- 27 Haziran 2018
- 2.537
- 2.396
- 133
- 27
- Konu Sahibi 777mutluluk
-
Maalesef böyleyim,bu duygusallık çok çok fazla ya.Bunun bi çözümü varsa bende şurda bekliyim de öğreneyim. Aynı böyleyim kendimi hiç savunamıyorum çünkü göz yaşım izin vermiyor
Daha fazla insan tanıya tanıya ,hayat tecrübesiyle ,bu meslekte pişe pişe ,5 sene sonra çok daha farklı siz olacaksınızMerhaba,umarım iyisinizdir.Ben bu sene atanan bir öğretmenim.Köye atandım,maalesef bir lojmanda 4 kadın öğretmen beraber kalıyoruz.İki oda var,ikişerli kalıyoruz.Bir arkadaşın davranış şekli ile ilgili buraya konu açmıştım.Bugün bir tartışma yaşandı ve bu hoca kendi oda arkadaşını korudu.Aslında beklediğim bir şeydi,ikisi birlik olup üzerime geldiler.Aşırı sinirlendim ve masaya vurdum.Sonra odaya geldim,gözlerim doldu ve sesim titredi.Tuvallette ağladım,bundan nefret ediyorum.Daha güçlü,dik duran biri olmak istiyorum.Duygusal,naif durduğum için üzerime geliniyor.Sakince kendimi savunmak istiyorum.Hemen gözleri dolup sesi titreyen biri olmak istemiyorum.Bunu nasıl yenilirim?
Kalpsiz biri olmayı çok ama çok istiyorum.Valla fazla. Bazen şöyle bir kaç kelimelik direnmeye çalışıyorum ama o ilk damla bi düştümü gerisi sular seller.
Daha kalpsiz biri mi olacağım yani ?Daha fazla insan tanıya tanıya ,hayat tecrübesiyle ,bu meslekte pişe pişe ,5 sene sonra çok daha farklı siz olacaksınız
Yok hayır herkese gerektiği kadar değer verip, insanları çok fazla onemsemiyecksiniz. Maalesef üzüle üzüle ,kırıla , kırıla öğreniyoruz. Bazı insanlar bariz kötü niyetli fesat oluyorlar , nabza göre şerbet vereceksiniz onlaradaDaha kalpsiz biri mi olacağım yani ?
Bunu öğrenmeyi aşırı istiyorum ya,şu an bunu yapamamak çok üzüyor beni.Yok hayır herkese gerektiği kadar değer verip, insanları çok fazla onemsemiyecksiniz. Maalesef üzüle üzüle ,kırıla , kırıla öğreniyoruz. Bazı insanlar bariz kötü niyetli fesat oluyorlar , nabza göre şerbet vereceksiniz onlarada
Nasıl bir şey bu ?Psikologların yapmayı önerdiği bi uygulama var. Eft.
Araştırıp fazla duygusallık ile ilgili cümlelerle eft yapabilirsiniz. Ben bi ara denediğimde iyi sonuç almıştım. Uzunca bir süre devam etmeyince eskiye döndüm
Şimdi de bunu yapabilmeyi çok istiyorum,onlarda benim gibi yeni atanmış kişiler.Yaşları küçük.Sadece benden farklı olarak ailelerinden uzakta okuyup yurt ortamında kalmışlar.Ben de boyleydim. 22 yaşında öğretmen olmuş atanmistim. Haksızlığa uğrayınca sesim titrerdi sesimin titredigini duyuncada dayanamaz ağlardım. Şimdi 34 yaşında 12 yıllık öğretmenim vız gelir tırıs gider. Hak eden hak ettiğini duyar. Kısacası biraz zaman. Ve o titreyen sesi duyunca biraz sessiz kalıp derin nefes alıp öyle devam etmek çözüm olabilir
Duygusal biri olmak kesinlikle istemiyorum ya.Ben de çok naif ve duygusal bir insanım. İlk atandığımda müdür bana bir şey dediğinde hüngür hüngür ağlardım, yine ağlarım gerçi. Eskisi kadar her şeye gözüm dolmuyor ama o cevvallik de olmuyor.
Aradaki fark bu işte. Onlardaki tecrübe farkı bu sizde zamanla pişersiniz ama ağlamak biraz karakter meselesi. Ağlamayı zayıflık olarak görmüyorum ben içinizi boşaltmanın bir yolu bu da. Ben sinirlendiğimde ağlarım mesela içime atarsam kötü oluyorum ama masaya vurdum diyorsunuz bence bunun üstünde çalışın asıl genelde öfkeyi belli edince haklı da olsan haksız görünürsün.Şimdi de bunu yapabilmeyi çok istiyorum,onlarda benim gibi yeni atanmış kişiler.Yaşları küçük.Sadece benden farklı olarak ailelerinden uzakta okuyup yurt ortamında kalmışlar.
İkisi birlik oldu, üzerime geldiler.Oda arkadaşım politik biri.Kimseye sen haklısın ya da haksızsın demez.Hep yuvarlak cevaplar verir.Fazla üzerime gelindiği için çok gerildim ve masaya vurdum.Haksızlığa gelemiyorum.Aradaki fark bu işte. Onlardaki tecrübe farkı bu sizde zamanla pişersiniz ama ağlamak biraz karakter meselesi. Ağlamayı zayıflık olarak görmüyorum ben içinizi boşaltmanın bir yolu bu da. Ben sinirlendiğimde ağlarım mesela içime atarsam kötü oluyorum ama masaya vurdum diyorsunuz bence bunun üstünde çalışın asıl genelde öfkeyi belli edince haklı da olsan haksız görünürsün.
Nasıl yani ?Yazarak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?