- Konu Sahibi patlakmisir
eşlerin anne babaları oğullarının düğün masraflarına yardım etmeli mi yoksa gezerek daha da yük mü olmalı?
Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sizinkide harcıyor mu çok merak ettim...bazıları kendi yutar salkımı misali oluyorda...iste boyle,boyle gelin,kaynana,kayin peder sorunlari basliyor...henuz nisanliyken siz ogullarinin ailesine ne harcadigina karisiyorsunuz sonunu dusunemiyorum,oglullari elinde varsa harcasin, harcicak tabiki ya, hayret bir olay....![]()
canım haklısın böyle konuşsam iyi olacak..ailem dedi zaten karşılıklı yardım edelim borç kalmasın diyee ama ses çıkarmıyorlar..konu maddiyat olunca susuyorlaraçıkkcası nişanlınız birşey demiyorsa yapacak birşey yok ama siz gene de kırmadan
canım bak güzel bir düşünce ama biz kıyamıyoruz ailene sürekli yol parası veriyorlar yoruluyorlar
biz biliyoruz ne kadar önem verdiklerini bak düğünümüz olacak alınacak çok şeyler çıkar onlara harcarlar deyin
okadar yol okadar insan yorulması aracı olan gelse yeter nasıl olsa sizin orada da düğün olacak
insanların oynayacak hali kalmayacak deyin...
maddi imkanları sınırılı ailenin biliyorum boşa borca girmesinler
ayrıca ömrümüzü borç ödemekle mi geçireceğiz biz dikkat etmek lazım böyle şeylere falan dersiniz
nişanlınıza borçla evlenmek istemediğinizi belirtin
baktınız olmuyor
aileniz usulen biz kızımızın evlendiğinde borç içinde olmasını sıkıntı çekmesini istemiyoruz
biz bize düşeni yapıyoruz
umarım siz de yaparsınız falan desin
yani bu tür şeyler nasıl denir bilmem ama usulünce beklentilerini belirtsin
valla artık herkes kendi yağı ile kavruluyor, ben kızamıyorum doğrusu böyle ailelere, sonuçta iki yetişkin insan evlenecekse, bunun bütçesini de hesap etmiş karşılayıp karşılayamayacaklarını tartmış olmalı çift. Ama destek olmıyorlarsa köstekte olmamalılar...
eğer yakın illerse izmir manisa gibi ortada bi tesiste düğün olabilir, yada bi ilde nikah diğerinde düğün olabilir
çifte düğün lüx bu devirde bence
nişanlımın annesi genel olarak iyi biri diyosun bence aranızdaki bu iyi hali böyle ufak defek şeylerle bozma, kendi kendini doldurma derim
haklısınız ben de hanlar hamamlar beklemiyorum....ama madem para yok yola nasıl para buluyorlar:96:benim ailemde zengin değil bi sürü borca girdiler.oyüzdende pekçok şeyi yapamıyorlar seyehat gibi...
canım çok sağol....haklısın ben büyüttüm galibaa.ama işte insan borca batınca herşeyde gözüne batıyor...Zor bir durum ya...ama bence de eger ailesinin maddi durumu kötüyse bisey beklemeyin harcadiklari yol paralariylada ne kadar biriktirirlerse de dügün masrafini cikaramazlar zaten ondan böyle kücük hesaplar yapmayin...ev alilar, araba alirlar ya da kaynana sürekli kendine altin alir ozaman bu durum düsündürücü olur. benim cevremde cogu genc ciftler ailelerinden hicbirsey talep etmeden beraber borc cekip evlerini dayayip dösüyorlar. Yuva kurmak maalesef kolay degil bu devirde.
kafaya takmamaya çalışıcam canım sağol...ben aslında evlendikten sonra çok fazla gidip gelmesinden(yani gelip gidecek tabide uzun süre kalınmasını sevmiyorum) bu şekilde içli dışlı olup sorun çıkmasından korkuyorum bu küçük şeye tepkimde ondandı...tabi maddi olarakta zor durumda kalmaktan korkmaktan..ama dediğin gibi niyete bakmak lazımHerkesin yapısı farklıdır parayı kullanma noktasında. Kimi kazandığını yer,içer,gezer; kimisi biriktirir,yatırım yapar...
Burada insanları/kayınvalidenizi/eşinizin ailesini olduğu gibi kabullenmek durumundasınız.
Nihayetinde herkesin kendi tercihidir, kendi hayatıdır, kendi zevkidir.
Burada önemli olan; size olan tavırlarıdır. Maddi yönden ne yaptıkları,ne karşıladıkları değil...
İşin içinde size karşı kötü niyet olmadıkça insanların tercihlerini yargılamak, sınıflandırmak, kafaya takmak doğru olmaz.Bırakın; kayınvalideniz gezsin,tozsun...Bu onun hayatı,onun kararı, onun tercihi...
Bir noktada belki haklısınız ama; onların bu kişisel tercihlerinden (doğru/yanlış) kendinize olumsuz bir pay çıkarmayı bırakın.