facebook çılgınlığı , eşim değil de neden kocam derler ?

Kocam kelimesi eşim kelimesinden daha çok şey ifade eder ve araştırdığıma göre daha net karşıladığı için ben de bu kelimeyi kullanmayı yeğliyorum, kimi zaman zorlansam da. Anlamını araştırırsanız eşten çok daha fazlasını ve doğrusunu ifade ettiğini anlarsınız. Ben rahatsız olmuyorum, seviniyorum tekrar kullanıldığına. Kötü anlamını bilmiyorum zaten.

Diğer anlamları neymiş merak ettim.
Ama doğrusu 'koca'dır zaten. Kırk yıllık hitap şekli.
Nikah kıyılırken bile karı koca ilan ederler.
Eşim demek daha kibar oluyo tabi..

Bu sosyal medya b*k bişe işte Hepiniz haklısınız kızlar ne diyim bi insan her an nerede olduğunu niye yazarki? İnsanlar aşırı yalnız.

Birde kocişko kociş kocoboşko kocacım kocam koccaaaa diyenler var ama dikkat. Bencede diyebilirler Eşim Yarenim vs vs arkadaşlar Kocişkolotto gördüm ciddiyim

kocam gayet normal ve hoş da bir kelime nesine takıldınız ki? açıkçası daha güzel de bir ifade eşim kelimesinden daha anlamlı geliyor bana.

Genel evlerde,hayat kadınları gelen kişilere 'kocam' dermiş..Buna takılmış arkadaş.. bekar bekar bu konulara kafa yoruyor tazecik beynini yazık.

Şimdi o kadınlar bizim en doğal hakkımızı yattıkları yerden elimizden alıvermişlerde haberimiz yok.

Neyse,ben son mesajımda konuyu noktalamıştım..ama siz,'nesine takıldınız ki' deyince dayanamadım söylemek istedim...
Yani böyle bi konuyu tartışıyoruz arkadaşım..

Ama kocacıııııım demek gayet samimi ve cok sirin bi kelime bence

Acaba bu bahsettiginiz arkadaslarinizi sevmiyor olabilir misiniz? Insan sevmeyince hersey batiyor sanki. Bende aksine cok paylasim yaparim, arkadaslarimda yaptimi hosuma gider... Surekli yorum yazarim. Benide goturceksiniz, afiyet olsun,bak kisir yapmislar cay demisler bizi cagirmamislar , kiyafetin cok guzelmis cok yakismis canim, sunu bunu nerden aldin, gittiginiz restorant guzel mi adres verin bizde gidelim, Italya geziniz nasilsi turla mi gittiniz kaca maletttiniz gibi, gezilecek nereleri tavsiye edersiniz,Allah muhabbetinizi arttirsin vs... bunlar hep yazdigim yorumlar.

Ayrica Fb da opusen bir cift gorsem evlilerse veya sevgililerse hic bana koymaz. Cok hosuma gidiyor. ASKIN sevginin fotograf karesine yansimasi ne guzell Allah bozmasin diyorum.Hic benim aklima konu sahibi veya bazi uyelerin yazdigi gibi laubalilik, gormemislik gibi gelmedi. Bakis acisiylami ilgili acaba? Ama sevmedigim bir insan olsun kiz birsey yapmasa bile fotosunu gorsem uyuz oluyorum. Surekli bana sikilmadin mi ABD de geri donmicek misin der... 4 yil once tam gitmek uzereyken de yapamazsin sen oralarda demisti... hep boyle uyuz yorumlari var. Kilo verdim etek giymistim bir tek o yorum yazmis gene cok abarti olmus kaldir vs yazmis. Oysaki fotonun altina onca arkadasim var bir tane kotu niyetli mesaj atan olmadi. Zaten listemde tanimagim kimse yok arkadaslarimda etek giydim diye seviyesizlik yapcak insanlar degiller. Aksine bende kiskanclik oldugunu dusunuyorum. Durduk yere hep bir yorum halinde... oysaki ben gerizekli miyim tek basima ABD de de yasayabiliyorum, giydigim etekse de arkadaslarim abaza degil ki yani... Sanki hic kiz gormediler. Genede kirilmasin diye silmedim simdi silsem niye beni sildim listenden diye drama yapacak biri. Keske o beni silse valla o kadar bunaldim.

Sanirim bu konunun insanlara ne hissettiginizle alakasi var. Insanin sevdigi insanlarin nerde oldugunu , naptigini bilmek ister. Haber olsun yani su devirde dakika basi mesaj atilmiyor. Heleki ben ulke ulke geziyorum. Muhabbet konusu acliyor benide goturun diyorum. Tr a gittigimde bende katiliyorum aralarina... hic kotu niyetli dusunmedim. Arkadaslarimla da disari ciktigimda ciftlesin fotosunu cekmeyi ayri bi severim, heleki guzel cekmissen begenilip profil fotosu yapmislarsa... bakis acisi mi bilemedim.

Ay sesli guldum, cok yasayin.

bende "kocammmm" hitabını kullanıyorum seslenirken.
"eşimmmm" diye asla seslenemem walla. ama birine ondan bahsederken tabiki eşim diyorum. ve benim ona "kocammm" demem onun hoşuna gidiyor zevk meselesi..
Bu arada bu kocam tabirini gündeme getiren "Aşk Kırmızı" isimli filmdir. izleyenler bilir off ne filmdi ama

Kocam kelimesinin büyüklerden öğrendiğiniz ayıp anlamı ne çok merak ettim.Seviştiğim kişi anlamına geliyorsa toplum içinde kocamıza adıyla hitap edelim de kimse seviştiğimizi anlamasın.Bir avmde liseden arkadaşımla karşılaşmıştım.Eşiiiiim diye seslenmişti kocasına.Çok komik bulmuştum.Bu kadar rahatsızsanız face üyeliğinizi iptal edin.O onu yaptı bu bunu yaptı olmaz ki canım diyen teyzeler yüzünden daha çocukluktan kişiliğini törpülemeyi öğreniyor insan.İşin özü "size ne"

Ben de evimin direği gemimin küreği derdim Hain pislik diyorum simdi de :)

ben karı-kocanın anlamını bilmiyordum, çok güzelmiş, çok beğendim, paylaştığın içinde çok teşekkür ederim sana

konuya gelincede; bende bu face çılgınlığından hoşlanmıyorum, herşeylerini ortaya dökmeleri, herkesin (kadın-erkek ayrımı olmadan) birbirine aşkım, cicim, tatlım vs. demeleri, gösterdikleri samimiyet çok yapay geliyor bana ama şöylede bir artısı oldu bana arkadaşlarımı asıl facede tanıdım, bana hoş görünüp, asıl kimliklerini burada deşifre ettiklerini anladım..

dolayısıyla face sayesinde arkadaşlıklarımı-arkadaşlarımı yeniden gözden geçirdim, iyide oldu, bayağı bir temizlik yaptım

ya milletin hiç derdi kalmamış taktıkları şeye bak eşimde diyorum kocamda diyorum o adam benim değilim canım ne isterse onu derimm

eşi, kocayı bırakın da "karı" lafı itici asıl. ay hakaret gibi. karı kelimesi çok kaba yaa, karıcım'la da kapanmıyo yani.

amaaan kızlar çok takıyosunuz sizde çook..:118:

Herkes istediğini demekte serbest değil midir bence serbesttir:26:

Ben de sadece facebook muhabbetine takıldım o konuda haklısınız..Valla bizim ilişkimizdeki bütün kavgalarda facebooktan dolayı çıkıyo.Saçma sapan şeyler yüzünden,incir çekirdeiğini doldurmıcak şeyler yüzünden bi bakıyorum olaylar nerelere gelmiş

Okeyde ya da her hangi bir oyunda da eş olur insanlar birbirine ama koca tektir.
Ve kutsal bir kelimedir anlamına layığıyla taşıyana ve söyleyene...

Benim bildiğim tam tersi eskiler kocam diye hitap ederlerdi, beyim falan derlerdi, eşim tabiri daha sonraları türedi. Kocam demenin neresi özel olsun Allah aşkına, nikah memuru bile bir sürü insanın huzurunda karı-koca ilan ediyor.

Kocişkolotto ya çok güldüm, o ne öyle ya

SAKIN YANLIS ANLASILMASIN SALDIRI OLARAK ALGILAMADA

SENİ İLGİLENDİRMEZKİ !
Bizide ilgilendirmez ona görede senin esim demen saçma gelebilir ....bak sende bu sitede forumda yazısıyorsun facede takılanlarada burda vakit harcamak saçma geliyordur.benim facem twitim hiçbiseyim yok sadece bu sitedeyim ama arada sırada esimle laklak ederken tuvalete gitseler yazıcaklar dediğimiz olur..hem bence ne varsa eskilerde var.eşim daha kibar resmi ortamlarda konusulur .ona bakarsan ismiyle hitap etmek konusundada çok aykırılıklar yasanıyor ismiyle bile hitap eden varken dimi...boşver takılma sen bunlara baksana sosyal ağlar sayesinde millet birbirne girdi ..okadar sey varki
Cicis kardesler çıplak fotolarını koyuyor o denli yani
Oda bizi ilgilendirmez bosverr gitsin

Eşim olma, karım ol!
Eşim olma, karım ol!
Bakma daha ilkel durduğuna sen, ruhu vardır kelimelerin.
“Karı-koca” “eş”ten daha çok şey anlatır.
Belki tutup ellerimizden, bize unutulmuş bir şeyi hatırlatır.
Belki anlarız birbirimizi, kelimeleri anlarsak eğer.
Sahi biliyor musun, neden erkeğe “koca”, kadına da “onun karı” demiş eskiler?
Eşim değil, karım ol!
Kedilerin eşi olur, terliklerin de…
İnsanın eşi olmaz. “Eş” diyorlar eşlik ediyor diye.
Eşlik etmek yeter mi? Fazlasını beklemez mi insan yârinden?
Kelimeleri yitirmeseydik anlardık belki.
Evlenecek erkeğe “koca” demişler.
Çünkü “koca” bilge ve yüce demektir. Koca demek, dağ demektir.
Ve ne kadar yüce olursa olsun, üstünde kar olmayan dağ eksiktir.
Dağların yücesine kar yağar diye kadına da “kocanın karı” demişler.
Bakma şimdi “karı-koca” ilan ettiklerine. “Koca ve onun karı” olmalıyız aslında.
Yani yüce bir dağ olmalı adam. Kar gibi pak ve masum olmalı kadın.
Örtmeli ve bir ömür, süsü olmalı dağın.
Çünkü üşür tepesinde kar olmayan dağ, ne kadar yüce olursa olsun, yarımdır hâlâ…
Eşim olma, karım ol! Bana benzemeye çalışma sakın.
Bana benden lazım değil bir tane daha. Ama unutma ki sensiz yarımım.
Her zaman söylemem, ama sen anla.
Eşim olma, karım ol!
Beni tamamla…
Halil Çalışkan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…