Fazla İş Yaptım Diye Tartaklanıyorum.

Değerini anlamayacak. Devlet onaylı hizmetcilik yapıyorsun adama her yönden başkada birşey değil. Yazik sizi doğurana.. Bir kızım yok ama olsaydı ve bu hallerde olduğunu bilsem kahrolurdum heralde.

Çaresizim vurur diye korkuyorum yelteniyor çünkü. aileme taşınmasından korkuyorum sürtüşmelerin. ailemi üzmek istemiyorum.
ve bunun farkında tehtid ediyor sürekli babanı arayacağım yeter artık ne olacaksa olsun diye. aklınca kendi doğrularını söyleyip şikayet edecek.
ailem üzülmesin

Bu adam seni sevmiyor :(

Canım sen şimdi adam bana vurmaya yelteniyor demişsin. Çok üzüldüm. Anladigim kadariyla çalışıyorsun. Bir aikido kursuna yazıl hemen bugün hatta. Git orada eğitim gör 1-2 ay sonra o sana vurmaya yeltenen elini kır ver öbür eline. Çıkış yolum yok yok babamı arar yok ailem üzülür yok yok yok. Çalışan kadınsin ayol 10 aydır evlisin altı üstü. Hadi bilmeden bir Cendereye girmişsin. Çıkış yolun mu yok. Var iste orada duruyor sen görmuyorsun

Ne yapsam yaranamıyorum. 10 aylık evliyim. En yakın zaman diliminde olanlar.

Hafta sonu o kadaaaar işim vardı temizlik ütü vs o arada kayınvalidemle yaprak bile sardık. O arada akşama poğaça yaptım cok da güzel oldu yanına bi sürü çeşit yaptım. Poğaçanın boyutunu beğenmedi ‘ bu böyle olmaz’’ dedi diye bir sürü laf dedi. ve bunun gibi her yemekte bi şey buluyor eleştirecek. Ayran yaparım su ayarı yoğurt ayarını geçmişmiş. Hiç bişey bulamazsa masaya getirdiğim su’ya laf eder. Biraz ılık diye.

Bu sabah da bütün uzun kollu, kısa kollu gömlek bütün tişörtleri pantalonları ütüledim inci gibi dizdim –ki her zaman yaptığım şey.. gece yatarken giydiği bi parça tişört için demediğini bırakmadı ne gerek var bunu ütülemişsin bilmem ne diye.. biz sonbahara yakın evlendik tişörtlerini ezberleyemedim bilmeden ütülemişim. söylemediği hakaret kalmadı bi tişört fazla ütüledim diye.

Başka kadın olsa bakar neyse bu kalsın der kenara koyar. Ben risk bile almadım.

Bi de söyleniyo bana bir sürü gömlek tişört aldın diye.

Ben işe giderken aynı şeyleri giyip duruyorum ona çeşit çeşit giydiriyorum yine yaranamıyorum.

… bunun gibi kızlar genel durum ben ne yapmazsam değil ne yaparsam aşırı tepki. Yapmazsam zaten tepki de.

Nasıl başa çıkacağım. Değerimi anlayacak bu adam.

Yanlis anlamadim dimi 10 aylik evlisin calisan kadinsin evde camasir bulasik utu mutfak Allah ne verdiyse kendini paraliyorsun bu Gorilden bozma kocan birde herseye hot hot edip sana laf mi ediyor ? Sana para mi verdiler bu adamla evlenmen icin ? Zorlami evlendin ? Evlenmeden hicmi goremedin adamin ruhundaki ayiligi ?
Ayrica neden bitmek tukenmek bilmez bir cabayla kendini parcalayarak bu kadar ugrasiyorsun adama yaranmaya adeta o eve esinin karisi olarak degilde evin hizmetcisi seklinde gelmis gibi isini kaybetme korkusu olan bir gundelikci gibi davraniyorsun ?
Adam divuyormu seni ? korkutuyormu ? Sindiriyormu ? Adandan cekincen korkun bu yaranma askin nedir ?
Utu yaparken ''risk almadim'' ne demek, oradaki riski cozemedim, 1 t shirtu 1 gomlegi utulememissen yada yabnliz utulemissin burda ki sorun nedir ?

Bana bak sen bu kafayla gidersen bu adam senin omrunun gencligi yer bitirir boyle vicdansiz kalpsiz nankor goriller var ya asla deger falan bizlmezler, kadini ezmekten kuculmekten asagilamaktan haz ederler, sen iyide yapsan seni elestirip kucuk dusururler. Cok yanlis bir adamla evlenmissin cok. Bu gorili tek basina egitip evcillestirmen cok zor arkanda kapi gibi abin dayin amcan baban ailen falan olmasi lazim, su gorili bir hizaya cekecekler lafla konusmayla gerekirse mudahaleyle, ondan sonra belki bir ihtimal en azindan saygi sevgisinden olmasada ailenden cekincesinden korkusundan sana insan kadin muamelesi yapabilir. Ama bak bu dedigiminde garantisi yok yani bunu bilmis ol. Senin omrum bu adamin elinde curuyecek bu tipleri cok iyi bilirim.

gecmis olsun

Ailem duymasın üzülür demişsiniz de bu halde olduğunuzu aşağılandığınızı bilseler mutsuz olduğunuzu bilseler daha mı iyi?
Daha mı az üZülürler?
Ki hadi aile duyarsız diyelim zaten işiniz gücünüz varmış muhtaç değilsiniz ki?
Vuracak mı vursun gider darp raporu alırsınız şikayetçi olursunuz bana vurmasın diye adama kul köle mi olacaksınız yani ömür boyu?
Ki bi eve temizliğe gitseniz daha çok saygı görür üstüne de para kazanırsınız ama bu adam ne yapıyor sürekli aşağılıyor neden çünkü karşısında sürekli susan pısan bi kadın var.

adam sizi eleştirdikçe daha mı çok kendinizi paralayasınız geliyor, anlamıyorum ki?

nasil evlendiler bilmiyorum ama adam bunu baya bi ezmis gozunu korkutmus, muhtemelen aileden yetisme bir kocana yaran tembihleride olunca garibim gorevi saniyor bu cektigi cileyi.

Ona deyin ki , ben gereğinden fazla yük yukleniyorum, buna rağmen karşılığında eleştiri alıyorum. Bundan sonra yapacağımı ne tam yapabilirim ne de gönülden yapabilirim.

Merak ettiğim eşiniz böyle eleştiri yaparken siz ne diyorsunuz ?

Neden o kadar iş varken bir de akşama poğaça yapıyorsunuz ki ? Yorgunum deyip ayak uzatmayı öğrenin ki kiymetiniz olsun ki öyle yapmak doğru olandır.
Çalışıyorsunuz üstelik.

Ev işinin nankör olduğu evde kolumu kipirdatmam.

Ekleme : Ise giderken çeşit çeşit giydiriyorum " bu cümlemiz az çok kişiliğinizi ortaya koyuyor. Gereğinden fazla gereksiz bir davranış.

Kadın olan sizsiniz. Siz giyinin. Süslenin. Nazlanin.

Tüm bunlara rağmen kv. Yakınında oturmak. Adam çok şanslı. Böyle şımarır tabi.

aynen katılıyorum

Haketmissiniz. Bu ne ya siz hizmetci misiniz? Adam bir kadinla evlilik yapmak istemiş, eve hizmetci almamis. Simara simara da tepeye cikmis. Kusura bakmayin tüm suc sizin

Hafta sonu o kadaaaar işim vardı temizlik ütü vs o arada kayınvalidemle yaprak bile sardık. O arada akşama poğaça yaptım cok da güzel oldu yanına bi sürü çeşit yaptım. Poğaçanın boyutunu beğenmedi ‘ bu böyle olmaz’’ dedi diye bir sürü laf dedi. ve bunun gibi her yemekte bi şey buluyor eleştirecek. Ayran yaparım su ayarı yoğurt ayarını geçmişmiş. Hiç bişey bulamazsa masaya getirdiğim su’ya laf eder. Biraz ılık diye.

Bu sabah da bütün uzun kollu, kısa kollu gömlek bütün tişörtleri pantalonları ütüledim inci gibi dizdim –ki her zaman yaptığım şey.. gece yatarken giydiği bi parça tişört için demediğini bırakmadı ne gerek var bunu ütülemişsin bilmem ne diye.. biz sonbahara yakın evlendik tişörtlerini ezberleyemedim bilmeden ütülemişim. söylemediği hakaret kalmadı bi tişört fazla ütüledim diye.

Ben işe giderken aynı şeyleri giyip duruyorum ona çeşit çeşit giydiriyorum yine yaranamıyorum.

… bunun gibi kızlar genel durum ben ne yapmazsam değil ne yaparsam aşırı tepki. Yapmazsam zaten tepki de.

sana soyleyim eşim senin eşinle aynı bana resmen kaynanalık yapar sağolsun..ve ben 5 yıllık evliyim o kadar çok fedakarlıklar yaptım ki anlatamam ama bi dkkada silebilecek kadar nankör sen ne yaparsan yap asla yaranamazsın.....ya deveyi güdecen yada diyardan gidecen...

dalga geçilcek bi konu değil kadın normal ev işi yapmış herkesin yapması gereken işi....ama adam nankör ne yaparsın.......

Yapma!! Kıymet bilmeyene, teşekkür etmeyip birde kusur arayana hiç birşey yapma nasılsa değeri yok!! Ne zamanki eline sağlık der, teşekkür eder o zaman yap!! Bencil ve ukala insanlara hiç tahammülüm yok.....

e yapmayın !madem memnun olmuyor fazla pohpohlamayın eşinizi derim.
üstelik çalışan bayansınız biraz vakit ayırın kendinize
Ben ütü yapacam ve eşim beğenmeyecek acaba özür dileyene kadar ütüsüne el sürermiyim bir daha:KK20:
Allah aşkına kendinize değer verin size yazık

nasıl anlayacak biliyor musun? sen ık deyince su-uk deyince ayranı masaya koymadığın zaman.. adama kölelik olsun diye evlenmedin konu sahibi sen, mutlu olmak için evlendin.. neden her şeyini sen ütüleyip yemeğe 40 farklı çeşit çıkarıyorsun ki? ufak ufak çek elini, gerekirse 1-2 sefer ütüsüz giysin gitsin.. yaptıkça vazifen olur haberin olsun..

Madem kendini bu hayata adamak istiyorsun
tavsiye vereyim,
Tüm kıyafetleri yedekle.
Aynı dondan, aynı atletten, gömlekten hatta çoraptan da çift olsun.
Birini ütüle diğerini ütüleme.
Ütülü olan dona laf mı söyledi hemen ütüsüz de var aşkım diye
koy önüne..
Şaşırsın biraz..

Ayranı, salatayı bu tarz şeyleri de 2 ayrı kapta az az yap.
Ayranın biri katı olsun digeri sulu.
Katı mı bu ayran dedi
hooop sulu olanı koy önüne..

O zaman beklediğin takdiri alacaksındır.
Mutlu olmak senin için buysa buradan yürü.

Back
X