Facebook da tanıdığım o aile

O kırmızıyla işaretli yerde ben o aileden bahsettim . Genel konuşmadım.

Öyle düşünmüyorum işte. Sadece olay anne ve babanın ayrı olması değil . Arada ayrıntılar var.

Sadece bu değil yoksa çevremde annesi babası ayrı olan çok insan var ki annemle babamın ayrı oluşu zaten beni etkilemedi ben yedi aylıktan itibaren babannem ve dedemle yaşadığım için ...

Allah sana da nasip etsin inşallah,sen de çok mutlu ol,çocuklarınla eşinle bol bol fotolar çektir:)
Ben kıskanma olarak görmüyorum,imrenme veya özenme de denebilir.Belki o kızın farklı bir ışığı vardır,fotodan taşan bir karizması vardır,etkilenmişsindir.Olur böyle şeyler.
Bir de sosyal medyada foto paylaşmak ayrı bir beceri işi biliyor musun ? Kadın tv karşısında kahve fotosu paylaşıyor,oh ne güzel keyif yapıyor diyorsun.Halbuki senin de her gün farketmeden yaptığın bir şey.Özenli çekilince göze hoş geliyor,imrendirici oluyor.
Paylaşılan mekanlara sen gidince aynı yer değilmiş gibi oluyor.Bazen de bildiğin yerlere gidiyorlar,sıradan mekan büyülü bir yer gibi görünüyor:) Farklı bir alem,çok da takılmamak lazım.

insanlar artık sosyal medya ya video foto koymak için yaşıyo zaten ama hiç kavga ederken koyulanı görmedim göz boyama gibi bişey
Benim bi kuzenim var, evli bi de kızı var
Beraber büyümesek, evlerine gitmesem
Bu yaşta hala misafirin yanında annesinin dizine boylu boyunca yatıp zırladığını görmesem
Facebooktaki haline bakarak mükemmel biri sanırım, hem insan hem eş hem anne olarak

GErçekten çok teşeekkür ederim .Sözleriniz içimi rahatlatıyor .. İnşallah her şey dediğiniz gibi olur ben bu yaşıma kadar fazla gülmedim bu yaşımdan sonra evlendiğimde umarım istediğim hayatı yakalarım .

Ayrıntıları anlatmadığın için bilemiyoruz

Annen babandan memnun değil misin
Sen daha güzel anne ol
Hayatında eksiler mi var
Artılara dönüştürmek için dört elle sarıl, çabala, dua et
Bugün kimse bulunduğu noktaya kolay gelmemiştir aslında
İçeriğini bilmediğiniz hayatlar tatlı görünür size

Kimi sağlık, kimi anne baba, kimi eş, kimi çocuk, kimi maddiyat, kimi huzursuzluk ile imtihan olur

İnsan neye sahip değilse onu istiyo ışte. Ben de üniversite okuyan arkadaşlarıma özeniyorum ne yalan söyleyeyim. Benim de 1 cocugum güzel de bi evliliğim var, maddi durumumuz iyi, ailelerimiz iyi. Gel gör ki suan senin yerinde olup hayatımı sadece kendimi geliştirmeye, kariyer sahibi olmaya adamak için neler vermezdim.. Sen biraz buralarda takil da evlilik hakkında fikrin olsun. Burda kimlikler belli olmadığı için kimse mutluluk oyunu da oynamaz herşey gerçek

kocamla yemek yerken, bebeğimi gezdirken, misafirlerimi ağırlarken bla bla
kimse de eşimle tartışırken, kavga ederken fotoğraflarını koyduğunu görmedim..
umarım sandığınız kadar mutlulardır.. sizde sözlüsünüz.. 30 yaş üstü olup keşke sözlü olsaydım diyenlerde var
o yüzden bu halimiz ede bin şükür

Dün bi kuyumcuya talip arıyolardı
Senin için adetlerimizi sıralıyodum ki konu kapandı
Sana profili atayım özelden yaz , nasip nerden çıkar belli olmaz

Gördüklerin seni yanıltmış sadece
Benim küçük kardeşim böyledir, malum sosyal paylaşım sitesinde binlerce resmi, videosu var, iş arkadaşlarım falan aaa diyor x ne güzel bir hayat yaşıyor, çok mutlu
23 yaşında üniversiteyi bitirip evlendi, hiç çalışmadı, 2. bebeğine hamile
Resimleri görsen nerde yaşıyor bu , Allahım nasıl bir saadet dersin
İstanbula 100 km uzakta, yazlık bir beldede insan yüzü görmeden yaşıyor, resmen dünyadan bi haber
Gün geçtikçe geliştiremediği kültürü insanın gözüne giriyor. Cehalette tavan yapmış vaziyette, kardeşim ama oturup iki kelam edemiyoruz. İşin tuhafı kendi cehaletinin ve ziyan ettiklerinin farkında, yiğitliğe bok sürdürmüyor sadece, eşiyle yaşadığı problemler de cabası. Adam kendini hiç geliştirmemiş, beyni 20 li yaşlarda kalmış, üç beş kuruş parasıyla adam oldum zanneden biri, kötü kalpli değil ama seviye yerlerde. Ne acı ki sosyal medyadan görünen hayatları kusursuz, herkes parmak ısırıyor ama ben marifeti sadece bilmem ne tatlısı yapıp resmini yayınlamakta bulan bir kardeşe sahibim. Bıraksan İstanbul'da kaybolur, ömründe adam akıllı iki kitap okumamıştır ama internet filozofluğu hat safhada, bu hali içimi acıtıyor bazen ve bariz bir şekilde aslında mutsuz, O resimle, videolar da bu mutsuzluğun kanıtı, mış gibi yapıyorlar anlıyor musun

O da sizin hayatınızı bilse,sizinkine özenebilir.bunu bilemezsiniz ki.
mesela çok samimi bir arkadaşım var.bana çok özenir.

neden?çünkü,ben evde yanlızım.eşim işten geç gelir,pazar günleri bile çalışır.bir oğlum var,evlendi gitti.
kendime ve hobilerime fazlaca vakit ayırabilirim.yemek yapmasam,niye yapmadın diyen yok.ev işi yapmasam,kimse farketmez.
ama gel gör ki,ben de onun kalabalık ailesine,çocuklarıyla,torunlarıyla olan ilişkilerine çok özenirim.evde kuş cıvıltısı gibi çocuk sesleri.geliniyle birlikte oturuyor,hasta olsa,çorba yapacak birilerinin olması.

bunlar insani duygular.kendinde olmayan şeylere özenmek.ama takıntı haline getirirsek,ruh sağlığımız bozulur.bu yüzden elimizde olanlarla yetinmeyi bilmek ve şükretmek önemli.

Akrabalarımdan arkadaşlarımdan da var öyle facebook da instagramda fotolar videolar.

Ama hiçbiri bu kadar etkilemedi beni. Gerçekten anlaşılıyor hayatları... Hissediyor insan .
Dışarıdan herkesin hayati mükemmel görünür içlerinde ne yaşadığını bilemezsin bende görürüm ay ne mutlu aileler ne mutlu kadın bi de bana bak derim ama isin is kısmı öyle değil tabi bilirim niye mi çünkü dışarıdan benim hayatima da herkes ozenir ne mutlusun ne güzel kadinsin ne güzel ikizlerin,evliliğin bla bla ama öyle değil işte

Sizin de yaşayacağın güzel günleriniz gelecek , onlara imrenerek bugününüzü zehretmeyim lütfen. Ayrıca sosyal medyada boy boy fotosu olan insanların ciddi anlamda mutlu olduğuna inanmıyorum.

Mesela benimde kuzenim hostes THY de 5000i geçkin maaş alır kocası da pilot ooo Dünya yi gezerler arabası evi herşeyi var çocukta yaptı KV KP kimsesi yok nette ooo ne fotolar Dunyadan kareler sen dusun,bende ona ozenirim aman benimki de hayat mi diye ama onunda sağlığı yok hasta bi gün yatalak kalma durumu bile var Allah korusun yanı herşey göründüğü gibi değil iste nasibimize düşene şükür dicez daha iyisi için cabaliycaz

Bakma sen bu platformda sosyal medya da foto
paylaşan herkesin aslında çok acılar çeken, mutsuzluktan geberen insanlar olduğu iddia ediliyor :)
Öyle olmadığını hepimiz biliyoruz aslında.
Takip ettiğin insanların mutlu olduğuna inanarak ve umut ederek
İnşallah senin de evlilik hayatın
imrenerek takip ettiklerinden çok daha güzel olur

güzel hayatlara özenip örnek almak güzel bir şeydir.Keşke herkes güzel aileleri örnek alıp yapılan güzellikleri hayatına geçirebilse ne güzel olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…