebek için yararlı olmayan şeyleri yemeyin mesela nefsinizi bastırmak için kızartma istediğinde canınız 3 4 tane yiyin mesela hamileyken canım herşeyi istio die cips ye kola iç kızartma ye bebek yerine anne kilo alıo ama sürekli ara öğün yapın yanınızda ceviz fındık bulundurun günde 1 tane kesinlikle yumurta yiyin bi ara öğününüz yoğurt bi ara öğününüz süt olsun zaten tıka basa douynca canınız istemeyecektirArkadaslar su an 4 aylik hamileyim ve 5 kg aldim bile.
nasil bunun altindan kalkacagim arkadaslarim son aylari daha da cok alirsin bunun sonu hayir degil diyorlar
nasil istahimi bastira bilirim cok istahlaniorum hele hele oglenleri canim cok cekiyor yagli yemekler patates kizartmalari.... ama bunlari isteyerek yapmiyorum ne yapmaliyim akil verin
Sağlıklı atıştırmalıklar atın çantanıza,2 ceviz,4 badem,bir avuç kuru üzüm yada kuri kayısı,incir olabilir hangisini seviyorsaniz. Leblebide ekleyebilirsiniz pakete,ara öğün olarak hem sağlıklı hem tok tutan bir yöntem bu.arkadaslar cvplariniz iicn tskler ama ben butun gun buroda calisiyorum ve oturarak calistigim icin sanirim o yuzdende kilo almak kolay oluyor . 5 kg 4 ayda cok dedi doktor ilk 3 ay kilo bile alinmamasi gerekiyor normalde daha bebek kucuck dedi. son aylarda daha cok alicaksin dikkat etmelisin dedi cunki boyum cok kisa. simdi dun bunlari duyunca acayip uzuldum ve su agzimi tutmasini bi turlu beceremiyorum kafayi kircam
Son ayimdayim daha 3,5 kilo oldim bu son 4 haftada 20 kilo birden almam diye dusunuyorum. Son ayda alinan sey kilo degil bence odem bildiginiz bir sabah uyaniyorsunuz ve eliniz konulunuz yuzunuz hatta burnunuz bile buymus. Beim az kilo almamin sebebi zaten cok kilolu hamile kalmis olmam 88 ile hamile kaldim 3,5 kilo aldim ustune sadece. Ama masallah elimden nutellayi zor aliyorlar hic sikmayin caninizi.arkadaslar cvplariniz iicn tskler ama ben butun gun buroda calisiyorum ve oturarak calistigim icin sanirim o yuzdende kilo almak kolay oluyor . 5 kg 4 ayda cok dedi doktor ilk 3 ay kilo bile alinmamasi gerekiyor normalde daha bebek kucuck dedi. son aylarda daha cok alicaksin dikkat etmelisin dedi cunki boyum cok kisa. simdi dun bunlari duyunca acayip uzuldum ve su agzimi tutmasini bi turlu beceremiyorum kafayi kircam
Ayy verebildiniz demek valla tebrik ederim. Iki tur hamilelik varmis ilk uc ay bulantisi olanlar cok kilo almayip hafif geciriyorlarmis. Bir de hic bulantisi olmadan istahi acik olup asiri halsizlik yasayanlar var o grup cok kilo aliyormus ne kadar dogru bilmiyorum ama ben ikinci gruba giriyorum. 7.ay vitiyor 17 kilo aldim suan ama durdu doktor da kota koydu 4 kilo hakkim var onbesgundur bakıyorum 200 gr:) benim dr cok kilo kontroluyle gitmedi ben de gevsek davrandim en sonunda gozumu oyle korkuttu ki gunde bir dilim ekmegi gecmiyorum en bastan yapabilseydim keske. Kilo almak cok zor sicaklarda hele terliyorum yuruyemiyorum cok hareketli biriydim normalde daha cok bel agrisi nefes darligi sislikler... dikkat etmek lazim.
belki biraz spor yapsan, bir de yağlı zararlı şeylerden bebeğini düşünerek uzak durmaya çalışarkadaslar cvplariniz iicn tskler ama ben butun gun buroda calisiyorum ve oturarak calistigim icin sanirim o yuzdende kilo almak kolay oluyor . 5 kg 4 ayda cok dedi doktor ilk 3 ay kilo bile alinmamasi gerekiyor normalde daha bebek kucuck dedi. son aylarda daha cok alicaksin dikkat etmelisin dedi cunki boyum cok kisa. simdi dun bunlari duyunca acayip uzuldum ve su agzimi tutmasini bi turlu beceremiyorum kafayi kircam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?