- 20 Mart 2008
- 141.918
- 213.824
- 1.423
- 60
Suan bebek ne kadarlik.. aldirmak icin ne kadar sureniz var.. esinle problemler cozelecek gibi mi
Bebek alınmış zaten..
Sorun çıkmış..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Suan bebek ne kadarlik.. aldirmak icin ne kadar sureniz var.. esinle problemler cozelecek gibi mi
Bir sure gidip ailenle yasa esine resti cek ya ayri ev yada bosanirim donmem diye.. ona gore verirsin karariniAyni binadayiz tasinmak istiyorum ama esim tasinmiyor ailesine duskun
Aldirmis miBebek alınmış zaten..
Sorun çıkmış..
Kaymistir herhalde ondanspiral ile korunmasina ragmen hamile kalmis
Aldirmis mi
Canm evi terk etmiştim annemgildeyim üzüntüden mi spiralden mi bilmiyorum kanamam oldu durmayinca hastaneye gittiğimde bebeğimin kalbinin durdugunu öğrendim kürtajla alındı canim. Eşim öğrendiğinde bir kaç kere kapima geldi konuşmak istedi kabul etmemiştim snra sen ne dersen o olacak diyince aileminde etkisiyle konuştum inandım barıştım Son bir kez daha deneyelim diye düzelen şeyler oldu hakkını yiyemem nisanda tasinma kararida aldik ailesine nisanda evi bosaltacagimda dedi ama başka sorunlar çıktı şimdide. yapamayacağımi anladım canım tek celsede bitmesi için delil oluşturmaya calisiyorum ne darp raporu var ne hakaretlere ispatım ama onun bir sürü yalancı şahit var akrabaları onun için herşeyi yapar benm kimsem yok
Yazik yavrum..Bebeğin kalbi durmuş..
Yazik yavrum..
Cani istemis sevismis, bu ne sacma soru kardesim? Kimin haddine bunu sormak. Belki bi ay önce belki iki ay önce ne biöiyosunuzda bu soruyu soruyosunuz? Olmuş birşeyin dönüşü yoksa bu soruda gereksizdir. Olan olmuş artik daha oralari kurcalamaya gerek varmi? Herkes kavga ediyor bazen sabirlar zorlaniyor belki ikilemde kaldi hep kafasi karisti bu son olayda patlak verdi. Hersey olabilir. Lütfen yani hic yakismiyor.Boşanmayı düşünüyorsanız neden sevişiyorsunuz?
4 senelik bir konu bu...Bir sure gidip ailenle yasa esine resti cek ya ayri ev yada bosanirim donmem diye.. ona gore verirsin kararini
nasıl barıstırn allah askına yaa simdi eski konunu gördüm 2015 te bile ne kavgalar etmisisniz keske barısmasaydınızKizlar yine ben bu sefer ne yapacagimi bilmiyorum daha onceki konumdan biliyorsunz bosanmayi dusunen biriyim 2 gun once aileler birbirine girdi oglumun dogum gunuydu buyuk kavga cikti kayonbabam kizina vurdu kizi annemin ustune geldi ben gorumcemle kavga ettim esim beni itti baya birborimize girdik neyse konuya geleyim ogun esyalarimi topladim esimm kimse umurumda deil kal unutalim falan yapti ailemde dusun sinirle karar verme yarin istersen gel dediler bugunde kararimi verdigimi soyledm evi bosaltalim ozaman dedi biraz yapma etme dedikten sonra aksam koli getirecekti ama ben bugun hamile oldugumu ogrendm kizlar akil verin ne yapacagim ben soktayim aldirsam baba izni olmaadan olmazmi cunku soylersem hayatta izin vermez yardim edin lutfen
Duruyorum duruyorum, diyorum ki yazmayacağım. Her gün gördüğüm, acısına ortak olduğum kadınlar hakkında yazmayacağım. Sonra bakıyorum, madem siz bilmemekten utanmıyorsunuz, ben de anlatmaktan utanmayacağım.
1. Feminizm alakalı alakasız demeyeceğim. Feminist'i hakaret olarak kullanmak için gereken birikimsizlikten bahsetmeyeceğim. Siz de farkındasınız demek ki; kürtaj bir kadın hakkıdır ve feministler kadın haklarını savunurlar, tebrik ederim yani sizi, anlamışsınız. Siz de kadın haklarına karşı olmakla rahat rahat övünün.
2. Herhangi bir yasal hak, (ki bu konuda da hala yanlış bilgiler veriliyor tekrar ediyorum, anne cezai sorumluluk sahibi değildir babadan izin almasa bile) tartışılamaz. Sizin dini hassasiyetleriniz, ruhani hassasiyetleriniz, canı kimin aldığını kimin verdiğini düşünmeniz sizi ilgilendirir. Çünkü bu bir zorunluluk değil, hak. İnsanlara haklarını kullanmalarının hesabını soramazsınız.
3. Gülerek başladım okumaya, ağlayarak devam edeceğim, böyle bir bilgi kirliliği olamaz. Yok gebeliğin sonlandırılması sırasında fetüs kaçıyormuş, yok çığlık atıyormuş, o da olmadı ruhu varmış nasıl yapılırmış. Bir kere, herhangi bir fetüs, hiçbir şey yapamaz. Bu yüzden kürtaja kadın hakkı diyoruz, çünkü o kadın olmadan yaşamını sürdüremez. Belli bir haftaya kadar da yaşamının nasıl bir yaşam olduğu tartışılır, bakın tartışıyoruz. Yani bırakın kaçmayı, hiçbir bilinç seviyesine sahip değildir. Çığlık atmasını herkesin komik bulacağına emindim, ama gördüm ki inananlar var. Evinizdeki yemek masasının çığlık atma ihtimali daha yüksek.
4. Süre kısıtlamaları var mı, var. Bu süre kısıtlamaları sadece bebeğin hissetme aşamasıyla mı ilgili, eh pek değil. New York eyaletinde yasal kürtaj süresi 24 hafta mesela. Buna elbette dini hassasiyetler ışığında karar verilmiyor, velev ki verildi diyelim, sizin ruh iddianızı da temel alalım, İslami bilgiler ruhun 120. güne kadar canlıya üflenmediğini söyler. Neye hakim olduğumuz önemli değil, bilimsel olsun olmasın, hakkında konuştuğumuz şeyi iyi bilelim. Tabi ki dinler kürtajı desteklemiyor, ancak belli bir zamana kadar mekruh olduğu belirtilen bir şeyi başkalarına cinayet olarak dayatamazsınız. Diyelim dayattınız, bu hassasiyetteki herkesi oruç tutan ama namaz kılmayan, yalan söyleyen insanlarla uğraşmaya davet ediyorum. Sonuçta istediğimiz farzdan, istediğimiz günahtan başlayabiliyoruz, değil mi?
5. Gebeliğin sonlandırılma işlemine sağlık sorunları dışında izin verilmesin mi? Pekala. Siz aşırı duyarlı, aşırı hassas kadınlardan beklentilerim var. Ayda iki kere gördüğüm kendine şiş sokan kadınların hesabını vereceksiniz. Oğullarınızı öyle bir yetiştireceksiniz ki, en korktuğu günah tecavüz olacak. Çocuğunuz mu olmadı, kendinize düşeni yapıp sürekli sızlanmak yerine bu çocuklardan birine sahip çıkacaksınız,evlat edineceksiniz. Hamile kadınların tüm yükünü azaltacak, doğum öncesi sonrası semptomlarına yardım edeceksiniz. O zaman haklı olursunuz demiyorum, o zaman en azından konuşmaya yüzünüz olur diyorum.
Kizlar yine ben bu sefer ne yapacagimi bilmiyorum daha onceki konumdan biliyorsunz bosanmayi dusunen biriyim 2 gun once aileler birbirine girdi oglumun dogum gunuydu buyuk kavga cikti kayonbabam kizina vurdu kizi annemin ustune geldi ben gorumcemle kavga ettim esim beni itti baya birborimize girdik neyse konuya geleyim ogun esyalarimi topladim esimm kimse umurumda deil kal unutalim falan yapti ailemde dusun sinirle karar verme yarin istersen gel dediler bugunde kararimi verdigimi soyledm evi bosaltalim ozaman dedi biraz yapma etme dedikten sonra aksam koli getirecekti ama ben bugun hamile oldugumu ogrendm kizlar akil verin ne yapacagim ben soktayim aldirsam baba izni olmaadan olmazmi cunku soylersem hayatta izin vermez yardim edin lutfen
Tarihi bile okumaktan erinen insanlarımızı gördükçe neden böyle olduğumuzu anlıyorum ya.
Devlet hastahaneleri baba izni istiyor onun dışında özel muayenelerde,kliniklerde baba izni istenmiyor.Senin istemen yeterli.
Hem de nasıl... Kitap, makale okumayı geçtim de buna bile üşenilir mi? Hem de bu insanlar çocuk büyütüyor yani. Çok vahimanladıkça da ümidi kaybediyorsun değil mi?![]()