Fakirlik suç mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Fakir diyerek zaten sizden aşağıda olduğunu kabul etmişsiniz. Bu siizin için evlenince problem olabilir

sevgiliniz ve ailesi sizin evlenip ayrılmanızı sorun yapmamış sizin ailenizde ufacık maddi ayrıntıyı yapmayıversin bence.. ruh eşinizi bulduğunuza inanıyorsanız kimsenin dediğinin bi önemi olmamalı

Yanlış anlamamak için soruyorum siz aynı işyerinde çalışıyorsunuz ama siz kadrolusunuz sevgiliniz kadrolu değil, böyle olunca sevgiliniz fakir mi oluyor? Ne kadar fark olabilir ki maaşlarınız arasında?

Benim annem avukat, babam doktor, ikisi de profesör. Yani Türkiye şartlarında hali vakti yerinde insanlar. Eşim yabancı ve ailesi ülkesinde otel zinciri sahibi, ve ülkelerinde oldukça nüfuzlu insanlar. Şimdi onlar benim hakkımda bu kız da fakir ne olacak diye düşünmüşse haklı mıdır, haklıdır çünkü arada çok fark var :))) Ama onlardan bile öyle bir şey hissetmedim, Türkiye' ye geldiler biz evlenirken gayet de uyum yakaladık hep birlikte nikah+eğlence yaptık, çünkü herkesin geçinmeye gönlü vardı. Aramızda paranın lafı asla geçmedi. Sizin aranızda hemen hemen hiç fark yokken aileniz ya da siz sorun çıkarırsanız geçinmeye gönlünüz yok demektir bana göre.

Konu başlığı ile konu arasında bir alaka göremedim ben.

Siz çoktan yukaridan bakmaya başlamışsınız. Fakirlik suç değil ama sizin eş adayı diye gördüğünüz kisiyle araniza boyle bir ayrim koymaniz cok ayip. Ona kendini yetersiz hissettireceğiniz çok açık. Ailesine gariban demeler falan. Bazı konularda denklik bence de çok önemli. Ama siz de ingiltere prensesi değilsiniz sonuçta. (Müge Anlı cevabı djskysk)

2 .5 kat maaş farkı var aramızda.bunu övünmek ya da onu yermek için söylemiyorum sorduğunuz için.bana göre bu bir problem değil.ama aramızda kültür farklılığı var.bana göre bu da sorun değil.beni düşündüren tek nokta ailemin bunu problem yapmasi.basligi yanlış kelimelere dökmüş olabilirim.niyetim kimsenin onurunu gururunu kırıp aşağılamak olamaz.haddime de değil.

Suç değil tabi ki
Önemli olan sevgi saygı anlaşmak
Çalışkan ve dürüst biri mi sorumluluk sahibi mi ona bakın siz
Para kazanılır da kaybedilir de

Kurum için meraktan çatlayacağım adam 4000 tl alıyor siz 10000 tl. hangi kurum bu yahu ? Hizmetli falan mı adam kurumda ?

Konunuz "Erkek arkadaşımla aramızda sosyal, ekonomik ve kültürel farklar var. Bu durum ileride sorun olur mu?" minvalinde ilerlemiş olsaydı, cevap olarak "Seviyor/ seviliyorsanız problem olmaz." diyebilirdim.

Siz henüz hiçbir problem yaşanmamışken sanki birileri erkek arkadaşınızı ekonomik olarak sizden daha alt seviyede diye suçluyor gibi bahsetmişsiniz. Bu durumu henüz kendiniz kabullenememişsiniz bana göre.

annesi ggerçekten parasızlıktan dolayı çok mahcup duruyordur
Bu mahçup hissetme durumu maaşınızdan dolayı mı? Yoksa şartlar çok mu vahim? Şayet ekonomik olarak bu kadar kötü durumda ise bu adam nasıl evlilik düşünüyor? Neden şartları daha iyi bir iş aramıyor?

Benim düzgün işim yoktu evlendiğimde ailemde destek olmadı çoğu şeyi eşim yaptı. Böyle konuşsa yada böyle düşünse üzülür evlenmezdim. İnsanların memur olması onu değerli yapmaz Kadro dediğin hiç bir şey. Şuan yeni atanıcam senelerce atanamadım. Mesleğim yok kadrom yok diye evlenmeme olayl saçma.

Siz problem yapmasanız bile erkek problem yapacak mı önemli olan bu? Eğer bunu ego meselesi haline getirir ve sürekli kendini sizden üst gösterme çabasına girerse yürümez

10 yıldır şimdi mi aklınıza geldi bu? Taşeron diye düşünüyorum erkek arkadaşınız.
Ayrıca devlet memurları içinde 20000 alan da var, üst düzey de değiller. Yani lütfen bilmeden yok demeyin.

Şimdi adam çok iyidir kültürleriniz yakındır. Ailece de anlaşabilecek durumdasınızdır ok. Lütfen kimse ailesi ile evlenmiyorsun demesin ailenin ne büyük rolü olduğunu herkes bilir.

bence sorun yaşarsınız.
Siz maaşınıza göre yaşıyorsunuzdur biraz daha rahat vs.
Ama onlar kıt kanaat olduğundan bu tarz konularla ilgili bile sıkıntı yaşayabilirsiniz.
Bu en basiti.

Birde aranızdaki maaş farkını adamın ne iş yaptığını kabaca yazsanız?
Siz müdür sünüzdür yata yönetici vs. Adam hizmetlidir buda bir sorun olabilir?

10 yıldır şimdi mi aklınıza geldi bu? Taşeron diye düşünüyorum erkek arkadaşınız.
Ayrıca devlet memurları içinde 20000 alan da var, üst düzey de değiller. Yani lütfen bilmeden yok demeyin.
10 ay diyor ? şimdi konu sahibi kamu kurumuna dışardan tahsis edilmiş ceo değilse evet 20,000 alamaz. bürokrat olması lazım burada işi ne 25 yıllık hakim savcı olmalı onun burada işi ne ? dr da değil belli ki, bilişim sektöründe çalışan uzman müh olabilir, onun kurumdada 4000 çalışan adam yok,yok 4000 değil 8000 alıyormuş desek, o zaman da o kadar gariban olmazlardı.

Fakirlik bize gore suc degil. Ama bence size gore suçki bu soruyu soruyorsunuz

Nasıl kültür farklılığı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…