• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fakir ama çok gezen kayınvalide sendromu....

patlakmisir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2010
112
0
46
İstanbul
eşlerin anne babaları oğullarının düğün masraflarına yardım etmeli mi yoksa gezerek daha da yük mü olmalı?

Son düzenleme:
açıkkcası nişanlınız birşey demiyorsa yapacak birşey yok ama siz gene de kırmadan
canım bak güzel bir düşünce ama biz kıyamıyoruz ailene sürekli yol parası veriyorlar yoruluyorlar
biz biliyoruz ne kadar önem verdiklerini bak düğünümüz olacak alınacak çok şeyler çıkar onlara harcarlar deyin
okadar yol okadar insan yorulması aracı olan gelse yeter nasıl olsa sizin orada da düğün olacak
insanların oynayacak hali kalmayacak deyin...
maddi imkanları sınırılı ailenin biliyorum boşa borca girmesinler
ayrıca ömrümüzü borç ödemekle mi geçireceğiz biz dikkat etmek lazım böyle şeylere falan dersiniz
nişanlınıza borçla evlenmek istemediğinizi belirtin
baktınız olmuyor
aileniz usulen biz kızımızın evlendiğinde borç içinde olmasını sıkıntı çekmesini istemiyoruz
biz bize düşeni yapıyoruz
umarım siz de yaparsınız falan desin
yani bu tür şeyler nasıl denir bilmem ama usulünce beklentilerini belirtsin

Son düzenleme:
Nişanlın alıştırmış böyle gelmiş böyle gider Artık çoğu aile yardım etmiyor evlatlarına kendi yağınızda kavurulursunuz bizde öyleyiz bu durumda yapacak bir şey yok boşuna kendinizi üzmeyin ama size sık sık gelip kalmak istemeleri sizi sinir edebilir bunu şimdiden nişanlınla konuş ki önceden bir şey demiyordun demesin istemediğini açıkça konuş bence

valla artık herkes kendi yağı ile kavruluyor, ben kızamıyorum doğrusu böyle ailelere, sonuçta iki yetişkin insan evlenecekse, bunun bütçesini de hesap etmiş karşılayıp karşılayamayacaklarını tartmış olmalı çift. Ama destek olmıyorlarsa köstekte olmamalılar...
eğer yakın illerse izmir manisa gibi ortada bi tesiste düğün olabilir, yada bi ilde nikah diğerinde düğün olabilir
çifte düğün lüx bu devirde bence

nişanlımın annesi genel olarak iyi biri diyosun bence aranızdaki bu iyi hali böyle ufak defek şeylerle bozma, kendi kendini doldurma derim

Son düzenleme:
ailesinin madem ki gücü yok neyle destek olsunlar ki?
iki yetişkin insansınız bncede bunun bütcesini kendiniz ayarlamalısınız ama madem maddi sıkıntı doğuyo, bazı insanlar sırf bu yüzden sadece nikah yaparken iki düğün biraz lükse kaçmış gercekten, ya ayağınızı yorganınıza göre uzatın, ya da sıkıntıları cekmeye hazır olun
arkadasların dediği gibi birinde nikah birinde düğün olsa?
veya sizin orda nikahla kina, diger tarafta düğün olsa?
nişanlın durumdan hiç rahatsız değil anlattıgın kadarıyla bu yüzden yapabiliceğin tek şey masrafları azaltmaya calışmak

Henüz evlenmemişsiniz,nişanlınızın ailesine harcadığı paraya karışmamanız gerekir.Şimdiden bunu sorun haline getirirseniz evlendikten sonra ne yapacaksınız merak ediyorum..

Son düzenleme:
iste boyle,boyle gelin,kaynana,kayin peder sorunlari basliyor...henuz nisanliyken siz ogullarinin ailesine ne harcadigina karisiyorsunuz sonunu dusunemiyorum,oglullari elinde varsa harcasin, harcicak tabiki ya, hayret bir olay....:53:

Son düzenleme:
iste boyle,boyle gelin,kaynana,kayin peder sorunlari basliyor...henuz nisanliyken siz ogullarinin ailesine ne harcadigina karisiyorsunuz sonunu dusunemiyorum,oglullari elinde varsa harcasin, harcicak tabiki ya, hayret bir olay....:53:
sizinkide harcıyor mu çok merak ettim...bazıları kendi yutar salkımı misali oluyorda...

burdaki düğünü benim ailem yapıyor hiç yardım etmiyorlar...söz kıyafeti nişan kıyafeti hiçbirşey alınmadı bana..ailem aldı.onlarda kendi memleketlerindee sadece yemek verecek düğün filan yok.

evlendikten sonra da istemiyorum tabiki...kim ister ki eşi ailesine para göndersin kendisi sıkıntı çeksin...benim öyle bir iddiam yokki

açıkkcası nişanlınız birşey demiyorsa yapacak birşey yok ama siz gene de kırmadan
canım bak güzel bir düşünce ama biz kıyamıyoruz ailene sürekli yol parası veriyorlar yoruluyorlar
biz biliyoruz ne kadar önem verdiklerini bak düğünümüz olacak alınacak çok şeyler çıkar onlara harcarlar deyin
okadar yol okadar insan yorulması aracı olan gelse yeter nasıl olsa sizin orada da düğün olacak
insanların oynayacak hali kalmayacak deyin...
maddi imkanları sınırılı ailenin biliyorum boşa borca girmesinler
ayrıca ömrümüzü borç ödemekle mi geçireceğiz biz dikkat etmek lazım böyle şeylere falan dersiniz
nişanlınıza borçla evlenmek istemediğinizi belirtin
baktınız olmuyor
aileniz usulen biz kızımızın evlendiğinde borç içinde olmasını sıkıntı çekmesini istemiyoruz
biz bize düşeni yapıyoruz
umarım siz de yaparsınız falan desin
yani bu tür şeyler nasıl denir bilmem ama usulünce beklentilerini belirtsin
canım haklısın böyle konuşsam iyi olacak..ailem dedi zaten karşılıklı yardım edelim borç kalmasın diyee ama ses çıkarmıyorlar..konu maddiyat olunca susuyorlar

valla artık herkes kendi yağı ile kavruluyor, ben kızamıyorum doğrusu böyle ailelere, sonuçta iki yetişkin insan evlenecekse, bunun bütçesini de hesap etmiş karşılayıp karşılayamayacaklarını tartmış olmalı çift. Ama destek olmıyorlarsa köstekte olmamalılar...
eğer yakın illerse izmir manisa gibi ortada bi tesiste düğün olabilir, yada bi ilde nikah diğerinde düğün olabilir
çifte düğün lüx bu devirde bence

nişanlımın annesi genel olarak iyi biri diyosun bence aranızdaki bu iyi hali böyle ufak defek şeylerle bozma, kendi kendini doldurma derim

bende bozulmasını istemiyorum ama sinirlerim bozuluyor...etrafımdaki herkes arkadaş,akraba yardım görüyor ailelerden üstelikte gelip gidip rahatsız edilmiyorlar..ne yapsam bilemedim:2:

Ya benim anlamadığım bir şey var...

"Ailesi bana birşey almadı" diyorsunuz; pardon ama ne bekliyorsunuz?

Herhalde bu forumda tuhaf olan benim... Benim çevremde bu tarz adetler olmuyor hiç. Neyse...

Maddi durumları yok madem; sizin bu durumda onlar size sorsalar bile sizin nezaketen teşekkür edip reddetmeniz gerekir.

Madamiks'e ve Chess'e katılıyorum ayrıca...

İki çift kendi ayakları üzerinde durduktan sonra ailelere pek yük olmanın ve onlardan birşeyler beklemenin manası yok.

Kim düğünü karşılayabiliyorsa o taraf yapar düğünü... Sonuçta herkesin maddi/sosyolojik durumu aynı değil.

Ayrıca; sizin aileniz sıkışık olduğunda sizin nasıl maddi yardımda bulunmanız gerekiyorsa; nişanlınızın da kendi ailesine yardım etmesi zaten gerekir.

Bu durumda ki düşüncenizi de doğru bulmuyorum...

Maksat sevdiğiniz biriyle yuva kurmak. Gerisi teferruat...

haklısınız ben de hanlar hamamlar beklemiyorum....ama madem para yok yola nasıl para buluyorlar:96:benim ailemde zengin değil bi sürü borca girdiler.oyüzdende pekçok şeyi yapamıyorlar seyehat gibi...

Herkesin yapısı farklıdır parayı kullanma noktasında. Kimi kazandığını yer,içer,gezer; kimisi biriktirir,yatırım yapar...

Burada insanları/kayınvalidenizi/eşinizin ailesini olduğu gibi kabullenmek durumundasınız.

Nihayetinde herkesin kendi tercihidir, kendi hayatıdır, kendi zevkidir.

Burada önemli olan; size olan tavırlarıdır. Maddi yönden ne yaptıkları,ne karşıladıkları değil...

İşin içinde size karşı kötü niyet olmadıkça insanların tercihlerini yargılamak, sınıflandırmak, kafaya takmak doğru olmaz.

Bırakın; kayınvalideniz gezsin,tozsun...Bu onun hayatı,onun kararı, onun tercihi...

Bir noktada belki haklısınız ama; onların bu kişisel tercihlerinden (doğru/yanlış) kendinize olumsuz bir pay çıkarmayı bırakın.

Zor bir durum ya...ama bence de eger ailesinin maddi durumu kötüyse bisey beklemeyin harcadiklari yol paralariylada ne kadar biriktirirlerse de dügün masrafini cikaramazlar zaten ondan böyle kücük hesaplar yapmayin...ev alilar, araba alirlar ya da kaynana sürekli kendine altin alir ozaman bu durum düsündürücü olur. benim cevremde cogu genc ciftler ailelerinden hicbirsey talep etmeden beraber borc cekip evlerini dayayip dösüyorlar. Yuva kurmak maalesef kolay degil bu devirde.

Zor bir durum ya...ama bence de eger ailesinin maddi durumu kötüyse bisey beklemeyin harcadiklari yol paralariylada ne kadar biriktirirlerse de dügün masrafini cikaramazlar zaten ondan böyle kücük hesaplar yapmayin...ev alilar, araba alirlar ya da kaynana sürekli kendine altin alir ozaman bu durum düsündürücü olur. benim cevremde cogu genc ciftler ailelerinden hicbirsey talep etmeden beraber borc cekip evlerini dayayip dösüyorlar. Yuva kurmak maalesef kolay degil bu devirde.
canım çok sağol....haklısın ben büyüttüm galibaa.ama işte insan borca batınca herşeyde gözüne batıyor...

Herkesin yapısı farklıdır parayı kullanma noktasında. Kimi kazandığını yer,içer,gezer; kimisi biriktirir,yatırım yapar...

Burada insanları/kayınvalidenizi/eşinizin ailesini olduğu gibi kabullenmek durumundasınız.

Nihayetinde herkesin kendi tercihidir, kendi hayatıdır, kendi zevkidir.

Burada önemli olan; size olan tavırlarıdır. Maddi yönden ne yaptıkları,ne karşıladıkları değil...

İşin içinde size karşı kötü niyet olmadıkça insanların tercihlerini yargılamak, sınıflandırmak, kafaya takmak doğru olmaz.Bırakın; kayınvalideniz gezsin,tozsun...Bu onun hayatı,onun kararı, onun tercihi...

Bir noktada belki haklısınız ama; onların bu kişisel tercihlerinden (doğru/yanlış) kendinize olumsuz bir pay çıkarmayı bırakın.
kafaya takmamaya çalışıcam canım sağol...ben aslında evlendikten sonra çok fazla gidip gelmesinden(yani gelip gidecek tabide uzun süre kalınmasını sevmiyorum) bu şekilde içli dışlı olup sorun çıkmasından korkuyorum bu küçük şeye tepkimde ondandı...tabi maddi olarakta zor durumda kalmaktan korkmaktan..ama dediğin gibi niyete bakmak lazım

Back
X