- 24 Ekim 2014
- 59.306
- 330.139
- 698
- Konu Sahibi Aklikarisikhatun
-
Fakir diyerek zaten sizden aşağıda olduğunu kabul etmişsiniz. Bu siizin için evlenince problem olabilirMerhabalar
Bir kurumda devlet memuruyum.daha önce evlendim ayrıldım çocuğum yok.yasadigim şehirden uzak bir yere atandım.burada bir kurumda çalışmaya başladım.maasim ve pozisyonum çok iyi.Biriyle tanıştım burada.kendisi hiç evlenmemiş.aramizda bunu hiç problem yapmadı.zira ailesi de öyle.Ailesiyle tanıştım annesi yaşlı babalarının ölümünden sonra iyice çökmüş fakir gariban insan.kendisiyle aynı yerde çalışıyoruz ama o kadrolu değil.dolayisi ile maaşı konumu benden düşük.ki hiç problem olmadı aramızda 10 aydır birlikteyiz.
Bu ilerde problem olabilir mi bilemiyorum açıkçası.yeni bir hayata onunla adım atmak istiyorum ama yarın bir gün ailemde bunu sorun yapacak . Siz nasıl bir yol izlerdiniz bu konuda
Konu başlığı ile konu arasında bir alaka göremedim ben.Merhabalar
Bir kurumda devlet memuruyum.daha önce evlendim ayrıldım çocuğum yok.yasadigim şehirden uzak bir yere atandım.burada bir kurumda çalışmaya başladım.maasim ve pozisyonum çok iyi.Biriyle tanıştım burada.kendisi hiç evlenmemiş.aramizda bunu hiç problem yapmadı.zira ailesi de öyle.Ailesiyle tanıştım annesi yaşlı babalarının ölümünden sonra iyice çökmüş fakir gariban insan.kendisiyle aynı yerde çalışıyoruz ama o kadrolu değil.dolayisi ile maaşı konumu benden düşük.ki hiç problem olmadı aramızda 10 aydır birlikteyiz.
Bu ilerde problem olabilir mi bilemiyorum açıkçası.yeni bir hayata onunla adım atmak istiyorum ama yarın bir gün ailemde bunu sorun yapacak . Siz nasıl bir yol izlerdiniz bu konuda
Ona bakarsanız Toplum tabiriyle bekar adam dul kadın alacak...( Ki bu laflardan tiksinirim )
Ama siz kendi eksilerinizi görmeden karşı tarafınkine odaklanıyorsunuz.
Ha bana göre ikisi de eksi değil .fakir ya da çocuk sahibi olmak bir kusur değil
Ama adamın fakirliği sorunsa sizin de evlenip boşanmış olmanız gayet sorun yani...
Sanırım anlatabildim
2 .5 kat maaş farkı var aramızda.bunu övünmek ya da onu yermek için söylemiyorum sorduğunuz için.bana göre bu bir problem değil.ama aramızda kültür farklılığı var.bana göre bu da sorun değil.beni düşündüren tek nokta ailemin bunu problem yapmasi.basligi yanlış kelimelere dökmüş olabilirim.niyetim kimsenin onurunu gururunu kırıp aşağılamak olamaz.haddime de değil.Yanlış anlamamak için soruyorum siz aynı işyerinde çalışıyorsunuz ama siz kadrolusunuz sevgiliniz kadrolu değil, böyle olunca sevgiliniz fakir mi oluyor? Ne kadar fark olabilir ki maaşlarınız arasında?
Benim annem avukat, babam doktor, ikisi de profesör. Yani Türkiye şartlarında hali vakti yerinde insanlar. Eşim yabancı ve ailesi ülkesinde otel zinciri sahibi, ve ülkelerinde oldukça nüfuzlu insanlar. Şimdi onlar benim hakkımda bu kız da fakir ne olacak diye düşünmüşse haklı mıdır, haklıdır çünkü arada çok fark var :))) Ama onlardan bile öyle bir şey hissetmedim, Türkiye' ye geldiler biz evlenirken gayet de uyum yakaladık hep birlikte nikah+eğlence yaptık, çünkü herkesin geçinmeye gönlü vardı. Aramızda paranın lafı asla geçmedi. Sizin aranızda hemen hemen hiç fark yokken aileniz ya da siz sorun çıkarırsanız geçinmeye gönlünüz yok demektir bana göre.
Haklisin yanlış kelimeler kullandimKonu başlığı ile konu arasında bir alaka göremedim ben.
Kurum için meraktan çatlayacağım adam 4000 tl alıyor siz 10000 tl. hangi kurum bu yahu ? Hizmetli falan mı adam kurumda ?2 .5 kat maaş farkı var aramızda.bunu övünmek ya da onu yermek için söylemiyorum sorduğunuz için.bana göre bu bir problem değil.ama aramızda kültür farklılığı var.bana göre bu da sorun değil.beni düşündüren tek nokta ailemin bunu problem yapmasi.basligi yanlış kelimelere dökmüş olabilirim.niyetim kimsenin onurunu gururunu kırıp aşağılamak olamaz.haddime de değil.
Bu mahçup hissetme durumu maaşınızdan dolayı mı? Yoksa şartlar çok mu vahim? Şayet ekonomik olarak bu kadar kötü durumda ise bu adam nasıl evlilik düşünüyor? Neden şartları daha iyi bir iş aramıyor?annesi ggerçekten parasızlıktan dolayı çok mahcup duruyordur
10 ay diyor ? şimdi konu sahibi kamu kurumuna dışardan tahsis edilmiş ceo değilse evet 20,000 alamaz. bürokrat olması lazım burada işi ne 25 yıllık hakim savcı olmalı onun burada işi ne ? dr da değil belli ki, bilişim sektöründe çalışan uzman müh olabilir, onun kurumdada 4000 çalışan adam yok,yok 4000 değil 8000 alıyormuş desek, o zaman da o kadar gariban olmazlardı.10 yıldır şimdi mi aklınıza geldi bu? Taşeron diye düşünüyorum erkek arkadaşınız.
Ayrıca devlet memurları içinde 20000 alan da var, üst düzey de değiller. Yani lütfen bilmeden yok demeyin.
Fakirlik bize gore suc degil. Ama bence size gore suçki bu soruyu soruyorsunuzMerhabalar
Nasıl kültür farklılığı?2 .5 kat maaş farkı var aramızda.bunu övünmek ya da onu yermek için söylemiyorum sorduğunuz için.bana göre bu bir problem değil.ama aramızda kültür farklılığı var.bana göre bu da sorun değil.beni düşündüren tek nokta ailemin bunu problem yapmasi.basligi yanlış kelimelere dökmüş olabilirim.niyetim kimsenin onurunu gururunu kırıp aşağılamak olamaz.haddime de değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?