facebook gereklımı sizce?

Hiç gereği yok sanki faceyle doğduk.. Hayır amacına hizmet etse neyse arkadaşlarını bul konuş muhabbet et geç ama artık amacını çoktan aştı bence tabiki güzel ve seviyeli kullanan vardır lafım yok ama ne gereği var ki. Benim olmadı Almaya'da düşünmüyorum face eşimin de yok. Böle gayet iyi

Gereksiz-Gerekli Kişiye göre,duruma göre ,işine göre kimileri için gereksiz yere.Zararları olduğu kadar faydasıda var.İnsanları bazen öyle bir yerden tanıyabiliyorsunuz ki o farkında değil ama sizin üzülmenize ya da sevinmenize neden olabiliyor kişileri çözebiliyorsunuz.Bir anlık boşluktanmıdır nedir kaç kişinin iç yüzünü,gizli yanını fark ediyorsunuz.İnsanların beğenmelerinden sizi sevip sevmediğini anlayabiliyorsunuz.Nasıl mı ? valla reelde kişiler sanalda kişiler farklı.Kıskançlıklarını fark ediyorsunuz mutluluğunuzu çekemediğini.Yalanlar gerçekler çıkıyor.Ama en gıcık yanı fazla gösteriş ve abartı yazışmalar oluyor.Kimisi kasti kimisi planlı falan.En güzeli facebook twitter şutla gerçek yaşamda sıcaklıkla muhabbet ve paylaşımlarda bulun.Hepsi sanal ve sanal ortamda ne kahramanlık olur nede mutluluk.Kişinin listesinde bilmem kaç kişi var ama sadece listede gerisi yok.Cahilce havalar şu kadar kişi ekli filanfistan normalde telden reelden görüşme yok merak için ekli.500 kişiden 5 kişi paylaşımlarda karşılıklı yazmış.Geri kalan boş anında hadi demiş beğenmiş.Daha fazlası listede modellik yapıyor.

nasıl kullandığına bağlı

ben çok faydasını gördüm okul arkadaşlarımı buldumm.okadar seviniyorum ki hepsi başka şehirdeler araştırsam bulamazdım sağolsun facebook buldu

bu arada ilişkileri bitiren facebookmu yoksa kişilerin kendilerimi

eğer facebook ilişkileri bitiriyorsa söyleyin bir ara kulağını çekerim keretanın

Facebook'un insan iliskilerini cok bozdugunu dusunuyorum. Bu sevgili/es meselesi degil; kim aldatmis, kim kiskanmis, kim sapiklik yapmis... Bunlardan bahsetmiyorum, benim bahsettigim genel anlamda insan iliskileri. O kadar sasirtici, sacma sapan seyler gordum ki... Mesela birlikte buyudugum arkadasimin babasinin (amcam gibi adam) yurtdisindaki kadinlara/kizlara asildigini gordum. Kendi oz amcamin da ayni sekilde. Yine saygi duydugum insanlarin inanilmaz bozuk, anlasilmayacak Turkce kullandiklarini gordum. Insanlarin disarda nasil farkli, facebook'ta nasil farkli davrandiklarini gordum. Bu tur beni baskalarindan sogutan, saygimi yitirten bircok seye sahit oldum. Bu nedenle eskiden sevip saydigim bazi insanlara karsi hislerim degisti. Keske degismeseydi, ama olan oldu. Bir de su var, facebook'ta cogu insan, ozellikle gencler kendileri icin degil baskalari icin yasiyor. Disari cikmis bir grup arkadas profil resmi olsun diye ya da baskasi gorsun diye fotograf cekiyor, ya da her birinin elinde telefon, gercek iletisim yok. Millet gorsun derdindeler. Bu tur ego tatmini, insanlara birsey ispatlama, begenilme cabasi... cok itici bence. Bu sebepten 50 yil once filan dogmak isterdim yani, butun bunlar yokken, millet kendiyle ilgilenirken.

Ama soyle de bir kullanisligi var ki onu benim icin vazgecilmez yapan... Ben yurtdisinda yasiyorum ve bircok yakinimla facebook sayesinde kopmuyorum, aram acilmiyor, birbirimizden haberimiz oluyor. Ha telefon da edilemez mi? Edilir ama nereye kadar, oyle ha deyince aranmiyor... Uluslararasi insan iliskileri yurutmek kolay olmuyor, cok alternatifin yok. Haberlesme yonunden iyi bir site.

Kesinlikle size katılıyorum face denen siteye hiç kayıt olmadım olmam da... Eski arkadaşlarını bulma sitesiymiş diye duydum ilk açıldığında beni arayıp sormayan arkadaş zaten benim arkadaşım olamaz face aracılığıyla beni bulsa ne farkeder ki hayırsız arkadaş her zaman hayırsızdır...Bir kişinin özeli kendine kalmalı diye düşünüyorum aile fotoğrafları kişisel fotoğraflar çok gereksiz bana göre değil eşim de karşı bende...

Benim hiç olmadı face olmayacakta bende çok sinir oluyorum şu facebook işine özellikle çevremdeki gösteriş budalalarının gösteri yaptıkları yer yani hayır doğru dürüst kullansalar tmm diyeceğim ya bir insan yaptığı yemeği tabağı çanağı evini gittiği yerleri çekip koyarmı faceye süslenip püslenip abidik gubidik pozlarını koyarmı saçma sapan şeyler paylaşırmı saçma sapan yorumlar yaparmı afedersiniz wc de bile nerdeyse foto çekecekler yer bildirimi yapacaklar hiç tarzım değil

Ölüm de hayatın bir gerçeği

Millet böyle fotoğraflar çekip koyacak diye ödüm kopuyor artık o derece

Daha beterini paylaşan da oldu. Amerika da bir adam karısını öldürüp resmini facebook ta paylaşmış. Altına da itirafını yazmış, işin trajik yanı resim 5 saat yayında kalmış, 150 kez paylaşılmış, altına da bir kaç yorum yazılmış. Böyle psikopatlarda var.

Gerekli diyemem..
İlk çıktığı andan itibaren 3 sene öncesine kadar kullanıyordum..
Hayatıma kattığı tek fark, telefonum bildirimden vik vik ötmüyor..

Ben de eşim de kullanıyoruz şimdiye kadar olumsuz şeylere şahit olmadım :)) Hatta reelde tanıdıgım bir çok insanın gerçek yüzünü de gördüm..İyidir iyi facebook candır can :))

Facebook tanımadığınız insanlarla iletişim kuracağınız bir sohbet sitesi değildir. Gerçek hayatta tanıdığınız insanları eklediğiniz, bir nevi onlardan en basit şekilde haber alabildiğiniz bir iletişim aracıdır. Hayatınızın bir döneminde arkadaşlık ettiğiniz, aynı sınıfta olduğunuz ancak yıllar geçtikçe izini kaybettiğiniz insanları bulma imkanı taşır. Facebook güzel bir iletişim aracıdır. Hiçte gereksiz değildir. Çiftlerin arasındaki kavgalar facebook yüzünden gibi görünse de asıl neden kendine güvensizliktir. Evet haklısınız birçok insan facebook u kendini gösterme aracı olarak kullanıyor. Binlerce fotoğraf ekliyor, amaç kendini beğendirmek. Bende sinir oluyorum birçok paylaşıma çoğu zaman. Ancak herkesin huyu suyu farklıdır. O, onların tercihidir. Benim için en güzeli arkadaşlarımın hayatındaki önemli gelişmelerden oturduğum yerde anında haberdar olmak :) Evlendiklerini görüp, onlara "hayırlı olsun" diyebilmek, bebekleri olduğunu görünce "Allah bağışlasın" diyerek, arkadaşlığı sıcak ve samimi tutabilmek... İşte facebook bunun için vardır.

8 gündür yok facebookum eksikliğini hissetmiyor değilim arkadaşlarımı takip ediyordum ne güzel ama eşim soyadıma taktığından mütevellit sinirlendim kapattım böyle daha güzel sankii.

bu forumda bazen çok şaşırdığım yorumlar okuyorum. yahu facebook nasıl yuva bozsun? zaten bozulmuş yuvayı facebook değil daktilo bile yıkar. anlayamıyorum ben buradaki sürekli sevgilisinin/kocasının telefonunu, facebook unu karıştıran kadınları. eşimin face ini, cep telefonunu hiç kontrol etmedim inşallah Allah ta beni o raddeye getirmez. zaten o eş size kontrol duygusu yaşatıyorsa sıkıntı vardır ilişkinizde. ben de eşim de bekarken kullandığımız şekilde face kullanmaya devam ediyoruz, hatta ben daha çok kullanıyorum hiç te bir zararını görmedim çünkü durup durup elalemin adamına arkadaşlık isteği filan göndermem. arkadaşlarımdan haberler alırım, mesajlaşırım. gündemi takip ederim facebooktan. lbence biraz şu domestik tavırlardan kurtulmak lazım.

işte bu facebook un ayrı bir yönünü çok güzel özetleyen bir yazı olmuş.Gerçekte farklı orada farklı insanlar çünkü orası sanal.Orada daha özgür rahat tavırlarla insanlar kendilerinin iç yüzünü ortaya koyuyor

Evet facebook amacında kullanılabilirse böyle çok güzel yanları var size de katılıyorum.Ama Türkiye'de sizin gibi amacında kullanan o kadar az ki.Eksileri artılarından fazla olunca kalsın ben kullanmasamda olur diyenlerdenim.

Yani adam psikopat hadi de diğerlerine ne oluyor 150 kez paylaşanlara sorarım?Bir şeyleri paylaşırken sırf paylaşmış olmak için paylaşma kısmını aşmış diğer hasta kişiler bunlarda:44:

şu kkda açılan konulardan face kadar sığ olanlarını görmedim
istemiyorsanız açmazsınız
kafanıza silah dayayan mı var
nedir bu kötüleme çabası
yoksa şu olmasın
eşinizin sevgilinizin ya da kendi komplekslerinizin kıskançlıklarınızın hasetliklerinizin yüzünden giremiyorsunuz diye tü kaka diyelim kimse girmesin
olabilir mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…