Farklı kültür evliliği...

Ben de aslen kürtüm eşim bursalı,gayet iyi anlaşıyoruz. Sizi götürüp bi aşiretin ortasına sokmadıkça ya da kayınvalide ve tüm sülalesi yaşamayacaksanız hiç sorun değil. Biz sadece isteme nişan düğün zımbırtıları kısmında sıkıntı yaşadık o da kültür kaynaklı mıydı sebep ailem miydi hala bilmiyorum. Onları aşınca herşey gayet tadında gidiyor.

Bu konuda bir şey diyemem sonuçta evlenecek olan sensin.Ama genelde annesini babasını dinlemeyenler mutsuz oluyor.

Bütün yorumlarınızı tek tek okuyorum, gelen sorulara göre meseleyi detaylandırmaya çalışıyorum.
*
1- Ailesiyle tanışmadım, onun anlatmasıyla az cok fikir sahibi oldum. Kendisi bana bir keresinde bizde boşanma olmaz demişti, boşanan erkeğe kötü bakarlar, kimse arasına almaz selam vermez demişti. Bizde kadınlar çok değerlidir, babam bir şeye izin vermez annemi araya sokarım 1 saat sonra o iş olur falan demişti.

2- Aile anlattığına göre cok zengin ve saygın bir aile, ailem bu saygınlığı zorla değil is isteyene is vererek ac olani doyurarak kazandı demisti
Benim babam memur, orta halli bir aileyiz, kimseye muhtaç olmadan borcsuz harçsız geçirdik bütün hayatımızı.
Kendisi de izmirde yaşıyor, inşaat mühendisi ve o da iyi paralar kazanıyor. Maddi anlamda tamamen aileden bağımsız.

3- Ailecek birbirlerine cok sahip çıkıyorlar, 93te amcası ve yengesi vefat etmis onlarin iki çocuğunu bizimkinin babasi nüfusuna geçirmiş kendi cocugu gibi bakmış.
Gecenlerde amcasının oglu cok yüklü miktarda borç yapmış, tefeciden falan borç almış. Bütün aile biraraya geldiler ve borcu kendi aralarında bölüşerek ödediler.
Dedesi hastaydı, dışarıda olan bütün aile bireyleri ankarada buluşup bitlise geçeceklerdi.
Aile bağları sağlam yani.
Benim ailem tabi ki bu kadar büyük değil ve yıllardır dışarıda olduğumuz icin de aile bağlarımız oyle ahım şahım değil.

Aile bağlarının gayet sıkı oluşu başlı başına problem bence. Aile, akrabalar sürekli içinizde olacak illaki. Ben kalabalık aileye asla uyum sağlayamam mesela, daralırım ama bazı insanlar da sever. Eğer aileyle de evlenmeyi kabul ederseniz neden olmasın?

Ben insan ayrımı yapmam ama bu durumlarda siyasi görüşler de önemli olabiliyo. Babam türkmen siyasetçi olunca ve bizim evde siyaset sürekli konuşulan bi konu olduğu için ve görüşlerimiz de biraz keskin olduğu için sizin yerinizde olsam ben cesaret edemezdim, zaten büyük ihtimalle de anlaşamazdım görüş farklılığı çok olurdu sanırım. Ama dediğim gibi konu aslında ırkla değil siyasetle ilgili. Siiz onun ve sizin durumunuza göre doğru karar vermelisiniz, ileride problem çıkabiliceği zaten az da olsa belli olur.

Eğer kendisi ve ailesi ileri görüşlü sizin düşünce yapınıza uygunsa ( bunu çok iyi tanıyarak anlayabilirsiniz, zaman alır. Sonradan düzelir demeden objektif bi şekilde değerlendirmeniz lazım.) Sorun olmaz. Ailenize zamanla, kendileri çabalayarak kendilerini ispatlamaları lazım.

Iyyyyy kürt müüüü tüttüüütü pis kaka.... Tövbe yarabbim zihniyete bak

aile bağlarının kuvvetli olması iyi bişey ama siz bağımsız olmak istediğinizde sorun çıkıyorsa bu kötü bişeydir.

Valla ben kendi memleketlim birini buldum ama kultur farki heryerde var.
Aile yapisi iyiyse yani onemli olan insan olmak. Insanlarsa sikinti yok. Bence hata etmissiniz.

bizimde kültür farkı var aynı memleketli olmamıza rağmen.kültür ister aynı ister farklı olsun.evlilik kumar gibi

Terketmişsiniz bir kere...
Benim de farkli,ama çok farklı,kıtaları aşan kulturlerden birlikteliklerim olmuştu.
Düşünüyorum da biri bana 'sen iyi bir insansın ama Türk'sün,olmaz' deseydi. Bu sebeple terkedilseydim..
Aboovv
Ne onur kırıcı birsey!
Tekrar geri dönse, kapimda yatsa asla kabul etmezdim. İnsan bu sebeple terkedilir mi?
Bence daha da bu ilişki rayına oturmaz,yeniden baslasaniz bile adamdaki kin ve hatta aşağılık kompleksi size mutlu bir ilişki yaşatmaz.

Bir tanıdığım Kürt ve benden modern inanın. Ama anneniz de haksız diyemem. Bir tanımakta kültürlerini iyice öğrenmekte fayda var

Direkt kürt olmaz diye düşünmemek lazım ama tedirgin olmalısın. Ben de farklı kültür evliliği yaptım. Birbirimizi deli gibi severek evlendik güya ama ne kadar çok yıprandığımızı anlatamam. Tabi eşinin bu konulardaki tepkisi arayı bulması da önemli ama şimdiki aklım olsa hiç böyle heyecanlara girmezdim. Yıprandıktan sonra ne sevgi kalıyor ne aşk

Sadece karşıdaki kişiye bağlı. Bahsettiğiniz durum bizde de var ben kürdüm. Eşim türk şimdiye kadar kültürle örf adetle ilgili hiç bir sıkıntı yaşamadık çok şükür. Aile yapısı önemli tabi. Ama siz kürt o türk olsaydı ve sırf bu yüzden sizi terk etse nasıl hissederdiniz??

Benim eşim kürt diyarbakırlı ben türküm ailesi ile aramızda maddi meseleler dıaında kültür bakımından bir sorun cıkmadı 4 5 ay orada yasadım hatta fazla abartılıyor bu konu bence bende giderken cok tereddütlü idim ama bizim dusundugumuz gibicıkmadı cok da iyi insanlar ben ailemin oldugu sehire döndüm iş konusu yüzünden ama orada hala görüştüğüm sevdiğim komsularım bile var artık

Aileden uzak ve maddi özgürlük olsa dahi eşi olacak kisiyle kafa yapisinin uyusmasi da onemli bncee cunku ben bile esimle ayni memleketten hatta ayni köyden olmamiza ragmen ara sira tartismalar oluyor yani cunku aile yapisi yetiştirme tarzi farkli oluyor bazen

bence asla olmaz. İki kişi zaten aynı eve girince zorlanıyor, birde farklı kültürden farklı düşünce yapıları olduğunda ister istemez çatışma çıkar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…