Fakirlik suç mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Aklikarisikhatun

Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2020
39
13
18
35
Merhabalar
Bir kurumda devlet memuruyum.daha önce evlendim ayrıldım çocuğum yok.yasadigim şehirden uzak bir yere atandım.burada bir kurumda çalışmaya başladım.maasim ve pozisyonum çok iyi.Biriyle tanıştım burada.kendisi hiç evlenmemiş.aramizda bunu hiç problem yapmadı.zira ailesi de öyle.Ailesiyle tanıştım annesi yaşlı babalarının ölümünden sonra iyice çökmüş fakir gariban insan.kendisiyle aynı yerde çalışıyoruz ama o kadrolu değil.dolayisi ile maaşı konumu benden düşük.ki hiç problem olmadı aramızda 10 aydır birlikteyiz.
Bu ilerde problem olabilir mi bilemiyorum açıkçası.yeni bir hayata onunla adım atmak istiyorum ama yarın bir gün ailemde bunu sorun yapacak . Siz nasıl bir yol izlerdiniz bu konuda

suç değil ama başliktan anladığım üzere sorun olacak gibi...adama fakir deyip ezmişsin kız şimdiden, zengin veya fakir olduğu için evlenme tabii ki de ama zeki, yakışıklı, olgun , karakterli ...vs ise evlenebilirsin bence

Estafurullah ezmek ne haddime.sadece gerçek.kendisiyle hicbir problemim yok çok sukur.keske hayatıma ilk eşimden önce girseymis .

Estafurullah ezmek ne haddime.sadece gerçek.kendisiyle hicbir problemim yok çok sukur.keske hayatıma ilk eşimden önce girseymis .
şu an problem olmaz belki ama aynı kurumda çalışmak eşit konumdaki eşler için bile sıkıntılı , acaba ilerde hem konum hem maddi olarak üstünlüğünüzü dert edinir mi erkek kişi? Bunu çok iyi tartmalısınız tanışma döneminde bence

Alt tarafı memursunuz, sanki memurlar aylık 20.000 alıyorlar. Bu ülkede popçu ya da topçu değilseniz maaşınız az çok bellidir, öyle astronomik rakamlar almazlar devlet dairelerindekiler. Bir de yoksulluk sınırı 7.800'e ulaştı. Rahat olun siz de yoksulsunuz, halkın büyük bir kısmı yoksul. Çok da şey yapmayın.

Son düzenleme:
Fakir olmaktan tek kastın sen kadrolu o kadrosuz olması mı? Yoksa gerçekten hayat standartları sana göre çok mu düşük?

açıkçası erkekler bir süre sonra bunu kompleks yapabiliyorlar. Eğer öyle değilse. Birlikte uyumlu iseniz sorun olmaz. Ama hayat standartları arasında uçurum varsa, ilerde emin olun siz bile “prensesler gibiydim baba evinde” moduna girersiniz istemeseniz bile.

Fakirlik önemli değil. Önemli olan kendini yetişmiş olması, Empati yapabiliyor mu anlayışlımı saygılımı?
Çalışırsın çabalarsın sırt sırta verir düzlüğe çıkarsın. Ağaoğlu bile battı zengin iken...

hakkaten yaa, hiç orta halli kalmadı artık, ya zengin, ya fakir ya da çok fakiriz...zenginler kendi aralarında takılıyorlar zaten de biz fakirlerle çok fakirler de anca birbirini ezikliyor işte, hayatımız yaşar kemal romanlarına döndü yeminle

Ailesiyle tanıştım annesi yaşlı babalarının ölümünden sonra iyice çökmüş fakir gariban insan.
Ben en çok bu cümleye takıldım.
Ya siz kelimeleri doğru seçemeden derdinizi anlatmaya çalıştınız yada daha kötüsü gerçekten bu düşüncelerdesiniz.

Ayrıca fakirlik suç değil.

ne zaman battı kız ? hiç belli etmiyor

Bunu ben sorun yapmıyorum.ama 2.evliliğin olacağı için cev
Maaşı senden az diye mi fakir? Aradaki farkın sorun olucağını sanmıyorum da sen bu düşünce ile yanlış hareket edip kırabilirsin onu.
Hayır yaşam koşulları hayat standartları.

Bunu takıp buraya yazdıgına göre ılla sorun edeceksin
Cunku kafanda soru ısaretı olusmus
Ben butarz durumda olsam kendımı ıyıce anlamaya çalışırım
Bu durum beım hayatımda nasıl etkı edecek dıye.
Çok anaç verıcı degılsenız zor bu ıs

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…