Fakir erkekler neden böyle

Konuyu okuyunca aklıma ana haberlerde gördüğüm zengin bir iş adamı geldi korumalar ile dolaşan ceketini onlar çıkarıyor falan. Şimdi şöyle düşün çok zengin ama öyle bir tip çokta iğrenç değil mi? Zengin ama kaba. Zengin mesela ama akşam olduğunda kçtümbir karakteri oluşuyor ve evde psikolojik ya da fiziki şiddet var. Sence zenginlik her durumda cazip midir?

Sayfaları okumadım, eminim iki düşünceye de sahip insanlar vardır. Ama bunun parayla değil kişilikle alakalı olduguna yuzde yüz eminim. Tanistigimizda eşim ve ailesi yıllardır süren bolluk yıllarının sonuna gelmişlerdi. Resmen bir düşüş yaşadılar. Benden önceki.kiz arkadasi da bir bakıma bu yüzden terk etti kendisini. Evlilik için yıllarca beklemesi gerektiğini anlamış çünkü. Neyse, biz tanıştık. Eşim ogretmen ama insaatlarda bile çalıştı. Yok paralara küçük işlerde çalıştı. Beni etkileyen buydu hep. Çalışkandı. Ne olursa olsun pes etmedi. Hiç kadınlar para için erkeğin yanında olur kafasında da değildi üstelik yaşamasına rağmen. Çok zorluklar yaşadık ama bir gün bana elindeki parayı gönderip yüzük al istemeye gelelim artık hadi, çok uzadı dedi. Elimizdeki paraya göre bir alyans aldım gidip. Tektasim yoktu belki ama yokluğun içinde bana kavuşmaya çalışan bir adam vardı. Ben de ücretli öğretmenlik yapıyordum, benim de üç kuruş para geçiyordu elime yani. Onunla çeyiz almaya çalışıyordum. Ailem üstüne düşeni yaptı elbette ama belli bir yaştan sonra istemek zor geliyor. Öyle böyle bir yıl nişanlı kaldık, her maaşını bana yolladı eşyaları aldım. Çoğunu da ikinci el aldık. Ve düğünü yaptık. Elimizde altın falan kalmadı tabi, zaten ailesi bir şey yapamadı. Yoktu yani ne yapsınlar? Ailem melek gibidir hiç lafını etmedi. Şimdi eşim mesleğini yapıyor, şükür o zamanlara göre çok çok iyi durumumuz. Ve maaşını alır, aldığı gibi elime sayar. Şimdi bu adam, onca yaşadığı şeye rağmen çok kolay dusunebilirdi kadınlar para için erkeğe yapışır diye. Ama sığ görüşlü değil işte. Güzel yetişmiş. Duyarlı, merhametli. Ben çalışamıyorum diye çok ağladım, yüksek puanlar alıp atanamadim, hep beni teselli etti. İmasini bile yapmadı çalışmanın. Yapsa o dar zamanda o yapardı. Bu işler zihniyet işi işte. Ben bunu bilir bunu söylerim.

Hıc degılse fakır erkege oyle olmadıgını gosterebılırsın yasayarak ve o dusunceyı curutebılırsın ama ya zengın erkekler para avcısı gıbı goruyorlar kadınları oyle olmadıgını onlara ogretemezsın. En ıyı ugrasmak ıstemıyorsan orta hallılerı bul bence

üniversitede bir arkadaş vardı. iş bulmadan evlenmem lazım, iş bulursam kadının para için evlenip evlenmediğini bilemem demişti. iş dediği de o zamanın parasıyla 3.000 liralık memurluk.

ben de özünde kişilikle alakalı olduğunu düşünüyorum. ama konu sahibine de hak verdim.

Benim bir is arkadasim vardi. Ikimiz de ayrilip baska islere girdik vs,sonra bir gun grup bulusmasi yaptik.
Saat almis, kafam kadar. Cocuk on dakikada bir saatinden - saatinin ozelliklerinden konu açtı. Sonra TUM kizlarin boyle seylere baktigini,saati takip motosiklet kaskiyla bir ortama girdiginde en pas vermeyecek kizin bile ona yavsadigini soyledi.
Fakir deģil ama çirkin bir erkekti:) o da kendini buna inandirmis. O boyle dusundugu icin de karsisina hep bu tarz kadinlar gelmis,sonra o bu dusuncesine daha sıkı sarılmış.
Ha bence oyle mi?
Valla ben şehrime taşınmaya karar veren sevgilimin evine kapora veren, depozitosunu odeyen, sevgilimin arabasini da gectim- otobüs bileti kitlemeden tatillerde birlikte otostop çeken bir kadinim:) kaldi ki magaza gezmeyi - internetten alisveris siteleri takip etmedigim icin o ayakkabi kac para , o saat kac para , o telefon ne kadar vs bilmem anlamam.
Açıkçası umrumda bile degil :) Son sevgilim tam bir LC Waikiki maymunuydu. Onun ulkesinde waikiki cok kaliteli bir magazaymis sanirim. Bos valizi dolduracak kadar alisveris yapardi her gelisinde. Adamin donundan gomlegine herseyi waikikiydi:) yine de begenirdim cocugu

Benim bir is arkadasim vardi. Ikimiz de ayrilip baska islere girdik vs,sonra bir gun grup bulusmasi yaptik.
Saat almis, kafam kadar. Cocuk on dakikada bir saatinden - saatinin ozelliklerinden konu açtı. Sonra TUM kizlarin boyle seylere baktigini,saati takip motosiklet kaskiyla bir ortama girdiginde en pas vermeyecek kizin bile ona yavsadigini soyledi.
Fakir deģil ama çirkin bir erkekti:) o da kendini buna inandirmis. O boyle dusundugu icin de karsisina hep bu tarz kadinlar gelmis,sonra o bu dusuncesine daha sıkı sarılmış.
Ha bence oyle mi?
Valla ben şehrime taşınmaya karar veren sevgilimin evine kapora veren, depozitosunu odeyen, sevgilimin arabasini da gectim- otobüs bileti kitlemeden tatillerde birlikte otostop çeken bir kadinim:) kaldi ki magaza gezmeyi - internetten alisveris siteleri takip etmedigim icin o ayakkabi kac para , o saat kac para , o telefon ne kadar vs bilmem anlamam.
Açıkçası umrumda bile degil :) Son sevgilim tam bir LC Waikiki maymunuydu. Onun ulkesinde waikiki cok kaliteli bir magazaymis sanirim. Bos valizi dolduracak kadar alisveris yapardi her gelisinde. Adamin donundan gomlegine herseyi waikikiydi:) yine de begenirdim cocugu

bir erkekte tek baktığım saatidir mesela benim.ne giymiş neye binmiş hiç önemli değil.

Güzel kardeşim demek ki sizde maddi olarak güçlü değilsiniz çevrenizde güçlü değil doğal olarak karşınıza fakir diye bahsettiğim erkekler çıkmış.
Şimdi ben sizin o bahsettigin erkeğe sorarım (donanımlı maddi gücü iyi kadın beklerler onlarda asla yanlarından geçmez) kendileri gibi aynı zihniyette kadın karşılarına çıkınca neden kiziyorlar yada kızıyorsunuz. Siz maddi olarak güçlü erkek istersiniz acayip beklenti içine girersiniz e bu bahsettiginiz insanlarda çevrenizde dönüp dolaşıp birbirinizi bulup açtığınız konu gibi konu açıp çevrenizde sürekli bu konuyu konuşursunuz.
Maddi güç için ailede yoksa okumak gerek, çabalamak gerek, yada okumak istemiyorlar ise maddi olarak onlara güç sağlayacak iş gerekiyor. Mesela araba tamiri, kaporta boya daha bir sürü iş var parası iyi bu meslekleri seçmeleri gerek.
Fakat boş bı yaşayış biçimi var ki iki tarafında ülke şartlarında iki asgari ücretlinin geçimi olamaz tabi ki.
Öncelikle vizyon gerekli misyon gerekli.
Vizyon, misyon kelimelerinin dahi arastirilmadan anam babam usulü yaşamak maalesef bu yüzyılda yaşamak icin yeterli değil.
Ön görü gerekli, hayat planı gerekli, maddi olarak para kazanacak alan gerekli...
Ondan sonra ben çalıştığım iş yerlerinde çok gördüm kız babası yaşında patronu ile aşk yaşar, yada gerçekten çok güzel bı kadın yamuk patronu ile aşk yaşar. Neden biri der ki parası zaten yok paramı yemek istiyor kızlar çünkü standart yapması gereken kadın erkek ilişkisinde ki harcamayi bile yapamayacak maddi kapasite yoksunluğunda gittikleri yerde yaptığı harcama kadın paramı yiyor olur, kadın da ay bi paralı bulayım da yolayim derdinde olur.
Önce insan hayatı tanımalı sonra kendini, şartları, yaşam biçimini belirlemeli.
Sonra işte o bahsettigin adam yada kadın 120/150 binlik bı araba gördüğünde wow olur halbuki wow oluncak bı durum degil standart yaşam bile ulaşılmaz gelir....

Sayfaları okumadım, eminim iki düşünceye de sahip insanlar vardır. Ama bunun parayla değil kişilikle alakalı olduguna yuzde yüz eminim. Tanistigimizda eşim ve ailesi yıllardır süren bolluk yıllarının sonuna gelmişlerdi. Resmen bir düşüş yaşadılar. Benden önceki.kiz arkadasi da bir bakıma bu yüzden terk etti kendisini. Evlilik için yıllarca beklemesi gerektiğini anlamış çünkü. Neyse, biz tanıştık. Eşim ogretmen ama insaatlarda bile çalıştı. Yok paralara küçük işlerde çalıştı. Beni etkileyen buydu hep. Çalışkandı. Ne olursa olsun pes etmedi. Hiç kadınlar para için erkeğin yanında olur kafasında da değildi üstelik yaşamasına rağmen. Çok zorluklar yaşadık ama bir gün bana elindeki parayı gönderip yüzük al istemeye gelelim artık hadi, çok uzadı dedi. Elimizdeki paraya göre bir alyans aldım gidip. Tektasim yoktu belki ama yokluğun içinde bana kavuşmaya çalışan bir adam vardı. Ben de ücretli öğretmenlik yapıyordum, benim de üç kuruş para geçiyordu elime yani. Onunla çeyiz almaya çalışıyordum. Ailem üstüne düşeni yaptı elbette ama belli bir yaştan sonra istemek zor geliyor. Öyle böyle bir yıl nişanlı kaldık, her maaşını bana yolladı eşyaları aldım. Çoğunu da ikinci el aldık. Ve düğünü yaptık. Elimizde altın falan kalmadı tabi, zaten ailesi bir şey yapamadı. Yoktu yani ne yapsınlar? Ailem melek gibidir hiç lafını etmedi. Şimdi eşim mesleğini yapıyor, şükür o zamanlara göre çok çok iyi durumumuz. Ve maaşını alır, aldığı gibi elime sayar. Şimdi bu adam, onca yaşadığı şeye rağmen çok kolay dusunebilirdi kadınlar para için erkeğe yapışır diye. Ama sığ görüşlü değil işte. Güzel yetişmiş. Duyarlı, merhametli. Ben çalışamıyorum diye çok ağladım, yüksek puanlar alıp atanamadim, hep beni teselli etti. İmasini bile yapmadı çalışmanın. Yapsa o dar zamanda o yapardı. Bu işler zihniyet işi işte. Ben bunu bilir bunu söylerim.
Eşinizi çok takdir ettim.
Babama benzettim. O da öğretmen. O da okurken sokakta simit satmış.
Eşiniz sizi gerçekten seviyor masallah..
Böyle erkeklerin nesli tükeniyor artik..
Çalışmayan eş istemiyorlar.
Hatta ileri götürüp kamuda öğretmen olan kadından başkasıyla evlenmeyenler var:) burada da okumuştum.

Devir çok garip..

Konu sahibi fazla genelleme konustugu için konu dagilmis aslinda. Evet maddi durumu zayif erkeklerin hepsi degil ama bir kismi kadinlara karsi gercekten ofkeli. Bir kadinin eş secerken meslegine bakmasi hakkinda bile " kendini paraya satiyor, paraya geliyor." yorumlari yapabilip, kendisinin de parasi olsa başka hicbir ozellige gerek kalmayacagini savunanlar filan ciddi ciddi var sosyal medyada, ayni sekilde parasi olup sadece bununla var olan tipler de var. Bu tarz dusunce yapisina sahip yazıp cizen cok erkek gordum.

Evet bazi kadinlar da gercekten sirf paraya bakiyor ama yine genellemek ve tum kadinlara ofkelenmek dogru birsey olmuyor. Yoksa asgari ucretliler sonsuza dek bekar filan kalmiyor gayet evleniyor herkes ama bir adamin meslegine, egitimine bakmak mantik evliligi veya para evliligi degildir. Her maddi gucu zayif olanla karakteri icin, parasi olanla
karaktersiz ama parasi icin evlenilmiş olmuyor.
Herkes maddi gucu az bucuk yerinde, iyi işi olan adamlar ister neden istemesin ki ama hem maddi durumu iyi, hem kendisini sevecek hem de karakteri uygun erkekler her kadinin kapisinda siraya girmiş beklemiyorlar. Herkes kendine gore biriyle evleniyor işte.

güzellikle zengin birinin ne alakası var. siz güzelliğinizi para karşılığı satmış oluyorsunuz saçma değil mi ama . ayrıca zengin olanlarda ya kendi gibiler le ya da manken gibi hatunlarla evleniyor . güzellik ve sağlık güvenilecek bir olgu değil. bir gün de yerle yeksan olursun güzelliğin de fiziğinde kalmaz o zaman o paralı bey yanında olacak mı ona bakmak lazım . azıcık erkeklerde vicdana , merhamete bakın. eğer vicdanlı , merhametli ise alın teriyle çalışıp eve ekmekte getirebiliyorsa fakir olması umrum da bile değil , allah kalp fakirliği vermesin gerisi geçer .

Belki kızacaksınız dediklerim için.Ama bir düşünün fakir olup ta sürekli nefret içinde olmayan,biz kadınlara karşı öfkeli olmayan bir erkek var mı ?Sürekli kadınlar paraya bakar,kadınlar zengin erkekler için ölüp biter.Aman efendim lüks araba kölesi olurlar.Her yerde bunlar karşıma çıkıyor.Bu da bence demektir ki bu fakir erkeklerin kafa yapısından böyle.Sürekli nefret duymaları falan.
Kadınlar erkeklerin parasını yiyormuş,senin kazandığın üç kuruşu hangi kadın ne yapsın.Sürekli her yerde karşıma çıkmaya başlayınca böyle şeyler bir de size sormak istedim.
Onca erkek tanıdım iş okul ortamı vs bikaac da erkek arkadasım oldu. yalnız şimdi düşünüyorum da ben hiç şu fakir şu zengin diye kafamda ayırmaamışım. Mesajını okuyunca hmm böyle bişey var mı diye tanıdıklarımı düşündüm ve hic zihnimde maddi durumu canlanmadı. Acaba sen mi sınıflandırıyosun bahsettiğn kadınlar gibi?🙄

Nasıl fakir erkeklerle takılıyorsunuz bilmiyorum ama eşim fasfakir bir ailede doşmuş, gecekonduda büyümüş. Okumuş mesleğini almış. Biz beraberken orta gelirliydi. Arabası fln yoktu. Yine de evime otobüsle de olsa bırakır geri dönerd. Feministtir. Kadınlara değer verir. Çok okur çok geliştirir kendini. Mesleğinde de çok iyi olunca fakir evlendik rahat bir yaşama kavuştuk.
Ben hep rahat bir ortamda büyüdüğüm halde ailemde herkes kolej fln mezunu oldupu halde hiç ezilmez. Asla. Ruhunda yok. En elit yere koysan sırıtmaz.
Fakirlik değil yani sorun. Sorun erkeğin kendinde. Eğer içinde eziklik olan, şikayet etmekten başka icraati olmayan biridir o.
Eşim de fakirmiş ama kendimi geliştirmiş çok çalışmış hayatını kendi inşa etmiş.
Fakir diye genellemeyin. Çabasız diye genellerim ben.

Budur bence olay.

Kesinlikle Katılıyorum.
Paranın hersey olduğunu düşünüp sahip olamadıkları para için kadına nefret biliyorlar.

Eşinizi çok takdir ettim.
Babama benzettim. O da öğretmen. O da okurken sokakta simit satmış.
Eşiniz sizi gerçekten seviyor masallah..
Böyle erkeklerin nesli tükeniyor artik..
Çalışmayan eş istemiyorlar.
Hatta ileri götürüp kamuda öğretmen olan kadından başkasıyla evlenmeyenler var:) burada da okumuştum.

Devir çok garip..
Teşekkür ederim.
Ben o kadar ağladım üzüldüm ki çalışamıyorum diye. Geldiğim şehirde ücretli öğretmenlik bile çıkmadı kaldım öyle evde. Lafını asla etmediği gibi hep teselli etti beni.
Gerçekten, maddiyat odaklı bir evlilik ve hayat, insanı kişiliğinden bile uzaklastiriyor. Halbuki ihtiyaç kadar para olduktan sonra, her yediğin içtiğin tatlı, her gezdigin yer güzel oluyor.

Erkeği anlattığım bir gerçek olayla çözerim
Yaptığı yorum ile karekterli mi karektersiz mi, zaten kendini belli eder, eğer ki babasına yolladığı bomba paketine, gülüyorsa katektersizdir, ama gülmüyorsa karekterlidir
ne bomba paketi yorumunuzu anlamadım ama merak ettim

Back
X