facebook çılgınlığı , eşim değil de neden kocam derler ?

Facebook kullanımında artık bir aşırılığa kaçıldığı çok doğru.
Bir kaç gündür bu duruma ben de çok takığım hatta.
Yer bildirimine işte evdeyim,işteyim,mutfaktayım felan gibi gündelik hayatta her zaman iç içe olduğumuz yerleri etiket olarak belirtmek bana göre saçma ve yersiz.
Yapana saygım sonsuz ama ne gerek yani.
Ben de olsa ''eş '' kelimesini tercih ederim fakat bu tercih meselesi tabi kimisi ''eş '' kimisi de ''koca '' der.
Bu biraz tercih,zevk meselesine kaçıyor.
Sürekli olarak facebook'da kocamla eşimle gibi etiketler bana samimi gelmiyor.
Bu da tercih meselesi tabi.

ister kocam der
ister eşim der
ister hayat arkadaşım der
ister sevgilim der
ister aşkım

eşi bundan rahatsız olmuyorsa açıkçası kimseye rahatsız olmak düşmez
resimlerden bildirimlerden rahatsız olduğunuz kişileride zaman tünelinizde gizleyiverin olsun bitsin
hatta bunu gerçekten çirkin buluyorsanız f.b hesabınızı dondurun
aaa ben oyun oyunuyorum donduramıyorum derseniz açın fake bi hesap kimseyi eklemeden ordan oyununuzu oynayın
büyüttüğünüz şeye bak
aslında bende herşeyi görebileceği ortamlardan kaçınmayıp sonra bundan şikayetçi olanlardan rahatsız oluyorum

Son düzenleme:
Kimseyi ilgilendirmez.
İnsanlar mutlu olduğu her seyi yapabilir, ister yediği yemeği paylaşır, ister evinde 'kocasıyla' kahve içtiğini.
Facebook veya twitterı blog olarak kullanıyor belki de. Ki orası onun ozel sayfası kimseye hesapta verecek değil.
Beğenmiyorsanız hoşunuza gitmiyorsa gizleyin veya arkadas listenizden cıkarın.

İnsan sevdiğine nasıl hitap etmek istiyorsa öyle hitap etmeli, bu kımseyı de ılgılendırmemelı.
Facebook konusuna gelince ; ben yaptıgımız aktıvıtelerı paylasıyorum bugune kadar hiç yer bıldırımı yapmadım ama yapanlara karşı da bir garezim yok cok abartılmadıkca..

Facebook adı ustunde sosyal paylasım sıtesı ısteyen resım paylasır ısteyen sarkı ısteyen nerde oldugunu..
Rahatsız oluyorsanız engellersiniz olur biter sonucta mumla davet etmıyor kımse profılıne :)

İnsanları bence rahat bırakmalıyız artık , herkes ıstedıgı gb yasayabılmelı . Sosyal paylasım sıtesnde bıle ınsanları eleştirmemeliyiz.

vaaauv ben bunun hikayesini bilmiyordum çok hoş
kk dan bir şey daha öğrendm

bende güldm çok komk

Ben bekar bir insanım, belki bu konuda dış kapının dış mandalıyım ama KOCA kelimesine takmanız tuhafıma gitti.
Bence de "eşim" iyi değil! Bana göre EŞ olan şey bire bir aynıdır. Ama karı ve koca bire bir aynı değil ki!

Bir de bir arkadaşın dediği gibi koca kişisi KOCA denilmesinden rahatsızlık duymuyorsa sorun yok bence de...
Haaa, bazılarının şımarık şımarık "kociş" demeleri kötü oluyor, yavan kaçıyor ama yine de kim ne istiyorsa der!

farklı anlamlarını bizimle paylaşır mısın o zaman?çok merak ettim.
Açıkcası ben de merak ettim.

Adı üstünde sosyal paylaşım sitesi
Bazen gittiği yerleri paylaşan arkadaşlar sayesinde , o yerlerin güzel olup olmadığını görüyorum. Faydalı bile bana göre
Kocam lafına gelince, gayet normal, hatta normal ötesi...
Bence takılmamak lazım bu kadar. Etrafınızda renkli insanlar olmasına veya mutluluklarını gizleyemeyen insanlara takılmamak lazım. Bize de maşallah demek düşer demeliyiz. Eğer rahatsızsak da siler gideriz zor bişey değil.

1.kocaya kocattığından koca diyorlar
2.şu çocuk aldıranlar her kesimden var modern veya kapalı kim ne yaparsa kendine yapar

Modern veya kapalı ne demektir?
Modernin tersi 'kapalı' olmak mıdır?
Bu bakış açınızı degistirmenizi öneririm..

bende kocanın farklı anlamlarını merak ettim dogrusu ki bende bahsederken kocam diye bahsederim hosumada gider hatta ben abartıp bazen kocişko diyorum kime nasıl geliyorsa gelsin biz memnunuz :)

Son düzenleme:
sana katılıyorum aslında ama ben fotoğrafla ilgilenen birisi olduğum için yediğim yemeği değilde kendi yaptığım hazırladığım masaların profesyonel fotoğraflarını cekip albümüme koyuyorum ayrı albümüm var mesela..Dediğin gibi bazıları elinden gelse yataktaki hallerini paylaşacak.Ablamın bir arkadası var facede kız görgüsüzmüdür cözemedim ciddi anlamda fotojenik değil hep aynı tarz pozla evin içinde duvarın dibinde yada oturma odasında dolabından yeni bir seyler giyip poz veriyor 3-4 kareye değişik pozları sığdırıyor ve paso paylasıyor fotoğraflarda bulanık yada yüzü kötü cıkan anladık tamam kıyafetin var elinden gelse yatakta giyeceği iç çamaşırlarıda koyacak
sanki moda dergisi facebook Bazıları gerçekten dozunu aştı...Ya birde böyle elit olmak için gittiği lüks mekanlarda sadece çay içip koyanlara ne demeli gel kahkaha at git

ne alaka yahu hadi yemelerini içmelerini çekmelerini,ya da gittikleri her yerin bildirisini yapmaları bana da saçma geliyor ama kocam demenin nesi garip
benim de çok hoşuma gider koca lafı yani evli olsam kocam,kocacım gibi hitafları çok kullanırım şahsen

Eşiminde benimde facebook hesaplarımız yok,ama arada arkadaşlarımıza bakıyoruz da dediğin gibi tüm özel hayatlarını sanala aktarıyorlar. Tabi kendi tercihleri,herkes istediğini yapabilir ama bana abes geliyor. Ayrıca "kocam" kelimesinde ben bir tuhaflık bulamıyorum, açıkçası kaba da gelmiyor. Ama ben eşim kelimesine alıştığımdan sürekli eşim diye bahsederim

Hesabiniz olmadiginna emn misiniz? Baskalarinin profillerini hesabiniz olmadan takip edemezsiniz cunku.

çok demode bir laf.

çok kaba ve kimseye yakışmıyo.ancak görgüsüz tipler kullanır bu lafı.

çok demode bir laf.

çok kaba ve kimseye yakışmıyo.ancak görgüsüz tipler kullanır bu lafı.

Ben görgüsüzün dibiyim o zaman

Buradan tüm dünya ve kk ahalisine sesleniyorum. Kocaaaaaaammmmmm kocuşuuuuummmm...

Müsadenizle alintiliyorum..

Eşim olma, karım ol!

Bakma daha ilkel durduğuna sen, ruhu vardır kelimelerin. “Karı-koca” “eş”ten daha çok şey anlatır. Hatta belki bize unutulmuş bir şeyi söyler.

Sahi, biliyor musun? Neden erkeğe “koca”, kadına da “onun karı” demiş eskiler?

Eşim değil, karım ol! Kedilerin eşi olur, terliklerin de…

İnsanın eşi olmaz. Bir ömür eşlik ediyor diye mi sevgiliye eş denir?

Eşlik etmek yeter mi? Fazlasını beklemez mi insan yârinden?

Kelimeleri yitirmeseydik anlardık belki, evlenecek erkeğe eskilerin neden ”koca” dediklerini. Çünkü “koca” bilge demektir, yüce demektir. Koca demek, dağ demektir.

Ve ne kadar yüce olursa olsun, üstünde kar olmayan dağ eksiktir.

Dağların yücesine kar yağar diye kadına da “kocanın karı” demişler.

Bakma şimdi evlenenlerin “karı-koca” ilan edildiğine. “Koca ve onun karı” olmalıdır aslında. Yani yüce bir dağ olmalı adam.

Kar gibi pak ve masum olmalı kadın.

Örtmeli ve bir ömür, süsü olmalı dağın.

Çünkü üşür tepesinde kar olmayan dağ, ne kadar yüce olursa olsun, yarım görünür…

Eşim olma, karım ol! Bana benzemeye çalışma sakın. Bana benden lazım değil bir tane daha. Ama unutma ki sensiz yarımım. Her zaman söylemem, ama sen anla.

Eşim olma, karım ol! Beni tamamla…

Ben her ikisini de kullaniyorum esim de diyorum kocam da diyorum hatta ilk evlendigimde anneme karsi o kadar utaniyordum ki esimden bahs etmeye " o " derdim ilk zamanlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…