- 27 Haziran 2018
- 2.537
- 2.396
- 133
- 27
- Konu Sahibi 777mutluluk
-
Kesinlikle öyle.Eft kesinlikle uygulayacağım.Daha önce de yazmıştım bunu farklı konularda. Yaşanan her şey bizde belirli renk ve yoğunluklarda düşünce ve duygu tortuları oluşturur. Ve kendini mutlaka ifade etmek ister. Söyleyecek çok sözü olan ve sürekli öğretmeninden söz isteyen bir çocuk gibi. Biz yazarak, ya da kendi kendimize de olsa konuşarak o duygu çocukların kendilerini açmalarına, içlerini dökmelerine izin verirsek olur olmadık yerlerde konuşup ,bağırıp bizi utandırmazlar kolay kolay. Önü kapatılıp içindeki su akması engellenen bir musluk nasıl bir müddet sonra aşırı baskıyla foşşş diye her tarafı batırır, aynen öyle. O suyu biz kontrolümüz içinde usul usul akıtmayı öğrenmeliyiz.
bu sitede birkaç öğretmenden daha duydum ben bunuÖncelikle hayırlı olsun. Kyk gibi nasıl aynı odada kalınmasına izin veriyorlar anlamıyorum tamam köydür ama Afrika'da değil ki burası. Zaten öğrenciyken bu durumu fazlasıyla yaşıyorsun birde öğretmen olup öğrenci gibi mi yaşanacak.. Neyse ilk günler alışma aşamasında ekstra duygusal olabilirsin. Zamanla net tavrınızı sergilersiniz. En azından sizinle konuşurken iki kez düşünürler.
Kesinlikle en çok ona takıldım. Sanki 80'lerde yaşıyormuşuz gibi üzücü bir durum. Zaten öğretmen olasıya kadar stresten, sabah akşam çalışmaktan mahvolmuş, Allah bilir kaçıncı sınava girişi.. Öğretmen olduğunda artık rahat etmelisin. Köy evi olsun bizim köyümüzde 30 kişilik anca eder okul bile yok ama cami hocasına özel ev veriliyor bi şekilde ayarlanıyor. Devlete birer ev, ya da en kötü tek kalabileceği ev vermek ne kadar zor olabilir? maddi açıdan gram zorlamaz birde bu insanlar şehirden köye gidiyor onlar için kolay olmayacak. Bizim burada Orman müdürlüğünün ve DSİ'nin içinde lojmanlar hatta bildiğin 2+1 3+1 evler var çalışanlar orada kalıyor. Şehrin göbeğinde bile bu varken köyde öğretmenlere kyk öğrencisi muamelesi gösteriyorlar.bu sitede birkaç öğretmenden daha duydum ben bunu
lojman ev artık adı her neyse kendi seçmedikleri insanlarla aynı yerde yaşıyorlar falan
lojmanlar ücretsiz yada çok cüzi kiralarda sanırım
ya türkiye bu kadar bitik bi ülke mi ben anlamadım
çalışıyorsun paranı kazanıyorsun üstelik atanmışsın artık işin de garanti
devletin kadrolu personelisin ama hala öğrenci yurdu mantığındaki gibi istemediğin tiplerle aynı evde yaşıyosun
bu konuda aynı evde yaşamak bi yana bi de aynı odada kalma durumu var
kusura bakılmasında tam kafayı sıyırmalık
konu sahibi benim sana tavsiyem o evden çıkman yönünde
köy de olsa mutlaka ev bark vardır öğretmen maaşları da kötü değil ödersin kiranı ama kafan rahat olur
baş edilmez böyle tiplerle
eski konunu da biliyorum karşında abuk sabuk insanlar var düzelmez bunlar
1 sene dişimi sıkıp seneye ilçeden ev tutmak istiyorum.Köyde kalacak bir yer yok maalesef,küçük bir köy.İlçeden gidiş geliş yapmak istiyorum seneye.bu sitede birkaç öğretmenden daha duydum ben bunu
lojman ev artık adı her neyse kendi seçmedikleri insanlarla aynı yerde yaşıyorlar falan
lojmanlar ücretsiz yada çok cüzi kiralarda sanırım
ya türkiye bu kadar bitik bi ülke mi ben anlamadım
çalışıyorsun paranı kazanıyorsun üstelik atanmışsın artık işin de garanti
devletin kadrolu personelisin ama hala öğrenci yurdu mantığındaki gibi istemediğin tiplerle aynı evde yaşıyosun
bu konuda aynı evde yaşamak bi yana bi de aynı odada kalma durumu var
kusura bakılmasında tam kafayı sıyırmalık
konu sahibi benim sana tavsiyem o evden çıkman yönünde
köy de olsa mutlaka ev bark vardır öğretmen maaşları da kötü değil ödersin kiranı ama kafan rahat olur
baş edilmez böyle tiplerle
eski konunu da biliyorum karşında abuk sabuk insanlar var düzelmez bunlar
Maalesef durum içler acısı.Üstelik lojman çok kötü durumdaydı,babam boya badana yaparak biraz olsun toparladı.Temizlikte yapınca oturulacak duruma geldi ama inanın 4 kişi kalmak çok zorladı.Zaten bir tanesinin bana davranışları çok saçma ve dün sinirlenip artık dayanamadım ve masaya yumruk attım.Bunlar daha 1 ayda olanlar.Kesinlikle en çok ona takıldım. Sanki 80'lerde yaşıyormuşuz gibi üzücü bir durum. Zaten öğretmen olasıya kadar stresten, sabah akşam çalışmaktan mahvolmuş, Allah bilir kaçıncı sınava girişi.. Öğretmen olduğunda artık rahat etmelisin. Köy evi olsun bizim köyümüzde 30 kişilik anca eder okul bile yok ama cami hocasına özel ev veriliyor bi şekilde ayarlanıyor. Devlete birer ev, ya da en kötü tek kalabileceği ev vermek ne kadar zor olabilir? maddi açıdan gram zorlamaz birde bu insanlar şehirden köye gidiyor onlar için kolay olmayacak. Bizim burada Orman müdürlüğünün ve DSİ'nin içinde lojmanlar hatta bildiğin 2+1 3+1 evler var çalışanlar orada kalıyor. Şehrin göbeğinde bile bu varken köyde öğretmenlere kyk öğrencisi muamelesi gösteriyorlar.
ben senin yerinde olsam gerekirse kredi çeker şimdiden çıkardım eve1 sene dişimi sıkıp seneye ilçeden ev tutmak istiyorum.Köyde kalacak bir yer yok maalesef,küçük bir köy.İlçeden gidiş geliş yapmak istiyorum seneye.
devlet vermiyorsa kendisi normal ev tutacak o zamanKesinlikle en çok ona takıldım. Sanki 80'lerde yaşıyormuşuz gibi üzücü bir durum. Zaten öğretmen olasıya kadar stresten, sabah akşam çalışmaktan mahvolmuş, Allah bilir kaçıncı sınava girişi.. Öğretmen olduğunda artık rahat etmelisin. Köy evi olsun bizim köyümüzde 30 kişilik anca eder okul bile yok ama cami hocasına özel ev veriliyor bi şekilde ayarlanıyor. Devlete birer ev, ya da en kötü tek kalabileceği ev vermek ne kadar zor olabilir? maddi açıdan gram zorlamaz birde bu insanlar şehirden köye gidiyor onlar için kolay olmayacak. Bizim burada Orman müdürlüğünün ve DSİ'nin içinde lojmanlar hatta bildiğin 2+1 3+1 evler var çalışanlar orada kalıyor. Şehrin göbeğinde bile bu varken köyde öğretmenlere kyk öğrencisi muamelesi gösteriyorlar.
Ben de ilk seneden çıkmayı çok çok isterdim ama ailemin emeği bu lojmana çok fazla,onlara bırakıp gitmek istemiyorum.Üstelik şu an ilçede boş bir ev bulup bulamayacağımı bilmiyorum.ben senin yerinde olsam gerekirse kredi çeker şimdiden çıkardım eve
kaçardım o saçma sapan insanlarla yaşadığım düzenden
seneye kiralar daha pahalı olacak içine alacağın eşya 2-3 katına çıkacak bu zamlarla
aslında çokta farkeden bişi yok
1 sene kendini boşuna harap edeceksin gibime geliyor
gerekirse bütün maaşını göm akşamları 2 yumurta kır ye ama bu manyaklarla aynı çatı altında olma
sadece okulda muhatap olursun akşam evine geldiğinde kafan rahat eder
şuan cebinden çıkmayan şey yaşam enerjinden çıkıyor ömrün kısalıyor sinir hastası ederler insanı
sen daha şimdiden sorunu kendinde arıyorsun
bunlar akıllıyı deli yaparlar
sen 1 ayda bu hale geldiysen 1 senede ne hale gelirsin
Maaş cebime kalmıyor zaten, aileme destek oluyorum.1 seneye kadar onlara destek olup gerisinde kendi huzuruma bakmak istiyorum.devlet vermiyorsa kendisi normal ev tutacak o zaman
1 sene dişimi sıkıcam demiş de 6 ay dayanabilirse bende sino değilim üzgünüm
gerekirse zorlanırsın maddi açıdan ama en azından kafa rahat eder
niye çalışıyoruz ne için çalışıyoruz ki
huzurum olmadıktan sonra napayım cebime kalan maaşı ?
Ben de ilk seneden çıkmayı çok çok isterdim ama ailemin emeği bu lojmana çok fazla,onlara bırakıp gitmek istemiyorum.Üstelik şu an ilçede boş bir ev bulup bulamayacağımı bilmiyorum.
bilmiyorum,küçük bir ilçeye bağlıyız.Ailemede
maddi destek oluyorum,o yüzden 1 sene dişimi sıkmak istemiyorum.
bi evladın ailesine destek olması hoş bişeyMaaş cebime kalmıyor zaten, aileme destek oluyorum.1 seneye kadar onlara destek olup gerisinde kendi huzuruma bakmak istiyorum.
canın yandıkça sertleşiyorsun hayat un gibi elekten geçiriyor vallaMerhaba,umarım iyisinizdir.Ben bu sene atanan bir öğretmenim.Köye atandım,maalesef bir lojmanda 4 kadın öğretmen beraber kalıyoruz.İki oda var,ikişerli kalıyoruz.Bir arkadaşın davranış şekli ile ilgili buraya konu açmıştım.Bugün bir tartışma yaşandı ve bu hoca kendi oda arkadaşını korudu.Aslında beklediğim bir şeydi,ikisi birlik olup üzerime geldiler.Aşırı sinirlendim ve masaya vurdum.Sonra odaya geldim,gözlerim doldu ve sesim titredi.Tuvallette ağladım,bundan nefret ediyorum.Daha güçlü,dik duran biri olmak istiyorum.Duygusal,naif durduğum için üzerime geliniyor.Sakince kendimi savunmak istiyorum.Hemen gözleri dolup sesi titreyen biri olmak istemiyorum.Bunu nasıl yenilirim?
Çok çok doğru söylüyorsunuz,keşke en baştan kendi evimi tutsaydım bu kadar yıpranmazdım.Ben de bir an önce taşınmak istiyorum aslında.Kardeşime diyeceğim o da araştırsın,ben de bakayım.bi evladın ailesine destek olması hoş bişey
ama bunu o evlat imkanları dahilinde yapmalı
ailelerimiz başımızın tacı ama kendimizi geri plana atma noktasına gelmemeliyiz
başınızda ne gibi durumlar var bilmiyorum ama aile de olsa kendinden bu kadar çok vermemelisin
ev arkadaşlarınla olan durumlarını katlanılabilir seviyede görmüyorum
seni tanımıyorum objektif yorum yaptığıma emin olabilirsin
hatta belki biraz sert bile gelebilir içinden konuşması kolay söylemesi kolay bile diyo olabilirsin bana
ki bence destek olmak bu değil destek olmak demek sende fazla olan bişeyi vermektir
kendini toparladıktan sonra eline kalanla destek olabilirsin istersen ömrünün sonuna kadar o başka
sen şuan onlara destek olmak için kendinden çalıyorsun
ve bunlar sana uzun vadede psikolojik sıkıntılar hatta allah korusun fiziksel sağlık sorunları olarak dönebilir
mesela lojmana ailem çok emek verdi onlara bırakıp gitmek istemiyorum demende dikkatimi çekti
çok emek verdim diye berbat ilişkilerinden ayrılmayan kadınlarla benzer bi mantık bu
siz lojman için emek verirken arkadaşlarınla bunları yaşayacağını bilmen mümkün değildi
yaşadın ve iğrenç insanlar olduklarını gördün
aslında şu an bırakıp gitsen mesela bu verilen emekleri harcadığın anlamına gelmez , emekler boşa gider anlamına gelmez
insanın bazen gitmesi gerekiyor çünkü bazen tek kurtuluş bırakıp gitmek oluyor
çok emek vermiş olman bu insanlık dışı tipleri çekmen gerektiği anlamına gelmiyor
bazen emek verirsin denersin ama olmaz
zamanında başkalarıyla , hiç istemediğim insanlarla beraber yaşamak zorunda kalmış ve
kurtulduktan sonra bile en az 2 sene psikolojik yükünü taşımış biri olarak konuşuyorum yanlış anlama
Sertlesmeyi kesinlikle çok istiyorum,diğer türlüsü çok yoruyor çünkü.canın yandıkça sertleşiyorsun hayat un gibi elekten geçiriyor valla
kalpsiz bir ögretmene kimse evladini emanet etmek istemez hakkini savun karsindaki sana nasilsa onada aynisini davranmalisin ne cok nede azKalpsiz biri olmayı çok ama çok istiyorum.
Çok çok teşekkür ederim hocam,inşallah öyle olacak.Hiç istemezdim böyle bir ortamda olmayı.Birkaç aya daha iyi bir hale geleceğime inanıyorum.arkadaşlar lojmanın durumuna şaşırmış ben hiç şaşırmadım üstelik lojmanda devrecilik yapıyorlar müdürü arkasına alan yanına arkadaş istemiyor. bizim köyde hiç kalacak yer yoktu kimse yanına almıyordu gidiş geliş yaparken kaza yaptım arabam pert oldu.
özetle öğretmeni atıyorlar ama nereye gönderiyorlar orada nasıl yaşayacak barınma güvenlik gibi en temel ihtiyaçlardan bile herkes bihaber.
benim tavsiyem kendine sürekli değerli olduğunu söylemen ve aynada gözlerinin içine bakarak seni seviyorum diyebilirsin. komik gelebilir ama çok etkili. kendine değer verdiğinde bu gibilere de haddini bildirmeye başlıyorsun.
sana okul yolunda bol şans diliyorum hiç sıkma canını birkaç aya daha özgüvenli ve mutlu olacaksın
Neden hemen panik oluyorsun ki,Merhaba,umarım iyisinizdir.Ben bu sene atanan bir öğretmenim.Köye atandım,maalesef bir lojmanda 4 kadın öğretmen beraber kalıyoruz.İki oda var,ikişerli kalıyoruz.Bir arkadaşın davranış şekli ile ilgili buraya konu açmıştım.Bugün bir tartışma yaşandı ve bu hoca kendi oda arkadaşını korudu.Aslında beklediğim bir şeydi,ikisi birlik olup üzerime geldiler.Aşırı sinirlendim ve masaya vurdum.Sonra odaya geldim,gözlerim doldu ve sesim titredi.Tuvallette ağladım,bundan nefret ediyorum.Daha güçlü,dik duran biri olmak istiyorum.Duygusal,naif durduğum için üzerime geliniyor.Sakince kendimi savunmak istiyorum.Hemen gözleri dolup sesi titreyen biri olmak istemiyorum.Bunu nasıl yenilirim?
Karşı tarafa sınırların olduğunu göstermek , kendini müdafaa edebilmek kalpsizlik değildir.Kalpsiz biri olmayı çok ama çok istiyorum.
Sakin kalamadım,sakinliğin büyük bir güç olduğunun farkındayım.İki kişi birlik olup üstüme gelince sinirlerim çok çok gerildi.Kendimi çok kötü ve yalnız hissettim.Neden hemen panik oluyorsun ki,
Durup bi nefes alıp, sakince şöyle şöyle yapıyorsunuz bi kasıt mı var ben mi yanlış anlıyorum , aynı evde olduğumuz için sürekli dip dibeyiz kötü birşey yaşamak istemem bi sorun varsa çözebiliriz diyebilirsin
Yeri gelince sert olabilmeyi bilmek gerekiyor.Ben bunu yapamıyorum maalesef.Karşı tarafa sınırların olduğunu göstermek , kendini müdafaa edebilmek kalpsizlik değildir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?