facebook gereklımı sizce?

Face'im varken can güvenliğimden şüphe ediyordum...
Paronayak hasta bi insan olup çıkmıştım,boşunada olmamışım yani,
Google da ismimi dahi arattığımda ürperiyorum ne face'i?

benim arkadaşlarım hiç yemeklerinin resmini koymuyor
demek ki biraz da kendine bakmak lazım
arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim

Tabi ki çok gereksiz.Zaman kaybından başka bir şey değil. :) Ayrıca kız-erkek arasındaki saçma şeylerin meydana gelmesinde bence 1.rolü üstleniyor.Öyle bir ortamdan ne beklenebilir ki? Doğru düzgün kullananlar amenna ki bunlar parmakla sayılacak kadar az.Herkes bilinçli kullansa ve yalnız tanıdığı çevreyi eklese hiçbir sorun çıkmaz ama yok çoğu illa dünyadan arkadaşlar bulma çabasında.Karakterini,geçmişini bilmeden... Bence çok takılmamak gerek :)

İlişkileri bitiren facebook değil, facebookun kullanım amacıdır.
Yani bu siteden çıkan sorunları siteye değil kişilere yükleyin derim.

gerekli mi bilmiyorum ama
ben seviyorum facebook u
hep güzel şeyler oldu ben kullanırken
liseden ilkokuldan arkadaşlarımı tekrar buldum onlarla tekrar görüşmeye başladık
sonra çalıştığım tezle ilgili değişik veriler edinmem açısından bir grup yakaladım sürekli elimin altında
sonra sürekli katıldığım sosyal aktiviteler var onları nerde ne zaman nasıl daha kolay yakalarım onların püf noktalarını alıyorum
buradan görüştüğüm reele taşıdığım arkadaşlarım oldu
daha bir sürü şey...
olaya nerden nasıl baktığınızla alakalı bence konu

doğru kullanıldığında gerekli bile denilebilir.. çünkü dünyanın bir ucundaki akrablarımızla görüşüyoruz neler yaptığımızdan haberdarız vs... ben evliyim eşiminde benimde faceim var ama olması gerektiği gibi kullandığımız ve birbirimizin şifresini bilecek kadar güvendiğimizden şu zamana kadar tek bir problem yaşamadık. sorun insanlarda profilim gizli sadece arkadaşlarım ve akrabalarım görebiliyor. Ama bazı kadın ve erkekler profilini herkese açıyor arkadaşlık isteklerini kabul edip muhabbet ediyorlar sonrada tanışıp kendilerini bu sanal aleme kaptırıyorlar. bunların bilinci de iseniz hiç bir problem yaşamazsınız.kısaca sorun insanlarda..

Bu aralar bu köşede hep aldatılma hikayelerini okuyoruz ve genelde de hep facebookta yakaladım,hareketler dökümünde gördüm yok msjlar silinmiyormuş,arşivleniyormuş vb gibi....

Sadece facebook yokki hayatımızda,twitter da var ve ünlü dedigimiz insanlar bir tuş kadar yakınımızda...Ben mesela Demet Akalını çok seviyorum onun orda paylaştıklarını görmek,ev yaşantısını görmek hoşuma gidiyor.Ya da instgram görmedigimiz,gitmedigimiz yerler hakkında bilgi ediniyoruz.Mesela Gülben Ergen çocuklarıyla çok güzel fotograflar paylaşıyor

​O sebepten yok facebook yüzünden yuvam dagıldı,yuvam yıkıldı demek çok yanlış olur.Bak aldatılıyormussun facebook aracı olmuş ve sende ögrenmişsin...Ben 2007 yılından beri kullanıyorum,şu anda da hiçbir yanlışını görmedim ....

Bu başlığı gördüğüm iyi oldu. Oky yüzünden yaptığı yemeklere baka baka tükürük bezlerim boşuna çalışır oldu. Kişisel fotoğraflarına bakınca da çatlıyorum onu da es geçmeyeyim dedim.
Her türlü sıkıntı anlayacağınız. Şaka bir yana...
Kimseye öyle aman aldatmalar arttı yok yemek neden koydular diye bakamam ki ben, aldatan eskiden de hem de çaktırmadan öyle de aldatıyordu ki... Yemeklere gezmelere gelince de istemiş paylaşmışlar banane en kötü ihtimalle kaparım bakmam ekrana...
Kaldı ki akrabalarımın sevdiklerimi güncel takip edebildiğim için seviyorum bile.
Herşeye rağmen iyi ki var.

benim face im var nişanlımın yok (kendisi sevmiyor) aslında çok gerekli değil ama bende genelde akraba ve bir iki arkadaş var öyle herbulduğunu ekliyen face başka işler için kullanan bi dünya insan var ama yapanmak isteyen face ona buna bakmaz normaldede yapar mesela benimde twitterim yok

Yuva bozan nasıl facebook olur ki ? Ondan önce de chat odaları vardı, daha önce bakkalın üstünde oturan kız yada sağdaki binadaki dul kadın veya karısının arkadaşı.

Tiniyetsiz bir erkek aldatmak istedikten sonra her zaman kendine partner bulur. Ama yalanla ama parayla. Bunun facebookla, twetterla ilgisi yok, karakterle ilgisi var.

Bu aynı İstanbul'dan nefret ediyorum demek gibi birşey, İstanbul'dan ne diye nefret ediyorsun mis gibi dünya harikası şehir, sen içinde yaşayanlardan nefret et.

Lisede birkaç ay kullandım, sonra gereksiz geldi, kapattım.
Üniversitede 3 ay direnebildim Facebooksuzluğa. Sonra mecbur açtım. Arkadaşlar, iletişim, okulla ilgili gelişmeler vs için, kendi adıma konuşursam gerekli.

Facebook ya da benzeri sosyal medya hesaplarım yok. Ben kendim için gerekli görmedim, zaten çok zaman ayırabileceğimi de zannetmiyorum.

Yuvaların dağılması, ilişkilerin bozulması sosyal medyanın suçu değil tabii ki, nihayetinde hatayı kişide aramak lazım. Yine de şöyle bir tarafı var; kişinin hatası olmasa da diğer kişilerin size ulaşımı çok kolay hale gelmiş oluyor. Evli bir arkadaşım, kendisinden hoşlanan birinin kasti hareketleri sonucu eşiyle ciddi sorunlar yaşadı. Bunların olması mümkün.

Bir de - herkes için diyemem ama benim arkadaşlarımın çoğu öyle - bu tip mecraların genellikle övünme amaçlı kullanıldığına şahit oluyorum. Aldığı pahalı ayakkabının fotoğrafından, eşiyle balayı odasındaki fotoğraflarına kadar hiçbirşeyini paylaşmaktan çekinmeyen tanıdıklarım var.

Cok gerekli mi bilemem ama dogru kullanildiginda cok faydali.Mesela benim akrabalarim yurtdisinda bende yurtdisinda okumustum suan uzakta ki akrabalarimla ve arkadaslarimla facebook sayesinde cok rahat bi sekilde iletisim halindeyiz.Araya sinirlar girince telde bi yere kadar oluyor cunku.Facebook bu acidan benim isime cok yariyor.
Aileler dagildi demissiniz bunun sebebi facebook degil iclerinde ki kotu niyet bence.Adamlarim icinde varsa aldatmak facebook sadece islerini kolaylastirmis.

benim için gerekli kardeşimle babamla falan faceden konuşabiliyorum telefonla uzun süre konuşamıyorum,arkadaşlarımı takip ediyorum 6 senedir var benim de eşimin de, arayan insan bulur bence, sen facede karı kız ya da cillop adam ararsan bulursun kişinin içinde olacak

Ha birde siyasi kin ve nefretimi sosyal paylaşımlarda kusuyorum, burada yazınca banlanıyorsun orada ise en fazla IP adresinden kapıya polis gelir.

Bu arada bana gerekliymiş onu anladım

Son düzenleme:
Bence ilişkileri bitiren facebook değil kişilerin kendileri.

Ne ben nede eşim facebook kullanmıyoruz bi eksikliğini görmedik, kendi adımıza artısının olacağınıda sanmıyoruz.

Ha birde siyasi kin ve nefretimi sosyal paylaşımlarda kusuyorum, burada yazınca banlanıyorsun orada ise en fazla IP adresinden kapıya polis gelir.

Bu arada bana gerekliymiş onu anladım

:13::13::13::13::13::13::13::13::13:

Bugün halam, babaannemle dedemin resimlerini eklemiş, 3 yıldır görmüyorum, nasıl da yaşlanmışlar...
30 küsür kuzenim var hepimiz ayrı şehirlerdeyiz, çocuklarını eşlerini hiç göremezdim face olmasa.
annemin sadece bizim ailenin ekli olduğu profiline her gün resimlerini yüklüyorum kızımın, heyecanla bekliyorlar, ordan takip ediyorlar büyüyüşünü, videolarını ekliyorum v.s.
zaten arkadaş listemde sadece sevdiğim, değer verdiğim arkadaşlarım ve ailem var, kullanımı kolay olduğu için annem babam halam teyzem hepsi kullanabiliyor, ordan sürekli iletişim halindeyiz, açıkcası facebooktan önce akrabalarımla bayramdan bayrama 5 dk telde konuşuyordum şimdi hepsiyle irtibat kuruyorum. bebeğim olduğu için sürekli gezip tozamasamda arkadaşlarımla bağlarım kopmuyor. benim için gereksiz değil hatta çok önemli.

geçen kuzenim doğum yaptı bebişin fotosunu koymuş mesela uzak ha deyince gidemeyeceğin yerde foto koymasa bebişi kimbilir ne zaman görürüm bu tip durumlarda guzel bence face

harikasın
noktası virgülüne katılıyorum yazdıklarına........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…