• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ezik ikizim

Kadın masum yani öyle mi Çocuğa yapma oğlum ömür geçmez bıktırır demiş mıymıntı demiş
Çocuk da kardeşime mıymıntı olduğun halde sevdiğimi düşünsün istedim demiş anneme yalan söyleyemem demiş yani demiş ki bence de mıymıntısın

İyi de siz de dediniz mıymıntı diye hatta değişmez babam öyle yetiştirdi de dediniz

Evet bunu dile getirmesi hoş değil ama gerçek buymuş

Bu sevgiliden ayrılsa da kardeşiniz böyle davranmaya devam edecek

Adam olsun sorun değildir birlikte aşarız bölümünde samimi ise bence sorun yok

Tam tersini düşünün

Bu ezik diye tabir ettiğiniz kişi damat adayı olsa size anneniz de bunu dile getirse annenize karşı çıkar mıydınız

Bence çıkmazdınız zira kardeşinize bile bu sıfatı rahatlıkla söylüyorsunuz el olan birine daha rahat söylenir

İyi de siz de dediniz mıymıntı diye hatta değişmez babam öyle yetiştirdi de dediniz

Evet bunu dile getirmesi hoş değil ama gerçek buymuş

Bu sevgiliden ayrılsa da kardeşiniz böyle davranmaya devam edecek

Adam olsun sorun değildir birlikte aşarız bölümünde samimi ise bence sorun yok

Tam tersini düşünün

Bu ezik diye tabir ettiğiniz kişi damat adayı olsa size anneniz de bunu dile getirse annenize karşı çıkar mıydınız

Bence çıkmazdınız zira kardeşinize bile bu sıfatı rahatlıkla söylüyorsunuz el olan birine daha rahat söylenir
Benim annem bunu demeyecek kadar eğitimli ve insancıldır deseydi de ben anne neden öyle diyorsun lütfen böyle şeyler söyleme üzülüyorum derdim en azından

Kardeşinin erkek arkadaşı olduğu gibi kabul etmeli kızkardeşini. Zamanla aşarız derken beğenmiyorsa karakterini başka kapıya gitsin. Kardesinin de erkek arkadaşında eminim beğenmediği bir çok ozelliği vardır. Hayır ne sanıyor bu erkekler kendilerini. Kizkardeşin desin ki sen 1.90 boyunda, kaslı, yakışıklı, dünyanın en iyi, yardımsever, yardım kuruluşlarından digerine koşan, başarıli, mesleğinde bir numara, zengin,sıcakkanĺı, olumlu vs. Vs. İste adamsın da beni mi beğenmiyorsun. Ama üzülme bunlara sahip olman için elele verip aşacagiz ve boyle biri olacaksin:) kizkardesin bunlari diyerek kendini ezdirmemek adina ilk adimi atar. Boyle boyle taviz vermez. Sunu soyleyeyim insanlarin hatali yonlerini soylerken ki tavirlari ifadeleri o kadar onemli ki. Iyiliginiz icin mi, sizi ezmek icin mi, acik yaninizi yakalayip sizi ordan vurup kendisindeki bir eksikligi kapatmak icin mi? Inanmayin kimseye. Ama evet ezdirmesin. Yoksa ne guzel hep naif kalsin.
Bir de orhan kemalin el kizi romani kardesini anlatiyor yani bahsettigin gibiyse kendini gelistirmesi lazim, kitabi alin, hediye edin derim. Filmi de var.Dersler cikarir belki. Biraz hayati anlamasi lazim. Insanlar guclu karakterlere hayranlik duyar.

Bida oku anlamadıysan
Kardeşime kendini ezdirdiği için ezik diyorum naif diye mıymıntı diyen elin oğluyla karısı
Öncelikle *Bida* diye bir kelime yok.
Tekrar okuduğumda ise yine aynı *ezik ikizim* yazıyor başlukta.
Kardeşini tasvir etmek için daha düzgün kelimeler bulabilirsin.

Öncelikle *Bida* diye bir kelime yok.
Tekrar okuduğumda ise yine aynı *ezik ikizim* yazıyor başlukta.
Kardeşini tasvir etmek için daha düzgün kelimeler bulabilirsin.
Dur hadi sana senin tarzında cevap vereyim
Öncelikle başlukta diye bi kelime yok
İkincisi başım göğe ermedi bunu diyince seninki erdiyse senin adına sevindim
Okuduğundan ana konuyu anlayamamış olman da benim problemim değil
Çirkin tavrım için üzgünüm ama sen zorladın

İkiziniz ev işlerinden anlamıyordur ya da yapmıyordur. Hamarat, iş halleden demek cabbar demek. Yani annesi kardeşinizin sessiz olmasından şikayetçi değil. Annesi, oğluma ve evine iyi bakamaz, evi çekip çeviremez, çocuğuna iyi bakamaz, elinden bir iş gelmez bunun demek istemiş. Kız kardeşiniz çalışmıyorsa anlarım da eğer işi varsa ev işlerini eşit bölüşmek istediğini, ev işleri yapmak için evlenmediğini anlatabilir.

bugün ikiz kız kardeşimle sarılıp ağladık hem üzüntüden hem sinir bozukluğundan
Kardeşim benim tersime çok narin nazlı çıtkırıldım bişeydir bi o kadar da alçak gönüllü ağzı pek laf yapmayan uysal hanım hanımcık bişey
Sevgilisinin annesi kardeşimden nefret ediyor
kadın çocuğa demiş ki kardrşim üçin Bak oğlum o kız mıymıntı çok çıtkırıldım sana hayatı zehir eder kadın biraz cevval olmalı onla ömür geçmez yapma etme oğlum demiş ve çocuk bunu kardeşime anlatıyo ve üstüne de ekliyo anneme pek bişey diyemedim yalan söylersem anneme seni savunmak için yarın öbür gün senin davranışlarını görüp bak gördün mü oğlum ayrıl der seni tanımadığımı düşünür ama ben anneme bunu birlikte aşabileceğimizi söyledim daha gerçekçi oldum demiş ve kardeşim annen bana mıymıntı diyince bişey demedin mi demiş o da her söylediğine katılmadığımı dedim falan demiş
Kardeşim de başka da bişey dememiş azcık mesafeli davranacakmış Siz ne yapardınız Kendini ezdiriyo
Tabi ki ayrılsın kardeşiniz ne denebilir bu duruma. Hiç kardeşinizin tarzında bir insan olamadım, olanlar da bana hep uzak gelir. Ama bu tarz insanların kendileri gibi hassas insanlarla birlikte olmaları gerekiyor bence. Yoksa hayat onun işkence olur.

Bende naifgillerdenim sanırım.yani ne diyecek annesine annesi fikrini söylemiş kendince haklı belki kadın da.erkek arkadaşı da belli ki safça bunu anlatmış.kadın oğlum saf bari kız cin olsun diyordur :)
Ya zamana bırakmalı çen çen laf söyleyince iyi mi oluyor ben anlamıyorım ki.yani kadına üstesinden gelebildiği şeyleri göstersin.başardığı şeyleri.kendini sevdirsin.kendini sevdirmek ona iyi gelir.kendini böyle kabul ettirsin.bu onun kişiliği olmayacaksa olmayacaktır zaten.
Ya ben çen çen herşeye laf söyleyen insanlardan bunu ezdirmemek olarak gören tiplerden hazzetmiyorum açıkçası.kibar,naif,ince düşünceli olmak kötü değildir ya

Back
X