• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Farklı hayatlar...

esest

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2017
923
1.105
63
Sabah işe gitmek için dışarı çıktığımla karşı komsumun kapısı açıldı. Adam tanıdım tanıyalı yanlız yaşıyor ve ozel bir hastanede doktor. Ve bugun adamın evinden bayan çıktı ağlayarak 2 gündür hep tartışma sesleri geliyordu zaten.valiziyle birlikte . Guzel bakımlı hos bir bayan.dışarı çıktıktan sonra bayanın yanına gittim yapabilecegim birşey var mı neden ağlıyorsunuz diye. 40 senelik evlilermis ve adam aldatıyormus. Doktor her yerde iş bulur neden burada yanlız sorusuna maddi sıkıntılar dedi. İnanabiliyor musun ben onun 40 senelik esiyim dedi. Icime oyle bir oturdu ki . ailemin tutturduğu illa kariyer meslek sahibi olacak lafına baktım insan olması cok önemli olduğunu bir kez daha anladım. Neden bunu büyüklerimiz göremiyor ki hala anlam veremiyorum neden herseyin kendilerinin istediği gibi olmasını isteyip karşıdakine hayatı zindan ederler.

Çok içim yandı o kadını öyle görünce sizlerle paylaşmak istedim.

Not: Ben burada olayı bir yerlere çekmek için yazmadım. Sadece sabahın 6 sinda valiziyle yollara düşen aglayan bir kadınin haline cok üzüldüm .

Son düzenleme:
Karışık yazmışsınız. Ama bunun telefondan yazmakla bir ilgisi yokki. Ne anlatmak istediğinizi anlamadım.

Doktor olan adam mı? Yalnız yaşıyor dediniz kadın valizle evden çıkıyor? 40 yıllık evli. Adamın bekar evi mi bu?

Aileler kendilerince doğru olanı söylüyorlar. Onların zamanında ortam bu kadar kirli olmadigindandir belki, insanlığın hala ve insanda var olduğunu düşünüyorlar.

Karışık yazmışsınız. Ama bunun telefondan yazmakla bir ilgisi yokki. Ne anlatmak istediğinizi anlamadım.

Doktor olan adam mı? Yalnız yaşıyor dediniz kadın valizle evden çıkıyor? 40 yıllık evli. Adamın bekar evi mi bu?
Evet adam yanliz yasiyordu evliymis karısini aldatiyormus

Senin ailenin memurluk konusundaki diretmesini de ben hic anlayamiyorum. Hic oyle insanlarla karsilasmadim. Gercekten abartiyorlar.
Bugun bir kez daha kariyerin önemli olmadığını anladım ya çok üzüldüm kadin tek başına havaalanına gitti hiç mi o 40 yılın hatrı yoktu ki kadını oraya kadar bıraksaydı bari. Ben de hic anlam veremiyorum ama anlatamıyorumda onlara

Evet adam yanliz yasiyordu evliymis karısini aldatiyormus
Üzücü...
Sanırım sizin aileniz de memur takıntılı.
Ne yazık...

Bir arkadaşımın annesi de böyleydi. Sevgilisinden ayırdı kızı. "Allahtan sağlık, devletten aylık" diye bir cümle kurardı sürekli.

Sonra ne oldu, kız esnaf biri ile evlendi.
Şimdi ne gecesi belli ne gündüzü, ne tatil ne bayram, kocası ile yaşadığı sorunlar da cabası.

Yani kimin nasıl olacağını bilemeyiz aslında.
Sadece mesleki yönden değerlendirmek yanlış olur insanları.
Adamlık çok başka bişey.

Keşke ailen biraz da senin pencerenden baksalar.. niye evlatlari için böyle risk alıyorlar ki ? Belki ömrün boyunca mutsuz olacaksın ve pes Edip tamam dediklerinde çok geç olacak ? Ama yook ailelerin böyle bı telaşı çünkü onlar her zaman her şeyin en iyisini bilirler hata da yapmazlar zaten hayatlarınca..

Keşke ailen biraz da senin pencerenden baksalar.. niye evlatlari için böyle risk alıyorlar ki ? Belki ömrün boyunca mutsuz olacaksın ve pes Edip tamam dediklerinde çok geç olacak ? Ama yook ailelerin böyle bı telaşı çünkü onlar her zaman her şeyin en iyisini bilirler hata da yapmazlar zaten hayatlarınca..
Herkes kendi penceresinin temiz doğru olduğunu sanıyor ışte

Bu gördüğünüz tablo kariyerin önemli olmadığını göstermiyor ki. Bir sürü adam var işi gücü yok, mesleği yok ama karısına dünyayı dar ediyor. Çocuklarına babalık etmiyor.

Yine bir sürü insan var çalışmış, kazanmış, iyi bir mesleği var ve ailesi için didiniyor.

E bunların tam tersi de var. Mesleksiz iyi insan, kariyer sahibi kötü insan gibi.

Bu insan olmakla ilgili bir şey. Yetişme tarzı, karakter, vicdan hepsi etken. Ama meslek ya da kariyer, para en az etkili şeylerden biri.

Melsek sahibi olmak, kariyer yapmak güzeldir ama hayatı ona endekslemeden. Ölüm kalım meselesi yapmadan.

Çıkarım yapmak için çıkarım yapmışsınız bizimde karı koca doktor komşumuz var maaşallah çok mutlular çocuklarıda var. Olayı çekmek istediğin yere çekmişsin.

Bu gördüğünüz tablo kariyerin önemli olmadığını göstermiyor ki. Bir sürü adam var işi gücü yok, mesleği yok ama karısına dünyayı dar ediyor. Çocuklarına babalık etmiyor.

Yine bir sürü insan var çalışmış, kazanmış, iyi bir mesleği var ve ailesi için didiniyor.

E bunların tam tersi de var. Mesleksiz iyi insan, kariyer sahibi kötü insan gibi.

Bu insan olmakla ilgili bir şey. Yetişme tarzı, karakter, vicdan hepsi etken. Ama meslek ya da kariyer, para en az etkili şeylerden biri.

Melsek sahibi olmak, kariyer yapmak güzeldir ama hayatı ona endekslemeden. Ölüm kalım meselesi yapmadan.
Tabiki göstermiyor ama toplumumuzun gozünde vay doktor vay muhendis derler ya nasıl birisi olduğunu bilmeden mesleğine göre yuceltirler ya benim bakış açım burası aslında. Yoksa cok iyi meslek sahibi olup cok iyi ailesi olan da var cok kotu ailesi olanda var. Meslegi olmayıp iyi olanda var olmayanda. Diyorum ya farklı insanlar farklı hayatlar

Çıkarım yapmak için çıkarım yapmışsınız bizimde karı koca doktor komşumuz var maaşallah çok mutlular çocuklarıda var. Olayı çekmek istediğin yere çekmişsin.
Cekmek istediğim yere cekmek istemedim farklı insanlar farklı hayatlar sadece üzüldüm ben bu yuzden yazdım yoksa herkes mi mutsuz tabiki hayır kadının aglamalarina üzüldüm

konu sahibi eksik anlatmış. demek istediği aslında kendi ailesine anlatmak istediği şey; doktor, mühendis, memur olunca iş bitmiyo, adam olmak lazım. bunu demek istiyo.
burda gelip doktorlar şöyle kötü böyle kötü fln demedi ki.

konu sahibi eksik anlatmış. demek istediği aslında kendi ailesine anlatmak istediği şey; doktor, mühendis, memur olunca iş bitmiyo, adam olmak lazım. bunu demek istiyo.
burda gelip doktorlar şöyle kötü böyle kötü fln demedi ki.
Evet kimseyi kotulemiyorum yanlıs anlaşılmasın lütfen karşımda caresiz bir kadın silueti ve benmde elimden birset gelmemesi üzücü

Sabah işe gitmek için dışarı çıktığımla karşı komsumun kapısı açıldı. Adam tanıdım tanıyalı yanlız yaşıyor ve ozel bir hastanede doktor. Ve bugun adamın evinden bayan çıktı ağlayarak 2 gündür hep tartışma sesleri geliyordu zaten.valiziyle birlikte . Guzel bakımlı hos bir bayan.dışarı çıktıktan sonra bayanın yanına gittim yapabilecegim birşey var mı neden ağlıyorsunuz diye. 40 senelik evlilermis ve adam aldatıyormus. Doktor her yerde iş bulur neden burada yanlız sorusuna maddi sıkıntılar dedi. İnanabiliyor musun ben onun 40 senelik esiyim dedi. Icime oyle bir oturdu ki . ailemin tutturduğu illa kariyer meslek sahibi olacak lafına baktım insan olması cok önemli olduğunu bir kez daha anladım. Neden bunu büyüklerimiz göremiyor ki hala anlam veremiyorum neden herseyin kendilerinin istediği gibi olmasını isteyip karşıdakine hayatı zindan ederler.

Çok içim yandı o kadını öyle görünce sizlerle paylaşmak istedim. Benim icinde bulunduğum durumla karşılaştırma yaptım ve yine kafa karışıklıkları... Biraz uzun oldu ve telefondan yazdığım icin karışık da yazmış olabilirim.kusura bakmayın.

evet ne yazıkkı aıleler hep boyle kendı ısteklerının olmasını ıstıyorlar bızlerıde boyle ayırmaya calısıyorlar eger yasanıcaksa kaderımızde varsa zaten yasarız ıyı veya kotu ama işte aileler anlamıyor bunu tek duam aileler bırazda bızım gozumuzden bakmaları :110::KK43:

aslında elbette ki evlendiğin kişinin şusu busu önemlidir, kariyeri de buna dahildir,
ama önemli olan sensin, senin hayattaki duruşun.
insanın iyi bir eşi varsa yoldaş olur, kötüyse de bırakıp yoluna bakacak kadar kendine güvenin olmalı.
ne hikayeler okuduk burada, nasıl aşkla başlayıp hüsranla biten,
sonunda kendini bilen, kendine güvenen kadın, bir şekilde mutlu olmayı bildi.

bu hikayedeki kadına tek bir gün bakarak haklı haksız diyemezsiniz, örneğin adam şimdi mi aldatmış yoksa yıllardır aldatıyor mu? peki bu kadın kaç kez affetmiş, neden affetmiş.

Kendine değer ver ve eşini ona göre seç arkadaşım. Eşinin sana değer vermediğini görürsen de postala.

Back
X