Ben çok çok ince düşünebilen bir yapıya sahip değilim. Yani ince düşünmekten kastım birinin söylediği bir kelimeyi (kötü de olsa) çekip bir yerlere götüremiyorum.
Düz bir insanım ve uzun uzun ifade edemem de kendimi.türkçeyi de sonradan öğrendim,güzel konuşuyorum ama bazı kelimeleri daha basit görüyorum. Ama türkçe bu nereye çekersen oraya gider derler :)
Eh işte ben bunu düşünmeden sanırım büyük bir patavatsızlık yaptım. Ki hala algılayamadım alınma sebebini.
Bu konuyu açmamda ki sebep empati yapmak istiyorum,fikirlerinizi alıp nerde yanlış yaptığımı anlamaya çalışmak amacım. Çünkü empatim şundan ibaret: “ben olsam alınır mıyım? Alınmam böyle bir kelimeye

“
Neyse konuya giriym en iyisi uzatmadan.. geçen akşam iki çok sevdiğim,sık sık ailecek görüştüğümüz arkadaşlarım geldi.
Birisi yaş olarak bizden büyük,15 yaş kadar.
Ama capcanlı,keyif dolu,bize enerji veren biri. Çok severiz ve çok keyif alırız birlikte vakit geçirmekten. Tek sorun fazla ince düşünceli,ufacık bir olayı büyütebilen ve bir kelimeden insan silebilen birisi..
ben bunu biliyorum elbette huyunu herşeyini bilirim.
Geçen akşam bize geldiğinde konu konuyu açtı çok detay vermiyim ama bir yer varmış komşuluk çok güzel herkes bir yerde toplanıp yer içer vs vs.. bende zor bir insanım kolay ısınamam öyle tanımam lazım önce. Bu huyumu da ablam biliyor :)
Onunla da alışana kadar çok çekinerek yaklaştım. Bu benim huyum.
Ben de dedim ki tam benlik ortam biliyorsun nasıl zor alışıyorum,sana da alışmak zor oldu hatırladın mı? Dedim

Bu konu normalde kendisi de konuşur çoğu zaman ne zor oldu alıştırmak diye. Yani tuhaf bir durum yok.
Diğer arkadaş için dedim ki “bak ona alışmak daha basit oldu nedense”!
O an bi garip olduğunu fark ettim açıklama yapma gereği duydum,yani çok kolay anlaşılabiliyor düşünceleri neyse söylüyor pat diye,ve bu yüzden kolay alıştım ona diye.. baktım daha da çok bozuldu ve ne demek istiyorsun dedi

ben panik oluyorum tedirgin oluyorum şuan,kötü birşey söylemek istemedim yanlış birşey düşünme dedim. Normalde huyunu biliyorum ama buna alınabileceğini gerçekten düşünmemiştim. 4 senedir bir aradayız zaten kötü birşey söylemeyeceğimi bilir aslında ama alınganlığı tutmuş.
Konuyu uzattıkça ben daha çok panik yaptım ve son söylediğim kelime sen daha gizemlisin ya,ondan yani dedim.
Konu kapandı ilerleyen saatlerde tekrar konuyu açtı ve ben yine eşime bakarak bak o da çok ince düşünür,neye alındığını çözemem dedim.
Meğer bunu almış çekmiş nerelere.
iki gün aradan geçtikten sonra ve ben aradığımda ortaya çok apayrı şeyler çıktı. Meğer ben ona demişim ki seni çözemedim. Halbuki böyle bir kelime kullanmadım sadece eşimden örnek verdim.
Ona kötü niyetli olduğunu,iftiracı olduğunu söylemeye çalıştığımı ima etti. Konuştuk hallettik ama bu sözümün buralara çekilmesine anlam veremedim,gerçekten kötü yerlere çekilecek bir kelime mı ettim ben? “Beni çözemediysen daha da çözmeye çalışma ben kimsenin arkasından konuşan biri değilim ne demeye çalışıyorsun”
gibi şeyler söyledi. Ablacım ben öyle birşey söylemedim dedikçe olayı daha da büyütüp ben bir yerimden mı uyduruyorum diye tepki verdi. Gerçekten neye uğradığımı şaşırdım. Ben kendisine çok değer veriyorum,her doğum gününü hatırlayıp onu mutlu etmeye çalışıyorum. Ailem gibi gördüm o da beni seviyor biliyorum söylüyor zaten ama,bu kadar alınması için sebep var mı gerçekten ya?
Çok mu ağır bir kelime kullandım gerçekten? Biz olayı çözdük dediğim gibi ama sadece bundan sonra insanlarla konuşurken daha dikkatli olmak adına sizden fikir almaya çalışıyorum.