Fazla Duygusal olmak

Bilgi degil de tecrube paylasimi diyelim. 20li yaslarimdayken her ama herseyde kendimi suclayacak bir sey mutlaka bulur ve herkesin yaptigi seyi kisisel algilayarak hemen aglama modunu acardim. 30lu yaslarin basina gelince anladim ki bu onlarin yapisi ve benimle, kisiligimle hic ilgisi yok. Hayatta boyle insanlar hep var ve hep olacak. Ne ben onlari duzeltebilirim ne de onlar kendiliginden degisir. Kendimi degistirdim. Artik hayatima olumsuz enerji katan ne varsa kapinin disinda birakiyorum bir sekilde. Sınırlarımı iyi belirliyorum ve o sinırı gecmeye kalkani geri puskurtecek bir yol bulmaya calisiyorum. Bazen odun vermek pahasina kendimi geri cekiyorum ama bunu istisna tutuyorum. Bir de en onemlisi kendime guvenmeyi ve hayatimin dogrularini layigiyla savunmayi ogrenmeye basladim. Herkesin her konuda fikrinin oldugunu bir dunyada benim fikrimi digerlerinden degersiz kilan az durum var. Uzmanlik alanlarini vs saymiyorum. Cok kitabi oldu ama yas aldikca siz de bunlari az veya cok yasayacaksiniz. Yalniz masaya vurma vs bunlar da cok normal degil. Ofke kontrolunde yetersizsiniz. Bu konuda mutlaka uzman destegi alin. Tek basina duygusallik karakterdir ama esyalara ve kendine vurma vs varsa orada sorun duygusalliktan baska boyuta atliyor.

Çok güzel yazmışsınız,o an sakin kalamadım ve sinirlerime hakim olamadım.İlkokul yıllarımda da akran zorbalığına maruz kalmıştım,yine böyle birlik olunup üzerime çok gelindi.O dönemler sessiz kaldığım için şimdi bu tarz şeylerle karşılaşınca öfke kontrolü yapmakta zorlanıyorum,o dönemdeki fazla suskunluk bu dönemde fazla tepkiyle kendini gosteriyor maalesef.

Duygusal naif olan nasıl masaya vuruyor.sinirden ağlamış olmayasın.duygusal olanlar genelde tepkisiz kalır sonra ağlar.

Kaygı yükünüzü azaltırsanız kendinizi daha iyi ifade edersiniz. Duygusal yönden güçlenmekle ilgili videolar izleyebilirsn

Anksiyete bozukluğu için antidepresan kullanıyorum,maalesef kaygılı biriyim.Bununla ilgili terapi almak istiyorum.
Sorun bu işte kaygılandığınz için olmuyor. Yeni evliydim kaynanam görümcem laf sokardıda sesim çıkmazdı. Sesim çıkarsa kötü bilirler derdim ayıp olur derdim hakkımda ne düşünürler dedim. Kaygı yükümden kurtuldum kim ne isterse düşünsün ben kendimden sorumluyum kimse benimle bu şekilde konuşamaz dedim. İlaçlarla birlikte destek alırsanız toparlarsınız

Kesinlikle öyle yapacağım,yazın bu konu üzerine terapi alacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…