Farklı kültür evliliği...

Amcasının paylaşımı bu kadar önemli mi

Eşimin amcasının dünya görüşü beni hiç alakadar etmez

Zira 13 yıldır evliyim kime oy verir kimi destekler bilmem

Eşim de benimkileri bilmez

O eskidendi tüm köy tek kalıpta yaşam

Günümüz şartlarında herkes bir yere savrulmuş yılda bir bile görüşülmüyor hatta bakın amca taaa Kanada'da

Bu arada HDP Meclis'te bir parti yasal çerçevede kurulmuş seçilmiş bu nedenle bir fark yok diğer partilerle

Farklı oluşumlar vs olabilir rahatsızlık duyduğunuz ama Adamın sosyal medyası olmasa ruhunuz duymaz Kanada'daki amcanın tutumunu

Bu arada şurada yazışan bir çok kişinin farklı dünya görüşü var ama aynı fikirde olduğumuz konular da var

Bu nedenle kültür farklılığını bir kazanıma çevirmeyi deneyebilirsiniz

Ben de karadenizliyim ve eşim doğulu biri ama annesi ist da yetişmiş.Benim babamda karşıydı isteme olmuştu nişanı yapmıştık ama düğün tarihi vermek istemiyordu üzerimde müthiş bir baskı vardı bir gece sinir krizi geçirip hüngür hüngür ağladım durmadan ilk kez .Annem Abime anlattı abim gelip babamı ikna etmişti.& yıl beni bekleyen ve nişan yaptığım biriyle nasıl olurda evlenmeme izin vermezdi ayy çok kötü bir geceydi.11 yıllık evliyim ve 6 yıl da öncesi var iyi ki babamı dinlememişim çünkü ırkçı ve kendinden başka kimseyi beğenmeyen birisi maalesef.

Bence iyi düşün doğru karar ver çok kültürüne bağlıysa zor olabilir benim eşimin ailesi modern bir aile o yüzden çok etkilemedi bizi.Dediğim gibi her şeyini iyi incele tanı.Ona göre doğru karar ver

Selam. Biz de aynı durumdan muzdariptik. Bizim mezhepseldi. Ailem istemedi asla çok katıydılar bu konuda. Bende ondan vazgeçemedim ve evlendik.(aileni dinleme git evlen demiyorum asla) 4 sene sevgililin dönemi ardından evlendik. 9 senelik evliyiz. 2 tane çocuğumuz var :)

Aileleri tanıştırın belkide çok sevecekler hemen kestirip atmasalar çok güzel olur Rabbim hakkınızda herşeyin hayırlısını versin

Hepinize güzel yorumlarınız için çok ama çok teşekkür ederim :)

Karar verebildim mi?

Hayır... :)

Belki de bir kez daha enine boyuna her şeyi konuşmak için cesaretim olur eğer o da isterse...

En azından bu kadar aklımda kalmışken ileride "keşke kendisini ifade etmesine izin verseydim" dememiş olurum?

Bilemiyorum...

Kültür farkını falan bırak, karşı tarafın duygu yoğunluğunun seninkinden fazla olduğunu düşünüyorsan hiç başlama. Bir de anneler bilir derim...

Maalesef ulkemizde din, dil, irk hatta sehir fasisti cok fazla. Dini bi nebze anlarim ama digerleri eger iki insan birbirlerini gercekten sevdiklerine inanmislarsa bence onemsiz. Fakat siz bu soruyu soruyorsaniz kafaniz karisiksa icinize bi seyler sinmemistir. Bu sebeple bence de hemen kestrip atmasaniz da cok da seyapmayin)

bence evlilikte en onemli sey eslerin ve ailelerin uyumu. uyum yoksa beklenen fedakarliklat tek tarafliysa anlayis yoksa benim dogrum dogrudur modunda takiliniyorsa ask falan hikaye. ne luzum var ama cok seviyorum diyip katlanmaya dertsiz basa dert almaya koca ömrü feda etmeye. ask sevgiye dönüşebilirse evlenin. yoksa hic gerek yok. bidahami gelicez dünyaya.

İzmirlisiniz sanırım bende izmirliyimm eşim kürt evlenip van a geldimm tabiki zorlanıyorum henüz alışamadım ama sıkılınca ailemi özleyince gidiyorumm benimde başta ailem biraz tedirgindi ama cok mutluyumm hep dedim şehirin önemi yokk eşimle olduğum sürece onun olduğu şehir bana güzel gelir öylede oldu çok şükür eşiniz olcak insana güveniyorsanız seviyorsanız ve anlayışlı biriyse en önemlisi anlayış bence bir sorun yaşamazsınız

Trabzonluyuz. Bir kuzenim kürt bir adama aşık olup karda kıyamette trabzonun allahın köyünden kaçtı. Biri de gitti kürt birine kaçtı. Babamın kuzeninin kızı kuran kursunda okumuş çarşaflı kız koyu dindar kendisi gitti koyu alevi bir adama aşık oldu, aile vermedi kaçtı. Hepsi mutlu mesut yaşıyorlar. Daha ne diyeyim. Benim annem de kürtleri sevmiyor ama eskiden öyle değildi. Oturduğumuz yerde çok fazla akraba kürt var ve inanın berbat insanlar. Her türlü pislik var. Abartmıyorum uyuşturucu, hapis, hırsızlık ooo say say bitmez. Ancak ben bunu genele yayıp kürtler öyle asla demem çünkü çok çok sevdiğim kürt dostlarım var. Her yerin iyisi kötüsü var maalesef. Trabzon'da yok mu var. İzmir'e git orada da vardır. Ankara'da da vardır. Her yerde vardır. Benim bahsettiklerim ayrı bir olay. Onca yıldır İstanbul'da yaşamış kendilerine gram bir şey katamamış, katıksız... neyse. Yani kürt, türk falan fark etmez insan olsun yeter.

Bende Doğuluyum eşim ankaralı.
Bir sorun yaşamadık.
Ama bizim ailemiz öyle gelenek, görenek kültüre bağlı değil.
Gayet iki tarafında aile yaşantısı aynı sıradan memur hayatı.
Erkel kardeşim var mesela. Oda farklı bir kültürden birini alırsa yine gram sorun yaşamayız. Dediğim gibi yapımız öyle değil.
Ama doğuda katı gelenekçi ailelerde var. O tarz ailelerde kendileri dışında farklı kültürde bi gelinle yapamaz, gelinde onlarla yapamaz. Aile yapısına bakın, ona göre karar verin.

Bu aslında ailelerinizin ve sizinle erkek arkadaşınızın farklılıkları ne kadar tolere edebileceğinizle ilgili bir durum. Kimi aileler vardır gelenek görenek farklılığına gelemez, kimisi için de hiç dert değildir. Kendimden örnek vermek gerekirse eşim de ben de aynı yöredeniz ve böyle olduğu için kendi adıma ben ve ailem mutluyuz. Düğün sürecinde hiç sizde adet böyle bizde şöyle tartışması olmadı. Bayramda seyranda oraya gidelim buraya gitmeyelim tartışması yaşanmıyor ya da mutfak ve damak tadının farklılığı gibi şeyler yaşamıyoruz. He öte yandan çok farklı olup çok mutlu olan insanlar da var. Ama bu tabii karakterle de alakalı bir durum. Unutmayın ki evlilik sadece iki kişi arasında değildir aynı zamanda iki aile arasında da bir birleşme söz konusudur. Farklılıkların sizinle beraber aileniz için de sıkıntı olmayacağına inanıyorsanız neden olmasın. Mutluluklar dileğimle.

Olaya Türk Kürt diye yaklaşmak çok doğru bir yaklaşım değil. Her bölgenin örf adetleri değişiktir ve bu kültür çatışması her bölgede yaşanabilir. Ki bu dediğiniz eskiden daha çok yaşanırdı. Ben doğuluyum ve kızkardeşim de bizim memleketten biriyle evlenmesine rağmen büyük çatışmalar fikir ayrılıkları yaşandı. Ne zaman ki maddi sorumluluğunu eline aldı bir çok sorun da ortadan kalktı. Siz ve eşiniz ailelerinizi çok fazla yaşamınıza müdahil ettirmezseniz çok sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Burda kilit nokta sizsiniz

Kültür farkı kafa yapısıyla alakalı.ama siz baştan böyle düşünüyorsanız bitirmeniz iyi olmuş. Kültür farkını görmezden gelmenin ve iyi geçinmenin yolu katı çizgilerinizn olmamasından geçer. Sadece annenizin değil sizin de köşelerini pek sivri. Eleştirmek için demiyorum yanlış anlamayın kendi bildiğiniz toprağınızdan evlenseniz çok daha iyi olur. Ha mutlu olunur mu onu da Allah bilir. Bu arada konyalı erkeklerden uzak durulması gerektiğini çokça örneklerle gördüm:) bir doğuludan daha sert, aileleri de günümğz doğu ailelerinden daha çok gelinlik bekleyen kişilerden oluşuyor. O yüzden toprağa değil kişiye ve ailesine bakın derim. Irk önemliyse sizin ve aileniz için bundan sonra ki seçimlerini ona göre yapın, insanlara boş ümit vermemiş olursunuz. İyi şanslar.

Çok zor onu söyleyebilirim.Ben egeliyim eşim güneydoğu ve güneydoğu da yaşıyoruz.Evlenip buraya geldim.Kültür farkı gerçekten bazı zamanlarda insanı çok mutsuz ediyor ve zorluyor.Burda iş eşinize düşüyor.Aileler büyük problem olabiliyor.Mesela 5 görümcem 3 eltim var benim.Hiçbiriyle bir tartışmam olmadı.Ne zaman bir anlaşmazlık olsa eşim susturmuştur.Hep arkamda durdu.İkimizin arasında da tabii ki fikir ayrılıkları çok fazla.Özellikle çocuk yetiştirme konusunda.Fakat karşılıklı konuşarak birbirimizi anlamaya çalışarak ve saygı duyarak aşıyoruz.Yani zor ama imkansız değil.Zamanla ikimizde değiştik.Birbirimizi anlamaya çalıştık.Asla birbirimizi değiştirmeye çalışmadık.10. Yılımızı devirdik.Yani olmaz diye birşey yok ama kolay da değil

Annem ve babam ayni bahsettiginiz tarzda kultur farkiyla evliler bu durum bur kere sorun olmadi onlarda hatta annemin ailesiyle babamin yaninda kurtce konusamasi icin bile babam donupte bi kere neden bahsediyosunuz konu ne demedi bile. Ama ayni kulturde oldugum esim ve esimin ailesiyle olan problemim daha cok yapilan yemekte bi domatesin fasulyenin dogranma sekli bile problem yani oyle soyleyeyim. Hakkinizda hayirlisi olsun iyi dusunun problem kulturlerde degil aslinda problem bizlerin dusuncesinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…