Fazla İş Yaptım Diye Tartaklanıyorum.

evet değişim çok zor benim için.. evlilik danışmanına gitsem düzelir mi sizce
Arkadaşım, hakkaten şaka gibi.

Adam seni azarladıkça, sen daha iyisini yaparak onu ödüllendirmişsin. Sonra da kıymetim bilinmiyor diyorsun.
Ee adam için işleyen sistem bu. Hakir gör, yer ki, daha fazlasını elde et. Oh iş güç, bütün kendi stresini de hanımın üzerinde atsın. Krallar gibi yaşamaya devam. Hayat ona güzel.

Bak annesi ütüsünü bile yapmamış diyorsun. Anasına gıkı çıkmış mı?

Neden mız mız kadınlar daha kıynetli oluyor
Diye bi konu vardı okuyun bi zahmet...
Önce kendine değer vermelisin kendi kıymetini bilmelisin..
Sen kendi kıymetini bilmezsen elin adamı ne bilsin kadir kıymet ?
Varsın herşey dört dörtlük olmasın yeter ki kendini ihmal etme...
Eşin hödüğün önde gideni o ayrı konu ama

Ne yapsam yaranamıyorum. 10 aylık evliyim. En yakın zaman diliminde olanlar.

Hafta sonu o kadaaaar işim vardı temizlik ütü vs o arada kayınvalidemle yaprak bile sardık. O arada akşama poğaça yaptım cok da güzel oldu yanına bi sürü çeşit yaptım. Poğaçanın boyutunu beğenmedi ‘ bu böyle olmaz’’ dedi diye bir sürü laf dedi. ve bunun gibi her yemekte bi şey buluyor eleştirecek. Ayran yaparım su ayarı yoğurt ayarını geçmişmiş. Hiç bişey bulamazsa masaya getirdiğim su’ya laf eder. Biraz ılık diye.

Bu sabah da bütün uzun kollu, kısa kollu gömlek bütün tişörtleri pantalonları ütüledim inci gibi dizdim –ki her zaman yaptığım şey.. gece yatarken giydiği bi parça tişört için demediğini bırakmadı ne gerek var bunu ütülemişsin bilmem ne diye.. biz sonbahara yakın evlendik tişörtlerini ezberleyemedim bilmeden ütülemişim. söylemediği hakaret kalmadı bi tişört fazla ütüledim diye.

Başka kadın olsa bakar neyse bu kalsın der kenara koyar. Ben risk bile almadım.

Bi de söyleniyo bana bir sürü gömlek tişört aldın diye.

Ben işe giderken aynı şeyleri giyip duruyorum ona çeşit çeşit giydiriyorum yine yaranamıyorum.

… bunun gibi kızlar genel durum ben ne yapmazsam değil ne yaparsam aşırı tepki. Yapmazsam zaten tepki de.

Nasıl başa çıkacağım. Değerimi anlayacak bu adam.

Kıymet değer bilmeyen bir yontulmamış odunla evlisin çok affedersin ama ..
Sesini çıkart biraz, beğenmiyorsa kendi yapsın .. Ver cevabını, böylesi sustukça tepene çıkar ..

bu sıkıntını anlat anltamana ragmen anlamıosa sende ona aynsını yap....

her şeyi beğenmeme potansiyeli var

tek çözüm var ama

benim adım hıdır elimden gelen budur

beğenmeyen kendi yaparrrrr

adamın her işini üstlenme

tamam ben de evde çamaşır yıkıyorum vs

ama şunum nerede sorusuna kirlide cevabı verilince neden yıkanmadı diyemez kimse

zira çamaşır makinesi bana zimmetli değil

benim yaptığımı beğenmeyen kendi yapar

bir de hafta sonu bu kadar iş yaparsan sen ne ara dinleneceksin

yorgunluk stres yapar bu da huzursuzluk yaratır

etraf bal dök yala olmasın

tü-m ev dağınıkken kucak kucağa oturmayı öğrenin

zira o işler hiç bitmiyor ama ömür geçippp gidiyor

dursun işler biraz tüm gömlek ve tişörtler ütülü olmasın

ya da sen o kadar şeyi ütülerken paşa ne yaptı tvde mi telde mi nette mi takıldı

Bu kadar kendini feda etmek neden?
Değer mi değmez.
Yemedim yedirdim,giymedim giydirdim modu ne? Çalışan kadınmışsın o giyinip kuşanıp işe gidiyor da sen neden gitmiyorsun?
Böyle devam edersen otuzuna gelmeden kafanda saç,ağzında diş kalmaz.

Hem çalişıp hem bu kadar kendinizi parçalamak niye... Kocanıza köle olursanız oda kendini efendiniz zanneder normal olan bu... Bırakın kendi yapsın... Eşimin beğenmeme lüksü yok çünkü bilir tavrım net; beğenmiyorsan kaldır totonu kendin yap bi zahmet

Yaptığınız poğaçanın boyutuna laf ederken hemen önünden,elinden alıcaksın poğaçayı.Ayranı beğenmiyor mu alıcan önünden.
Kusura bakmayın ama daha yeni evlisiniz birde.Çoluk çocuk olunca bu adamla nasıl başetmeyi planlıyorsunuz?
Haa bu arada eşinizde olsa tişörtlerini bilem nelerini ezberlemek zorunda değilsiniz.
Azıcık canınızın kıymetini bilin yahu.Paşa gönlüm isterse herşeyi ütülerim istemezse katlar koyarım.İster giysin idter ütü yapıp giysin.

Kocana yaptığın hizmetleri biraz da kendin için yapsan !!

Allah yardımcın olsun başa çıkamazsın.
Kıymetini maalesef hiç bilmeyecek.
Sen kendini ne kadar parçalasan da,yıprattığınla kalırsın.

Biraz annesi gibi olmuşsunuz,annelere nasıl bir şey beğenmiyor gibi davranıyorsak eşinizde öyle davranmış. Önce kendinizi önemseyin

Arkadaşım bak ıkı yıllık evlıyım hem kendı evlılogımdn hemde gözlemlerimden şunu anladım. Erkekler biz gibi degil. Onların kafa başka çalışıyor. Mesela ben evimizi akşama temizliyorum her yer mis oluyor eşim akşam gelınce ev nasıl olmuş diyorum zaten temizdi dıyor. Erkekelre abattılmayacak bir yemek odta halli wv temizliği orta hallı bı ütü yetiyor.. onların istediği başka şeyler... fıkır fıkır Cilveli hep neşeli bakımlı bır kadın... hele üşürsün yok ayagına şunj giy. Neden uyumuyorsun ? Veya sofrada karışılmsını hiç sevmezler. Valla benım eşim böyle.. eşlerimize ıyo bor twmizlilçi iyi bir aşcıdan önce iyi bır yar olmalıyız. Ama tabı biz turk kadınlarında bu yok.. bız sanki hep anne olmalymışız hıbı geliyor bizlere. Hep eve yemege cocuga veriyoruz kendimizi... şimdi senin eşine gelince benim bir tanıdık vardı napsan begenmez. Her seye kulp bulur sofranın tadını tuzunu kaçırırdı.. hep küçümser artık neyi nasıl yapacagını bilemwz hale getirir insanı bildiginise unuturdun. Her konuda ama.... goysen auc gıymesen suc. Gülswn suc gülmeswn suç.. genelde bu tipler dışarıya karşı oldukca anlayışlı nazik ama ev halkınaaa aslaaaa taviz yok.... zor bır tıpe denk gelmişsin.. bence kendıno cok hırpalama.. iyi bir kul olmaya çalış eminim allah sana yaedım edecektir...

Hizmetci muamelesi yapan kocasi degil konu sahibinin kendisi.
Sacimi supurge edeyim gozune gireyim,beni daha sevsin,kiymet goreyim ihtiyaci.Baska bisey degil.
Anlatirken yaptiklarini bile gururla anlatiyor inci gibi dizdim falan diye.Sonuc bu olmus yani.

Yeri geliyor ben toz bezlerini bile ütülüyorum. Ne varmış o tişörtü de ütülediysen.
İnsan memnun olur bundan... Yüz vermeyin herşeyi dört dörtlük yapacağım diye uğraşmayın
Ne gerek var, belli ki odunlukta çığır açmış kocan...

Aha benim ablamda oyle yahu agzımı bozmucam yapma o zaman cok basit yapma bende esime hep alırım giydirirm ama saolsun hiç bu konuda sıkıntımız yok tek derdimiz onun ailesi

Back
X