Anneyi anladım da çevre ne alaka?
Siz her gittiğinizde kayınvalideye hediye alıyor musunuz?
O da bizim adetimizde nişanlı gelin,bize her geldiğinde (evlendikten sonra her hafta) camı çerçeveyi siler,yerleri halıları bal dök yala modunda temizler ,3 kap yemek yapar dese siz bu adete uyacak mısınız?İnsan söğüşlemenin adı 'adet' olmuş.
canım ben boşnak geliniyim. herkes oooo şimdi sana ne altınlar ne hediyeler gelcek gör bak demişti. ama ben biliyorum ki boşnak adetlerinde gelinin düğünün ertesi günü yöresel kıyafetle kv evinde hizmet etmesi gibi bir adet de var. şimdi altınla ilgili adetinizi yerine getirin ama diğer adeti kabul etmiyorum demek olur mu? öte yandan bizim de kendi adetlerimiz var. iki tarafında adetlerini yapmaya kalksak o düğün telaşında yorgunluğunda dayanamazdım zaten. bizde eşimle hiç yapmadı olmasın diye iki tarafın adetlerinden biraz biraz yerine getirdik.
ayrıca nişanlına hiçbişey söyleme ve bil ki bişeyler istediğinde değil hiçbişey istemeyip başın dik durursan daha kıymetli olursun. kimseye ihtiyacın olmadığını düşün ve öyle hareket et
Yaw yalandan kim olmus soran olursa anlar sunu yapti bunu aldi de ne olacak.bana kalsa bence de gerek yok ama büyüklere laf anlatmak cok zor.
şimdi onun ailesine söylesem sizin söylemenizle mi yapıcaz olur
benimkilere bosverin diyorum ele güne karşı olur mu diyolar
kararsız kaldım elalem derdinden iflahım kurudu
onlar anneme annemde gelip bana konusuyor.
karşıdan cok saçma duruyo farkındayım bende önceden öyle derdim millet konussun sustur sende falan diye
ama iişin içine girince farklıymış ay o kırılmasın ay bu darılmasın diye kendimi parçalıyorum resmne.
he memnun muyum ? hiç değilim.
kimsenin malında hediyesinde gözüm yok ben kendi babama bile dmeiyorum baba şuyum eksik alsana diye iğneme varasıya kadar kendim yaptım (bunun gururu cok baska) ilişkinin en basından beri beklentim yoktu
ben bana gidip cok değerli seyler alsınlar demiyorum hatta alsınlar da demiyorum.
ben onlara yeterince uyum saglıyorum onlarda bize sağlamalı diyorum
ille alsınlar isteseydim nişanlıma söyler aldırtırdım insan söğüşleme ne çirkin bi yakıştırma.
ben gelin olarak yeterince ılımlıyım illede olsun da demedim..
terbiyeszliğin adı 'açık sözlülük' olmuş önüne gelen kullanıyor !
ne demek ya kv her geldiğinde geline hediye alır off bitmedi mi artık bunlar?
Hediye dediğiniz şey içten gelerek ,düşünülerek verilendir,erkek arkadaşınıza söyleyerek mecbur bırakarak yada adet adı altında alınıp verilen şeyler hediye değildir.bir görevin yerine getirilmesidir, mecburiyettir.onlar anneme annemde gelip bana konusuyor.
karşıdan cok saçma duruyo farkındayım bende önceden öyle derdim millet konussun sustur sende falan diye
ama iişin içine girince farklıymış ay o kırılmasın ay bu darılmasın diye kendimi parçalıyorum resmne.
he memnun muyum ? hiç değilim.
kimsenin malında hediyesinde gözüm yok ben kendi babama bile dmeiyorum baba şuyum eksik alsana diye iğneme varasıya kadar kendim yaptım (bunun gururu cok baska) ilişkinin en basından beri beklentim yoktu
ben bana gidip cok değerli seyler alsınlar demiyorum hatta alsınlar da demiyorum.
ben onlara yeterince uyum saglıyorum onlarda bize sağlamalı diyorum
ille alsınlar isteseydim nişanlıma söyler aldırtırdım insan söğüşleme ne çirkin bi yakıştırma.
ben gelin olarak yeterince ılımlıyım illede olsun da demedim..
terbiyeszliğin adı 'açık sözlülük' olmuş önüne gelen kullanıyor !
Yaptimi derken? Umarim patigi cemberi( oyali yazmadan bahsediyosunuz galiba burda) kv nin ormesinden bahsetmiyorlardir. Satin almaktan bahsediyorlar degilmi? O zmn haklisin tabi. Ben gelin olsam bende beklerim.
o konu komşu gelene alınana bakmak isterler amabana da nişan bohçası dışında gelen bir şey olmadı. öbür eltime ne geldi gitti bilmiyorum. konu komşu sorduğunda her şeyi alıyorlar çok şükür de kapat ağızlarını. takacak mevzu araman yersiz.
Aileniz arada bırakıyo sizi.. bırakın yapmasınlar.. huzur versinler güleryüz insanlık göstersinler en kıymetlileri bunlar..bana kalsa bence de gerek yok ama büyüklere laf anlatmak cok zor.
şimdi onun ailesine söylesem sizin söylemenizle mi yapıcaz olur
benimkilere bosverin diyorum ele güne karşı olur mu diyolar
kararsız kaldım elalem derdinden iflahım kurudu
Aileniz arada bırakıyo sizi.. bırakın yapmasınlar.. huzur versinler güleryüz insanlık göstersinler en kıymetlileri bunlar..
Benim kvde de aynıydı ama hiçbi şey istemedik de söylemedik de.. o elalem bize de soruyodu bi iki tersleyince karışamıyolardı.. sağolsun babamla annem de herkes elinden geleni yapıyo 2 dünyalığın lafı yapılmaz çok ayıp derlerdi..
kendisi bana zamanında kazak bile ördü hakkını yiyemem ama o zaman sevgiliydik yüzük takıldıktan sonra hersey bitti.
Ama satin almaktan bahsediyosunuz konunuzda degilmi? Ormekten degil?
satın veya kendi el emeği bilmiyorum nasıl oluyo ne getiriliyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?