Fakir edebiyatı!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Para yok şikayetleri birilerine ulaşıp, duyurulacaksa yani bir işe yarayacaksa tamam sikayet edin ama eşe dosta komşuya param yok param yok diyince ekonomi düzelmiyor. Birşey degistirebilecek olan gece gunduz buyursun sikayet etsin durmasin ama kalkip komşuya, arkadaşa "param yok " desen ne olacak mesela ya da ne faydasini gordunuz?

2 kisiyiz gelirimiz asgari ucretin 4-5 katı, herşeyin pahali olmasi beni de mutlu etmiyor, elbette daha iyi yaşardim bu parayla ama kalkip " ay sonu gelmiyor" demedim geliyor cunku. Gelmese bile özellikle karsimdakinin geliri benden daha dusukse 82736467 liraya ay sonu gelmiyor muhabbeti yapmanin maksadini ben anlamiyorum.

Valla ben öyle aglayanlara hiç inanmiyorum konu sahibi ne zaman aglayan olsa ya arabasini yeniliyor,ya cocugunu özel okula yazdırıyor ya evinin eşyasını değiştiriyor ya da yeni ev falan alıyor

Param yok diyende vardır asıl para
Neden yaptiklarina gelince söyleyim nazar degmesin diye düşünüyorlar 😂😂nerden mi biliyorum eşimden
Ogun arkadaşı diyor ki eee işler nasıl esim de ehh işte yaaa idare eder diyor
Arkadaşı diyor ki ben bilirim bu nazar degmesin diye öyle der kötü der iyi bile olsa
Ki cok doğru ben mesela hastaneye giderim biri sorar cok şükür iyi oldum vs derim. Esim derki oyle deme kotu gecti kanadı de falan der :)
Baskalari mutsuzlugunu benim uzerimde tatmin etmesin diyeymis
Benim eşim de kötü.
Bi ben oyle akıllı olamadım. Bazi insanlarin stratejesi bu iyi de yapiyorlar.

Birde neden daha iyisine hiç bakmıyor insanlar?
evet lüksün sonu yok ama şükründe sonu yok
İşin sonu afrikalı aç çocuklara gider
en son çöpten ekmek bulunca şükret bu ekmeğide bulamıyor insanlara kadar gider

Elin İsveçlisi Norveçlisi hadi onları geçtim Bulgaristanlısı bizden daha az çalışıp bizden çok daha iyi şartlarda yaşıyor neden?
Bizim paranın bereketi mi yok yoksa
Bize şükretmemizi öğütleyip duran hocaların çocukları ferrarilerden inmiyor

Ekonomi berbat,her şey aşırı pahalı,herkes mutsuz.Para vermek zorunda değilsiniz,teselli edin 2 cümleyle konuyu değiştirin,atom mühendisi olmanıza gerek yok bunu yapmak için sanırım.
Herkesin yaşam stiline göre de ihtiyacı olan para değişiyor.Ben bu kadar kazanıyorum ben ağlamıyorum o neden ağlıyor diye sormak bana göre anlamsız,siz onun ihtiyaç olarak gördüğünü almıyorsunuzdur ya da onun kendi çapında harcadığı başka durumlar vardır.Bana göre bu ülkede kaliteli yaşamak için 10 binden aşağı para girmemeli eve,o yüzden 5 bine de ben bir şey demiyorum,kendi abim o civarda kazanıyor,bir şeye yetmediğini ben görüyorum.

O anlamda sesten söz etmiyorum. Çevremdekilere ağlamanın bir lüzumu yok.

Eğer sürekli sizlanan bir kişiyse ya para istiyordur, ya da para istenmesin diye öyle yapıyordur.

Hemen hemen parayla ilgili tüm yorumlarda direkt ülkenin ekonomisiyle ilgili yorum yapıyorsunuz.

Bir kişinin sürekli param yok param yok demesi çok farklı, issizlige , ekonomiye dem vurması çok farklı.

Siz direkt yorumluyorsunuz ülkeyle ilgili.

Neyle yorumlayalım istersiniz? Hitlerin politikalarıyla mı?

Valla ben öyle aglayanlara hiç inanmiyorum konu sahibi ne zaman aglayan olsa ya arabasini yeniliyor,ya cocugunu özel okula yazdırıyor ya evinin eşyasını değiştiriyor ya da yeni ev falan alıyor

Param yok diyende vardır asıl para
Neden yaptiklarina gelince söyleyim nazar degmesin diye düşünüyorlar 😂😂nerden mi biliyorum eşimden
Ogun arkadaşı diyor ki eee işler nasıl esim de ehh işte yaaa idare eder diyor
Arkadaşı diyor ki ben bilirim bu nazar degmesin diye öyle der kötü der iyi bile olsa
Ki cok doğru ben mesela hastaneye giderim biri sorar cok şükür iyi oldum vs derim. Esim derki oyle deme kotu gecti kanadı de falan der :)
Baskalari mutsuzlugunu benim uzerimde tatmin etmesin diyeymis
Benim eşim de kötü.
Bi ben oyle akıllı olamadım. Bazi insanlarin stratejesi bu iyi de yapiyorlar.

Böyle bir nazar biçimine inanmalı mıyız
Yani gerçekten şükür iyi dersek nazar değebilir mi?
Bu konu kafamı karıştırıyor son zamanlarda
Neye iyi desem iki gün içinde o duruma bir terslik bir kötü durum oluyor

Kendi kendime senin ve hayatının kimin ne için önemi olsun ki nazar değsin diyorum ama öyle bir şey varsa ben de anlatmayım

Ne kadar çok yorum gelmiş yazdıklarıma ne kadar saldırganlaşıyor inşsanlar ülke politika para deyince düşününce.. Komedi gibisiniz.. Hepiniz başkaldırın o zaman çözün bu ekonomiyi.. Ama sanmayın ki standartlar yükseldikçe insanlar mutmain oluyor.. Asla doymayacaksınız hep bi daha fazlasını isteyeceksiniz olmayınca da hep saldıracak birilerini bulacaksınız.. Benim yazdıklarımı siyasete ideolojilere yoranlar valla hayran kaldım bakış açılarınıza.. Siz bu şekilde düşünmelere devam edin.. Ama şunu unutmayın 2 3 5 ülke hariç şu an dünyada her yer bu ekonomik krizde. Hadi komple uzaya gidin marsta hayat var diyollaa ;)

Böyle bir nazar biçimine inanmalı mıyız
Yani gerçekten şükür iyi dersek nazar değebilir mi?
Bu konu kafamı karıştırıyor son zamanlarda
Neye iyi desem iki gün içinde o duruma bir terslik bir kötü durum oluyor

Kendi kendime senin ve hayatının kimin ne için önemi olsun ki nazar değsin diyorum ama öyle bir şey varsa ben de anlatmayım
Yani ,bilmiyorum,bu sekilde düşünenler ve sizin dediginiz gibi seyler yaşayanlar çok.
Eşim bu konuyla alakali 3 sey yaşadı. Hem de babama anlattı. Ki babamin nazari da degmez kıskanç bir adam değildir. Ustelik basitte şeyler..
BIz oyle düşünüyoruz amaaan benim çantamı kim kıskansın amaan benim hayatimi kim ne dersin diye ama insanlarin enerjisini bilemiyoruz. Nazar dediğimiz şey enerjisel zaten.
Ben yine de şükür enerjisinin cok iyi oldugunu,kotu konusmanin da kötülüğü daha da çağıracağını düşünüyorum şahsıma. Bu konu valla kisisel gelisimcileri bile zorlar😂😂😂😂😂😂😂

[/QUOTE]
Taviz vermek zorunda mıyız diyeceğim de evet maalesef zorundayız. Mecburi taviz. Ve yine evet, bu tavizler canımızı çok sıkıyor. Hayat standardımız yerlerde sürünüyor, iki sene önce yaptığımız şeyleri yapamıyoruz ama buna şükretmemiz gerekiyor. Niye? Karnımız doyuyor diye mi?
Lüks eşyalar arabalar cihazlar bir kaç yılda bir değiştirilen mobilyalar tıklım tıklım alışveriş merkezleri dolu tatil beldeleri hemen her eve giren iki maaş her gün 3 4 çeşit yemek hatta evde de yenmiyor dışarıda yeniyor
İki gün üst üste evde duran neden evdeyim de gezmiyorum diye şikayet ediyor bu mu fakirlik:)
Ben sürünen kimseyi göremiyorum geçinemiyoruz yalanına da inanmıyorum

Çok olumsuz bi düşünce yapınız var. İnsan her haline şükretmedikçe mutlu olamaz.
Olmayan şeyi söyliyim mi huzur yok her şey var huzur yok

O anlamda sesten söz etmiyorum. Çevremdekilere ağlamanın bir lüzumu yok.

Eğer sürekli sizlanan bir kişiyse ya para istiyordur, ya da para istenmesin diye öyle yapıyordur.

Hemen hemen parayla ilgili tüm yorumlarda direkt ülkenin ekonomisiyle ilgili yorum yapıyorsunuz.

Bir kişinin sürekli param yok param yok demesi çok farklı, issizlige , ekonomiye dem vurması çok farklı.

Siz direkt yorumluyorsunuz ülkeyle ilgili.
Çünkü kim geçinenemekten yakınsa hemen şükret daha kötüsü var diye susturuluyor
Kimse ekonominin kötü olduğunu alım gücünün yıldan yıla azaldığını kabul etmiyor
5000 lirayla İstanbul'u ortasında geçinemiyoruz yazanlara tamahsızlık ve çok para harcama (!) ile suçlanıyor
Ve sizin yorum yapmayın konuşunca ne değişecek düşünceniz tüm ülkede böyle sonuçlanıyor
Konu sahibinin anlattığı tarzda insanlar ayrı milleti asgari ücretle geçinemediği için suçlayıp şükürsüz demek ayrı

Lüks eşyalar arabalar cihazlar bir kaç yılda bir değiştirilen mobilyalar tıklım tıklım alışveriş merkezleri dolu tatil beldeleri hemen her eve giren iki maaş her gün 3 4 çeşit yemek hatta evde de yenmiyor dışarıda yeniyor
İki gün üst üste evde duran neden evdeyim de gezmiyorum diye şikayet ediyor bu mu fakirlik:)

Çok olumsuz bi düşünce yapınız var. İnsan her haline şükretmedikçe mutlu olamaz.
[/QUOTE]
Çünkü doymak bilmeyen bi nefis var.. Ülkede her şeye sahip olsa Neden Milanoda ki kadınlar giyinmiyorum der giyinse bu sefer başka bişey... Sonu yok çözümü yok bitmek bilmez bi hırs ve sonucu biraz dön dünyaya bak deyince sana bişey derim ammmaa diye başlayan cümleler.. Minimalist insanlara bayılıyorum ben sonuç olarak 😍

[/QUOTE]

İktidar ağzıyla konuşana cevap vermiyorum. Siz şükretmeye devam edin.

[/QUOTE]
Çünkü doymak bilmeyen bi nefis var.. Ülkede her şeye sahip olsa Neden Milanoda ki kadınlar giyinmiyorum der giyinse bu sefer başka bişey... Sonu yok çözümü yok bitmek bilmez bi hırs ve sonucu biraz dön dünyaya bak deyince sana bişey derim ammmaa diye başlayan cümleler.. Minimalist insanlara bayılıyorum ben sonuç olarak 😍
[/QUOTE]
Öğretmenimiz Avrupa’ya Amerika’ya gitti sorduk bizde ülkemizle orasının arasında fark ne diye öğretmenimiz ülkemiz taze meyve sebze açısından çok şanslı Avrupa da meyve sebzeler çok pahalı insanlar taneyle alıyor ve sünger gibiler demişti. Orda her şey gülistan biz bataklıktayız gibi bi düşünce yaymaya çalışıyorlar. İnanmamakta fayda var.
Yazdıkların doğru hep daha fazlası isteniyor
Bazen şöyle bir düşünüyorum yatacak yerim var karnım tok kıyafetim var sonra diyorum ya benim her şeyim var kendimi zengin sanıyorum resmen:KK48:
Allah’a şükür ya yokken bile şikayet etmedim şimdi ne haddime

Çünkü kim geçinenemekten yakınsa hemen şükret daha kötüsü var diye susturuluyor
Kimse ekonominin kötü olduğunu alım gücünün yıldan yıla azaldığını kabul etmiyor
5000 lirayla İstanbul'u ortasında geçinemiyoruz yazanlara tamahsızlık ve çok para harcama (!) ile suçlanıyor
Ve sizin yorum yapmayın konuşunca ne değişecek düşünceniz tüm ülkede böyle sonuçlanıyor
Konu sahibinin anlattığı tarzda insanlar ayrı milleti asgari ücretle geçinemediği için suçlayıp şükürsüz demek ayrı

Tamam işte ben de tam bundan söz ediyorum , konu çok başka insanlar. Ekonomiyle , siyasetle yorumlanacak türden kişiler değil.

[/QUOTE]
Öğretmenimiz Avrupa’ya Amerika’ya gitti sorduk bizde ülkemizle orasının arasında fark ne diye öğretmenimiz ülkemiz taze meyve sebze açısından çok şanslı Avrupa da meyve sebzeler çok pahalı insanlar taneyle alıyor ve sünger gibiler demişti. Orda her şey gülistan biz bataklıktayız gibi bi düşünce yaymaya çalışıyorlar. İnanmamakta fayda var.
Bazen şöyle bir düşünüyorum yatacak yerim var karnım tok kıyafetim var sonra diyorum ya benim her şeyim var kendimi zengin sanıyorum resmen:KK48:
[/QUOTE]
Ve sen şimdi iktidar yandaşısın yapma lütfen sen ddüşünemiyorsun bunları iktidar seni konuşturuyorrr hep bu iktidar ahh ahhh 😄😄 belki hepimiz banlanıcaz ama bu dünya bunu hak etmiyor. Doğayı kirletiyoruz israfta sınır tanımıyoruz. Sabah bi kanalda meşhur bi sanatçının dolabını gösteriyor. Bi siyah t-shirt ten 100 tane varmış övünüyor adam.

Allah aşkına nedir bu tüketim çılgınlığı noluyo diyen yok. Gel şurda Afrikada su kuyusu açan Kızılaya bi yardım et diyen yok ama dışarda yediği bi tabak yemeğe 100 lira verip ayyy 200 liralık olana param yeetmiyo batsın bu dünya diyen insanlar var. Hep bu standart kelimesinin yanlış anlatılması insanlara bunu yapıyor yoksa insanların bu kadar duyarsız olmasını benim aklım kabullenmiyor... Şimdi biz bunları söyleyince vu insanların gözünde en büyük salak oluruz. Şükğr edebiyatıyla karın doyurmaya çalışan salaklarız.. Ama en azından dünyanın halini görüyoruz..

Dünyanın bir köşesinde evlatlarına yiyecek ekmek bulamadığı için sürekli uyutan bi anneye karşı bunları söyleyebiliyor muyuz hayır.. Gerçi bundan haberimiz var mı tabi ki hayır. O insanların aç olması benim sorunum değil çünkü. Hep bu iktidar yzünden bi de oralara yardım ediyoruz asıl israfı orada yapıyorux biz çünkü.. Allah deyince de salak oluyoruz şükür deyince de.. Ama hep akıllılar şikayet ediyor. Hadi bakalım neler olacak 😕

Tamam işte ben de tam bundan söz ediyorum , konu çok başka insanlar. Ekonomiyle , siyasetle yorumlanacak türden kişiler değil.
Evet konu geçinememekten şikayet eden insanlar
Kimisi kimse kendisinden borç istemesin nazar değmesin gibi sebeplerle geçinemediğini söylüyor ama bazısıda gerçekten geçinemiyor
Bu insanlarada şükret şükret yorumları yapılıyor

Siz gerçek hayatta geçinemediğini söyleyen arkadaşınıza siyasi ekonomik yorum yapma şükret diyebiliyor musunuz?

Evet konu geçinememekten şikayet eden insanlar
Kimisi kimse kendisinden borç istemesin nazar değmesin gibi sebeplerle geçinemediğini söylüyor ama bazısıda gerçekten geçinemiyor
Bu insanlarada şükret şükret yorumları yapılıyor

Siz gerçek hayatta geçinemediğini söyleyen arkadaşınıza siyasi ekonomik yorum yapma şükret diyebiliyor musunuz?
Geçen çok sevdiğim bi arkadaş burda bi konu açtı gerçekten geçinemeyen bi arkadaşım.. Yorumlarda kimse şükret demedi.. Kimse zaten geçinemeyen birine şükret dmiyor ama aylık 3000 lira maaşı olan biri de 500 600 liralık bi aykkabı alıp sonra ay sonu gelmiyor dediğinde bunu yaparsan tabi geçinemezsin deriz değil mi?

[/QUOTE]
Ve sen şimdi iktidar yandaşısın yapma lütfen sen ddüşünemiyorsun bunları iktidar seni konuşturuyorrr hep bu iktidar ahh ahhh 😄😄 belki hepimiz banlanıcaz ama bu dünya bunu hak etmiyor. Doğayı kirletiyoruz israfta sınır tanımıyoruz. Sabah bi kanalda meşhur bi sanatçının dolabını gösteriyor. Bi siyah t-shirt ten 100 tane varmış övünüyor adam.

Allah aşkına nedir bu tüketim çılgınlığı noluyo diyen yok. Gel şurda Afrikada su kuyusu açan Kızılaya bi yardım et diyen yok ama dışarda yediği bi tabak yemeğe 100 lira verip ayyy 200 liralık olana param yeetmiyo batsın bu dünya diyen insanlar var. Hep bu standart kelimesinin yanlış anlatılması insanlara bunu yapıyor yoksa insanların bu kadar duyarsız olmasını benim aklım kabullenmiyor... Şimdi biz bunları söyleyince vu insanların gözünde en büyük salak oluruz. Şükğr edebiyatıyla karın doyurmaya çalışan salaklarız.. Ama en azından dünyanın halini görüyoruz..

Dünyanın bir köşesinde evlatlarına yiyecek ekmek bulamadığı için sürekli uyutan bi anneye karşı bunları söyleyebiliyor muyuz hayır.. Gerçi bundan haberimiz var mı tabi ki hayır. O insanların aç olması benim sorunum değil çünkü. Hep bu iktidar yzünden bi de oralara yardım ediyoruz asıl israfı orada yapıyorux biz çünkü.. Allah deyince de salak oluyoruz şükür deyince de.. Ama hep akıllılar şikayet ediyor. Hadi bakalım neler olacak 😕
[/QUOTE]
Sanki benim aklım yok olanı görmüyorum da siyaset ağzıyla konuşucam. Zaten burda ne zaman biriyle konuşsam işi siyasete bağlıyor benim aklımdan bile geçmiyor demek ki kendisi siyasi düşünceleri doğrultusunda yazıyor. Derviş’in fikri neyse zikri odur.

İnancım şükret diyor bende ediyorum diye suçlu oldum. Dertleri niye şikayet etmiyoruz ya o. En kötü ruh halimden sadece şükrederek kurtuldum. Kimse bana şükretmenin gereksizliğini anlatamaz

Ben eminim ki biz bunlar kadar lüks yaşamıyoruz. Diyorum ya ülke kandırılmış insan dolu. Birileri yönlendiriyor böyle böyle düşüneceksiniz diye onlar da ona uyuyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X