facebook çılgınlığı , eşim değil de neden kocam derler ?

Ben daha bu kk dan önce kocuşum derdim. Demodeliğim, kabalığım, görüsüzlüğüm evveliyatımda vardı yani

Ben simdilik biraz daha kibarim 'kocacigim'dayim suan zaman ilerledikce (evliligimiz daha olgunlastikca) bende de o kabalik olusabilir

şimdi bu '' koca '' nın ne gibi farklı anlamlara geldiğini anlamadım ben. sanırım cinsel çağrışımdan bahsediliyor. öyle olsa n' olur adı üstünde koca, eş karı-koca arasında cinsel birşeyler bi olaylar olduğunu cümle alemin malumudur zaten ne sakıncası var ki ? yani koca kelimesi ne zamandan beri ayıp karşılanırmış çok şaşırdım ben ki bayağı bayağı muhafazar bir ilde yetiştim oralıyım hiç böyle birşey duymadım. hatta bizim memlekette kocaya '' gişi '' derler karı- koca yerine karı-gişi derler ya da herif de derler bunlardansa koca demeyi terch ederim kociş pek demiyorum arada takılmak için kociş diyorum bıyıklı mıyıklı dev gibi kocama da kociş hiç yakışmıyor :)

Son düzenleme:
bizim oralarda da '' herif'' hatun denir :) benim herif... benim hatun... gibi avrat diyenlerde mevcuttur ,okadar kocam yazısı gördüm hiç görgüsüzlük olarak düşünmemiştim , eskiden erkek arkadaşa flörtüm, çıktığım,sevgilim, beraberliğim falan denirdi kademe kademe düzeyli erkek arkadaş deniyo şimdi :) buda onun gibi erim,kocam,eşim,herifim ,hayat arkadaşım .. isteyen istediğini söyler tercih meselesi :)) evlensem eşimin bana hatunum demesini isterim ben çok kaba mı oluyo bu durumda? :)

bence konu sahibi accik kıskançlık etmiş kocam eşim yada herifim hepsi aynı kapıya çıkar insanların özel zevkidir ben kocam demeyi daha içten buluyorum benim büyüklerim küfürden ve ahlaksızlıktan başka hiç bir şeyi ayıplamazlar ve mutlu olurlar nişanlımla aramdaki güzel muhabbetten
eskilerde büyüklerin yanında gelin kendi çocuğunu sevemezmiş sen şimdi sevmeyecek misin ayıp diye

Nikah memuru bize "sizi eş ilan ediyorum" demişti :44:

Koca,eş sorun değil de karı kelimesi nereden gelirse gelsin hoş değil.. Zaten günümüzde kadını küçümsemek için kullanılır,özellikle erkekler bu şekilde kullanıyor..

İlerde evleneceğim insana "kocam" demeyi daha uygun buluyorum :128: Kocasına "kocam" diyen bayanlar bana daha sıcak ve daha samimi geliyor :89:

Ben simdilik biraz daha kibarim 'kocacigim'dayim suan zaman ilerledikce (evliligimiz daha olgunlastikca) bende de o kabalik olusabilir

Oluşsun yani çünkü o yaslanacağımız, arkamızda dimdik duran kocamız. Bana eşlik etmiyor, kocalık ediyor.

(Kendimi o kadar modern görürdüm meğer çok fena kezbanmışım )

bu siralar esime husbush diyorum arada turkce bilmediginden. gerci bunu da anladigi soylenemez.

ingilizler genelde eslerinden bahsederken kocam -karim ya da esim demiyor. my other half diyorlar Yani benim diger yarım.

Son düzenleme:
Biz evlendik o bana karım ben ona kocam derim ..

ve eş anlamlı kelimeleri kullanırız ayıp oldu demek affola

Facebook meselesine gelince;

teknoloji çağındayız ve artık milyarlar verdiğimiz cep telefonlarımızdan her işimizi görüyoruz ne güzel.

Hem rahatsız olurlar hem benzer şeyleri yaparlar,

yer bildirimide yapıyorum bol bol fotografta paylaşıyorum,

Kime ne yahu kişisel sosyal alanımıda mı dilediğimçe kullanamıycam

aaa bak şimdi ben denizdeyim denize gidemeyenlerin canı ceker diyerekten

fotograf çekinmeyeyim mi nerde olduğumu yazmayayım mı?

Eskiden albümler koyulurdu evimize gelenlerin önüne sayfa sayfa saatlerce bakılırdı yorumlar yapılırdı

eee şimdi ne güzel dünyanın öbür ucundaki ,kardeşim,babam bile evime yanıma yakınıma gelmeden fotograflarımı görüyor

nerde neyaptığım hakkında bilgi sahibi oluyor ne kötülük var...

Lütfen kıskançlık canavarını içinizde büyütmeyin,

bırakın eşler birbirlerini hangi sıfatlarla anlamlandırır karışmayın...

Veee vee veee KISKANÇLIK insana herseyi yaptırır Unutmayın!..

Derdiniz çok büyükmüş ALLAH yardımcınız olsun.

Ya kusura bakmayın ama ne bileyim insanların ne sorunları var buraya yazmışlar belki rahatlarım bir çare olur diye, siz bu konuyu açarken çok düşündünüz mü?

Koca kelimesi kaba ise o zaman annelerimiz falanda kaba yani , bana nedense hiç kaba gelmiyor bende mi var sorun bilemedim, evli değilim ama evlenirsem birgün hiç gocunmam kocam derim.

Kocam demenin neresi görgüsüzlük Allah aşkına.
Görgüsüzün dibiyim yazan arkadaşa katılıyorum bende görgüsüzün dibiyim o halde.

ben de eşime çoğu zaman kocam diye hitap ederim nikah memurları bile sizi karı koca ilan ediyorum demez mi ? farklı anlamlarını düşünmemiştim sen öyle söyleyince insanlar gerçekten böyle mi düşünüyor diye utandım şimdi bak, ama facebooktaki eşler arasındaki gösteriş yarışına tamamen katılıyorum hele tanıdığım bir çift var birbirlerine özelden atmaları gereken mesajı normal duvarlarında paylaşıyolar hatta bir gün aynı evin içinde biri mutfakta biri salonda birbirlerini etiketlemişlerdi çevrediklerde birbirlerine şöyle aşıklar böyle aşıklar diye konuşuyorlar bana gösteriş ve saçma geliyor birgün altına kardeşim sizin mesaj kutunuz yok mu diye yorum yazıcam kendimi tutamayıp

kıskançlık diye üstüne basa basa ifade ettiğine göre kıskanılmak için yaaptığını kabul ediyorsun yani :) aslında konuyu açan arkadaşın demek istediği o değil konu şu; insanlar en özel anlarını yaşarken nasıl oluyor da face akıllarına gelebiliyor ? tabi ki resim paylaşılır özel günler paylaşılır şu bu herşey ama mesele 'şuan da bitanemle özlem gideriyoruz' nerde şu kafede?? ee ne bu şimdi onunla özlem giderirken biz nasıl aklına geldik?? kıskanılmak için tabi ki... böyle olunca da biraz bence basitleşiyor. yalnış anlama ikinci tekil şahıs üzerinden örnekler vermem sen böyle yapıyosun dediğim anlamına gelmiyor ama bazıları gerçekten gösteriş peşinde be arkadaşım....

insanların eşlerine ne diyeceklerinden size ne ya hu?
ninenize ayıp geliyorsa tüm evliler nineye göre hareket etsin oldu olacak

niye zorla dert arıyorsunuz kendinize ?
size ne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…