İşte siz şikayet etmeyi tercih edersiniz sizin hayatınız bi başkasının şükğr sebebidir siz de bunu eleştiremezsiniz değil mi? Burada herkes hayatından bir kesit paylaşıyor. Sizin standart anlayışınızla bi başksının standart anlayışı bir olamaz değil de.. Elbette şikayet edebilirsiniz ama biraz empati ve kafayı kaldırıp biraz etrafa bakmak belki de şükretmek için yeterli sebep olur. Zira sürekli şikayet etmek sürekli olumsuz şeylerden dert yanmak insanı depresyona sokar.. Sizler için diyorum bunu. Şükğr etmekle ototerapi uygulamış olursunuz. Ama yok ben illa düşen standardımın arkasından ağlıycam derseniz e buyrun metdan. Dünyada sadece aç evladı için ağlayan anneler, okula gidemediği için ağlayan çocuklqr yok ağlamak kimsenin tekelinde değil siz de ağlayın rahatlayın
Olumsuzlukları görmemek için kafamızı kuma gömüp toprak altından yarım nefes çok şükür demek de bizi olsa olsa devekuşu moduna sokar herhalde.
Sizin ototerapi dediğiniz şeye tıp öğrenilmiş çaresizlik diyo. Meşhur cam tavan deneyindeki pirelerden farkımız kalmadı ülkece.
Metal zeminli cam bi fanusa kapatırlar pireleri, zeminden 30 santim yukarı da bi cam tavan yerleştirirler hani. Sonra zemini ısıtmaya başlarlar, pireler kaçmak ister ancak zıpladıkları anda haliyle cam tavana çarparlar. Tekrar kaçmak isterler, zıplarlar, tekrar cam tavana çarparlar. Daha sonra cam tavan kaldırılır, zemin tekrar ısıtılır. Ama pireler bu sefer kaçabilecek yerleri olmasına rağmen yine ancak 30 santim zıplayabilirler. Çünkü ilk seferde cam tavana çarpa çarpa kafaları karışmıştır, neden kaçamadıklarını anlayamamışlardır ve çaresizce 30 santim zıplamaya ögrenmiş, buna razı olmuşlardır.
Yaşadığımız düzenin bu deneyden farkını bulur musunuz bana? Fokur fokur kaynayan bi ekonomik zemin, kendimizi - hayat standartlarımızı korumak istedikçe, kaçmak istedikçe, şikayet etmek istedikçe kafamıza vuran politik ve toplumsal söylemler.
Pireler konuşabilse eminim buna da şükür derlerdi ama bizim insan olarak daha kompleks düşünmemiz, gidenin farkında olmamız, kötü gidişattan şikayet etmemiz gerekir. Olumsuzluklar dillendirilmeden, yeterince rahatsızlık hissi dogmadan kimse elini taşın altına koyup çözüm aramaya başlamıyor çünkü, ancak Yarabbi Sükür.
FiltrekahvesevenKleopatra
sevgili konu sahibesi, size gelince. Eger bi diyalogların sonu sizden maddi taleplerde bulunulmasına çıkıyorsa haklısınız, gercekten çok sinir bozucu bi durum. Ve kesinlikle kendi ekonomik durumunuzu ve bu maddi talepleri karşılamama iradenizi önce güzellikle ortaya koymalı, ortada ısrar var ise açıkça tavrınızı göstermelisiniz.
Ama insanlar size dertleşmek için anlatıyorlarsa bu durumu, sizden duymak istedikleri de bu konuda yazdıklarınızdır zaten. Bize benim param olsa ben de bunları bunları yapardım demişsiniz ya, onlardan bahsediyorum. Bu durumda gard alacak bi mesele göremiyorum ben. Yani evin içinde aldığımız nefesten kapının dışına attığımız adım para, haliyle insan ekonomik dertleri geri plana atamıyo. Geniş bi gündem maddesi olması ve sıkça söz edilmesi bundan. Dertlerini anladığınızı ve paylaştığınızı gösterseniz yeter sanıyorum.