Fast Food Tutkunlarına

NILBERA

SeVGi KeLeBeĞi
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
6.086
95
37
Fastfood tutkunlarına


"Fastfood" mönüleri gerek hazırlanış, gerek tüketim tarzları nedeniyle sağlıklı beslenmede ve diyetlerde pek yeri olmayan besinler. Hızlı yaşam şartları nedeniyle ya da bazen engel olunamayan zayıflık anlarında kendimizi bir anda bir fastfood restoranının içerisinde bulabiliyoruz; yine de bu durumdan en az zararla kurtulmak mümkün. Madem hayatımızdan fastfoodu çıkartamıyoruz o halde kontrol altında tutmak en akılcı çözüm olacaktır. Fastfood restoranına girdiniz bir kere, artık seçiminize dikkat edin.

Hamburgercilerde; mümkünse küçük boy bir hamburger seçin; yanında patates kızartması ve lezzetli ancak bir o kadar da kalorili barbekü sosları yerine salata isteyin. Peynirli burgerlerden kaçının.
Tavukçularda; kızarmış tavuk yerine ızgara olanını tercih edin.
Fastfood balık satan restoranlarda; yine ızgara balıkları tercih edin ve una bulanmış aperitiflerden kaçının.
Pizzacılarda; sorun pizzanın kendisinde değil, kullanılan malzemelerde. Tabii ki pizza hamurunu da ince seçmeniz koşuluyla... Pizzanın temel malzemesi peynir ve domatestir. Bırakın pizzanızdaki en yüksek kalorili malzeme peynir olarak kalsın.
Sandöviçler genelde hafif, atıştırmalık yiyecekler olarak düşünülür; ama bu onların düşük kalorili olmaları anlamına gelmez. Mayonez ve diğer yağlı soslar sandöviçlerin kalorisini yükselten malzemelerdir. Ayrıca ekmek seçimi de önemli bir faktör. Sandöviç ekmekleri genelde en kalorili olanlardır. Bu yüzden kepekli ekmekleri seçmek daha doğru olur.
Milkshakelerin ne kadar lezzetli olduğu tartışılmaz; ancak yüksek miktarda şeker içerdiği unutulmamalı. Seçim size kalmış.
Kilonuz kaç olursa olsun, fiziksel görünümünüze özen gösterin

alıntıdır
 
Son düzenleme:
X