facebook gereklımı sizce?

Sorun facebook da değil ona bu kadar anlam yükleyenlerde bence. Yuvalar yıkılıyormuş, ilişkiler bozuluyormuş bunlar facebook olmasa başka sebeplerden de olabilirdi. İnsanlar kendi hatalarında nedense hep günah keçisi bulurlar kendilerini sorgulamazlar...

Kısacası mokunu çıkarmadığın sürece böyle şeylerin zararı yoktur. 5 yıldır facebook hesabım var hiç bir zararını görmedim. Hayatımda tanıdığım ama artık yüzyüze görüşme fırsatı bulamadığım eski arkadaşlarımı görme fırsatını buluyorum, evlilik, çocuk, iş haberlerini alıyorum mutlu oluyorum...

Hayır hiç gerekli değil erkek arkadaşımda bende kullanmıyoruz eksikliğini de yaşamıyoruz.Hiç kullanmadık değil ama kapattık kısa süre sonra.Türkiye'de facebook'un amacından çok farklı kullanıldığı kanısındayım.Herkes nereye gitse,ne giyse, ne yese paylaşıp bir hava atma tasasında.Araştırsanız zararlarını; sosyal açıdan herkes bir diğerinin profiline bakıp depresyona girme tehlikesi yaşıyormuş.Yani şöyle ki o bakıyorsunuz geziyor, diğeri evleniyor,bir diğeri gününü gün ediyor herkes pek bir mutlu sizse evde oturmuş onların resimlerine bakıyorsunuz.Bunu yapılan araştırmalar söylüyor.

Ayrıca bana çok ters karşımdakinin 300 arkadaşı varsa hangisinin kim ne olduğuyla mı uğraşacağım.Uğraşmıyorum takmıyorum hiiiç diyenlere asla inanmıyorum.Fıstık gibi kız eklesin sevgilinizi ben sizi görürüm:"bu kim?Hımmm peki öyleyse nereden tanışıyorsunuz..... öyleyse niye şimdi ekledi durdu durdu da .....

Zaten ilişkiler de şöyle böyle sorunlar pek bitmiyor.Birde Facebook ,Instagram,Twitter eklendi tam oldu.Biz hiçbirini kullanmıyoruz, bu konuda gayet mutluyuz.Bence sosyal paylaşım siteleri ve ilişkiler zaten başlı başına kocaman bir konu.Üzerine bir çok makale yazılabilir.Eksikliğini çekiyor musunuz derseniz hayır asla.Kimseyi yazdığı 2 3 cümleden resimden takip etmeye gerek yok.Gündemi merak ediyorsanız açın internetten haber sitelerini okuyun canınız sıkılıyorsa kitap okuyun, müzik dinleyin, açın dolabızı dökün tekrar toplayın gerçekten daha faydalı

Son düzenleme:
burası facebooktan daha güzel facebookta önüne gelen tanıdık tanımadık herkes ekliyip mesaj atıyo yok şurda yok burda diye durum güncellemesi yapıyolar yok tatlı keyfi yok havuz keyfi ne yiyolarsa resmini çekip ekliyolar bizene kardeşim nerdeysen nerdesin ne yediysen yedin çok saçma çok sinir oluyorum böyle şeylere bide çok sıcak yazıyolar ya sanki bize sıcak değil biz evde soba yakıyoruz sanki

rahatsız olduğunuz kişileri silebilirsiniz, tanımadıklarınızı da eklemeyin zaten.
bir de ana sayfanızdan gizleyebilirsiniz istediklerinizi, mesela ben ergen kuzenlerimin saçma sapan paylaşımları duvarımı dolduruyor diye onları engelliyorum yani arkadaş listemde görünüyorlar ama paylaşımları falan benim ana sayfamda çıkmıyor.
yani istediğiniz gibi yönetebildiğiniz kontrol edebildiğiniz bir platform.
tabi ki tanımadığınız insanları ekler, mesajlarınızı herkese açık hale getirir ya da fotolarınızı gizlemezseniz rahatsız olursunuz.

kesinlikle katılıyorum cok sacma milletin ne halt yediğini görmek zorundamıyız yok surdaymıs yok resimler artık sacma geliyo ve dediğin gibi hiç iyi bişey olarak görmüyorum sevgilim kapat dedi kapattım ama o kapatmadı hala kapatmasını istiyom kapat dedim kapattı yine acmıs:26:

kısmen yararlı bence.
arkadaşlarla haberleşmek adına.
herkes her zaman telefonla konuşmaya müsait olmuyor.
ya da uzakta isen hayatlarından haberdar olmana yardımcı oluyor.

ama eğer farklı amaçlarla kullanılıyorsa zararlı hale gelebiliyor.

beni şuanda sadece arkadaşlarımın arkadaşları ekleyebiliyo onda bile tanımadığım kişiler çıkıp ekliyo bide mesaj alımını sadece arkadaşlar yapmıştım o özellik kalktı artık öyle yapılmıyo artık herkes herkese mesaj gönderebiliyo

bende facebookda ki birçok yapaylıkdan şikayetçi olanlardanım, aslında senin arkadas listende birçok sınıf arkadasın var, evlilik fotografları vs yayınlıyorsun, bir kere tebrik etmeden arkadan dedikodu kazanını kaynatıyorlar, yani aslında merak için eklisin çogunda, bende sildim kurtuldum epeydir yok hesabım böyle mutluyum.

baskalari icin bilemem ama benim icin gerekli...
uzakta arkadaslarim, akrabalarim var. resimlerini görüyorum, nereleri gezdiklerini görüyorum
gruplardan uygun fiyata kozmetik satin alabiliyorum
yemek tariflerine bakabiliyorum
tatil firsatlarini takip edebiliyorum
komik videolar izleyip esimle birlikte gülüyorum...
aldatilma olaylarini facebookun üzerine yikmak cok yanlis.
insan cig süt emmisse ve niyeti varsa facebook olmasada yapar...

Ben de kullanmıyorum, esimde kullanmıyor.gecmişteki arkadaşlarımızı bulacağızda ne olacak.vaktiyle kopup gitmişiz.

Ben paylaşım falan yapmıyorum sadece arada arkadaşlarla haberleşmek için açıyorum. oda hergün değil
Kimine göre resmen günlük yediğine içtiğine varana kadar paylaştığı oluyor onun dışında pek bir zararını görmedim kendi adıma..

Yolda selam vermediklerimiz sırf hava atsınlar, bizi gözetlesinler diye listemizde. Ben aldatılma olaylarının sadece fb olmasa da internetin yaygınlaşmasıyla arttığına fb da çok katkısı olduğuna inanıyorum. Hiç kimse aldatmaz diye bir şey yok, insanoğlu yanılır yenilir Rabbim göstermesin, yoldan çıkabilir. Facebook ulaşılması kolay, farklı insanlar tanıyabiliyorsun, buluşabiliyorsun vs, eşeğin aklına karpuz kabuğunun düşmesi çok olası bir yer. Ayrıca kıskançlık sadece güvensizlik yüzünden olmaz ki. Normal hayatta Sevgilinize/ Eşinize biri asılsa erkeğin bir şey yapmamasından emin olmanıza rağmen kıskanmaz mısınız? Facebook'ta bu durumun sanal halini kolaylaştırıyor. Ben kapattım. Rahat ettim. Biri fb demese hatırlamıyorum bile.
Görüşmek istediğim arkadaşlarımla bir yolunu bulup görüşüyorum zaten.

Yapaylık kısmına katılıyorum,
Bir de tükürüğü boğazına kaçsa facebook'a yazan tayfa var ki onları da soylemeden geçemiycem..

Birinin lastığı patlamış çekmiş resmini atmış,diğeri ayağını kırmış alçısını çekmiş atmış ben bunlara çok gülüyorum mesela..

Ama benim için şöyle bir artısı var ; kontorum olmadıgı zaman saatlerce uzaktakı arkadaşlarımla sohbet edebılıyorum. sosyal olayları ordan takıp edıyorum dusuncelerımı aktarabılıyorum bence yararına kullanıldıgında gayet ıyı bır araç.

face yok, ansil kullniliyor bi fikrimde yok

bi ara tarla ya sapa çobana takmi$ti millet
gelsin domates gitsin fideler :)

hayir oynarsin vakit geçirirsin de hastalik halini almasi urkutuyordu beni
kisacasi hiç face im olmadi eksikliginide hissetmedim

liste halinde sayilan arttilar face in deil internetin nimetleri , ben onlari zaten takip ediyorum internetteki diger sitelerden hemde bagimli olmadan :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…