Kız evine her gelindiğinde hediye getirmek mi? Bunun bir de ev dizerken erkeği soyup soğana çeviren versiyonu da var,sizin adetlerde de var mı? Ne diyeyim bilemedim,kafa yapınızı değiştirin desem ağır kaçacak.kızlar merhaba,
nişanlımın ailesiyle benim ailem arasında farklılıklar var bunları nişan olayında zor da olsa aştık ama şimdiki sorunumuz anneme göre daha büyük.
bizim adetlerimizde kız evine her gelindiğinde kv kıza hediye getirir ama bana henüz hiç birşey gelmedi yani durumları da var ama yapmıyolar.
sağ olsun kp para vermek istiyo kendine bişeyler alırsın diyo ben var baba sağol diyorum kabul etmiyorum.
ama kv hiç sormadı daha belki adetlerinde yoktur dedim ama duydum ki diğer gelinlerine yapılmış götürmüşler.
benim için sorun yok çalışıyorum çok şükür her istediğimi alıyorum onlardan gelicek patikte cembrde gözüm yok ama akrabalarım kv neler yaptı diye sorunca cevap veremiyorum
ne yapsam nişanlıma uygun bi dille söylesem mi çünkü annem cok üzülüyo seni önemsemiyo kv diyo
,yani anlatmaya çalıştığım siz hediye çorap çamaşır başörtüsü işte her ne ise ondan bekliyorsunuz
onlar da aman bunlar saçma para verelim de ihtiyacını görsün diyorlar
anneniz sussun diyorsanız da kolye vs bir şey alın nişanlınız getirsin bir geldiğinde olsun bitsin
öyle yapılabilir. ama kolyeyi al sen getir dediğimde niye diye sorcak o zaman da anlatmak zorunda kalcam aç gözlü duruma düşmem dimi
Yanlız tam kaynana olacak hanımsın.Yok arkadaş bence baştan yanlış yapmışsınız.
Madem gelenekleriniz çok önemli,o zaman kendi örf ve adetlerinizi uygulayan biriyle evleneceksiniz.
İnsanlar bilmiyorsa,öğretmen gibi şu şu,bu bu diye öğretmek cidden çok komik.
Oğlanın annesi ben olsam "ne diyorsun kızım,başka işin mi yok" derim.
Geleneksiz hayat ohhh ne rahat!
Kız evine her gelindiğinde hediye getirmek mi? Bunun bir de ev dizerken erkeği soyup soğana çeviren versiyonu da var,sizin adetlerde de var mı? Ne diyeyim bilemedim,kafa yapınızı değiştirin desem ağır kaçacak.
Ah teşekkür ederim.Yanlız tam kaynana olacak hanımsın.Bizlerin sizler gibi kaynana düşünceli güzel insanlara bunu yaşatanlara ihtiyacımız var
yoo annem özeniyor dersin
at topu anneye
yani en azından kv kp i karıştırma
nişanlın ile hallet
kv ye niye yardıma gidiyorsun?öyle yapılabilir. ama kolyeyi al sen getir dediğimde niye diye sorcak o zaman da anlatmak zorunda kalcam aç gözlü duruma düşmem dimi
offf hangi çağda yaşıyoruz yaaaa kimse kimseye birşey almak zorunda değil, durumları müsaitse yaparlar düğününüzü takarlar takınızı oldu bitti, hem elalem için mi evleniyorsunuz sinir oluyorum böyle örf adet zırvalıklarına.....kızlar merhaba,
nişanlımın ailesiyle benim ailem arasında farklılıklar var bunları nişan olayında zor da olsa aştık ama şimdiki sorunumuz anneme göre daha büyük.
bizim adetlerimizde kız evine her gelindiğinde kv kıza hediye getirir ama bana henüz hiç birşey gelmedi yani durumları da var ama yapmıyolar.
sağ olsun kp para vermek istiyo kendine bişeyler alırsın diyo ben var baba sağol diyorum kabul etmiyorum.
ama kv hiç sormadı daha belki adetlerinde yoktur dedim ama duydum ki diğer gelinlerine yapılmış götürmüşler.
benim için sorun yok çalışıyorum çok şükür her istediğimi alıyorum onlardan gelicek patikte cembrde gözüm yok ama akrabalarım kv neler yaptı diye sorunca cevap veremiyorum
ne yapsam nişanlıma uygun bi dille söylesem mi çünkü annem cok üzülüyo seni önemsemiyo kv diyo
kv ye niye yardıma gidiyorsun?
kv mi istedi?
adetten mi bu da.
tuhaf olma zmı ya.carsıya cıktıgımızda begendiğim kazak vs. de olabilir alıp ona versem arada getirmiş olurlar en azından hem onlara zararı olmaz hem annemin gönlü olur
sevdim bunu
yetiştiremediği için gitmiştim adetten değil yani yoksa calışıyorum ben kendi evimizi bile akşamdan akşama temizliyoruz bayram öncesi
ben de samimiyetlerini fazla buldum.şimdiye kadar nasıl yetiştiriyormuş
diğer gelinler de varmış
bak bir abla nasihati
burada hep yazarım sana da yazayım
10 yılı aşkın süredir evliyim kv nin evinde iki kere bulaşık yıkadım
birinde evin kızını istediler birinde de nişan vardı
herkes kendi evinde kendi işini görsün
hastalık olur ölüm olur ya da işte büyük bir organizasyon olur bunlar ayrı
amma senden önce rutin yapılan hiçbir şeyde yardım vs etme zira görevin olur
bir kere yardım etmezsin laf olur, 5 yıl bayramda gidersin bir kere gitmezsin olay olur vs vs
Bizim oralarda da kayınvalide nişanlı gelininin evine gelirken hiç boş gelmez.
İlle ufak da olsa bişey getirir.
Ve benim kayınvalide bir kez bile birşey getirmedi.. Hiç... O zaten her konuda görgüsüz ve göreneksiz bir kadındır, beklemedim ben de... Bekledim de beklemedim.. Annem üzüldü biraz göreneksiz olmasına ama bişey demedik.
Boşverin.. Gerçekten boşverin. Nişanlınızla geçinmeye bakın, çünkü 50 yaşından sonra kimse değişmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?