Farklı şehirde yaşayan aileme giderken eşim de sürekli ailesini getirmek istiyor

Merhaba sevgili arkadaşlarım, tavsiyenize ihtiyacım var. 3 yıllık evliyim evlendikten sonra memleketimden 1000 km uzaktaki bir şehirde yaşıyorum. Eşimin ailesi de bizim yaşadığımız şehirde yaşıyor. Yıllık izinlerimi 2 ye bölüp yarısını özlediğim aileme memlekete, yarısını da eşimle tatil planlarımız için ayırıyoruz. Bu sene de Haziran’da 1 hafta eşimle kendimize ayırdık Ağustos’ta da memlekete gitmek istiyorduk. Ağustos’ta kayınvalidemle kayınpederim de bizle benim memleketime geleceklerdi. Hazirandaki tatil planımızı da eşim memlekete mi gitsek dediği için memlekete gitmek üzere değiştirdik plan yaparken eşim annemleri de çağıralım dedi ben de annenler zaten Ağustos’taki izinde gelecekler dedim ama eşim şimdi de gelsinler nolcak araba var nasılsa diyor. İşin aslı ben biraz bozuldum ama bişey de diyemedim.Eşimi kırmadan her iznimde ailesini memleketime götürmek istemediğimi nasıl söylerim bunu nasıl teklif ediyor anlamıyorum kayınvalidemlerle bi sorunum yok ama zaten bütün yıl onlarla yakınız ben kendi aileme gideceğim zaman da hep onlarla gitmek istemiyorum haksız mıyım? Benimle aynı durumda olan veya çözüm önerebilecek var mı?
Esinize neden soylemiyorsunuz, direkt bu durumun size ne hissettirdigini sebeplerini falan aciklayin anlayis gostermeli.
Ama bana kalsa gelsinler iste ne olacak :))

Eşimi kırmadan mı? Ay bu eşler biraz kırılıversin. Ne işi var anasının babasının sizin ailenizin yanında zaten sene boyu onların yanındasınız. Direkt söyleyin.

Eşinizin ailesi sizinle gelip nerede kalıyorlar? Sizin ailenizde mi? Eğer öyleyse çok gereksiz ama otelde veya başka bir yerde kalıyorlarsa gelsinler çok da dert olmaz bence

Ben çok tuhaf bir şey göremedim bunda. Şahsen benim başıma gelse biz de gelelim deseler çok sevinirim. Hemen aileme söyler biz böyle kalabalık geliyoruz var mı istedigin bir şey derdim. Onlar yine evde otururlar siz arada eşinle baş başa çıkarsınız dışarı gezmeye vs. Artık ne aktivite varsa. Tatiller kalabalık daha güzel olur zaten.

Bence istememenizin sebebi eşinizin ailesinden sıkılmak. Altta yatan başka sorunlar var gibime geliyor.
Tatillelr kalabalik mi guzel olur. Tovbestagfurullah ne kafalar var inanamiyorum

Merhaba sevgili arkadaşlarım, tavsiyenize ihtiyacım var. 3 yıllık evliyim evlendikten sonra memleketimden 1000 km uzaktaki bir şehirde yaşıyorum. Eşimin ailesi de bizim yaşadığımız şehirde yaşıyor. Yıllık izinlerimi 2 ye bölüp yarısını özlediğim aileme memlekete, yarısını da eşimle tatil planlarımız için ayırıyoruz. Bu sene de Haziran’da 1 hafta eşimle kendimize ayırdık Ağustos’ta da memlekete gitmek istiyorduk. Ağustos’ta kayınvalidemle kayınpederim de bizle benim memleketime geleceklerdi. Hazirandaki tatil planımızı da eşim memlekete mi gitsek dediği için memlekete gitmek üzere değiştirdik plan yaparken eşim annemleri de çağıralım dedi ben de annenler zaten Ağustos’taki izinde gelecekler dedim ama eşim şimdi de gelsinler nolcak araba var nasılsa diyor. İşin aslı ben biraz bozuldum ama bişey de diyemedim.Eşimi kırmadan her iznimde ailesini memleketime götürmek istemediğimi nasıl söylerim bunu nasıl teklif ediyor anlamıyorum kayınvalidemlerle bi sorunum yok ama zaten bütün yıl onlarla yakınız ben kendi aileme gideceğim zaman da hep onlarla gitmek istemiyorum haksız mıyım? Benimle aynı durumda olan veya çözüm önerebilecek var mı?
Cokkk haklısın bu eşlerin düşüncesiz ligi ne böyle şimdi kalkıp bişey desen ki demelisin ailemi istemiyor olacak. Şöyle istemedgini

Tatillelr kalabalik mi guzel olur. Tovbestagfurullah ne kafalar var inanamiyorum
Aynen öyle. Biz tripleks yazlıkta kalırken toplanirdik bayram veya tatil günleri. O koca ev dolardı kimisi arabada dahi yatan olurdu. Arada sabahlayan olurdu. Hayatımın en keyifli vakitleriydi diyebilirim. Herkes bir işin ucundan tutar. Hep beraber denize gidilirdi. Yapayanliz hayat mı geçer Allah aşkına? Eşim ve çocuğum ile başbasa gideriz diyenler olabilir. Belki haklılar. Ama zaten aylarca evde eş çocukla beraber geçiyor.

Kac senedir forumdayim hala hayatımda duymadığım, görmediğim şeyleri ilk defa okuyorum şurada. 😁
Eşinizin ailesi pesinize takılıp sizin ailenize mi geliyor yani doğru mu anlıyorum acaba
Aynen ya her gün oh daha da şaşırmam artık çok şükür diyorum. Sonra malın biri veya şuursuz ana babasi çıkıo bi yerden ve gene şaşırtıo beni. Cok ilginc.

arkadaşlarım fikirleriniz için çok teşekkürler evet böyle birşeyi teklif etmesi eşimin yanlışı ama erkekler biraz düz bakabiliyorlar biliyorsunuz ağırlamayı onlar yapmadıkları için ziyaretin külfete döneceğinin farkına varamıyorlar sadece nezaketle çözmek istedim o beni sinir etti diye ben de onu sinir etmek istemedim çünkü yapı olarak biraz ince düşünürüm ve kalp kırmak istemem bu da benim sorunum farkındayım . onun ailesiyle bir sorunum olmadığı için olay benim ailemi istemiyormusuna dönmesin diye size danışmak istedim belki benimle aynı durumda olanlar vardır diye daha konuyu o tarafa da sormadı neyseki belki kabul de edilmeyecekti bile. . neyse bana bukadar dönüş yeter konuyu yoruma kapatacağım yazan arkadaşlarıma tekrar teşekkürler eşimle konuyu açıkça konuşacağım. iyiki varsınız
Ya bu devirde bir hafta misafir agirlamak bile lüks. Yedircen icircen gezdircen. İnsanlar kendilerini doyurmaya eğlemeye para bulamiolar. Zaten bi defa yapacaklar. Niye bi kere daha yapsinlar ki. Bence konusmalisin tamam kendi uslubunla kibarca konus ama konus. Yoksa önünü alamazsin. Cok biliosa bi otel tutsun anne babasina orda. Arabada yer var nasilsa dio arabada mi yatacaklar arabayi mi yiyecekler. Bu erkekler ne aptal ya :)

Bunda eşinizi yada kayinvalidenizi bozacak birsey yok. Aksine sizin bozulmaniz lazım. Ailenizce rahatca doya doya vakit geçirmek en doğal hakkınız. Bir de aileniz her sene sizinle vakit gecirsin o arada birde kayinvalidenizi misafir agirlamasin.

Aynen öyle. Biz tripleks yazlıkta kalırken toplanirdik bayram veya tatil günleri. O koca ev dolardı kimisi arabada dahi yatan olurdu. Arada sabahlayan olurdu. Hayatımın en keyifli vakitleriydi diyebilirim. Herkes bir işin ucundan tutar. Hep beraber denize gidilirdi. Yapayanliz hayat mı geçer Allah aşkına? Eşim ve çocuğum ile başbasa gideriz diyenler olabilir. Belki haklılar. Ama zaten aylarca evde eş çocukla beraber geçiyor.
Size koloni tipi yasam biciminizle başarılar. Ama bizim tripleks villamiz yok. Senede 10 kere tatil yapmaya parmaiz da yok. Yapacagimiz bir veya iki tatile de milleti dolusturup cekirdek ailemizle mahremiyetimi zedeleyemeyiz

Ya bu devirde bir hafta misafir agirlamak bile lüks. Yedircen icircen gezdircen. İnsanlar kendilerini doyurmaya eğlemeye para bulamiolar. Zaten bi defa yapacaklar. Niye bi kere daha yapsinlar ki. Bence konusmalisin tamam kendi uslubunla kibarca konus ama konus. Yoksa önünü alamazsin. Cok biliosa bi otel tutsun anne babasina orda. Arabada yer var nasilsa dio arabada mi yatacaklar arabayi mi yiyecekler. Bu erkekler ne aptal ya :)
Konu sahibi kendi canı ne kadar istemese de koca ve kaynana buldumcuğu. Bisey diyemez paşa paşa götürür kaynanayi anasının evinde kaynanaya sofra kurar kaldirir

Size koloni tipi yasam biciminizle başarılar. Ama bizim tripleks villamiz yok. Senede 10 kere tatil yapmaya parmaiz da yok. Yapacagimiz bir veya iki tatile de milleti dolusturup cekirdek ailemizle mahremiyetimi zedeleyemeyiz
Koca villa insan doluyor, kimisi arabada yatıyor. Çoluk çocuk genç yaşlı. Düşününce bile başım ağrıdı, tam cinnetlik aksjsjsj

Yalnız mı hissediyorsun niye her seferinde götürmek istiyorsun. Ben de seviyorum ama ailemle birlikte senle başbaşa olmayı da özledim demek neden bu kadar zor ki?

Gelenlerinde 10 kere tatil yapma hakki yok. Onca insan da zaten her zaman denk gelmiyor. Mahrem zedeleyecek bir şey de olmadı. Neyse herkesin farklı düşünceleri..

Tabi haklisiniz ezik olmayin soyleyin. Annemleri rahat goremem deyin gerekirse tek gidin ailenizle vakit geçirin. Kv ile aileye tatile mi gidilir allah askina

Arkadaşlarım toplu yanıt olsun annelerimiz sever birbirleriniz ama sonuçta herşeyin yeri farklı ve benim memleketim çok güzel yemyeşil bir yer ziyaret gezi niyetiyle gelmek istiyorlar bizden başka orada tanıdıkları yok ve evet annemlerin evinde kalacaklar ya şuan onlara sormadık bile belki de gelmeyecekler 2 kere ama benim canımı sıkmaya yetti . ben bu tarz muhabbetleri hiç sevmiyorum bana teklif etmesi bile yanlış bencede biraz saçmaladı . Ama onunla tartışmak istemiyorum ben de o öyle diyince pahalı oluyor hevesim kaçtı diye konuyu kapattım bakalım belki anlar kabahatini
Cok seviyorlarsa sizsiz gitsinler ayri bir vakitte

Neden size ne diyemiyorsunuz? Ne saçma ya büyük konuşmayım ama asla hesap vermem.
Kendisi babasını trafik kavgasında kaybetmiş travması var diye böyleler oğullarına pek düşkünler ama oğulları da aksine istemiyor boğuluuyor zorla götürüyprum evlerine bile hesap sordukları zaman kendisi cevap veriypr size ne diye yne de vazgeçmyoelar bu tavırlarından...oğulları da 27 yasında kocaman adam şaka gibiler

Back
X