Faturalarla başım dertte

Mesela televizyon az yakar diyorlar ama bu dekoder vs de eklenince çok yakıyor

Örneğin evde hergün bulaşık makinası çalışır hafta sonu günde iki kez çalışır

Çamaşır makinası hergün ya da günde iki çalışır

Aynı şekilde çamaşır kurutma makinası da

Tv akşamları çalışır haftada 3-4 fırın çalışır be uzun süreler zira fırında yemek ya da yüksek ısı ızgara vs yapılır

Kettle el ayak gibi hiç kapanmaz

İki telefon ve tablet sürekli şarj olur bilgisayar çalışır

Süpürge az çalışır haftada bir ama saç kurutma makinası her gün çalışır vs

Son ay 112 lira geldi daha önce bu kadar olmamıştı kombi çalışınca 90 civarı gelirdi

Annem az çamaşır bulaşık yıkar ama ona fazla geliyor fatura çünkü gündüz de tv hiç kapanmıyor onlarda

Yapılan zamlardan sonra kimin başı dertte değil ki bu kış beni korkutuyor.
Elektriğe ve dogalgaza yapılan fahiş zamlar bizi lahanadan kiyafet ve battaniyeyle oturmaya birakacak. ( Zaten öyle oturuyordum şimdi cift lahana ) evim üst kat 500 lerde yakip isinamiyorum. Şimdi kaç gelir bilmem. Benimde elektirigim yüksek gelir dikkat ederim ama biz evde yer içeriz siz birde çoğu zaman annenizdeymissniz.

benim de faturam cok fazla geliyor eski evimde 90 dan fazla elektrik odedigimi hatirlamiyorum ancak bu eve tasindigimdan beri hersey ayni olmasina ragmen 150-200 arasi oduyorum. ancak bizim hala santiye elektrigi var binamizda. santiye elektrigi degilse cok fazla anlattiginiz

Gece 10 dan sonra çalışan makinaya kimse bir şey demiyor mu? Ben o saatten sonra ev süpüren ya da çamaşır yıkayanı yöneticiye şikayet ediyorum çünkü direk tüm ses benim eve geliyor

Kizlar o tuhaflik herneyse bende de var sadece elktrik degil su ftrasida ayni sekilde esyalrm yeni daha 6 senlk ama yok ne yaptysam cozum yok hatta ben dikkat ettkce fatralar yukselyr byle bi sacmalk varmi

Haftada 1 kez kesin fırınım çalışır. Haftada 7 8 kez çamaşır makinem günlük 1 defa bulaşık makinem 2 günde bir süpürgem her gün 2 defa 1er saat çaycım günlük 3 4 saat tv haftada 1saat de ütü çalışır. telefon ve laptop sürekli şarjda. Kombiyi de yakmaya başladım. Bana aylık ortalama 125 civarı geliyor. Binada en yüksek bize geliyor. 1 yıl önce 75 geliyordu zamlar iyice yükseltti. Faturalarla başımız dertte

Gece 10 dan sonra çalışan makinaya kimse bir şey demiyor mu? Ben o saatten sonra ev süpüren ya da çamaşır yıkayanı yöneticiye şikayet ediyorum çünkü direk tüm ses benim eve geliyor
Bu karşılıklı anlayış ile alakalı bence bende çalıştırıyorum 12 ye kadar. Önceden dikkat ederdim baktım gece 2de bile çalıştıran var bir ben miyim enayi dedim ve bende çalıştırıyorum. İşin kötü tarafı benim makinemin sıkıntısı var devire geçince şangur şungur hopluyo zıplıyo kendince çıldırıyor. Artık onlar düşünsün

Istisnasiz hergun elektrik supurgesini açarım. Bulasik makinesi haftada 3 yada 4 kez çalışır kurutma makinesi kullaniorm ve kahve makinesi. Camasir haftada 4 kez. Firini ayda 3.4 kez.utu haftada yarim saat.Istanbul uskudardayim 138 geldi bu ay. Normalde yuzu gecmezdi. Birden 40 lira atti. Beni bu zamlar bitirdi

Bi sefer tam 6 hafta tatile gitmiştik, yıl 2014 dü.. istanbuldaki evimize bi ay hiç kimse girmediği halde tam 104 tl elektrik faturası gelmişti hiç unutmam.
Biz varken de 120 geliyordu yani
Bidahaki tatilde buzluğun buzdolabının fişini çekip içini boşaltıp gitmiştim, kapağını açmayı unuttugum için hepsi küflenmiş canım çıkmışto temizlerken ama sanırım sdce 18 tl gelmişti.
Yani diyeceğim o ki...
Hain buzdolapları

Annemin ev eski yereşleşim yeri ve eski ev. Benim semtim daha iyi ve evim daha yeni.

yazıldı mı tüm mesajları okumadım. ft da eviniz ev diye mi geçiyor?
annemin evi işyeri diye geçiyormuş o da şikayetçiydi fazla ft dan. değiştirdi. üstelik bu zamana kadar ödediği fazla tutarı iade ettiler.

Kıbrısta mı oturuyorsunuz ? Burada elektrik o kadar pahalı Rum tarafından geldiği için. Hiçbir şey yapmadığım halde en az 100 geliyor her ay.

bu arada faturanız 30 günlük mü geliyor ?
bazen 45 günlük gelebiliyor

O elektrik faturasindan bende muzdaripim.Anneme gelen miktar 20 lira bana geliyor 120 lira.Bu ne arkadaş neymiş bizim ev site diye geçtiği için ekstra ücret oluyormuş.Lanet gelsin ne yiyeceğiz çok merak ediyorum ya

Ben de acayip kıl oluyorum elektrik faturasına. Şeytan diyor trafoya kedi sok

Ben çalışırken aynı dediğiniz gibi hiç bir şey kullanılmıyordu eşim annesinde yerdi ben işten geç çıktığım için genelde o zamanda 80 tş civarıydı şu an doğum izninde full evdeyim bebeğin abartısız her gün çamaşırları ve üstüme başımıza kustuğu için ayrı bizim çamaşırlarımız makine durmuyor. Evde olduğumdan bulaşık makineside 2 günde 1 çalışıyor. Ve sonuç yine 80 90 tl. Ben anlamıyorum yani

kafalarına göre fiyat giriyorlar sanırım
bu ayda gözlemlicem yine 100 üzeri gelirse ben dilekçe vereceğim. yoksa önünü alamayız böyle

Banada 150-200 arasi geliyor ama çamaşır makinesi,bulaşık makinesi,fırın sık(neredeyse her gün) çalıştırıyorum,ütü de haftada 1 kez 1 saatten fazla sürüyor. Ocağım elektrikli zaten,klima da yazın kullanıyoruz. Sizin anlatımınıza göre uçuk faturanız bence de.
Ya beyaz eşyalarınızda sorun var yada sayacınızda. Bir baktırın derim.

bizde iki kişiyiz sürekli evde biri var genelde 80-90 geliyor ama bizim evde sürekli laptop,tv açıktır gece 2-3e kadar.
Evet , ben de bahsetmeyi unutmuşum. Evde iki telefon, bir akıllı saat, bir tablet aksamdan sabaha kadar sarjda öylece duruyor.
Yine aksam altından 10a kadar 2 tane laptop açık. Ödev hazırlıyoruz. Eşim doktora için çalışıyor. Ben kadınlar klubu :)
Televizyon da bayağı büyük boy.
Bizim de aksam teleevizyon açık. Kısık sesle 12 ye kadar eşim oylece açık tutar. Ve bayağı büyük tv.
Bir de benim elektrik eşyalarım hep büyük. Buzdolabının hacmi çok genis . Süpürge dyason marka emişi çok güçlü. Haftada bir gün açıyorum ama dibli bucaklı supuruyorum.
O elektrik faturasindan bende muzdaripim.Anneme gelen miktar 20 lira bana geliyor 120 lira.Bu ne arkadaş neymiş bizim ev site diye geçtiği için ekstra ücret oluyormuş.Lanet gelsin ne yiyeceğiz çok merak ediyorum ya
Bizimkisi de site. Annemle benim aramda çok fark var. Ben ona bozuluyorum.
Ben de şimdi yazdıkça aklıma geliyor. Bizim evde mikrofalga fırın var. Her gün bir kaç kez çalışır. Belki o da çok yakiyordur

Valla çözümü olan bana da anlatsın.
Bi ara 45 50 ti gelirdi.
Şimdi 100 TL.
Aşırı Bi farkta yok kullanımda

Elektrik faturasındna bende şikayetçiyim. Ama geçenlerde baktım 28 lira kullanmışım gelen fatura 100 küsür. Onun vergisi bunun vergisi bunun katılım parası derken almış başını gitmiş. Şimdi fatura gelmiyor mesaj gleiypr ondan da sadece tutar yazıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…