Merhaba hanımlar,
Benim faturalarım çok fazla geliyor. Neden böyle bulamıyorum;
Çalışıyorum. Akşam evde ancak oluyoruz. En sinir olduğum elektirik. Henüz kombi çalışmıyor. Tüm elektirikli aletlerim bosch marka A++plus. Evdeki tüm ampüller tasarruflu ampül. Hiç bir odamda avize yok. Tek ampül yetiyor. Odalar çok büyük değil. Süpürge hafta sonu detaylı süpürme oluyor. Hafta içi süpürmek yok. Gırgır yaparım. Çünkü vakit kalmıyor. Fırın ayda yılda bir çalışır. Yemekleri annemde yiyoruz çünkü. Malzemeleri ona alırım. Okuldan çıkınca anneme gider pişirme, bulaşık yardım ederim. Hep birlikte olmak ailemin hoşuna gidiyor. Fırını çoğunlukla annem çalıştırır yani.
Evde çay , kahve makinesi yok. Kettle de çalıştırmam. Çay ocakta demlenir. Çamaşır haftada 5,6 kezden fazla çalışır. Bir o kadar da annemde.
Ütüyü de 10 günde 15 günde bir toplu açar eşim , eli çok hızlı 40 dk bitirir.
Banyodan sonra saç kurutma kullanırım kış aylarında. Annem hergün süpürge açar. Ayrıca derin donrurucusu var. Birde çamaşır kurutma. Ama çok kullanmıyor kurutmayı. Benim bunlar yok. Kışın benim kombi de elektirik harcıyor. Akşam uyurken tüm cihazların fşini çekiyorum. Sadece ocak ve internet hep açık.Ben her gün bulaşık makinesi çalıştırıyorum.
Benim faturam 200 den aşağı düşmüyor Annem 80 ,90 tl ben ödediğim için biliyorum. Ektirikli cihazları gece kullanma olayını yapmıyorum. Çünkü tarifeden çıktım. Öyleyken daha tuzluydu, çok da dikkat etmeme rağmen, iptal ettim bir kaç yıl önce.
Annemin ev eski yereşleşim yeri ve eski ev. Benim semtim daha iyi ve evim daha yeni. Yaz tatilinde bile en az 30, 40 tl fatura geliyor. Sadece buz dolabı çalışıyor. Acaba benim elektirikli ev aletlerim mi çok harcıyor?
Su faturam da aynı. Annem bulaşıkları elde yıkar. Ben bulaşık makinesinde. Bizde duş alma daha fazla olabilir. Ama o her gün evi süpürür , siler. Yok yok itiraf edeyim annem daha tasarruflu
ama 3 katı geiyor ya
Kombiyi hiç dikkat etmem. Ev bayağı sıcak olur. Çocukların hasta olmasından korkuyorum. O da çok geliyor.
İnternet faturası aslında öyle film felan da izlemeyiz ama yıllardır evde var. Eşim iptal ettirmiyor.
Telefon faturaları kısmen uygun.
Evet hanımlar , nerde yanlış yapıyorum . Bir akıl verin