• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fazla Özgüven Sorunum!

gzddmrlli

You can if you think you can
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2015
3.047
3.041
78
Evet yanlış anlamadınız.Yazılanların tam aksine bu sefer fazla özgüvenimle başım belada sanırım hanım arkadaşlarım.Aslına bakarsanız özgüvenden ziyade babamın mesleği sebebiyle bin kere taşınmış olmaktan dolayı insanlarla çok çabuk kaynaşıyorum ve yeni ortamlarda gerilmiyorum.Ama sanırım bu insanların benden çekinmesine yada belki havalı olduğumu düşünmelerine sebep oluyor anladığım kadarıyla.Ama kesinlikle böyle bir durum yok aslında.Sadece zamanla sınıfındaki yurdundaki vs. çevrendeki insanlarla tanışılıp kaynaşıldığının farkındayım ve bu yüzden bu süreci kısaltıyorum diyelim.Bir örnek vermem gerekirse,mesela sınavı kazanarak bursaya geri döndüm.Bu yüzdende geçen 2 sene boyunca kaldığım yurtta kalmaya devam etme kararı aldım.Fakat yurt arkadaşım yeni gelmiş.Bende hem yurdumda 3. yılımda olmanın rahatlığı ve pozitifliği var hemde rahatlığı var diyebilirim.Yurda döndüğümde dairemdeki kız evdeydi...Kız kapıyı açınca Merhabaa ben yeni ev arkadaşın hoşgeldin dedim tokalaştım filan odama girdim üstümü değiştirdim.Daha sonra eski arkadaşlarımla bahçede kahve içicektik çıkarken istersen sende gel aşağıya kahve içmeye iniyorum dedim.İsmin neydi bu arada filan diye ayaküstü sohbet ettim ve çıktım.Fakat daha sonra öğrendimki kız birinci sınıfmış yani ilk senesiymiş.Ve yine öğrendimki benden çekinmiş:KK57: Yurtta çalışan bi ablayla abi var.Onlar sormuşlar sevdinmi Gözdeyi diye.Kızda demişki çok şirin ama çok özgüvenli.Odasını filanda kilitlemeden gitmiş mesela,yaşıda büyük muhtemelen benimle görüşmek istemez o yüzden uzak duruyorum demiş:KK57: O ablayla abide hayır çok sıcak kanlıdır çekinmene gerek yok sanada yardımcı olur filan demişler.Kızda yine bilmemki be ona yetişemem demiş:KK57: Yani ne alaka? Ve ben gerçekten üzüldüm.Açıkcası iyi arkadaş olucağımızı zaten düşünmemiştim çünkü benden 5 yaş küçük 18 yaşındaymış.Ve ben yurttayken yada arkadaşlarım beni ziyarete geldiği zaman kesinlikle odasından çıkmıyor.Sindi kız resmen.Görende bişey yaptım sanıcak yahu:KK57: Ek olarak önlisans'tan Lisans'a geçtiğim için kampüsüm ve çevremde değişti.Okula gittiğimde koca kampüste sınıfımı ararken bir kaç kişiye sordum.Teşekkür ettim filan böyle böyle yolumu buldum sınıfa girdim.Sorduklarımdan biriyle aynı sınıfta dersim varmış.Kız yanıma gelip aynı dersi alıyoruz sanırım dedi.A evet size sormuştum sanırım sınıfı,ismim Gözde memnun oldum dedim.Ne güzel çok özgüvenlisin ya korkar insanlar senden dedi:KK57: Aa bilmemki dedim bende ne diceğimi bilemeyip.Yani anormal bir durum olarak görmüyodum.Çok fazla okul değiştirdim herkesle çabuk kaynaşmayı ve yeni ortamlarda gerilmemeyi öğrendim.Otomatiksel olarak içime işledi diyebilirim.Ama anladığım kadarıyla insanlar bu sebepten daha çok çekingen davranıyor ve buda beni gerdi.Daha farklı davranmam gerektiğini düşünenler varmı? Varsa ne yapmam gerektiğini banada söylerseniz çok memnun olurum açıkcası.o_O Teşekkürler:21:

EDİT:Bir kaç günde anladımki sorun kesinlikle bende değil yurt arkadaşımda.Çok garip bir kız.Odasında kesinlikle ışık açmıyor.Karanlıkta ve odasının ortasında yerde oturup kucağında bilgisayar hayatına böyle devam ediyor.Mutfaktan odasına yemekler taşıyor fakat yemek bittikten sonraki bulaşıkları katiyyen mutfağa geri getirmiyor odasında tabak çanak biriktiriyor resmen.Gıybet gibi olmasın ama gerçekten sohbet etmekten filan tümüyle vazgeçtim zaten bir gece ansızın gelip beni kesip doğramasın yeter.O derece.:KK57: Herkese yorumları için teşekkürler:oops:

Son düzenleme:
Bana çok sicakkanlisiniz gibi geldi daha çok :) Aslında güzel bir şey. lisansa da gecmissiniz bu yönunuzu kullanarak aktif bir üniversite hayati geçirebilirsiniz.Bizim bölümde böyle aktivite yoktu ciddi anlamda sıkıntı çektik her bölümde böyle aktif biri olmalı derim ben.Kotu bi izlenim yaratmiyor anlattiklarini. Bu arada ben de 4.sinifim ve her sene gelen birinci sınıflar çekiniyordu büyük olduğum icin. Gayet doğal.

Olduğun gibi davran,onlar durumu abartmış bence.Okuduğum kadarıyla sen gayet normal davranmışsın,niye böyle bir tepki vermişler bende anlayamadım.

senin yaptığın çok normal bişey. bi sıkıntı yok. millet artık asosyal. keşke herkes senin gibi olsa kaynaşsa..
Bana çok sicakkanlisiniz gibi geldi daha çok :) Aslında güzel bir şey. lisansa da gecmissiniz bu yönunuzu kullanarak aktif bir üniversite hayati geçirebilirsiniz.Bizim bölümde böyle aktivite yoktu ciddi anlamda sıkıntı çektik her bölümde böyle aktif biri olmalı derim ben.Kotu bi izlenim yaratmiyor anlattiklarini. Bu arada ben de 4.sinifim ve her sene gelen birinci sınıflar çekiniyordu büyük olduğum icin. Gayet doğal.

Teşekkür ederim ya ama özellikle yurt arkadaşımın söylediklerini öğrenince gözlerim büyüdü.Şayet böyle bir izlenim yaratıyorsam diye baya dert oldu bana.Halbuki gerçekten kıza yardımcıda olurdum yani.Öyle bir özgüven patlaması,ay ne konuşucam ben onunla tarzı terbiyesiz yaklaşımlarım yoktur.Hayret ettim.

Olduğun gibi davran,onlar durumu abartmış bence.Okuduğum kadarıyla sen gayet normal davranmışsın,niye böyle bir tepki vermişler bende anlayamadım.

Sanmıyorum mesela kızımda yurtta ondan 3 yaş küçüklermiş ona çok ergen geliryormuş kızlar , ben hep suskunum diyor saçma sapan şeylere gülüyorlar dlyor , ben ergenliği atlattım ama onlarda halen ergen tavırlar var diyor ayrıca samimi bulmuyorum onları diyor , yaş farkı önemli sen bunu es geçmişsin

Bence gayet normalsin yani özgüveninde bir fazlalık olduğunu sanmıyorum, bundan ziyade sana çok özgüvenlisin diyen insanlar ya daha önce sen gibi biriyle karşılaşmamışlar ya da onlarda özgüven eksikliği var. Nasıl davranıyorsan öyle davranmaya devam et. Yani insanlarla tanışma konusunda sıkıntı çekmemek, bir yer ararken bulamayınca insanlara sormak, yol yordam öğrenmek aslında çok normal birşeyken insanların asosyalliği veya çekingenliği sebebiyle sana anormal olabileceğini düşündürmüş sanırım.

insanlar "ben bunun yanında sönük kalırım" diye çekiniyodur. amaaan napacaklarsa özgüvenini mii yerle bir edecekler.

Yazını okurken bian acaba benmi yaDım bu yazıyo dedim :P şaka bi yana bende aynıyımdır. Hiiiiççç yabancılık çekmem. Sanki kırk yıldır arkadaşmış gibi olurum herkesle. Yeni ortamlar değişik insanlar beni hiiiççç germez aksine heyecan verir. Ünidede böyleydim ewlendim çocugum oldu hala aynıyım. Acaba burcumun etkisimi ikizlerim de ;)

6 kız kardeşiz ve hepimiz senin gibiyiz, hiç senin yaşadıklarını yaşamadık. Anlattiklarinin ilginç bir yani yok, gayet normal insan davranışı.

Ne güzel şey özgüveni olmak ben tam tersiyim özsaygım bitmiş durumda kendime en ağır küfürleri ederim falan kendimi sevmiyorum kısaca

Ozguvenden korkani da ilk defa duyuyorum. Ozguven iyidir. Bende biraz cekingen oldugum icin ilk tanistigim insanin konuskan olmasini severim.

Yurt arkadaşında sosyal fobi var bence. Biraz daha üstüne git. Öyle demiş diye kızla konuşmaktan vazgeçme. Daha çok vakit geçirmeye çalış odasından çıkar gerekirse sorun sende değil onda :)

Evet fazlasi abarti. Bizim iş yerinde senin gibi bir kadin vardi. Herkes ondan kaçıyordu. Dikkat et yalniz kalirsin.

Sanmıyorum mesela kızımda yurtta ondan 3 yaş küçüklermiş ona çok ergen geliryormuş kızlar , ben hep suskunum diyor saçma sapan şeylere gülüyorlar dlyor , ben ergenliği atlattım ama onlarda halen ergen tavırlar var diyor ayrıca samimi bulmuyorum onları diyor , yaş farkı önemli sen bunu es geçmişsin

Bilmemki öylemi dersiniz? Zaten iyi arkadaş olucağımızı düşünmemiştim yaşından dolayı fakat yinede herhangi bir sorunu olduğunda mutlaka yardım ederdim.Fakat çekinmiş.Yinede dikkate alıcam söylediğinizi.

Back
X