Fakir edebiyatı!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar neden oluyor bilmiyorum ama son bi kaç senedir karşıma çıkan insanların çoğunun bu fakir edebiyatından beslendiğini görüyorum.gerçi öz kardeşim de aylık beş bin kazancı olduğu halde kendimi bildim bileli sürekli param yok diye ağlar durur... yani hayret ediyorum.. konuyu açmam gerekirse şöyle: mesela kişi veya kişiler sürekli param yok, ay sonunu zor getiriyorum diye sızlanıp duruyor.. ee kardeşim tamam da benim bankaya benzer bi halim mi var.. ben de işsiz, babasından aldığı az bi harçlıkla ay sonunu getirmeye çalışan biriyim.. dibim geldi kuaföre bile gidemiyorum ben..ablamın şöyle bi sözü vardı: tipimize bakan zengin zannediyor! Diye.. sanırım öyle.. bakımlı ,özenli olmaya her Zaman dikkat ederim.. asla paçoz gezmem.. bunu görenler acaba bunun tipi iyi olduğuna göre parası vardır mı diyor.. o kadar zengin olsam otobüste, dolmuşta sürünmezdim.. altımda arabam olurdu !! .. bazen diyorum ben de artık bu insanlara karşı fakir edebiyatı yapacam...ama gel gör ki bu benim karakterime uygun değil.. istesem de insanlara öz kardeşime bile param yok diye sızlanamıyorum.. yaradılışıma aykırı yani elimden gelmiyor öyle bir şey yapamıyorum .. Bu insanlar sürekli bir para yok para yok diye sağa sola her yere ağlıyorlar.. sizinde çevrenizde var mı böyle tipler ? onlara karşı gardınızı nasıl alıyorsunuz , nasıl davranıyorsunuz nasıl tepki veriyorsunuz bu tarz insanlara karşı ...?!
Orta halliyiz. Dönem dönem acil harcamalar çıkınca içeri giriyoruz ama kimseye söylenmem o şekilde. Evine aylık 10-15 bin giren tanıdıklarım var onlar söylenirler yetmiyo diye. Bizim yerimizde olsanız mezar kazar içine girersiniz derim 😂 kimiside onu ağız alışkanlığı etmiş.

Genelde sürekli para yok para yok diyen insanların kazancı iyidir, parası vardır. Gerçekten parası olmayan insanların sürekli bunu dillendirdiğini hiç görmedim
Mesela ben..!! Hiç bi gün bile sızlanmadım.. ben sızlanmayınca öz kardeşlerim de dahil beni bolluk içinde sanıyor galiba..!!

İyi de günümüz ekonomisinde herkes yakınıyor bunlardan, onlar direkt sizden borç istemedikce çıkarıp vermeyin, isteyene de vermeyin.
Biz butun sirket ayin son haftası paramız yok diye sirketten cikmiyoruz, kimse de diğerinden üç kuruş istemiyor, tamamen dertlesmek, siyasi elestiri vs vs

Bırakın da biz Üniversite mezunu işsizler sızlanalım!! Sizin yaptığınız biraz ayıp olmuyor mu??
Tabi ki olmuyor. Ben de fakir edebiyatını şükür edebiyatı ismiyle değiştirip bir konu açmalıyım. Siyasi lidere paramız yok diyorsun buralar eskiden çöplüktü Çeşme’den su akmıyordu yol yapılmıyordu hastane kuyrukları bir km yi buluyordu asgari ücret şu kadardı.. diye başlıyor. Çünkü işi çözmüşler. Şükür edebiyatı. Bu halimize şükür, bugünümüze şükür, benden az alan var buna da şükür bla bla. Ben beş birim sızlanıyorsam siz on birim sızlanın ama siz benden çok daha fazla yokluk çekiyorsunuz diye ben susmam. Birileri kepçeyle yerken senin kaşığın var şükret derseniz de şükretmem. Şükür edebiyatı artık sıktı. Millet ay'a yerleşecek biz hala tüp kuyruğu muhabbeti yapıp şükür güzellemelerindeyiz.
Birbirimizi şükret diye dürtüklemek yerine kol kola girip beraber bağırmamız gerekmiyor mu?
Sorunuza binaen,
Hayır. Ayıp olmuyor. Layığıyla sızlansak ve birbirimizin sızlanmasını puanlamak yerine beraber karşı koysak bu set yıkılmazdı. Ama gümbür gümbür gelen yıldırma ve ekonomik savaş dalgaları arasında muhataba yüklenmek yerine sizden bin lira kazanan adama şükret derseniz asıl o zaman siz ayıp etmiş olursunuz.

Tabi ki olmuyor. Ben de fakir edebiyatını şükür edebiyatı ismiyle değiştirip bir konu açmalıyım. Siyasi lidere paramız yok diyorsun buralar eskiden çöplüktü Çeşme’den su akmıyordu yol yapılmıyordu hastane kuyrukları bir km yi buluyordu asgari ücret şu kadardı.. diye başlıyor. Çünkü işi çözmüşler. Şükür edebiyatı. Bu halimize şükür, bugünümüze şükür, benden az alan var buna da şükür bla bla. Ben beş birim sızlanıyorsam siz on birim sızlanın ama siz benden çok daha fazla yokluk çekiyorsunuz diye ben susmam. Birileri kepçeyle yerken senin kaşığın var şükret derseniz de şükretmem. Şükür edebiyatı artık sıktı. Millet ay'a yerleşecek biz hala tüp kuyruğu muhabbeti yapıp şükür güzellemelerindeyiz.
Birbirimizi şükret diye dürtüklemek yerine kol kola girip beraber bağırmamız gerekmiyor mu?
Sorunuza binaen,
Hayır. Ayıp olmuyor. Layığıyla sızlansak ve birbirimizin sızlanmasını puanlamak yerine beraber karşı koysak bu set yıkılmazdı. Ama gümbür gümbür gelen yıldırma ve ekonomik savaş dalgaları arasında muhataba yüklenmek yerine sizden bin lira kazanan adama şükret derseniz asıl o zaman siz ayıp etmiş olursunuz.
Burdan konuyu küresel ısınmaya kadar bağlayacaksın sandım 😂😂

Sorunuza binaen,

Altına imzamı atıyorum izninizle.

Arkadaşlar neden oluyor bilmiyorum ama son bi kaç senedir karşıma çıkan insanların çoğunun bu fakir edebiyatından beslendiğini görüyorum.gerçi öz kardeşim de aylık beş bin kazancı olduğu halde kendimi bildim bileli sürekli param yok diye ağlar durur... yani hayret ediyorum.. konuyu açmam gerekirse şöyle: mesela kişi veya kişiler sürekli param yok, ay sonunu zor getiriyorum diye sızlanıp duruyor.. ee kardeşim tamam da benim bankaya benzer bi halim mi var.. ben de işsiz, babasından aldığı az bi harçlıkla ay sonunu getirmeye çalışan biriyim.. dibim geldi kuaföre bile gidemiyorum ben..ablamın şöyle bi sözü vardı: tipimize bakan zengin zannediyor! Diye.. sanırım öyle.. bakımlı ,özenli olmaya her Zaman dikkat ederim.. asla paçoz gezmem.. bunu görenler acaba bunun tipi iyi olduğuna göre parası vardır mı diyor.. o kadar zengin olsam otobüste, dolmuşta sürünmezdim.. altımda arabam olurdu !! .. bazen diyorum ben de artık bu insanlara karşı fakir edebiyatı yapacam...ama gel gör ki bu benim karakterime uygun değil.. istesem de insanlara öz kardeşime bile param yok diye sızlanamıyorum.. yaradılışıma aykırı yani elimden gelmiyor öyle bir şey yapamıyorum .. Bu insanlar sürekli bir para yok para yok diye sağa sola her yere ağlıyorlar.. sizinde çevrenizde var mı böyle tipler ? onlara karşı gardınızı nasıl alıyorsunuz , nasıl davranıyorsunuz nasıl tepki veriyorsunuz bu tarz insanlara karşı ...?!
çok harcama yapıyorlar..

Kızlar işin garibi ne biliyor musunuz !? Sızlananlar bu işte daha karlı çıkıyor..!! Şöyle ki mesela birileri bi yere davet ediyor.. sızlan arkadaş peşin peşin ama gevrek gevrek ams benim param yok kiiii diyor.. emin olun yeri geliyor.. cüzdanımda 10 lira oluyor .. sürekli çevrem dışarıya davet ediyor.. Cuma, ctesi gecesi hadi bara gidelim falan diyorlar.. çıkmıyorum.. bahane uyduruyorum başım ağrıyor müsait değilim diyorum ... ama geçip de kimseye param yok diyemiyorum ..!! Benim çünkü yüzüm tutmaz böyle bir şey demeye ne kadar ayıp ..!! O yüzü tutanlar emin olun çok ballılar.. hiçbiyere para vermeden gezer tozarlar.. hatta bu sızlanan modellerden kız arkadaşım evlendi geçen senelerde.. düğünde, nişanda,evine eşya alınırken bi kuruş harcamadı..!! Oturduğu eve bi kaşık bile almadı.. kendisi iyi bir mevkide çalışan kadın..sorsan parası yok..!!

Sizin durumunuz daha kötü diye insanlar maddi sıkıntılarından bahsetmesin mi? Siz işsiz olduğunuz halde sizden para beklediklerini sanmıyorum. Siz alınganlık etmiş olabilir misiniz? Şu devirde 5000₺ çok fazla bir para değil bir aile için. Yoksulluk sınırı 6900₺ olmuş. Kaldı ki tek başına bile bir insanın insanca yaşayabilmesi için ancak ucu ucuna yeter.
Bir markete girsek 3 4 parça bir şey alsak 100₺ tutuyor. Her şey çok pahalı insanlar bundan yakınıyor olabilir mi?

Burdan konuyu küresel ısınmaya kadar bağlayacaksın sandım 😂😂
öyle trajik ki şu cevabınız bile. neden üniversite mezunu olduğunuz halde işsiz olduğunuzu veya açlık sınırının altında bırakacak bir maaş aldığınızı şimdi anlıyor musunuz?
bu ülke neden bu halde? birçok cevabı var. cevaplardan biri de ettiğiniz şikayete karşılık yaptığınız şu goygoy dur.

öyle trajik ki şu cevabınız bile. neden üniversite mezunu olduğunuz halde işsiz olduğunuzu veya açlık sınırının altında bırakacak bir maaş aldığınızı şimdi anlıyor musunuz?
bu ülke neden bu halde? birçok cevabı var. cevaplardan biri de ettiğiniz şikayete karşılık yaptığınız şu goygoy dur.
Polemiğe girmek istemediğim için cevap vermeyeceğim.. konuma yazmaya devam etmezseniz sevinirim..!

Polemiğe girmek istemediğim için cevap vermeyeceğim.. konuma yazmaya devam etmezseniz sevinirim..!
Polemik değil ki bu. Sert bir üslup kullanmadım.
Hem herkesin aynı şeyi düşündüğü bir forum ve dünya hayal edebiliyor musunuz?
Fakat son olarak şunu söylememe izin verin. Siyasetin en büyük malzemesi ve kozu budur. Kendilerine kızmayalım diye bizi birbirimize düşürüp hayali polemikler hayali düşmanlar ve hayali hedefler üretmek.
Umarım gerçek hedefi görür ve asıl kızmanız gerekenlerin üzerine yürürsünüz.
Konunuza yazmaya devam etmeyeceğim merak etmeyin :KK51: alışveriş yapmıştım gideyim de kilosu kırkbeş lira olan peyniri falan yerleştireyim dolaba. Buna da şükür.

Var tabi öyle insanlar da ben birebir muhatap olmuyorum, o yüzden no problem bana. Fakat arkadaşlarımın değerini anladım bu konuyu okuyunca çünkü "hesaplar benden hadi gezah" dediğim halde hep bir bahane uydururlar, cebimden kuruş harcatmazlar sağolsunlar :))

Var tabi öyle insanlar da ben birebir muhatap olmuyorum, o yüzden no problem bana. Fakat arkadaşlarımın değerini anladım bu konuyu okuyunca çünkü "hesaplar benden hadi gezah" dediğim halde hep bir bahane uydururlar, cebimden kuruş harcatmazlar sağolsunlar :))
Şekerim bana da ders oldu.. artık ben de Durumumu açık bir şekilde dile getireceğim .. İşine gelmeyen bir daha görüşmesin

Bence sorun sizde. Yani insanlar öylesine dertleşmek için de söylemiş olabilir ya da sizden maddi beklentisi vardır o yüzden de söylemiş olabilir ama çevrenizdeki insanları gözlemleyip kimin ne niyetle yaklaştığını anlayamamak sizin sorununuz bence. Kimse sizden açık açık para istememiş acındırmışsa bile çıkarıp 70 tl yi kendi rızanızla vermişsiniz o da almış başta istemem demiş demek ki ısrar etmişsiniz. Şimdi şöyle böyle demeniz çok yersiz hayır demeyi öğrenmezseniz herkes her şeyi ister zaten kim sevmez ki havadan gelen parayı?

Annemin bir tane tanıdığı karı-koca var. Hiç abartmıyorum bu kadınla ne zaman karşılaşsak sızlanır. Durumumuz çok kötü diye yakınır. Ona acıyıp para veren çok olur. Bunlardan bir tanesi de benim saftirik annem. Sonra ne oluyor biliyor musunuz? Kadın son model telefonla, pahalı giysilerle geziyor. Annemi kaç kere uyardım. Bu kadın ekmek parası için ağlanmıyor anne, lüks şatafat için para dileniyor dedim. Gelin görün ki benim saf annem beni dinlemiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X