- Konu Sahibi mavisaclikiz35
-
Çooook sıkıntı çokHerkese merhaba,
Coooook uzun zamandır yazmıyorum buralara. Bahsedeceğim konu da daha önce defalarca yazılmış aslında...
Ama içim o kadar sıkılıyor ki...
Biriyle tanıştım, epeyce bir süre konuştuk, yüzyüze görüştük. Birbirimize içimiz cok ısındı, hatta onun açısından durum daha da ileri vaziyette, yıllardır bekleyip de en sonunda aradığımı bulduğum hissiyatını veren kişisin seninle evlenmek istiyorum diyor.
Bende bu duygular bu kadar yoğun olmasa da ona şans vermeyi istiyorum. Tabi ki hemen gidip nikah kıymak degil derdim ama en azından tanımak istiyorum, onunla vakit gecirmekten ve onunla konusmaktan inanılmaz keyif alıyorum.
Bu kısmı asla provokasyon amaclı yazmıyorum ama kendisi kürt. Ve annem bunu cok problem ediyor.
Babam henüz bilmiyor.
Ben bu kültür farklılığını aşamayacağız diye bitirdim ama her an aklım onda.
Çıldırmak üzereyim...
Fikirlerinizi bekliyorum...
Çok ağır yazmışsınız. Tamam önemli olan ırk değil hemfikiriz. Ama annesinin de kendince yaşanmışlıkları var belki Saygı duymak gerek. Buradan haklı gördüğüm çıkmasın. Geçerli nedenleri olabilir kendince demek istiyorum sadeceAfedersiniz ama kürt olunca ne oluyor?
Hepimiz aynı ülkede güzelce yaşamıyor muyuz? Aynı sülaledeki insanlar birbiriyle kültür farklılığı yaşıyor. Özellikle Kürt ne alaka? Hala ayrım yapan cahil, görgüsüz ve aciz insan kaldı mı bu ülkede??
Annen herhalde kraliyet soyundan geliyor. Annene söyle toprağın altında hangi ırktan olduğunu sormayacaklar.
Afedersiniz ama kürt olunca ne oluyor?
Hepimiz aynı ülkede güzelce yaşamıyor muyuz? Aynı sülaledeki insanlar birbiriyle kültür farklılığı yaşıyor. Özellikle Kürt ne alaka? Hala ayrım yapan cahil, görgüsüz ve aciz insan kaldı mı bu ülkede??
Annen herhalde kraliyet soyundan geliyor. Annene söyle toprağın altında hangi ırktan olduğunu sormayacaklar.
Anneannem kürt, dedem Türk, babamın tarafı Türkmen, eşimin anne gürcü baba çerkes, biz alevi onlar sünniHerkese merhaba,
Coooook uzun zamandır yazmıyorum buralara. Bahsedeceğim konu da daha önce defalarca yazılmış aslında...
Biriyle tanıştım, epeyce bir süre konuştuk, yüzyüze görüştük. Birbirimize içimiz cok ısındı, hatta onun açısından durum daha da ileri vaziyette, yıllardır bekleyip de en sonunda aradığımı bulduğum hissiyatını veren kişisin seninle evlenmek istiyorum diyor.
Bende bu duygular bu kadar yoğun olmasa da ona şans vermeyi istiyorum. Tabi ki hemen gidip nikah kıymak degil derdim ama en azından tanımak istiyorum, onunla vakit gecirmekten ve onunla konusmaktan inanılmaz keyif alıyorum.
Bu kısmı asla provokasyon amaclı yazmıyorum ama kendisi kürt. Ve annem bunu cok problem ediyor.
Babam henüz bilmiyor.
Çıldırmak üzereyim...
Eee kurtse ne olmuş zaten bu devrede herkesin evi farklı sende ayrı ev konusunda konuş sonra sen ve eşin birlikte bi omur gecirisiniz hem Kürtler kadar kimse esini sahiplenmez arkasında durmazHerkese merhaba,
Babam henüz bilmiyor.
Çıldırmak üzereyim...
Terbiyesiz turnusolu bir başlık açmışım...
Iyi niyetimizle bir sıkıntımızı paylaşıyoruz, biraz daha utanmasalar yedi ceddimize düz gidecekler.
Sağı solu hadsizce eleştirmeden önce bir durup kendinizi tartın derim.
TAilemizin dusunceleri kalitsal degildir, ornegin goz rengimizin aksine. Goz rengimiz (bunu ornek olarak veriyorum; yerinesac rengi, ten rengi vs vs koyabilrisiniz) ailemizden gelir(yalniz anne baba degil, yuzlerce yildir nesilden nesile suregeln bilgiler bunlar,) dusunceler ise gerek yetisme tarzi, gerek sonradan edindigimiz entelektuel birikimle sekillenir. Soyle dusunun diyelim ki siz dogdugunuz gibi baska bir kitada bir aileye buyutulmek uzere verildiniz, bambaskabir cevredesiniz. Dininiz, diliniz, siyasi gorusleriniz bambaska olurdu degil mi? Demek ki bunalr genlerle aktarilmaz, bunun aksine ise siz Cin'de de buyuseniz goz renginiz ayni kalacakti,Isvecte buyuseniz de kutuplarda buyutulseniz de. Aslinda cahil damgasi yapistirmak amaciyla alintilamamistim, komik geldi sadece.
Aciklama icin tesekkürler ama demeden geçemeyeceğim. Katranı kaynatsan olurmu şeker, cinsine tükürdüğüm cinsine çeker :))Ailemizin dusunceleri kalitsal degildir, ornegin goz rengimizin aksine. Goz rengimiz (bunu ornek olarak veriyorum; yerinesac rengi, ten rengi vs vs koyabilrisiniz) ailemizden gelir(yalniz anne baba degil, yuzlerce yildir nesilden nesile suregeln bilgiler bunlar,) dusunceler ise gerek yetisme tarzi, gerek sonradan edindigimiz entelektuel birikimle sekillenir. Soyle dusunun diyelim ki siz dogdugunuz gibi baska bir kitada bir aileye buyutulmek uzere verildiniz, bambaskabir cevredesiniz. Dininiz, diliniz, siyasi gorusleriniz bambaska olurdu degil mi? Demek ki bunalr genlerle aktarilmaz, bunun aksine ise siz Cin'de de buyuseniz goz renginiz ayni kalacakti,Isvecte buyuseniz de kutuplarda buyutulseniz de. Aslinda cahil damgasi yapistirmak amaciyla alintilamamistim, komik geldi sadece.
Evlilikte hiç sorun yasamazsin diyen yalan söylüyorHepinize güzel yorumlarınız için çok ama çok teşekkür ederim :)
Karar verebildim mi?
Hayır... :)
Belki de bir kez daha enine boyuna her şeyi konuşmak için cesaretim olur eğer o da isterse...
En azından bu kadar aklımda kalmışken ileride "keşke kendisini ifade etmesine izin verseydim" dememiş olurum?
Bilemiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?