farklı gelenekler

onları tanıyanlar aneme gelip söylüyormuş neler getirdiler diğer gelinlere elleri kolları dolu gidiyodular falan die yoksa sorulur mu öyle şeyler hiç huyum değil ayrıca görgüsüzlük gibi

ben nişanlı oldugum halde kv me yardım da ediyorum bayramın 2 gününüde onunla geçiriyorum
ayrıca geleneklere baglı da sayılmam
Yardıma gitmek ayrı evinin temizliğinin senin üstüne olması ayrı :)
Ya demek istediğim su bırak milleti gerçekten. Çok istiyorsan git al tülbent patik bunları getirdiler diye göster sussunlar. Bugün onu sorgularlar yarın başka bişeyi bitmez yani emin ol. Bide her geldiğinde hediye getirmesi de iyi adetmiş ha :)

birbirimize uymaya calıştık meselea onlarda sözde şerbet verilirmiş bizde olmamasına ragmen ben kv yi arayıp tarif alıp yaptım ikram ettik onlarda yemeğe gitme olayı yokmş bizde var diye sözden sonra yemeğe cagırdılar vs. gibi ama bu olay karışık biraz

ben nişanlı oldugum halde kv me yardım da ediyorum bayramın 2 gününüde onunla geçiriyorum
ayrıca geleneklere baglı da sayılmam

cok fazla ilk zamanlar 2 günde bir birbirimzdeydik allahtan simdi haftada 1 e düştü
para konusunda biraz tedirginim almak istemiyorum. ki genelde soruyo zaten paraya ihtiyacın var mı diye yok diyorum var diyemem ki olsa da

nişanlıyken bu kadar samimiyeti fazla buldum ben.
bilemiyorum bulunduğunuz yörede bu da adet heralde.
ben olsam ne yardıma giderim ne de hediye beklerim:))
şu yardıma gitme işine annen ne diyor?
para vermek adetten ise neden almıyorsun peki?
hepsi adet değil mi sonuçta.
dediğim gibi zorla olmaz bu işer.
kv içinden gelse alırdı şimdiye kadar.
bi de sen baya baya gelinlik te yapıyormuşsun:))
alabilir mi evet alabilir.
bir çift çorabı el ele götürüyor.
maksat hatırlandığını değer verildiğini göstermek.
bir nevi sembolik bir şey.

bohca geldi fkat cok detaylı değil hani bohca yapıldı densin diye nişanlımla bi alışveriş yaptık onlar geitirldi bizde yaptık tabi

onları tanıyanlar aneme gelip söylüyormuş neler getirdiler diğer gelinlere elleri kolları dolu gidiyodular falan die yoksa sorulur mu öyle şeyler hiç huyum değil ayrıca görgüsüzlük gibi
tamam komşulardan öğrenilecek diye not alıyorum
hem bir şey getirsin bekliyorsun hemde para yı almıyorsun. para yı neden almadın peki?
onun la istediklerini alırdın
kaç yaşındasın bilmiyorum ama çok samimi de olsa çok beklenti içine de girme..

bilemedim su an :) ne getirilir ne yapılır..
ben bastan düşünüp istemiyorum ane o yüzden getirmiyolar deseydim belki konu buralara gelmezdi ama şimdi nlar istemiyo getirmeyi diye düşünüyo annem

eski nişanlımın annesi de bana gelmiyordu fazla bende bir gün canıma tak etti istemiyorsa söylesinler annenler bu şekilde ben kendimi kötü hissediyorum dedim. sonra yine değişen bir şey olmadı hediyeyi falan geçtim ben ameliyat olmuştum o gün benim yattığım hastanenin semtine 15 dakika uzaklıkta yere gezmeye gitti bana 5 dakika uğramadı. bak yine aklıma geldi. çifte standartlar hoş değil

Ayol yemek,şerbet,tatlı,tuzlu bunları mı konuştunuz?
Önemli olan paradır,maddiyattır.

Hımmm...
O zaman yapacak pek bir şey yok maalesef.
Seni sevmiyorlar ve istemiyorlarsa demek...

Hımmm...
O zaman yapacak pek bir şey yok maalesef.
Seni sevmiyorlar ve istemiyorlarsa demek...

beklenti içinde değilim ki ben. ailemin beklentilerini anlatıyorum
cünkü bazı seylere engel olamıyoruz ve ben artık başedemiyorum sanırım

"Annem üzülüyo" böyle devam ederseniz üzülen siz olacaksınız

hepsini okuyamadım da arada bunu gördüm

bu durumda siz de almayarak onların adetine karşı gelmiş olmuyor musunuz

bayramlarda özel günlerde alıyorum
genelde cıkartıp vermez zaten lazım mı diye sorar bende yok baba değil derim. karşı gelemk gibi düşünmemiştim hiç

adetler bizden yana

Bu kadar şey beklerseniz, yarın bir gün kaynananız da sizden türlü isteklerde bulunacak. Bunu unutmayın sakın.
Sonrasında kaynanama dayanamıyorum, isteklerinden bıktım diye konular açarsınız :)

bayramlarda özel günlerde alıyorum
genelde cıkartıp vermez zaten lazım mı diye sorar bende yok baba değil derim. karşı gelemk gibi düşünmemiştim hiç

,yani anlatmaya çalıştığım siz hediye çorap çamaşır başörtüsü işte her ne ise ondan bekliyorsunuz

onlar da aman bunlar saçma para verelim de ihtiyacını görsün diyorlar

anneniz sussun diyorsanız da kolye vs bir şey alın nişanlınız getirsin bir geldiğinde olsun bitsin

adetler bizden yana
tum sayfalari okumadim ama size gelip diğer gelinlere boyle böyle yaptilar vs diyenler kayinvalidene gidip senin diger gelinlerin ustunden elini cekmediler aramak icin bayrami beklemediler sen demen evini temizlerdi dimi bu neden yapmıyor ki ? diye size yapilan fesatligi orayada yapip kalpleri sogutuyorlar belki de..o zaman ne yapilmali anneniz sorulara yada orneklere sorduk mu diycek ama basta annen merak ediyorsa yapcak bisi yok

Al üç beş tane patik çarşıdan kv nin her gidişinde anne bunu bıraktı de olsun bitsin
Üç kuruşluk hediye için kimseye ağız burun eğmem, yemişim adetini, lafını bile etmem karşı tarafa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…