• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fazla Özgüven Sorunum!

Ben boyle insanı severim ama çok ince bi çizgi var..
Biraz fazlası soğutur biraz azı saçma gelir.
Tam modunda olmalı.
Benim gecen yıl yurdumda bi iız vardı.
Olmasaydi yani :D
Bide bu tarz olup kaba konuşurdu ben sevmezdim onu.
Bende dışarıdan havalı görünürmüşüm.
Ama alakam yoktur.
Millete gore hayatını şekillendirme ama kötü eleştiri aldığını düşünüyorsan belki benim gibi insanlarla denk geliyorsunuzdur.
O ince çizgili kişiler :D

Yazını okurken bian acaba benmi yaDım bu yazıyo dedim :p şaka bi yana bende aynıyımdır. Hiiiiççç yabancılık çekmem. Sanki kırk yıldır arkadaşmış gibi olurum herkesle. Yeni ortamlar değişik insanlar beni hiiiççç germez aksine heyecan verir. Ünidede böyleydim ewlendim çocugum oldu hala aynıyım. Acaba burcumun etkisimi ikizlerim de :KK66:

Yok ben teraziyim :KK6:

Ben boyle insanı severim ama çok ince bi çizgi var..
Biraz fazlası soğutur biraz azı saçma gelir.
Tam modunda olmalı.
Benim gecen yıl yurdumda bi iız vardı.
Olmasaydi yani :KK70:
Bide bu tarz olup kaba konuşurdu ben sevmezdim onu.
Bende dışarıdan havalı görünürmüşüm.
Ama alakam yoktur.
Millete gore hayatını şekillendirme ama kötü eleştiri aldığını düşünüyorsan belki benim gibi insanlarla denk geliyorsunuzdur.
O ince çizgili kişiler :KK70:

Yani aslında tam anlaşılması adına karşımdaki kişilerle konuştuklarımı tam olarak yazdım.Ayyy hiç kaba değilimdir öyle insanları sevmem yok o tarz bi insan değilim gerçekten :D Yazdıklarımın fazlası yok.Yada belki bazı kişilere karşı zamana bırakmayı tercih etmeliyim.Şuan ona kanaat getirdim:KK6:

Cok abartılı geldi.
Ben sıcak kanlı bir insan degilim (soguk nevale) herkesle konusmam ,uyum saglayamam ama ezilip buzulmemde tanisacaksam tanisirim. vs. Kimse benden korkmadi buyuzden bende sicakkanli herkesle tanisan insanlardan korkmadım hiç.

Konusmussun sonuçta birsekilde elini uzatip kendini tanitmanda olmasi gereken biseyy hic hayatimda
Kendimi tanitabildim diye aaaaaawww owww ne kadar ozguvenli muhabbeti olmadi.. Nasıl biyermiş orasi -.-

Yani aslında tam anlaşılması adına karşımdaki kişilerle konuştuklarımı tam olarak yazdım.Ayyy hiç kaba değilimdir öyle insanları sevmem yok o tarz bi insan değilim gerçekten :KK70: Yazdıklarımın fazlası yok.Yada belki bazı kişilere karşı zamana bırakmayı tercih etmeliyim.Şuan ona kanaat getirdim:KK6:

Olabilir.
Bende senin gibi olduğum zamanlarım vardır.
Ama çok durgun suratsız meymenetsiz olduğunda olur :D
Ama her ruh halinde kaba insanlara karsi aynıyım

Bence cok ama cok tatlisiniz:KK45:.
Ben bayilirim boyle insanlara.
Bende cok rahatimdir yeni birisiyle tanistigimda ama asla ilk adimi atamam.
Cunku korkarim "pardon siz kimdiniz" diye pis pis bakmalarindan.
O yuzden ilk once( eger cok cok cekingen gozukmuyorsa) uzaktan gozlemlerim davranislarini. Ya ilk adimi onun atmasini beklerim bi merhaba ile yada pekte atlamadan iyi biri oldugumu yansitirim bi gulumsemeyle felan.

Her neyse.
Senden korkulur cumlesini kotu algilamayin. Oda arkdasinizda oyle sanmis ama sonuc olrak zamanla gorucekki hicte burnu havada birisi degilsiniz.
Zaman gerek sadece.
Merak etmeyin.

Bende cok duydum bu cumleyi.
"Varya kizim, cok havali biseye benziyodun basta, ama sende bizdenmissin bee" diyorlar bi zamn sonra.

Kız zaten yeni başlamış okula, bir stresi bir gerginliği var, sizi de sosyal biri görünce fazla tepki verdi içten içe bence. Ama aşırı özgüven bazı insanları geriyor evet, benim yakın çevremden bir arkadaşım var ve kendisi özgüven olarak doğmuş diyebilirim ve aşırı konuşuyor ve bu beni çok geriyor, bana söz hakkı geçmediği için çok daralıyorum.

Bence cok ama cok tatlisiniz:KK45:.
Ben bayilirim boyle insanlara.
Bende cok rahatimdir yeni birisiyle tanistigimda ama asla ilk adimi atamam.
Cunku korkarim "pardon siz kimdiniz" diye pis pis bakmalarindan.
O yuzden ilk once( eger cok cok cekingen gozukmuyorsa) uzaktan gozlemlerim davranislarini. Ya ilk adimi onun atmasini beklerim bi merhaba ile yada pekte atlamadan iyi biri oldugumu yansitirim bi gulumsemeyle felan.

Her neyse.
Senden korkulur cumlesini kotu algilamayin. Oda arkdasinizda oyle sanmis ama sonuc olrak zamanla gorucekki hicte burnu havada birisi degilsiniz.
Zaman gerek sadece.
Merak etmeyin.

Bende cok duydum bu cumleyi.
"Varya kizim, cok havali biseye benziyodun basta, ama sende bizdenmissin bee" diyorlar bi zamn sonra.

Ya benim ilk tanıştığım insanlara karşı gerilmememin sebebide aslında zaten hiç kimsenin ''pardon siz kimdiniz'' diyerek pis pis bakmadıkların anladığımdan beri oldu.Yani öyle biri yok.İster istemez yakın çevredeki herkesle bağ kuruyoruz ve aslında kimse ay ben bunla görüşmem demiyor tanımadan.Sorunlar ve kabalıklar hem tanıştıktan sonrasına bağlı şeyler oluyor.Bu sebeple aaa insan merhaba insan modundayım ama tabiki yakın çevreme :D Çünkü biliyorumki zaten o kişiyle 1 ay sonra okulun bahçesinde karşılıklı çay kahve içip goygoy döndürüyor olucaz.Eee o zaman nedir bu sıkınıp utanıp gerilmenin sebebi.Zaten bir nasılsınızla başlıyor herşey.Benim olayım tamamen bundan yani :D

Kız zaten yeni başlamış okula, bir stresi bir gerginliği var, sizi de sosyal biri görünce fazla tepki verdi içten içe bence. Ama aşırı özgüven bazı insanları geriyor evet, benim yakın çevremden bir arkadaşım var ve kendisi özgüven olarak doğmuş diyebilirim ve aşırı konuşuyor ve bu beni çok geriyor, bana söz hakkı geçmediği için çok daralıyorum.

Aaayy o özgüvenli değil o çenesinin bağı kopasıcası.Yani onlar farklı şeyler bana kalırsa:KK57:

Çekingenliğin zıttı özgüvenli olmak değil de girişken olmaktır bence. Sadece karakterle değil tercihlerle de alakalı bir durum. Sen yeni insanlarla tanışmak, sohbet etmek, girişken olmak isterken başkaları buna gerek duymayabilir, istemeyebilir. Yani senin çevre edinme, arkadaş edinme, yardımcı olma yönünle girişken yönün birleşince insanlara aşırı gelmiş. Çevre edinmek girişken olmak iyidir ama bir sınırı vardır. İlk kez konuştuğum insan bana aşırı samimi davransa kendimi çekerim. Girişkenliğin de bir ayarı olmalı. O ayar da karşındakinin davranışına göre şekillenmeli. Karşındaki sohbete paylaşıma çok yanaşmıyorsa, ona uyum sağlamalısın.

Ya benim ilk tanıştığım insanlara karşı gerilmememin sebebide aslında zaten hiç kimsenin ''pardon siz kimdiniz'' diyerek pis pis bakmadıkların anladığımdan beri oldu.Yani öyle biri yok.İster istemez yakın çevredeki herkesle bağ kuruyoruz ve aslında kimse ay ben bunla görüşmem demiyor tanımadan.Sorunlar ve kabalıklar hem tanıştıktan sonrasına bağlı şeyler oluyor.Bu sebeple aaa insan merhaba insan modundayım ama tabiki yakın çevreme :KK70: Çünkü biliyorumki zaten o kişiyle 1 ay sonra okulun bahçesinde karşılıklı çay kahve içip goygoy döndürüyor olucaz.Eee o zaman nedir bu sıkınıp utanıp gerilmenin sebebi.Zaten bir nasılsınızla başlıyor herşey.Benim olayım tamamen bundan yani :KK70:

" aa insan, merhaba insan":KK70::KK70:.
Bence devam.
O insanlar bak gor somra nasil sevicek seni.
" ahanda bizdenmisya la:KK53:" diycek.
Su ana kadar duydugun kelimelerin ardindan bu cumle cok tatli oluyor, hosuma gidiyor:KK48:.

Tipik bir ikizler kadini olarak senden korkulur lafini cok duydum :KK53:
Ama rahat insanlardan korkulmaz, asiriya kacip tanismada el ense cekmediginiz surece sorun yok :KK14:

Çekingenliğin zıttı özgüvenli olmak değil de girişken olmaktır bence. Sadece karakterle değil tercihlerle de alakalı bir durum. Sen yeni insanlarla tanışmak, sohbet etmek, girişken olmak isterken başkaları buna gerek duymayabilir, istemeyebilir. Yani senin çevre edinme, arkadaş edinme, yardımcı olma yönünle girişken yönün birleşince insanlara aşırı gelmiş. Çevre edinmek girişken olmak iyidir ama bir sınırı vardır. İlk kez konuştuğum insan bana aşırı samimi davransa kendimi çekerim. Girişkenliğin de bir ayarı olmalı. O ayar da karşındakinin davranışına göre şekillenmeli. Karşındaki sohbete paylaşıma çok yanaşmıyorsa, ona uyum sağlamalısın.

Söylediklerinizi ciddiye alıcam ve evet girişkenlik kelimesi banada daha mantıklı geldi.

Sosyal anlamda karışmam ama derste bu özgüvenli halini ön plana çıkarırsan küçükler kendilerini salak gibi hissedebilirler. Çünkü sen deneyimlisin yaşının verdiği bakış açısı falan çok farkeder derste. Diğerleri ana babalarından yeni ayrılmış kuzu gibidirler şimdi korkar cekinirler söz almaya birşey demeye:)

bence sen normalsin de karşındakiler asosyal bir soru sordun ve teşekkür ettin diye ya da nezaketen kahve içmeye davet ettin diye özgüvenin yüksek olmaz bunu böyle yorumlayanlarda var bir sıkıntı:)

Back
X