- Konu Sahibi mavisaclikiz35
-
Kökü demek istedim bacim, yada Armut dibine düser Veya ön teker nereye giderse Arka teker oraya gider, :)))
Fikrim yok sana zahmet aciklada senin gibi ufkum acilsin
Ailemizin dusunceleri kalitsal degildir, ornegin goz rengimizin aksine. Goz rengimiz (bunu ornek olarak veriyorum; yerinesac rengi, ten rengi vs vs koyabilrisiniz) ailemizden gelir(yalniz anne baba degil, yuzlerce yildir nesilden nesile suregeln bilgiler bunlar,) dusunceler ise gerek yetisme tarzi, gerek sonradan edindigimiz entelektuel birikimle sekillenir. Soyle dusunun diyelim ki siz dogdugunuz gibi baska bir kitada bir aileye buyutulmek uzere verildiniz, bambaskabir cevredesiniz. Dininiz, diliniz, siyasi gorusleriniz bambaska olurdu degil mi? Demek ki bunalr genlerle aktarilmaz, bunun aksine ise siz Cin'de de buyuseniz goz renginiz ayni kalacakti,Isvecte buyuseniz de kutuplarda buyutulseniz de. Aslinda cahil damgasi yapistirmak amaciyla alintilamamistim, komik geldi sadece.Mümkün! E genlerle Olan aciklamani yapmadin,
Engin bilginle beni aydinlat
Bu güzel huylarını da biliyorum az çok. Misafire değer verirler evet, düğünleri kalabalık olur ben simdi evlensem en az 750 altın takarlar demişti bir kere ne var ki benim icin cok da önemi yok, ben yanlış karar verdikten sonra 750 altını nereme ... tövbe estagfurullah :) şaka bir yana, ben tabi ki sen kürtsün seni istemiyorum falan demedim,---- zaten mesele de kürt olması değil defalarca yazdım---elimden geldigince yumusak bir dille özellikle ailelerimiz arasındaki o sosyokültürel farkı asamayacagimizi ve bunun da sonunda bizi yipratacagini soyledim ve görüşmeyi bitirdim... dedigim gibi erken karar verdigimi düşünüyor ve hala bekliyor... cocuk oyuncağına cevirmek istemiyorum, ya bir daha dönmeyeceğim ya da dönersem de sonuna kadar deneyip göreceğim taa ki evet bizden gercekten olmaz konusunda hemfikir olana kadar ya da olurmuş ya deyip nikahı basana kadar :) hangi yolu izlemeliyim bilmiyorum, cok kararsızım... sabah kalktigimda, gun icinde, aksam yemek yerken, gece ruyamda... aklimda hep bu mesele
25 yasinda ve insaat muhendisi
Ne alaka anlamlandıramadım ben kürt detayınının verilmesini. Ben boluluyum şuanda da doğudayım görev için ve buradaki “kürt” insanlar gayet görgülü, sevecen, misafirperver. Ben kürt insanları yalnızca burada tanımadım, anne tarafım göçmen ve kürtle evli olan bir çok akrabam var. Gayet mutlular. Göçmenle evli olan bir akrabam da boşandı. Aynı kültürden biriyle evlenince mutlu olurum, farklı kültürden olursa mutsuz olurum diye bir durum yok. İnsana insan olarak bakılmalı kürt türk olarak değil.
Ailemizin dusunceleri kalitsal degildir, ornegin goz rengimizin aksine. Goz rengimiz (bunu ornek olarak veriyorum; yerinesac rengi, ten rengi vs vs koyabilrisiniz) ailemizden gelir(yalniz anne baba degil, yuzlerce yildir nesilden nesile suregeln bilgiler bunlar,) dusunceler ise gerek yetisme tarzi, gerek sonradan edindigimiz entelektuel birikimle sekillenir. Soyle dusunun diyelim ki siz dogdugunuz gibi baska bir kitada bir aileye buyutulmek uzere verildiniz, bambaskabir cevredesiniz. Dininiz, diliniz, siyasi gorusleriniz bambaska olurdu degil mi? Demek ki bunalr genlerle aktarilmaz, bunun aksine ise siz Cin'de de buyuseniz goz renginiz ayni kalacakti,Isvecte buyuseniz de kutuplarda buyutulseniz de. Aslinda cahil damgasi yapistirmak amaciyla alintilamamistim, komik geldi sadece.
Size soyle aciklayayim, yakin bir arkadasim Erasmus'la Isvec'e gitmis biri. Orada biriyle yakin arakadas oluyor, bu kisi de Isvecli dogma buyume ama aslinda Vietnamli bir anne babadan dogmus, daha sonra henuz bebekken Isvecli bir aile evlatlik olarak aliyor ve buyutuyor. Bu kisinin zihniyet olarak bir Isvecliden farki yoktu, gorunus olaraksa Vietnamlidan. Soyledigim gibi dusunce, huy vs genlerle aktarilmaz, bu yuzden bahsettigim bu kadin yetistigi aile, ulke dolayisiyla tam bir Isvecli olmus, gorunusuyse biyolojik anne babasindan baska olamazdi.Ailelerde buyusek de hepimiz bireyiz katiliyorum.
Fakat gozlemledigim ve neredeyse sasmayan bir sey var ki bir insan ailesinden farkli inancta siyasi goruste olsa bile Huy dedigimiz sey cekiyor.
Yani fiziki gibi huylar da geciyor.
Ne kadar gecer kimden ne gecer bilinmez ama geciyor.
Bu huy da es adayinda olmazsa olmaz dediginiz veya iliskinizi sarsicak bir huysa iste o zaman sorunlar basliyor.
Herkese merhaba,
Coooook uzun zamandır yazmıyorum buralara. Bahsedeceğim konu da daha önce defalarca yazılmış aslında...
Ama içim o kadar sıkılıyor ki...
Biriyle tanıştım, epeyce bir süre konuştuk, yüzyüze görüştük. Birbirimize içimiz cok ısındı, hatta onun açısından durum daha da ileri vaziyette, yıllardır bekleyip de en sonunda aradığımı bulduğum hissiyatını veren kişisin seninle evlenmek istiyorum diyor.
Bende bu duygular bu kadar yoğun olmasa da ona şans vermeyi istiyorum. Tabi ki hemen gidip nikah kıymak degil derdim ama en azından tanımak istiyorum, onunla vakit gecirmekten ve onunla konusmaktan inanılmaz keyif alıyorum.
Bu kısmı asla provokasyon amaclı yazmıyorum ama kendisi kürt. Ve annem bunu cok problem ediyor.
Babam henüz bilmiyor.
Ben bu kültür farklılığını aşamayacağız diye bitirdim ama her an aklım onda.
Çıldırmak üzereyim...
Fikirlerinizi bekliyorum...
Eşimle aramızda kültür farkı var.yıllar önce ailemde karsı cıkmıstı bizim ailemize uymazlar diye.Bende aileme uyması önemli değil benim anlaşmam önemli dedim ve kaçarak evlendim.kaçmamdan dolayı yer yer ezildim eşim tarafından.Çok büyük kültür farkımız var ama genede seviyorum eşimi.Ama zor bir durum söyleyim size benimki kitap okumaz sinemaya gitmez.yıllardır tatil anlayısı yazdan yaza aile ziyareti.Örf adetleri farklı daha sayamacagım bircok sey eğer ben bu durumlara alısabilirim uyum sağlayabilirim derseniz devam edin.yoksa hiç bulaşmayın bu durumlara hep sizin fedakarlık etmeniz hep sizin uyum sağlamanız karsı taraftan beklenecektir.Herkese merhaba,
Coooook uzun zamandır yazmıyorum buralara. Bahsedeceğim konu da daha önce defalarca yazılmış aslında...
Biriyle tanıştım, epeyce bir süre konuştuk, yüzyüze görüştük. Birbirimize içimiz cok ısındı, hatta onun açısından durum daha da ileri vaziyette, yıllardır bekleyip de en sonunda aradığımı bulduğum hissiyatını veren kişisin seninle evlenmek istiyorum diyor.
Bende bu duygular bu kadar yoğun olmasa da ona şans vermeyi istiyorum. Tabi ki hemen gidip nikah kıymak degil derdim ama en azından tanımak istiyorum, onunla vakit gecirmekten ve onunla konusmaktan inanılmaz keyif alıyorum.
Bu kısmı asla provokasyon amaclı yazmıyorum ama kendisi kürt. Ve annem bunu cok problem ediyor.
Babam henüz bilmiyor.
Çıldırmak üzereyim...
Size soyle aciklayayim, yakin bir arkadasim Erasmus'la Isvec'e gitmis biri. Orada biriyle yakin arakadas oluyor, bu kisi de Isvecli dogma buyume ama aslinda Vietnamli bir anne babadan dogmus, daha sonra henuz bebekken Isvecli bir aile evlatlik olarak aliyor ve buyutuyor. Bu kisinin zihniyet olarak bir Isvecliden farki yoktu, gorunus olaraksa Vietnamlidan. Soyledigim gibi dusunce, huy vs genlerle aktarilmaz, bu yuzden bahsettigim bu kadin yetistigi aile, ulke dolayisiyla tam bir Isvecli olmus, gorunusuyse biyolojik anne babasindan baska olamazdi.
Annenizin karsi cikma nedenleri neden? Kurt evet mesela ne oluyor kurt olunca? Kultur farki diyorsunuz ama ben bir kurt aile ile bir Turk aile arasinda hic bariz bir fark gormuyorum. Kurtler tv dizilerindeki gibi hala asiretle yonetilen, esin uzerine kuma getiren, alinlari kinali, surekli yoresel kiyafetleriyle gezen, kadina baski yapan insanlar degiller. Her Turk aileside yine tv dizilerindeki gibi modern, kulturlu, avrupai aileler degiller. Ben avrupada yasiyorum, ve cevremde avrupali kadinlarla evlenmis kurt erkekleri taniyorum ve cok mutlular.
Turkler ve kurtler musluman ve ortadogulu milletler, asil Kultur farki bu milletlerden insanlarin avrupali, amerikali gibi insanlarla evlenmesiyle soz konusu edilebilir.
Elle tutulur, somut sebepleri olsaydi anneninizin hak verebilirdim ama sadece kurt diye karsi cikmak tamamen kendini begenmislik, ustun gormek. Nereden biliyor karsindaki insanin ve ailesinin kizlarina "layik" olmadigini? Cok kustahca bir yaklasim.
Ben doğuluyum..Hatta arkadaşınızın memleketlisi sayılırımHerkese merhaba,
Babam henüz bilmiyor.
Çıldırmak üzereyim...
Burada kimseyle asla polemiğe girmeden, saygılı bir şekilde yorumlarını okuyup güzel güzel cevap veriyorum. Ilk defa sabrımı taşıran siz çıktınız tebrik ederim. Annem kendi halinde, saf bir Anadolu insanı; kendi evliliğinden cok çekmiş bu yüzden de evladı icin hassasiyet gösteren bir kadın. Annemi tanımadan bu şekilde terbiyesizce yorumlar yapmak sizin ayıbınız, ortada bir kustah varsa o da sizsiniz hem de dik alası. Koskoca kadına edilen lafa bak, utanın biraz utanın!
eşim doğulu ben karadenizliyim.
babam beni de vermek istememişti eşimi zorla aldım :)
evet yemek ve örf adet çok farklı kültürler sıkıntılar ayrılıklar çıkıyor.
gerçekten zor iş bunlar.
ama ailesini boş verirsek eşim benden daha karadenizli gibi şimdi :)
kendime benzettim
Ayrıyeten şunu belirteyim benim eşimde kürt.Ailesini ziyarete gittigimizde kürtce konusuyorlar annesi cok az türkce bildiği için hiç anlayamıyorum bu durum cok rahatsız edici bazen ne konustuklarını anlatıyorlar banada ama genede kendimi dışlanmış hissediyorum.onların yemek kültürü ile bizimki farklı birçok yemeklerini ögrendim ama onlarınki gibi yapamıyorum.Allahtan eşim yemeğe dişkün değil yoksa işim çok zordu ama genede kardeslerine gittigi zaman bensiz yemek veya börek yolladıklarında cok sinir oluyorum sanki ben yapamıyormusum gibi.Eşim kadınların hep evde oturmasından yemek ve acil giysi alışverişinden baska bisey almamamdan yana çünkü ailesinden böyle görmüş.Yıllardır bunun kavgasını veriyoruz hiç bir kendini geliştirme diye bişey yok.Herkese merhaba,
Babam henüz bilmiyor.
Çıldırmak üzereyim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?