geçen hafta kurtuluşta, savaş sokak, karanfil apt zemin katta ermeni rita hnm a gittim. çok söylemişlerdi ismini, su falına bakıyormuş.
randevusuz gittim, normalde randevu olmadan almazmış. ama ben gidince evinin arka odasına aldı, bir süre bekledim.
sonra yanına çağırdı. " kimi unutamıyorsun sen" diye başladı. " olmaz bu iş, düşünme , yıllarca beklesen de olmayacak, boşuna kendini üzüyorsun bebişim" dedi. " kardeşimden bahsetti, isimler verdi, ev alacaksınız dedi, sonra uzun uzun ondan bahsetti, ne yaptığını, etrafında kimler olduğunu, neler yapacağını, seni istiyor , düşünüyor, arayacak ama sakın tlf larına cevap verme , unut onu, ondan sana hayır yok dedi.
kısa süre sonra şu şu kişilerin aracılığıyla işe gireceksin dedi, uzun yıllar çalışacaksın, biriyle tanışacaksın, 3 hafta ya da 3 ay sürecek ama bitecek dedi.
3-4 tane evin olacak, araban olacak, kendi yaşlarında biri ile ailen aracılığıyla tanışıp evleneceksin, iyi birisi, adında m-a harfleri var, mustafa diye biri tanıştıracak " seviceksin, seviceksin" dedi üstüne basa basa. konuşmaları tane tane kadının. " kızın olacak, çok zor doğum yapacaksın, kardeşini iyi biriyle evlendirin, o çok iyi bir çocuk , oğlu olacak dedi." bazılarını unuttum, haaa sen kendi işini yapıcaksın dedi, zuhal ya da zulal diye bir yardımcın olacak dedi,
bakalım çıkıcakmı dedikleri.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?