Eyvah hamilelik kilolariyla basim dertte ne yapmaliyim

50 kiloyla hamile kalip 90 kiloyla doguma girmis bir rekortmen olarak aman diyim dikkat edin gerekirse hastanenin diyetisyeniyle gorusun size hamilelere ozel bir liste hazirlasin. Kilodan kaynakli sağlık sorunlari hic azimsanmayacak kadar fazla. Ben ilk 7 ayda 20 kilo aldim gebelik sekeri ve gebelik tansiyonu cikti, son 2 ay hic kalkmadan yattim ve cok da yemedigim halde 20 kiloyu da son 2 ayda aldim (oyle sismistim ki doktor kontrollerine 42 numara erkek terligiyle gidebiliyordum) korkutmak istemem ama keske birileri beni korkutsaydi da o hale gelmeseydim.
Kilolari verdim mi verdim ama o surecte yasadiklarimi bir ben bilirim...

Öncelikle hayırlı olsun, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

hamileliğinde 26 kilo alan ve oğlu şuan 10 aylık olup aldığı 26 yı da veren biri olarak diyorum ki;
Boşverin ya. :) Hayatınız boyunca aldığınız kilolar arasında hesap vermeyeceğiniz tek dönem bu. Yiyin, için bakın keyfinize.
Son aylarda kilo alımı artıyor evet. Ama başlarda iştah açıklığı daha çok oluyo. En azından bende öyle oldu. 7. aydan sonra duruldu yeme isteğim. Kalorileri sınırlamıştım son 2 ayda, biraz kontrol etmiştim. Yoksa 35 kg falan almış olcaktım :)

bol bol yürüyüş yapın, acıktıkça da bol bol ayran için. Kuruyemiş yiyin. Faydası oluyor.

Ekmek kek pasta tarzı şeylerden şeker çikolatadan uzak dur. Tuz ve şekerden de. Meyva suları falan içme kendin komposto kaynat soğuk iç. Önlem mini kendin alacaksın. Yağlı yemeklerden uzak dur ekmeksiz ye salata tüket bolca. Doğumdan sonra emzirirken kilolar gidiyor gitmezse dukan diyeti yaparsın hem saglıklı hem yağlar dan gidiyor.

Boğazınızı bastıramıyorsanız yediğiniz kadar yürüyüş yapın bence.
bide yedikleriniz çocuğa da yaramaz.İştahınız yarayan şeylere
çalışsa daha iyi olur aslında.

tmm arkadaslar karar verdim bugunki kg mdan yukari cikmayacagim saglikli beslenecegim egerki iki aya kadar bir kg dan fazla almaz isem size yazacagim. dikkat edecegim. abur cubur yaglilardan kurtulmak icin bu boyle gitmez

maşallah iştahın yerindeymiş.ben ölüyom bulantıdan.

Kriz gibi degil mi bende de öyle oluyordu. Gece uyanip da canimin kisir tursu cektigini bilirim. Bir kutu cekme helva yemisligim var elim ayagim titriyodu resmen. Durduramiyordum kendimi ama o istah bitiyor dorduncu ay bitince iki gune bir canim tatli ister oldu. Hiic tatli yemeyen ben esimi bile şaşırtiyordum:)
azvcik tutarsan kendini bu sureci atlatirsin sonra normal seyrinde gider

Ayy verebildiniz demek valla tebrik ederim. Iki tur hamilelik varmis ilk uc ay bulantisi olanlar cok kilo almayip hafif geciriyorlarmis. Bir de hic bulantisi olmadan istahi acik olup asiri halsizlik yasayanlar var o grup cok kilo aliyormus ne kadar dogru bilmiyorum ama ben ikinci gruba giriyorum. 7.ay vitiyor 17 kilo aldim suan ama durdu doktor da kota koydu 4 kilo hakkim var onbesgundur bakıyorum 200 gr:) benim dr cok kilo kontroluyle gitmedi ben de gevsek davrandim en sonunda gozumu oyle korkuttu ki gunde bir dilim ekmegi gecmiyorum en bastan yapabilseydim keske. Kilo almak cok zor sicaklarda hele terliyorum yuruyemiyorum cok hareketli biriydim normalde daha cok bel agrisi nefes darligi sislikler... dikkat etmek lazim.

hamile pilatesi yapın ve bebek için yararlı olmayan şeyleri yemeyin mesela nefsinizi bastırmak için kızartma istediğinde canınız 3 4 tane yiyin mesela hamileyken canım herşeyi istio die cips ye kola iç kızartma ye bebek yerine anne kilo alıo ama sürekli ara öğün yapın yanınızda ceviz fındık bulundurun günde 1 tane kesinlikle yumurta yiyin bi ara öğününüz yoğurt bi ara öğününüz süt olsun zaten tıka basa douynca canınız istemeyecektir

Bence kendinizi hiç durdurmayin , hamilesiniz yiyin ne istiyorsaniz :))
Bir iki saat yürüyüş yapın olsun bitsin
Hamilesiniz sonucta ne kadar fit olabilirsiniz ki Allah askina.
Sonrasında diyetisyene gidip ,zayıflarsiniz cok rahatsiz olduysaniz

47 ile hamile kaldim 61le dogurdum...ilk aylar bulantidan 46ya dustum ama sonradan cok istahim acildi.son aylar cok kil aldm.ama en iyi kilo verme yolu emzirmek..dogumdan 2 ay sonra 48 kiloydum ..bnde korkuyodum veremem diye ama gitti hepsi..

Emzirirsen çok rahat veriliyor Cnm . Ben 17 kilo aldım. Hiç bişey yapmadan bir yılda gitti . Dikkat edersen çok rahat veriliyor. Gerçekten doğum kilosu alındığı HIZLA veriliyor Sıkma Can'ını

Sağlıklı atıştırmalıklar atın çantanıza,2 ceviz,4 badem,bir avuç kuru üzüm yada kuri kayısı,incir olabilir hangisini seviyorsaniz. Leblebide ekleyebilirsiniz pakete,ara öğün olarak hem sağlıklı hem tok tutan bir yöntem bu.
Bunun dışında düşük kalorili meyve sebzelerden bulundurabilirsiniz yanınizda salatalık,elma vb.
Atıstırmanız normal ama atıştırdığınız seylerin saglığınıza kilonuza olan etkisi de önemli.
Kilolarınız için söylemiyorum aslında bunu,her halükarda verirsiniz ama bebeğiniz içinde faydalı bir beslenme şekli olur böylesi.
Sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Rabbim bebeginizi.

Yengem 4. Ayinda 10 kolo almisti. Doguma 30 kg fazlayla girsi. Bebek yasina girmeden 55 kiloya geri dondu bence simdiden bunu dusuup stres yapmayin rabbim daha buyuk dert vermesin verilir o kilolar.

Son ayimdayim daha 3,5 kilo oldim bu son 4 haftada 20 kilo birden almam diye dusunuyorum. Son ayda alinan sey kilo degil bence odem bildiginiz bir sabah uyaniyorsunuz ve eliniz konulunuz yuzunuz hatta burnunuz bile buymus. Beim az kilo almamin sebebi zaten cok kilolu hamile kalmis olmam 88 ile hamile kaldim 3,5 kilo aldim ustune sadece. Ama masallah elimden nutellayi zor aliyorlar hic sikmayin caninizi.

25 haftada ben 6 kilo aldım iyi mi kötü mü bilmiyorum

Ben de hamileliğimde çok kg aldım, rahat ve bulantısız geçtiği için çok iştahlıydım ve 32 kg alıp doğuma girdim. Tosun gibi sağlıklı bir bebeğim oldu şu an bir yaşında ve benim sadece 4 kg fazlam kaldı ve eski kıyafetlerin çoğunu kullanıyorum haaa ama benim iştahım sağlıksız değil sağlıklı şeylereydi. Kızartma hamur zaten sevmem ama bi kalıp peyniri iki üç günde bitirirdim, günde en az yarım lt süt içerdim, deli gibi yoğurt kuruyrmiş vs yedim , maşallah oğlum da nasiplendi yediklerimden :))

bende bulantı yoktu ama tiksinme vardı, maalesef tüm sulu salçalı yemeklerden, tavuktan, yumurtadan,kokulu sebzelerden (lahana, karnıbahar, kerevz, enginar v.s) daha birsürü şeyden tiksinmiştim. değil yemek görmeye tahammül edemiyordum. geriye tabi hamurişleri kırmızı et ve balık kaldı, işyerinde sadece ekmek arası köfte, patares, makarna yiyebiliyordum dolayısıyla inanılmaz kilo aldım. sonra gebelik tansyonu çıktı doktor asla kalkmayacaksın tansiyonun yattıkça düşecek dedi, son iki ay hem stresten hem evde yatıp sıkılmaktan kendimi bir 20 kilo daha almış buldum. son günlerimde belimin bacaklarımın agrısından uyuyamıyordum bile. şimdiki aklım olsa tüm bunlardan tiksinmiş olsam bile asla hamurişi yemez et balık yogurt salatayla 9 ayı geçirirdim :)

herkesin bünyesi farklı canım. Kimine su içse yarar kimi dünyayı yese kilo almaz. benimde 22.haftam toplam da 3 kilo aldım. Bende oturarak çalışıyorum. yemekten de kısmadım şu ana kadar.

doktorun temkinli davranmak ta haklı ama abartılacak bir kilo da almamışsın.

belki biraz spor yapsan, bir de yağlı zararlı şeylerden bebeğini düşünerek uzak durmaya çalış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…