Fakir edebiyatı!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yemin ederim tespitlerin mükemmel..!! Sırf bu huyları yüzünden o kadar çok kişiyi hayatımdan çıkardım ki .. öz kardeşimle bile mesafe koydum arama..beş bin kazancı var ailecek çıktığımızda hadi şurda oturup bi çay içelim dediğimizde Benim param yok diyor. Çıkıyor işin içinden...Sonra hesap geldiğinde beş kuruş karışmıyor...Böyle böyle altına araba çekti..
Siz sanki kardeşinize ve 5 bin lirasına ayar olmuş gibisiniz..Fakir edebiyatı bahane.

ve 5 bin lira bu krizde bir aileyi ucu ucuna geçindirir.

Annemin bir tane tanıdığı karı-koca var. Hiç abartmıyorum bu kadınla ne zaman karşılaşsak sızlanır. Durumumuz çok kötü diye yakınır. Ona acıyıp para veren çok olur. Bunlardan bir tanesi de benim saftirik annem. Sonra ne oluyor biliyor musunuz? Kadın son model telefonla, pahalı giysilerle geziyor. Annemi kaç kere uyardım. Bu kadın ekmek parası için ağlanmıyor anne, lüks şatafat için para dileniyor dedim. Gelin görün ki benim saf annem beni dinlemiyor.
Aynı benim annem ya benim babam memur emekli oldu tek maaş 5 çocuk yılda 1 kıyafet alırız ama zengin görürlerdi.Abartmıyorum kaç komsusu gelir dert yanardı ki hepsinin evi var.Anne yapma derdim olsun verirdi hiç bir şey bulmasın evden erzak tasırdı.İnanın ihtiyacı olana versin ama gerçkten isteyen kişiler 3 tıl önce 350 tlilik palto alıyorlardı aile üyelerine.Benim annem 100 tl lik bile alamıyor.Dedim ki gerçekten ihtiyacı olan bu kadar lüxe kaçmaz.Yap iyilik ama bunlara değil gerçekten ihtiyacı olanlara ver.

bende boyle param yok diye meleşen insanlari sevmem benimde etrafimda çoook çoook fazla
evim var arabam var kredi oduyorum etrafimdaki cogu insanin durumu benim 2 3 katim
ağlayacaklar nerdeyse param yok derken
onlar oyle diyince biz ölelim bari diyorum bişey demiyorlar

Aynı benim annem ya benim babam memur emekli oldu tek maaş 5 çocuk yılda 1 kıyafet alırız ama zengin görürlerdi.Abartmıyorum kaç komsusu gelir dert yanardı ki hepsinin evi var.Anne yapma derdim olsun verirdi hiç bir şey bulmasın evden erzak tasırdı.İnanın ihtiyacı olana versin ama gerçkten isteyen kişiler 3 tıl önce 350 tlilik palto alıyorlardı aile üyelerine.Benim annem 100 tl lik bile alamıyor.Dedim ki gerçekten ihtiyacı olan bu kadar lüxe kaçmaz.Yap iyilik ama bunlara değil gerçekten ihtiyacı olanlara ver.
Kesinlikle öyle. Ya ben bu bahsettiğim kadını bir keresinde Vakko'dan elinde torbayla çıkarken gözlerimle gördüm. Benim annem daha Vakko'dan bir parça bir şey bile almamıştır.

Var yengem olur kendisi.Daha geçen ev alcaz ama nasıl olacak o kadar para harcıyoruz ki ikimizde nasıl ödeyecez krediyi.Basit parayı tutarak.Duyan da aç sefil sanar.Ne zaman yan yana gelsek ekside olur kredi kartları ama her ay tonla kozmetik hiç ihtiyacı ve yeri olmadığı halde kıyafet alınır.Her istediğini alabilecek lüksü varken böyle acıtasyon yapanlara ben de hastayım.Asıl dertli benim halbuki ama asLa şikayetlenmedim yanlış anlar para talep ettiğimi falan zanneder diye.

Varken de yok demem, yokken de yok demem.
Şükür derim.
Allah sağlık versin derim, geçerim..
Ama evet, aç geziyoz diyen de çok, tam tersi ay çok zenginiz diyen de 😁😁

Maddi yardım bekliyorlar.. işte mesele bu..!! Ben babamdan harçlık alıyorum.. harçlığım beni zor idare ediyor.. yani çıkıp da dışarda her gün yiyip içmiyorum o yüzden imkansız...Şimdi bana enayi misin diyeceksin ama geçen gün yine bi arkadaşım çok ısrar etti görüşelim diye..ve bu arkadaş çalışan işi gücü olan birisi ağlayıp duruyor.. ve benim işsiz olduğumu biliyor.. o an iyi anıma denk geldi.. çıkardım cebimden 70 lira verdim buna.. yok almam olmaz dedi ama alıp cebine attı .. kendimi keriz gibi hissettim.. ve sonradan aklıma geldi bu arkadaş arabasını yeni sattı.. yani parasız olması imkansız..!! Normalde vermem ama işte öyle manipülasyon teknikleri uyguluyorlar ki .. şu an bin pişmanım..!!
Arkadaş çevrenizde sorun var sanki. Aysonu getiremeyen evini, arabasını, arsasını mı satsın. Hem neden birine para veriyorsunuz?

Bizim markette limon 17 lira. Hayat pahalılığından nasıl dert yanmayalım?

Arkadaşlar neden oluyor bilmiyorum ama son bi kaç senedir karşıma çıkan insanların çoğunun bu fakir edebiyatından beslendiğini görüyorum.gerçi öz kardeşim de aylık beş bin kazancı olduğu halde kendimi bildim bileli sürekli param yok diye ağlar durur... yani hayret ediyorum.. konuyu açmam gerekirse şöyle: mesela kişi veya kişiler sürekli param yok, ay sonunu zor getiriyorum diye sızlanıp duruyor.. ee kardeşim tamam da benim bankaya benzer bi halim mi var.. ben de işsiz, babasından aldığı az bi harçlıkla ay sonunu getirmeye çalışan biriyim.. dibim geldi kuaföre bile gidemiyorum ben..ablamın şöyle bi sözü vardı: tipimize bakan zengin zannediyor! Diye.. sanırım öyle.. bakımlı ,özenli olmaya her Zaman dikkat ederim.. asla paçoz gezmem.. bunu görenler acaba bunun tipi iyi olduğuna göre parası vardır mı diyor.. o kadar zengin olsam otobüste, dolmuşta sürünmezdim.. altımda arabam olurdu !! .. bazen diyorum ben de artık bu insanlara karşı fakir edebiyatı yapacam...ama gel gör ki bu benim karakterime uygun değil.. istesem de insanlara öz kardeşime bile param yok diye sızlanamıyorum.. yaradılışıma aykırı yani elimden gelmiyor öyle bir şey yapamıyorum .. Bu insanlar sürekli bir para yok para yok diye sağa sola her yere ağlıyorlar.. sizinde çevrenizde var mı böyle tipler ? onlara karşı gardınızı nasıl alıyorsunuz , nasıl davranıyorsunuz nasıl tepki veriyorsunuz bu tarz insanlara karşı ...?!
Benim lisede bi arkadaşım hikayemi dinlediğinde tavırlarına giyimine konuşmalarına bakınca sanki diplomat kızısın sanıyor insan demişti... Nasıl öyle göründüysem gözüne artık.. Yok beee nerde anam fakir bi köylü kızıyım sadece çok okuyorum demiştim.. Ondan sonra o insanların tavırları değişti bana karşı bi üstten bakmalar vs baya dışlanmıştım bi süre sınıfta.. Sonuç olarak bana böyle davrananların hiçbiri okul birincisi olmadı iyi üniyi bırak üni bile okumadı. Öğrendikleri tek dil sokak diliydi ve içbir şey bşaramadılar. Gerçi sorsan evlilik vs böyleleri için başarıdır.. Yani kısaca hayat dersleri veriyor siz bişey demeseniz de.. Şimdi konu bununla mı alakalı yazarken baya geçmişe gittim bağlamdan kopmuş olabilirim ;(

Arkadaşlar neden oluyor bilmiyorum ama son bi kaç senedir karşıma çıkan insanların çoğunun bu fakir edebiyatından beslendiğini görüyorum.gerçi öz kardeşim de aylık beş bin kazancı olduğu halde kendimi bildim bileli sürekli param yok diye ağlar durur... yani hayret ediyorum.. konuyu açmam gerekirse şöyle: mesela kişi veya kişiler sürekli param yok, ay sonunu zor getiriyorum diye sızlanıp duruyor.. ee kardeşim tamam da benim bankaya benzer bi halim mi var.. ben de işsiz, babasından aldığı az bi harçlıkla ay sonunu getirmeye çalışan biriyim.. dibim geldi kuaföre bile gidemiyorum ben..ablamın şöyle bi sözü vardı: tipimize bakan zengin zannediyor! Diye.. sanırım öyle.. bakımlı ,özenli olmaya her Zaman dikkat ederim.. asla paçoz gezmem.. bunu görenler acaba bunun tipi iyi olduğuna göre parası vardır mı diyor.. o kadar zengin olsam otobüste, dolmuşta sürünmezdim.. altımda arabam olurdu !! .. bazen diyorum ben de artık bu insanlara karşı fakir edebiyatı yapacam...ama gel gör ki bu benim karakterime uygun değil.. istesem de insanlara öz kardeşime bile param yok diye sızlanamıyorum.. yaradılışıma aykırı yani elimden gelmiyor öyle bir şey yapamıyorum .. Bu insanlar sürekli bir para yok para yok diye sağa sola her yere ağlıyorlar.. sizinde çevrenizde var mı böyle tipler ? onlara karşı gardınızı nasıl alıyorsunuz , nasıl davranıyorsunuz nasıl tepki veriyorsunuz bu tarz insanlara karşı ...?!
Haftalık 10 bin kazanan arkadaşım her görüştüğüzde ağlanıyor resmen. Her ay bir hafta sonu ya yurt içi ya yurt dışı tatİle çıkar ben toplantıya başka şehre gitsem ağlanır. Há hepimiz zordayiZ deylp konu değiştiriyorum

Screenshot_20190915-102452_1.webp
Screenshot_20190915-102452_1.webp

Arkadaş çevrenizde sorun var sanki. Aysonu getiremeyen evini, arabasını, arsasını mı satsın. Hem neden birine para veriyorsunuz?

Bizim markette limon 17 lira. Hayat pahalılığından nasıl dert yanmayalım?
Bir mersinli olarak nefesim kesildi limonun 17 lira olmasına. Perşembe günü 3 liraya aldım ben. Alayım sana 10 kilo, göndereyim otobüsle, daha ucuza gelir.

Bir mersinli olarak nefesim kesildi limonun 17 lira olmasına. Perşembe günü 3 liraya aldım ben. Alayım sana 10 kilo, göndereyim otobüsle, daha ucuza gelir.
Bizim burdada 9 lira :) banada gonder yav limon suyu icmeden duramiyorum
Ama yol parasi var limonun gene gelir o fiyata sendende :KK45:

Bende var bir tane, kardeşiz :) fakir edebiyatıyla sürekli bana bir şeyler işittiriyordu, o eksik bu eksik, çocuğun şusu yok busu yok, duygusallığımı kullanıp epeyce bir tırtıklamıştır beni :)) tırtıklamak derken öyle ufak meblağlar değil :))sonra bir baktım hiç bir şeyden eksik değiller, kocası da kendisi de bir ağlama modu geliştirmiş, herkese bir şeyler yaptırıyorlar bir gün kocası bana kolundaki saat gibi bir şeyi gösterdi yok telefona bağlanıyormuş, yok çok kolay konuşuluyormuş falan, senin bu kolaylığa ne ihtiyacın var ki araba bile kullanmıyorsun, telefonu tutmak mı zor geldi de 2.000 lira verdin dedim ve o gün bir aydınlanma yaşadım, artık söyleselerde duymamazlıktan geliyorum, Allah kolaylık versin diyorum geçiştiriyorum.

Son düzenleme:
İnsanlar fakir ondandır. Ayda beş bin kazanan kardeşim bile demissiniz ama beş bin lira bu ekonomide çok da matah bir para değil. Yoksulluk sınırı zaten 2019'da 6 bin küsur olarak belirlendi.

Bende bu konuyu burda açmayı düşünmüştüm bi ara. Kimse lüksünden taviz vermiyor sorsan hepsi aç. Tamamen şükürsüzlük
Çalıştığım okulda bi öğretmen arkadaşına 500 liralık bi bot gördüğünü yarın gidip alacağını söylüyordu.. Sonra da ayy öğretmen maaşıyla da geçim ne zor nasıl ay sonu gelecek bilmiyorum dedi... Artık siz düşünün bunu...

Bende bu konuyu burda açmayı düşünmüştüm bi ara. Kimse lüksünden taviz vermiyor sorsan hepsi aç. Tamamen şükürsüzlük

Taviz vermek zorunda mıyız diyeceğim de evet maalesef zorundayız. Mecburi taviz. Ve yine evet, bu tavizler canımızı çok sıkıyor. Hayat standardımız yerlerde sürünüyor, iki sene önce yaptığımız şeyleri yapamıyoruz ama buna şükretmemiz gerekiyor. Niye? Karnımız doyuyor diye mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X