- 17 Eylül 2018
- 2.475
- 8.208
- 78
- Konu Sahibi FiltrekahvesevenKleopatra
Ve sen şimdi iktidar yandaşısın yapma lütfen sen ddüşünemiyorsun bunları iktidar seni konuşturuyorrr hep bu iktidar ahh ahhhÖğretmenimiz Avrupa’ya Amerika’ya gitti sorduk bizde ülkemizle orasının arasında fark ne diye öğretmenimiz ülkemiz taze meyve sebze açısından çok şanslı Avrupa da meyve sebzeler çok pahalı insanlar taneyle alıyor ve sünger gibiler demişti. Orda her şey gülistan biz bataklıktayız gibi bi düşünce yaymaya çalışıyorlar. İnanmamakta fayda var.
Yazdıkların doğru hep daha fazlası isteniyor
Bazen şöyle bir düşünüyorum yatacak yerim var karnım tok kıyafetim var sonra diyorum ya benim her şeyim var kendimi zengin sanıyorum resmen
Allah’a şükür ya yokken bile şikayet etmedim şimdi ne haddime

Allah aşkına nedir bu tüketim çılgınlığı noluyo diyen yok. Gel şurda Afrikada su kuyusu açan Kızılaya bi yardım et diyen yok ama dışarda yediği bi tabak yemeğe 100 lira verip ayyy 200 liralık olana param yeetmiyo batsın bu dünya diyen insanlar var. Hep bu standart kelimesinin yanlış anlatılması insanlara bunu yapıyor yoksa insanların bu kadar duyarsız olmasını benim aklım kabullenmiyor... Şimdi biz bunları söyleyince vu insanların gözünde en büyük salak oluruz. Şükğr edebiyatıyla karın doyurmaya çalışan salaklarız.. Ama en azından dünyanın halini görüyoruz..
Dünyanın bir köşesinde evlatlarına yiyecek ekmek bulamadığı için sürekli uyutan bi anneye karşı bunları söyleyebiliyor muyuz hayır.. Gerçi bundan haberimiz var mı tabi ki hayır. O insanların aç olması benim sorunum değil çünkü. Hep bu iktidar yzünden bi de oralara yardım ediyoruz asıl israfı orada yapıyorux biz çünkü.. Allah deyince de salak oluyoruz şükür deyince de.. Ama hep akıllılar şikayet ediyor. Hadi bakalım neler olacak

[/QUOTE]
Sanki benim aklım yok olanı görmüyorum da siyaset ağzıyla konuşucam. Zaten burda ne zaman biriyle konuşsam işi siyasete bağlıyor benim aklımdan bile geçmiyor demek ki kendisi siyasi düşünceleri doğrultusunda yazıyor. Derviş’in fikri neyse zikri odur.
İnancım şükret diyor bende ediyorum diye suçlu oldum. Dertleri niye şikayet etmiyoruz ya o. En kötü ruh halimden sadece şükrederek kurtuldum. Kimse bana şükretmenin gereksizliğini anlatamaz
Ben eminim ki biz bunlar kadar lüks yaşamıyoruz. Diyorum ya ülke kandırılmış insan dolu. Birileri yönlendiriyor böyle böyle düşüneceksiniz diye onlar da ona uyuyor
[/QUOTE]
Bu şükretme sadece inanç gereği değil ki hoş bütün dinlerde var bu öğretiler. İnsan şükretmezse doyumsuzdur ve doyumsuzluk şükretmekten daha vahşidir. Doymayan insan hep daha fazlasını ister ve hiç mutlu olamaz.. Yani sadece din değil insanı şükretmeye iten ya da iktidar..
Yıllar önce öğretmenler açız diye bi pankart açmışlardı. 4 harfi tutan 4 erkek.. Ve inanır mısın hepsi iri yarı göbekli adamlardı. Şimdi bunu diyen adamla Afrikada çölde başında ölsün diye bekleyen akbabanın olduğu çocuğun resmini getir gözünün önüne..
İşte budur empati. Ayağı yorganına göre uzat demek yerine ayağına göre yorgan olmayınca yorganı dikene sövmek alana sövmek yapana sövmek.. Amaan bilmiyorum ne desen boş bacı. Sen burda 1 saat konuş adamların diyeceği yine iktidar...