Ya kilonu takma doğurunca vericen akılları verenler kazın ayağı öyle değil!
Niye böyle konuşuyosunuz?
Kadın boyum da kısa diyo. İlk 4 5 ayda kilo bu kadar olmamalı gerçekten çünkü son ayda alınanlar bile bazen zarar veriyor,kendimden biliyorum.
Evet doğurunca tabii ki gidecek. Hamiledir canı çeker tabii ki yesin.
Nefsine sahip olamama konusunda belki en talihsiz benimdir yani çok iyi anlıyorum onu ama son aylarda çok zorlanılıyor konusahibi arkadaşım.
Korkutmak değil gerçek...çok ağırlaşma ve sonra doktorun bu bebek kilolu sezaryen dediğinde çok üzülürsün.
Doğurunca geçer diyenlere bakma.doğurmak hem sana hem bebeğin de bu kilolardan nasibini aldığında ona +zorluklar demek olacak.
Benim şekerim olmadığı halde hatta ilk 5 ay 1 kiloyu bile tam almadığım halde sonrası sıkıntı oldu. Şeker olmamasına rağmen yine de herşeye dikkat etmek zorunda kaldım şu an. Çünkü ne yesem bebek alıyor ve her gidişimde 2 hafta öndeyiz. Normal isteyen biri için kilo zaten eziyet, ben zaten sezaryen olcam amaaaan dersen afiyet olsun sen bilirsin ama inan son aylarını zor geçirirsin. Vücut çok ağırlaşıyor. Doğum sonrasında da çevrendeki "ye sen iki canlısın"cıların "ye sen lohusasın süt olsun"culara evrileceğini bil:))
En azından benim kadar abur cubur bilumum gereksiz zararlı şeylere düşkün biri bile vazgeçebildiyse sen de bi kaç ay vazgeç.
Mümkünse şeker yüklemenden sonra belki gerek kalmıcak belki de verilecek ama şöyle bir önerim var;
Ben ilk şeker olayına girdiğimde kendim takip etmek istedim ısrarla.
Bu çok motive edici oluyor. Açlık tokluk ölçüp ne yediğimi falan da yazıp bana neyin iyi gelip gelmediğini görünce ve doğumumu düşündükçe zararlı olan herşeyi kesmeye çalıştım.
Tekrar söylüyorum ki şekerim yok ama emin olmak adına yükleme yerine böyle yaptım ve olmamasına rağmen devam ediyorum kontrol altında tutmak amacıyla.
Daha şeker yüklemen yapılmadı sanırım ama bi de onun sonucunu gör bence sonra tekrar konuşuruz.
Belki şeker falan da varsa o da sıkıntı oluyor olabilir.
Ama aman ye gitsin yapma tavsiyemdir...
Kendine dikkat et bebişinle keyifli günler:)