• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fazla Özgüven Sorunum!

Sosyal anlamda karışmam ama derste bu özgüvenli halini ön plana çıkarırsan küçükler kendilerini salak gibi hissedebilirler. Çünkü sen deneyimlisin yaşının verdiği bakış açısı falan çok farkeder derste. Diğerleri ana babalarından yeni ayrılmış kuzu gibidirler şimdi korkar cekinirler söz almaya birşey demeye:)
Yok sınıf arkadaşlarım benim yaşıtım :) Okula 3. sınıftan başladım bu yüzden en küçüğü benden 2 yaş küçük,zaten Üniversitedede 3. seneleri :)

bence sen normalsin de karşındakiler asosyal bir soru sordun ve teşekkür ettin diye ya da nezaketen kahve içmeye davet ettin diye özgüvenin yüksek olmaz bunu böyle yorumlayanlarda var bir sıkıntı:)

Süpersin :))) Teşekkürler :)

Yazını okurken bian acaba benmi yaDım bu yazıyo dedim :p şaka bi yana bende aynıyımdır. Hiiiiççç yabancılık çekmem. Sanki kırk yıldır arkadaşmış gibi olurum herkesle. Yeni ortamlar değişik insanlar beni hiiiççç germez aksine heyecan verir. Ünidede böyleydim ewlendim çocugum oldu hala aynıyım. Acaba burcumun etkisimi ikizlerim de :KK66:
bnde ayniyim cnm.bnde ikizlerim.girdgm her ortama uyum saglarim kirk yildr tanisiyrz gbi.yabancilik cekmem.iyimi kotu bilmiyrm ama boyleyim.evlendm cocugum oldu yine ayni..konu sahibi ; bnce sennki gayet normal.icten samimi bi tarafn var.bi sorun yok bnce sende.kendin gbi ol.birak insanlar ne dusunurse dusunsun..

Açılın bir başka fazla özgüvenli zat geldi :KK53: Küçük dağları geçtim, büyükleri de ben yarattım :KK53:
Sizi çok iyi anlıyorum, insanlar genelde ilk başta sevmezler beni, fazla havalı bulurlar. Kendinden emin olmak nasıl havalı olmak oluyor bilemiyorum. Tanıyınca da hep aynı lafı duyuyorum "ben ilk başta hiç sevmemiştim seni, çok havalı geldin, burnun havadaydı, ama alakan yokmuş". Kaç kere duydum bunu unuttum artık.
Bizde bir problem yok, rahat olun. Aksine kendine güven duymayanlarda var Hoppa

Keşke senin gibi bir arkadaşım olsa dedim suan. İnsanlar çok soğuk gerçekten sen çok sıcak kanlı birisin. :KK51:

Evet yanlış anlamadınız... Ama kesinlikle böyle bir durum yok aslında.Sadece zamanla sınıfındaki yurdundaki vs. çevrendeki insanlarla tanışılıp kaynaşıldığının farkındayım ve bu yüzden bu süreci kısaltıyorum diyelim.Bir örnek vermem gerekirse,mesela... :21:

Allah'ım! Benim gibi düşünen birisi daha varmış dünyada :KK73::KK54:

Orda ince bi çizgi var.
Cıvıklığa dönüyorsa sevmem öyle insanları..
Sıcak kanlı olursunda ilk gördüklerinle bi mesafe olmasi lazım onu korumak önemli

Sanki beni anlatmışsiniz :)
Bunun fazla özgüven olduğunu hiç düşünmedim , ama son zamanlarda insanların benim yakınlığımi hak etmediklerini düşünüyorum ve pek kaynsmiyorum. Geride duruyorum. Bana çoğu kimseler zman geçtikten sonra "hakkini.helal.et.ilk.zmanlarda.seni.kendini.beğenmiş.havalı.zannettim.diyenler.oldu"
Ama bu kaynasmami engellemedi. Tam aksine iyi niyetimi uzun zman ayni ortamada kaldığım kişiler görüp takdir ediyor ve buda beni mutlu ediyor. Ilk.girdiğim ortamlarda da kendimw kisa sureli de olsa sohbet edecek kisiler buluyorum. Arkadaşlarım bana bunu nasıl başardığımı bile soruyor ;)
Kendine haksızlık etme ve üzülme :)
Ne mutlu ki içine kapanık asosyal değiliz :)

ben hikayeyi garip buldum. cevredekiler tuhaf heralde. iki cift sohbet etmenin yada adres sormanin ozguvenle ne alakasi var

Boyle senin gibi davrananlara genis, basit diyorlar...
yani bana diyorlardi ...
simdi bir sindim bir sindim anlatamam....sohbetin devamini getiremiyorum....karsi tarafa soru sormayi unutuyorum
bu da cok yabani yapiyor....

insan iliskileri tuhaf....on yargi sanirim insanlarin sorunu....evet bence sebep bu...

Ay kendimi yurt arkadaşın gibi hissettim bi an :KK45: İş sebebiyle şehir değişikliği yaptım. Haliyle kimseyi tanimiyorum ve is yerimde ayri odam var. İş yoğunlugumda fazla olmadığı için karşı odadaki ablalar (35 40 yaşlarındalar ben 21 yasindayim) sürekli gel kahve içelim,sikilma sohbet edelim diyorlar. Tamam bu güzel bir şey beni dusunuyorlar falan ama konuşacak bir şeyim yokki yahu. Gidiyorum onlar çocuklarını anlatiyor banada bir kaç soru soruyolar ben öyle sap gibi oturuyorum. Orda oturacagima odamda rahat rahat takilirim daha iyi. Onlarda kesin arkamdan ''ne asosyal kız'' diyorlardir :KK45: Ama alakası yok yani çok sıkılıyorum. Hele bir de konuşacak konular bitiyor derin bi sessizlik oluyorya.. Tur:gerilim,psikolojik Imdb:8.9

Sizdeki özgüvenden ziyade girişkenlik gibi geldi bana. Yani sosyal anlamda. Yol sormak, tanişmak için adım atmak filan bana göre herhangi bir şeyin "fazla"sı değil, gayet normal bir şey. Bence esas size bunları söyleyenler fazlasıyla ezik olabilir. Korkup sinmek filan ne alaka yani...

Yani insanlarla tanışma konusunda sıkıntı çekmemek, bir yer ararken bulamayınca insanlara sormak, yol yordam öğrenmek aslında çok normal birşeyken

Bu davranışların özgüvenle bir alakası yok ki.normal iletişim kurabilen herkesin yaptığı şeyler.
Bence davranislarinizda sizin tespit edemediginiz başka birşey var o yüzden insanlar biraz uzak duruyor olabilir.

ilk kız fazla saf geldi bana, o yüzden onu geçiyorum da.

ikinci kız neden şaşırmış o kadar, hiç anlamadım.
Ne yapacaktınız ki insanlara sormayıp, özgüvenle ne alakası var :)

bu ozguven olayı degıl de sıcakkanlı olmana baglıyorum bende.. İnsanları öcü gibi görmeyip selam vermek Sohbet edebilmekle alakası var.. Ben de keza boyleydım.. Özgüven sorunum oldugunu da dusunuyorum..

Bu davranışların özgüvenle bir alakası yok ki.normal iletişim kurabilen herkesin yaptığı şeyler.
Bence davranislarinizda sizin tespit edemediginiz başka birşey var o yüzden insanlar biraz uzak duruyor olabilir.
ilk kız fazla saf geldi bana, o yüzden onu geçiyorum da.

ikinci kız neden şaşırmış o kadar, hiç anlamadım.
Ne yapacaktınız ki insanlara sormayıp, özgüvenle ne alakası var :)
ben hikayeyi garip buldum. cevredekiler tuhaf heralde. iki cift sohbet etmenin yada adres sormanin ozguvenle ne alakasi var

Bir kaç günde anladımki sorun kesinlikle bende değil yurt arkadaşımda.Çok garip bir kız.Odasında kesinlikle ışık açmıyor.Karanlıkta ve odasının ortasında yerde oturup kucağında bilgisayar hayatına böyle devam ediyor.Mutfaktan odasına yemekler taşıyor fakat yemek bittikten sonraki bulaşıkları katiyyen mutfağa geri getirmiyor odasında tabak çanak biriktiriyor resmen.Gıybet gibi olmasın ama gerçekten sohbet etmekten filan tümüyle vazgeçtim zaten bir gece ansızın gelip beni kesip doğramasın yeter.O derece. :KK57:

Bir kaç günde anladımki sorun kesinlikle bende değil yurt arkadaşımda.Çok garip bir kız.Odasında kesinlikle ışık açmıyor.Karanlıkta ve odasının ortasında yerde oturup kucağında bilgisayar hayatına böyle devam ediyor.Mutfaktan odasına yemekler taşıyor fakat yemek bittikten sonraki bulaşıkları katiyyen mutfağa geri getirmiyor odasında tabak çanak biriktiriyor resmen.Gıybet gibi olmasın ama gerçekten sohbet etmekten filan tümüyle vazgeçtim zaten bir gece ansızın gelip beni kesip doğramasın yeter.O derece. :KK57:

Korkutucu

Back
X