Farzedin ki

Sonuvarbunun

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2016
69
23
3
51
Eşimle kötü kavga ettik yine ve sık sık yaşıyoruz bu durumu. Aramızda çok kötü bir iletişimsizlik var. Genel olarak benim aklıma takılan herşeyi konuşamamam ve onun sinirli yapısı birbirimizi iyice tıkıyor. Ben tıkanıyorum o bağırıyor. Konuşamamam onun için hep problemdi ve hala problem ama sonuçta onun sinirinden sarfettiği kötü sözlerden dolayı iyice tıkanmış durumdayız. Evlenmeden önce insan nasıl iletişim kuramaz ki derdim konuşarak herşey hallolabilir. Ama öyle olmuyormuş. Eşim iyi biridir. Anlatılacak çok şey var herşeyi ifade etmek zor buraya sığmaz. Ben şunu sormak istiyorum. Şu an durumumuz böyleyken, siz eşinize nasıl yaklaşırdınız. Artık gidip sarılmak yetmiyor. Kırgınlığı, sarılınca karşılık vermeme ihtimali beni alıkoyuyor. Ne yapardınız?Suçun büyüğünün bende olduğunu biliyorum ama onun tutumu beni iyileştirmiyor. Çok kötü sövüyor. Of ya zor ve karışık durumdayım...

Evet çok zor. Ama sözleri ne kadar ağırsa içi o kadar güzel bir insan. Bunu söylemeden edemeyeceğim. Ama gerçekten iyileştirmiyor bu tavır. Ama küfrettiren sensin diyor. Haklı ama anlatamadığım birşey var işte. İyiye gitmiyor. O kadar çok yaşadıkki bu kavgaları affettik sanıyoruz ama affedemiyoruz. Ayrılalım diyorum benim tiynetimde ayrılmak olmaz diyor. Ya kendini ehilleştireceksin ya da böyle çekeceğiz diyor bizim kaderimiz de böyleymiş diyor. Ben de çok suçluyum ama çözülemiyorum. Konuşamıyorum.

Hatalarınız nedir söylememişsiniz?
Ortam gerildiğinde birisi odayı terketsin.
Gerekirse birkaç saat uzak kalıp ve yine gerekirse kağıda yazarak anlaşın mektup tarzında. Çünkü tartışma anında ses tonu mimikler daha çok gerer ortamı.

Madem suç sizin kendinizi düzeltin... Kendinizi düzeltirken de eşinizin o bozuk ağzını da düzeltin. Sayıp söven insana kim olsa sessiz kalır kendini ifade edemez...

Sucun buyugu neden sende peki ne yapiyorsun adami dovuyor musun o kufur ediyormus cunku daha buyugu dovmek geliyor aklima
Değil tabiki. Genel olarak neden mutsuzsun diye sinirleniyor. Son kavgada çocuğumuza söylediğim kötü bir söz onu çok sinirlendirdi. Söylememem gerekirdi ama her söylenen insanın içinden gelen değildir ama kötü etkiledi işte. Kendisi bana herşeyi söylüyor insanın içi önemli diyor benim kötü sözüm böyle bir kavgaya sebep oluyor.

Emin olun odayı yerleşmek mümkün olmuyor. Sinirlenince kendini kaybediyor resmen. Odadan gidersem o anda daha çok sinirlenir ki kavganın ardından iş gelişinde aynı sinir. Durumumuz kötü olduğu sürece dayanamıyor aslında siniri geçmiyor böyle olmasın istiyor ama o siniri herşeyi altüst ediyor

O zaman de ki tartışma çıkınca o an susalım sonra konuşuruz. Ve bir daha küfür kullanırsan emin ol senden buz gibi soğurum ve evliliğimiz biter. Bunu çok ciddi söyle ve barışma bi süre.

Madem suç sizin kendinizi düzeltin... Kendinizi düzeltirken de eşinizin o bozuk ağzını da düzeltin. Sayıp söven insana kim olsa sessiz kalır kendini ifade edemez...
Evet kendime sövdürmemem gerekir. Aslında eşimi bilmesem tanımasam neden böyle sinirli ve küfürbaz bilmesem hiç durmazdım yanında. Ya hatam var kendime sövdürüyorum ama insanım işte. Hatam güvensizliğimi aşamamam öyle aldatır diye falan değil o yapıda bir insan değil. Ama içimde ona belli etmediğim bastırdığım kıskançlık duygusu var mesela. Evliliğin rutinliği beni hep korkutuyor benden bıkar diye korkuyorum. Hep sevgili gibi olmak istiyorum. İşe giderken öpmeden gitmesi bile ne bileyim işte. Gün içindeki mesajların genel olarak kesilmesi bende olumsuz etkiler yaratıyor. Bir de ben istemekten çekinen biriyim. Genellikle ondan bekliyorum herşeyi. Bu da iyi olmuyor. İstemekten konuşmaktan neden bu kadar çekiniyorum ben. Evet böyle bir kişiliğim ne yazıkki. Birbirimizi açamıyoruz biz. Nasıl aşılır ya.. Ya çok geçse bir de..

Siz fazla ilgi bekleyen birisiniz. Eşiniz sürekli sizle ilgilensin üstünüze tittesin. Siz leb demeden leblebiyi anlasin istiyorsunuz?. Ama.maalesef bu her zaman mümkün değil . Eşiniz de bir insan
Onun da eşek saati eşref saati vardır. Böyle yaZdığıma bakmayın. Ben de ilgi beklerim eşimden. Beni uyurken öpsün öyle gitsin ise. Şefkatle yaklaşsın bana. Hasta olunca çorbamı yapsın. Yemegimi yapsın vs.. yapıyor mu ? Hayır. Onun yerine lokantadan sipariş ediyor :) yani demek istediğim şu. Esin 4 4luk değildir senin gözünde . Yani istediğin gibi bir erkek değildir. Ama bazı yönleri vardır ki o diğer açığını kapatır ( sana gore ) mutlu olmayı bilin. Eşinizde olsa beklentinizi 0a indirmeye çalışın
Kesinlikle başka türlü mutlu olamazsınız. Olan size olur . Tecrübeyle sabit.

Bencede hatanın çoğu sizde ama bu onun küfür etmesini normalleştirmez... Sanırım kavgalar güvensizlikten çıkıyor ? Bir süre kendinize gem vurmayı deneseniz ? Yiyin kendinizi ama ona belli etmeyin. Belki zamanla bu duygunuzu bastırırsınız... Ayrıca aşırı kıskançlık, aşırı yoğun ilgi herşeyi karşı taraftan beklemek iki tarafı da çok yıpratır. Karı koca birbirinizi ifade edemiyorsunuz bence. Ciddi anlamda yıpranıyorsnuz. Ben küfür eden ve aşırı kıskançlık hali içinde olan insanların ruh sağlığının yerinde olduğunu düşünemiyorum üzgünüm... Bu evlilikte tek taraflı fedakarlık da olmaz, hiçbir evlilikte olmaz... Bence terapi alın emin olun iyi gelecektir..

Arkadaşlar aslında konuştukça beynim bulanıyor. Birbirimize girdiğimiz anda ya beni bırak ya öldür dedim. Ayrılmak olmaz diyor. Gitmek istiyorum gidemiyorum. Annemler çok uzak çekip gidebileceğim bir durumda da değilim. O kadar sinirleniyor ki ne yazıkki fiziki şiddette oldu birkaçkere. Aslında burda duruma yorum yapmak o kadar zor ki ne beni ne eşimi tanımıyorsunuz. Ama siniri normal değil. Korkuyorum. Yuvamın yıkılmasını da istemiyorum ama ayrılmaya mecbur hissediyorum. Ama cinayet nasıl çıkıyormuş anlaşılıyor diye de laf etti. Sinirden söylüyor ağzı çok pis ama.. Bir insanın içiyle dışı nasıl bu denli zıt olabilir. Gerçekten özünde iyi bir insan ben onun bam teline basıyorum yapmamalıyım ama. Valla kendimi günah çıkarıyormuş gibi hissettim. Konu derin düşündükçe içinden çıkamıyor insan. Benim asıl sormak istediğim nasıl yaklaşabilirimdi. Birşey yapmasam olmayacak yine kötü olacak sinirlenecek. Ben kendi cevabımı vereyim en iyisi. Kendimden geçip ona gitmeliyim. İster yumuşasın ister yumuşamasın. Sadece dilinde olmuş olsun bütün kötülükler. Ama ne zaman nasıl yaklaşmalıyım. Yüreğinin yumuşamamasından yüreğimin yumuşamamasından korkuyorum. Valla yaza yaza yoruldum. Dua edin arkadaşlar. Hayırlısı olsun umarım...

Suçun ne ki. Ehlileştirmekten bahsediyor, vahşimisin????

Kelin ilacı olsa başına sürer diye başlayacağım. Ben sizin suçunuz ne onu anlamadım ama bizde de sizin kadar olmasada benzer durum söz konusu. Benim sucum var diyemem , genelde çok sakin bir insanım , kavga etmem. Eşim sinirlenir bağırır, parlar parlar , söner , ben başka odaya gidiyorum o zaman. Eskiden çok kırılıyordum, ama artık önemsememeye çalışıyorum, çünkü sizinki gibi özünde çok iyi, merhametli iyi bir insan. Sinirine hakim olamayıp parlıyor, sonra hiçbirşey olmamış gibi devam ediyor. Genelde sorun da yemek Yok, ev temiz değil vs gibi şeyler. Aynı bende sizin gibi istemiyorsan ayrıl dedim, ayrılmak bizde olmaz diyor, elindekini düzeltmek için çaba gösteriyormuş ona göre. Bende huzur istiyorum, inşallah hepimiz için hayırlısı olsun.

Benim size tavsiyem o sinir anında karşılık vermeyin, bam teline basmayın, ateşe körükle gitmek olur, sakinleşince konuşun istediğinizi. Ben öyle yapıyorum, bazen yüzüne söyleyemediklerimi de mesajla yazıyorum.

Eşim muhabbetimiz yok bizim diyor. İletişim problemimiz var. Benim rahat olamamam kafama takılan birşey olduğunda söyleyememem. Daha önce de paylaşmıştım burda. Biz genel olarak ayrı yatıyoruz. Kendisinin tv karşısında uyuma huyu vardır. Bir çağırdım iki çağırdım sonunda ayrı yatmayı kabullendim. Aslında değil tabi. Ona söyledim gerekirse beni zorla götür uyuyup kalıyorum alışkanlık dedi ama ben herzaman yapamadım. Böyle doğru değil dedim ama bu sorun düzelmedi. Bu da bende uzaklık yarattı. Şimdi durumun böyle olması benim ona uzak durmamdan kaynaklanıyor en çok. Ondan bekliyorum birçok şeyi. Ben istemeyi ve ısrarı sevmiyorum ısrarı daha doğrusu. Birşeyi istemek te zor geliyor. Düşünmekle içinden çıkılacak bir durumda değiliz açıkçası. Severek evlendik sorunları aşamadık beni sevdiğini kısa bir zaman önceye kadar hep söyledi. Şu an soğumuş durumdayız o daha çok. Bu soğukluk düzelir mi bilmiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…