- 21 Aralık 2011
- 7.800
- 1.834
- 398
- Konu Sahibi kelebekim35
-
Normal olan 'kocam' dir..bunun minik bi hikayesi var diye biliyorum. .kabaca ; dağ düşünün. .ve dağın üstünde ki yağan kari..ve burdan bi sekilde zamaninda bu benzetme yapilmis..dağ:koca. .üstünde ki karda dağın kari..yani dağ ve kar, , kari ve koca .. Ayrıca ben cok severim 'kocam' kelimesini..ve alnimi gere gerede bunu söylerim evelallah. .dunyada bi ton uyuz olacak şey varken, siz buna mi taktiniz? Canınız sıkıldı sanirim..kaldi ki; 'kocam' kelimesini kullanmaya ciftler karar verir..yani karsidaki koca bu laftan rahatsizlik duymuyorsa, baskalarina saygi duymak düşer. .bilmem anlatabildim mi?
Benim bildiğim tam tersi eskiler kocam diye hitap ederlerdi, beyim falan derlerdi, eşim tabiri daha sonraları türedi. Kocam demenin neresi özel olsun Allah aşkına, nikah memuru bile bir sürü insanın huzurunda karı-koca ilan ediyor.
Kocişkolotto ya çok güldüm, o ne öyle ya
Açıkcası ben de merak ettim.farklı anlamlarını bizimle paylaşır mısın o zaman?çok merak ettim.
şu facebook çıktı çıkalı ilişkilerinde suyu çıktı sanırım .. insanların şuan yoldayız , şuraya gittik şurda denize girilmeden olmaz ,yedikleri yemekleri çekmeleri , utanmasalar gerçekten birlikte oldukları an fotoları koyacaklar artık insanlar da suyunu çıkarttı
Ayrıca merak ettiğim bir nokta var . Tamam eskiler kocam falan der ama .. yeni jenerasyon yani şuan 20 li yaşlarda evlenenler bile face bakıyorum da kocam da kocam ... eşim demek varken .. tamam istediğin yazar .. ama kocam lafı daha özel kaçar ve büyüklerimden öğrendiğim farklı anlamlara gelen yanları var , çevrenin ayıpladığı bir kelime olarak duydum bende ..sizin de düşüncelerinizi merak ediyorum ?
1.kocaya kocattığından koca diyorlar
2.şu çocuk aldıranlar her kesimden var modern veya kapalı kim ne yaparsa kendine yapar
Eşiminde benimde facebook hesaplarımız yok,ama arada arkadaşlarımıza bakıyoruz da dediğin gibi tüm özel hayatlarını sanala aktarıyorlar. Tabi kendi tercihleri,herkes istediğini yapabilir ama bana abes geliyor. Ayrıca "kocam" kelimesinde ben bir tuhaflık bulamıyorum, açıkçası kaba da gelmiyor. Ama ben eşim kelimesine alıştığımdan sürekli eşim diye bahsederim
Hesabiniz olmadiginna emn misiniz? Baskalarinin profillerini hesabiniz olmadan takip edemezsiniz cunku.
Elbette ki eminim. küçük kuzenimin hesabından bakıyorduk eşimle arada..
çok demode bir laf.
çok kaba ve kimseye yakışmıyo.ancak görgüsüz tipler kullanır bu lafı.
Normal olan 'kocam' dir..bunun minik bi hikayesi var diye biliyorum. .kabaca ; dağ düşünün. .ve dağın üstünde ki yağan kari..ve burdan bi sekilde zamaninda bu benzetme yapilmis..dağ:koca. .üstünde ki karda dağın kari..yani dağ ve kar, , kari ve koca .. Ayrıca ben cok severim 'kocam' kelimesini..ve alnimi gere gerede bunu söylerim evelallah. .dunyada bi ton uyuz olacak şey varken, siz buna mi taktiniz? Canınız sıkıldı sanirim..kaldi ki; 'kocam' kelimesini kullanmaya ciftler karar verir..yani karsidaki koca bu laftan rahatsizlik duymuyorsa, baskalarina saygi duymak düşer. .bilmem anlatabildim mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?