Fakir edebiyatı!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Öğretmenimiz Avrupa’ya Amerika’ya gitti sorduk bizde ülkemizle orasının arasında fark ne diye öğretmenimiz ülkemiz taze meyve sebze açısından çok şanslı Avrupa da meyve sebzeler çok pahalı insanlar taneyle alıyor ve sünger gibiler demişti. Orda her şey gülistan biz bataklıktayız gibi bi düşünce yaymaya çalışıyorlar. İnanmamakta fayda var.
Yazdıkların doğru hep daha fazlası isteniyor
Bazen şöyle bir düşünüyorum yatacak yerim var karnım tok kıyafetim var sonra diyorum ya benim her şeyim var kendimi zengin sanıyorum resmen:KK48:
Allah’a şükür ya yokken bile şikayet etmedim şimdi ne haddime
Ve sen şimdi iktidar yandaşısın yapma lütfen sen ddüşünemiyorsun bunları iktidar seni konuşturuyorrr hep bu iktidar ahh ahhh 😄😄 belki hepimiz banlanıcaz ama bu dünya bunu hak etmiyor. Doğayı kirletiyoruz israfta sınır tanımıyoruz. Sabah bi kanalda meşhur bi sanatçının dolabını gösteriyor. Bi siyah t-shirt ten 100 tane varmış övünüyor adam.

Allah aşkına nedir bu tüketim çılgınlığı noluyo diyen yok. Gel şurda Afrikada su kuyusu açan Kızılaya bi yardım et diyen yok ama dışarda yediği bi tabak yemeğe 100 lira verip ayyy 200 liralık olana param yeetmiyo batsın bu dünya diyen insanlar var. Hep bu standart kelimesinin yanlış anlatılması insanlara bunu yapıyor yoksa insanların bu kadar duyarsız olmasını benim aklım kabullenmiyor... Şimdi biz bunları söyleyince vu insanların gözünde en büyük salak oluruz. Şükğr edebiyatıyla karın doyurmaya çalışan salaklarız.. Ama en azından dünyanın halini görüyoruz..

Dünyanın bir köşesinde evlatlarına yiyecek ekmek bulamadığı için sürekli uyutan bi anneye karşı bunları söyleyebiliyor muyuz hayır.. Gerçi bundan haberimiz var mı tabi ki hayır. O insanların aç olması benim sorunum değil çünkü. Hep bu iktidar yzünden bi de oralara yardım ediyoruz asıl israfı orada yapıyorux biz çünkü.. Allah deyince de salak oluyoruz şükür deyince de.. Ama hep akıllılar şikayet ediyor. Hadi bakalım neler olacak 😕
[/QUOTE]
Sanki benim aklım yok olanı görmüyorum da siyaset ağzıyla konuşucam. Zaten burda ne zaman biriyle konuşsam işi siyasete bağlıyor benim aklımdan bile geçmiyor demek ki kendisi siyasi düşünceleri doğrultusunda yazıyor. Derviş’in fikri neyse zikri odur.

İnancım şükret diyor bende ediyorum diye suçlu oldum. Dertleri niye şikayet etmiyoruz ya o. En kötü ruh halimden sadece şükrederek kurtuldum. Kimse bana şükretmenin gereksizliğini anlatamaz

Ben eminim ki biz bunlar kadar lüks yaşamıyoruz. Diyorum ya ülke kandırılmış insan dolu. Birileri yönlendiriyor böyle böyle düşüneceksiniz diye onlar da ona uyuyor
[/QUOTE]
Bu şükretme sadece inanç gereği değil ki hoş bütün dinlerde var bu öğretiler. İnsan şükretmezse doyumsuzdur ve doyumsuzluk şükretmekten daha vahşidir. Doymayan insan hep daha fazlasını ister ve hiç mutlu olamaz.. Yani sadece din değil insanı şükretmeye iten ya da iktidar..

Yıllar önce öğretmenler açız diye bi pankart açmışlardı. 4 harfi tutan 4 erkek.. Ve inanır mısın hepsi iri yarı göbekli adamlardı. Şimdi bunu diyen adamla Afrikada çölde başında ölsün diye bekleyen akbabanın olduğu çocuğun resmini getir gözünün önüne..
İşte budur empati. Ayağı yorganına göre uzat demek yerine ayağına göre yorgan olmayınca yorganı dikene sövmek alana sövmek yapana sövmek.. Amaan bilmiyorum ne desen boş bacı. Sen burda 1 saat konuş adamların diyeceği yine iktidar...

Geçen çok sevdiğim bi arkadaş burda bi konu açtı gerçekten geçinemeyen bi arkadaşım.. Yorumlarda kimse şükret demedi.. Kimse zaten geçinemeyen birine şükret dmiyor ama aylık 3000 lira maaşı olan biri de 500 600 liralık bi aykkabı alıp sonra ay sonu gelmiyor dediğinde bunu yaparsan tabi geçinemezsin deriz değil mi?

İşte o ayakkabı neden 500 lira sıkıntı bu.Bana marka falan demeyin,bugün isimsiz bir ayakkabı için 100 liradan aşağı istemiyor kimse.
Bir pantolon için çıktım 250 lira fiyat gördüm,siz şaka mısınız ? Pantolon bu,temel bir ihtiyaç,üstelik gittiğim yer üst düzey bir marka falan değil,sözde ''orta'' kesime hitap eden bir yer.Marka olanların halini siz düşünün.
Klavyeden konuşmak kolay tabii,kimin ne şartlarda olduğunu ne borçlarla evine ekmek aldığını bilmiyorsunuz.Otur şükret demek 2 kelime de kimisi şükrü bile borçla alacak bu gidişle.Sizin gibi olaylara kulaklarını tıkayan,gözlerini kapatan insanlara ne yazık ki tahammülüm kalmadı.Battıkça batıyoruz,sizin gibiler yüzünden ses bile çıkarılmıyor artık,her şeye bir ''şükret'',tabii şükredin Afrika'yla kıyaslayın,ülke olarak dengimiz Afrika sonuç olarak,başınızı sakın diğer hayat kalitesi yüksek olan taraflara çevirmeyin,insan gibi yaşamak bu memleketin insanının hakkı değil size göre,Batılılar yaşasın,siz de kendinizi ''onlar taneyle alıyor'' diye avutun.

Geçen çok sevdiğim bi arkadaş burda bi konu açtı gerçekten geçinemeyen bi arkadaşım.. Yorumlarda kimse şükret demedi.. Kimse zaten geçinemeyen birine şükret dmiyor ama aylık 3000 lira maaşı olan biri de 500 600 liralık bi aykkabı alıp sonra ay sonu gelmiyor dediğinde bunu yaparsan tabi geçinemezsin deriz değil mi?
3000 lirayla 500 liralık ayakkabı almasada geçinemez ama
Sizin kabullenmek istemediğiniz nokta tam bu
Yoksulluk sınırının bizzat devlet kaynakları tarafından 6700 lira olarak hesaplandığı ülkede insanları 3000 lira gibi yüksek bir rakamla nasıl geçinemezler har vurup harman savuruyorlar diyorsunuz

Ne güzelmiş ülke sizin taraftan bakınca avm ler dolu (dolu ise ne yapacaksın esnaf kan ağlıyor avmde harcanan paranın çoğu olduğu gibi yabancı ülkelere neyse) herkes harıl harıl para harcıyor
Ama benim çevreye bakınca oğluna defter alabilmek için maaşını bekleyen çocuklarını ısıtamadığı için intihar eden insanlar var
Siz şükrederken bu insanları örnek gösteriyorsunuz ama ekonomi hakkında konuşulmaya başlayınca avm marka demeye başlıyorsunuz

Arkadaşlar neden oluyor bilmiyorum ama son bi kaç senedir karşıma çıkan insanların çoğunun bu fakir edebiyatından beslendiğini görüyorum.gerçi öz kardeşim de aylık beş bin kazancı olduğu halde kendimi bildim bileli sürekli param yok diye ağlar durur... yani hayret ediyorum.. konuyu açmam gerekirse şöyle: mesela kişi veya kişiler sürekli param yok, ay sonunu zor getiriyorum diye sızlanıp duruyor.. ee kardeşim tamam da benim bankaya benzer bi halim mi var.. ben de işsiz, babasından aldığı az bi harçlıkla ay sonunu getirmeye çalışan biriyim.. dibim geldi kuaföre bile gidemiyorum ben..ablamın şöyle bi sözü vardı: tipimize bakan zengin zannediyor! Diye.. sanırım öyle.. bakımlı ,özenli olmaya her Zaman dikkat ederim.. asla paçoz gezmem.. bunu görenler acaba bunun tipi iyi olduğuna göre parası vardır mı diyor.. o kadar zengin olsam otobüste, dolmuşta sürünmezdim.. altımda arabam olurdu !! .. bazen diyorum ben de artık bu insanlara karşı fakir edebiyatı yapacam...ama gel gör ki bu benim karakterime uygun değil.. istesem de insanlara öz kardeşime bile param yok diye sızlanamıyorum.. yaradılışıma aykırı yani elimden gelmiyor öyle bir şey yapamıyorum .. Bu insanlar sürekli bir para yok para yok diye sağa sola her yere ağlıyorlar.. sizinde çevrenizde var mı böyle tipler ? onlara karşı gardınızı nasıl alıyorsunuz , nasıl davranıyorsunuz nasıl tepki veriyorsunuz bu tarz insanlara karşı ...?!
Cevremde param yok diye sizlananlarin hepsii= maasi bankaya stoklayip icinden az parayla gıdım gıdım gecinenler, paran yoksa git bankadakini cek...hayir, bankadaki soylenmiyo hicbir zaman..o tarz insanlardan hoslanmam..

[/QUOTE]
Bu şükretme sadece inanç gereği değil ki hoş bütün dinlerde var bu öğretiler. İnsan şükretmezse doyumsuzdur ve doyumsuzluk şükretmekten daha vahşidir. Doymayan insan hep daha fazlasını ister ve hiç mutlu olamaz.. Yani sadece din değil insanı şükretmeye iten ya da iktidar..

Yıllar önce öğretmenler açız diye bi pankart açmışlardı. 4 harfi tutan 4 erkek.. Ve inanır mısın hepsi iri yarı göbekli adamlardı. Şimdi bunu diyen adamla Afrikada çölde başında ölsün diye bekleyen akbabanın olduğu çocuğun resmini getir gözünün önüne..
İşte budur empati. Ayağı yorganına göre uzat demek yerine ayağına göre yorgan olmayınca yorganı dikene sövmek alana sövmek yapana sövmek.. Amaan bilmiyorum ne desen boş bacı. Sen burda 1 saat konuş adamların diyeceği yine iktidar...
[/QUOTE]
Doğru doğru. Söylenecek laf çok da kendini yormaya değmez

İşte o ayakkabı neden 500 lira sıkıntı bu.Bana marka falan demeyin,bugün isimsiz bir ayakkabı için 100 liradan aşağı istemiyor kimse.
Bir pantolon için çıktım 250 lira fiyat gördüm,siz şaka mısınız ? Pantolon bu,temel bir ihtiyaç,üstelik gittiğim yer üst düzey bir marka falan değil,sözde ''orta'' kesime hitap eden bir yer.Marka olanların halini siz düşünün.
Klavyeden konuşmak kolay tabii,kimin ne şartlarda olduğunu ne borçlarla evine ekmek aldığını bilmiyorsunuz.Otur şükret demek 2 kelime de kimisi şükrü bile borçla alacak bu gidişle.Sizin gibi olaylara kulaklarını tıkayan,gözlerini kapatan insanlara ne yazık ki tahammülüm kalmadı.Battıkça batıyoruz,sizin gibiler yüzünden ses bile çıkarılmıyor artık,her şeye bir ''şükret'',tabii şükredin Afrika'yla kıyaslayın,ülke olarak dengimiz Afrika sonuç olarak,başınızı sakın diğer hayat kalitesi yüksek olan taraflara çevirmeyin,insan gibi yaşamak bu memleketin insanının hakkı değil size göre,Batılılar yaşasın,siz de kendinizi ''onlar taneyle alıyor'' diye avutun.
Şu yazdıklarınıza güldüm valla çok iyi geldi bu ;) refah seviyesi yüksek toplumlar seviyesi yüksek fertlerle mümkündür en iyi bilinen ülke Japonya.. Siz diyorsunuz ki Batılı toplumlar gayet müreffeh yaşıyor 😄 insan diyorum insan.. Başka bir şey demeyeceğim bu saldırgan üsluba teşekkür ederim 😅

Şu yazdıklarınıza güldüm valla çok iyi geldi bu :KK66: refah seviyesi yüksek toplumlar seviyesi yüksek fertlerle mümkündür en iyi bilinen ülke Japonya.. Siz diyorsunuz ki Batılı toplumlar gayet müreffeh yaşıyor 😄 insan diyorum insan.. Başka bir şey demeyeceğim bu saldırgan üsluba teşekkür ederim 😅

Evet,Batıya karşı Japonya kartımızı da kullanalım,hemen kötülemeye başlayalım Batıyı.
Şu Japonya aşkı olan insanlar doğunun iş konusundaki acımasızlığını biliyorlar mı acaba,hiç sanmıyorum.Bugün ''Refah seviyesi yüksek doğu ülkeleri'' dediğinizde o insanların çalışma koşulları batıdakine hiç benzemez,gözünün yaşına bakmazlar.18 saatse oturup 18 saat çalışacaksın gerekirse her gün.Bu mu insan gibi yaşamak ?

Cevremde param yok diye sizlananlarin hepsii= maasi bankaya stoklayip icinden az parayla gıdım gıdım gecinenler, paran yoksa git bankadakini cek...hayir, bankadaki soylenmiyo hicbir zaman..o tarz insanlardan hoslanmam..
Evet hayatımmm çok haklısın.. kişi cebine 20 lira koyuyor. Gerisini atıyor bankaya.. sonra da bankadaki paracıkları unutmuş gibi yapıyor galiba.. :KK70:

Evet hayatımmm çok haklısın.. kişi cebine 20 lira koyuyor. Gerisini atıyor bankaya.. sonra da bankadaki paracıkları unutmuş gibi yapıyor galiba.. :KK70:
Saglikli davranis degil ki, bankada para var ve agliyorlar, "param yok" diye ortada, normal degil,
Normali, deseler ki, bankada param var ve minimum para harciyorum, işte saglikli olani bu.

Saglikli davranis degil ki, bankada para var ve agliyorlar, "param yok" diye ortada, normal degil,
Normali, deseler ki, bankada param var ve minimum para harciyorum, işte saglikli olani bu.

Soylemek zorunda degil insanlar birikimini parasini. Kimseye kenarda şuyum var bunum var şu kadarini harciyorum demem, bana da demesinler. Param var desen de yok desende cevredekiler kimin ne oldugunu az bucuk biliyor zaten.

Dolayisiyla kimsenin de zirt pirt ay sonu gelmiyor veya şuyum var muhabbetini çekmek istemezdim, ben konu sahibini hakli buldum o yuzden.

Soylemek zorunda degil insanlar birikimini parasini. Kimseye kenarda şuyum var bunum var şu kadarini harciyorum demem, bana da demesinler. Param var desen de yok desende cevredekiler kimin ne oldugunu az bucuk biliyor zaten.

Dolayisiyla kimsenin de zirt pirt ay sonu gelmiyor veya şuyum var muhabbetini çekmek istemezdim, ben konu sahibini hakli buldum o yuzden.
Demek istedim de bu zaten, tabiki soylemek zorunda degiller, sadece bunu huy haline getirip de sabah aksam fakir edebiyati yapmak saglikli davranis degil, param olmadiginda da param yok diye gezmem, icimde yasarim, kimisinin agzinda bu laf surekli..ne hikmetse hep parasi olanlar bunu diyor, parasi olmayan adam sessiz kaliyor..

Çünkü doymak bilmeyen bi nefis var.. Ülkede her şeye sahip olsa Neden Milanoda ki kadınlar giyinmiyorum der giyinse bu sefer başka bişey... Sonu yok çözümü yok bitmek bilmez bi hırs ve sonucu biraz dön dünyaya bak deyince sana bişey derim ammmaa diye başlayan cümleler.. Minimalist insanlara bayılıyorum ben sonuç olarak 😍
Öğretmenimiz Avrupa’ya Amerika’ya gitti sorduk bizde ülkemizle orasının arasında fark ne diye öğretmenimiz ülkemiz taze meyve sebze açısından çok şanslı Avrupa da meyve sebzeler çok pahalı insanlar taneyle alıyor ve sünger gibiler demişti. Orda her şey gülistan biz bataklıktayız gibi bi düşünce yaymaya çalışıyorlar. İnanmamakta fayda var.
Yazdıkların doğru hep daha fazlası isteniyor
Bazen şöyle bir düşünüyorum yatacak yerim var karnım tok kıyafetim var sonra diyorum ya benim her şeyim var kendimi zengin sanıyorum resmen:KK48:
Allah’a şükür ya yokken bile şikayet etmedim şimdi ne haddime
Ve sen şimdi iktidar yandaşısın yapma lütfen sen ddüşünemiyorsun bunları iktidar seni konuşturuyorrr hep bu iktidar ahh ahhh 😄😄 belki hepimiz banlanıcaz ama bu dünya bunu hak etmiyor. Doğayı kirletiyoruz israfta sınır tanımıyoruz. Sabah bi kanalda meşhur bi sanatçının dolabını gösteriyor. Bi siyah t-shirt ten 100 tane varmış övünüyor adam.

Allah aşkına nedir bu tüketim çılgınlığı noluyo diyen yok. Gel şurda Afrikada su kuyusu açan Kızılaya bi yardım et diyen yok ama dışarda yediği bi tabak yemeğe 100 lira verip ayyy 200 liralık olana param yeetmiyo batsın bu dünya diyen insanlar var. Hep bu standart kelimesinin yanlış anlatılması insanlara bunu yapıyor yoksa insanların bu kadar duyarsız olmasını benim aklım kabullenmiyor... Şimdi biz bunları söyleyince vu insanların gözünde en büyük salak oluruz. Şükğr edebiyatıyla karın doyurmaya çalışan salaklarız.. Ama en azından dünyanın halini görüyoruz..

Dünyanın bir köşesinde evlatlarına yiyecek ekmek bulamadığı için sürekli uyutan bi anneye karşı bunları söyleyebiliyor muyuz hayır.. Gerçi bundan haberimiz var mı tabi ki hayır. O insanların aç olması benim sorunum değil çünkü. Hep bu iktidar yzünden bi de oralara yardım ediyoruz asıl israfı orada yapıyorux biz çünkü.. Allah deyince de salak oluyoruz şükür deyince de.. Ama hep akıllılar şikayet ediyor. Hadi bakalım neler olacak 😕

Sapla saman karışmasın ama
Allah demek şükür demek güzeldir bunda hem fikirim ama günden güne fakirleşiyorsam, geçen yıl yaptığımı bu yıl yapamıyorsam Afrikadaki açlara bakıp kendimi tatmin edemem. Rabbim bugünümüzü aratmasın diye dua ederim ama gözümün önünde yokluktan çırpınan kendi ülkemin vatandaşlarına Afrikaya bakın diyemem. Öyle bir yazmışsınız ki herkes müsriflikten kırılıyor sanki , bu ülkede bebeğini doyuramayan, yokluktan çocuğunu devlet kurumlarına bırakan insanları bizzat gördüm, bunlar olurken kimse güllük gülistanlık yaşıyoruz, çok iyi yönetiliyoruz diyemez.
Ha bir de bu kadar yoksulluk çeken insanım varsa Afrikadaki su kuyuları umurumda değil ama siz oradaki insanların tarihini biraz araştırın bugün neden bu durumdalar? Ya da araştırmayın o yolda gidiyoruz nasılsa...

Sizden yardım beklemiyorlarsa,bu düşünce ve söylemlerinin nesi sorun onu anlayamadım.Belki de aldıkları paraya göre giderleri de o kadar çoktur.Ailevi borçları vardır,sağlık sorunu vardır.Bilemeyiz,sorun olarak gelmedi bana

Kızlar ben de başkalarına yapacağım dedim ya bakalım nasıl oluyormuş..!! iki arkadaşım sürekli beni dışarıya davet ediyor ne zamandır ama çıkmıyordum ben..artık dün dedim maddi sıkıntılarım var o yüzden çıkamıyorum dışarıya dedim.. İkisinden de ayıp ediyorsun maddi sıkıntını problem etme tarzında cevaplar geldi .. bilemiyorum artık ayıp olmasın diye mi öyle söylediler ne kadar ciddiler bilemezsin :KK70:

Hanımlar,
konu yine din ve siyasete gelmiş, insanlar ne zaman maddi imkanlarla ilgili konu açsa iktidar-muhalefet kanadı demeden hemen siyaset yapıyorsunuz, geçinemiyoruz diyen de doğru söylüyor, geçiniyoruz diyen de neden ısrarla yalnızca benim savunduğum doğru deyip kesip atıyorsunuz.

Aynı maaşı alan 2 farklı şehirde oturan insanların kiradan, mutfak giderine her harcaması farklılık gösterir, İstanbul'daki kirayla Ege'nin küçük kasabalarındaki kira bile farklı, yakacak gideri bile farklı, size bir örnek geçen sene İstanbul'da bir torba kömür 50 tl'ydi, burada 15 tl.

Neyse bu konunun gidişi gidiş değil, kurallar gereği konu yorumlara kapatılmıştır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X