Faturalarla başım dertte

Çok fazla geliyor araştırın neden diye. Ben hergün kaç defa evi süpürürüm. Çamasır makınası hergün açılır ütü desen hergün. Bulaşık makınası günde bazen 2 kez açılır. Kettle mama olayı kahve yemek için ısıt derken rahat 7 8 kez çalışır. Fırın haftada 1 2 çalıştırırım gece gündüz tv açıktır pc olsun telefonlar olsun hep şarjda birde oğlumun akülü arabası şarjlı arabaları var bunlara rağmen 90 geçmez

bana çok geldi 200 tl. biz kettle ve fırın da çok kullanıyoruz. ilk ay 70 geldi bu ay 60 geldi. ankaradayız.

Çünkü elektriğe 1 yılda yüzde 60 zam gelmiş.. Ben evde tekim, odada bir tane abajur yanıyor o da tasarruflu, gözlerim fazla ışıktan rahatsız oluyor. Diğer odalar yanmıyor. Ama çamaşır makinesi çok çalışıyor. Geçen en son 170 gelmiş..

Yani nerdeyse annende yasiyorsun. Bu kadar gelecek bir sey yapmiyorsun. Ilginc

Gece 10 dan sonra çalışan makinaya kimse bir şey demiyor mu? Ben o saatten sonra ev süpüren ya da çamaşır yıkayanı yöneticiye şikayet ediyorum çünkü direk tüm ses benim eve geliyor
Ev süpüren yok o saatte ama genelde gece calisiyor camasir makinalari apartmanda. Cok sessizlikte duyulur belki ama ben hic sesi duyup uyanmadim, kapiyi kapayonca biz bile ses duymuyoruz

Binanızın oturma izni alınmış mı. 1 yıldır oturum izni alınmadığı için yüksek fatura ödedik nerdeyse evde değildim ayda 3 4 defa çamaşır mak. 3 4 defa bulaşık mak. Çalışmasına rağmen. Sürekli çalışan birtek buzdolabı ve her ay 80 90 lira ft. Ödüyoduk. Elektirik ft. Birim fiyatı yazmıyo ama şu faturasında birim fiyatı yazıyo nerdeyse aradaki fark 3 lira. Oturum izni alınmadan önce 5 metreküp ortalama su kullanıyodum 67 lira falan ft. geliyodu şimdi 6 metreküp şu kullanmışım 45 lira ft geldi. Bunu bi araştırın zaten ft üzerinde yazıyo.tek zamanlı ticarethane yazıyosa tek zamanlı mesken e çevirmeniz gerekli.

Bende ayni dertliyim bu konuda eskiden herkese elli gelirse bize yetmis gelirdi
İkinci tasindigim yerde herkese seksen doksan gelirken bana 120-150 arasi gelirdi
Hala ayni hep cok fazla geliyo yazin en fazla odedigimiz 300 tl klimadan dolayi oda
Tasarrufu denedim oyle bi fark goremedim
Esyalarin hepsi a++ ama yalan heralde

Anladığım kadarıyla oturum izni alınmamış yada oturum izni alınmış siz meskene çevirmek için müracat etmemişsiniz. Oturum iznini bu arada mücahitin alması gerek eğer çok borcu varsa biraz zor görünüyo.

Araştıracağım
Hergün annenlerde yiyorsanız hergün bulaşık makinasında ne yıkanıyor diye sormadan edemedim
Ay çok yaşayın. Cidden di mi? Nasıl çıkıyor o kadar bulaşık.
Sabah kahvaltı, Akşam eve geliyoruz. Yine akşam yemeği. Basit birseyler , fırın gerektirmeyen. 6 kişilik aileyiz. 4 çocuğum var. Çıkıyor valla :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…