bugün ikili test için doktora gittim
cinsiyetini sordum benlen dalga geçti doktor
%50 kız dedi . bende kız deyince 50si felan aklımdamı kaldı ayy inşallah diyip seviniverdim
eşimle doktor gülmeye başladızaten yarı yarıya şans var neye seviniyoduysam
rezil oldum ya la
kız bnmkide gönüllü yapmıyor zaten zorla
Çocuk isteyen o ben mi peşinden koşçam bana ne hıh
Canım ultrasona giriyosun ama normal ultrason değil renkli gösteriyo doktorcanım sonuçların iyi çıkar inşallah.
bizim de 9 Ağustos'ta taramamız var. Hayırlısı ile atlatırız inşallah.
Canım sana taramanın nasıl olduğunu sorsam, nasıl yapılıyor? ultrasonda ölçüm mü yapılıyor, kan mı veriliyor? hiçbir bilgim yok. sen deneyimlisin.
Gönüllü olmazsa zaten yapmam ben
Canım ultrasona giriyosun ama normal ultrason değil renkli gösteriyo doktor
Tüm uzuvlarını görüyosun hareket ediyo yüzünü ovuşturuyo tekme atıyo hepsini görüyosun
Doktor önce burun kemiği oluşmuşmu ona bakıyo o önemliymiş. Sonra kollarına bacaklarına bakıyo. Sonra iç organlarına bakıyo. Sende hepsini görüyosun. Bide dvd ye kaydedip sana veriyo ben eve gelince tekrar izledim :)
Bide kan veriyosun kan sonuçları 1 hafta sonra çıkıyo.kandada hormon değerlerine bakıyolar.
İnşallah sağlıkla atlatırsın sende :)
Sagol canim cok tesekkur ederim ilgin icin rabbim insallah hayirlisi ile kucagina aldigin gunude gosterir onuda paylasirsin bizimle.. doktorum bebekle ilgili.kontrolumde hersyin yokunda oldugunu soyledi masallah rabbim nazardan korusun hepsini telefonda yuksek diye soylemisti assistani fakat labaratuvar a baglandigimda normal sinirlarin 0.35 ile 4.94 oldugunu soylediler benim degerim ise 0.0832 yani dusuk sinirin altinda yarin tekrar tahlil yaptiracagim olmadi dedigin gibi bi endokrin bolumune gidecegim. Insallah dedigin gibi bi sorun olmaz. Bende ikili test icin 9 agustos veya 11 agustosta gidecegimtatlım TSH değerin kaç?
ayrıca hiç sıkıntıya düşme benim de TSH'ım yüksek o yüzden ilaç kullanıyorum gebelikte bi sakıncası yok ilacın. tiroid hormonunun bebeğe de geçmesi gerektiği için kullandırıyor doktorlar. gideceğin hastanede varsa endokrinoloji (kısaca endokrin) bölümüne gitsen daha iyi olur çünkü endokrin sadece tiroid kontrolü yapıyo denilebilir. yani uzmanlar o bölümde oluyor. endokrin yoksa dahiliye de işini çözer.
gittiğin doktora hamile olduğunu söyle. tüm tahlillerin yapılsın ki eksik bişey kalmasın. mesela benim dr'um "gebelik rutin testlerini yaptır" dedi. "eksik kalırsa biz burda yaparız tahlillerini" dedi. fakülteye kadın doğuma gittim dedim gebelik rutinlerini yaptırcam. 5 tüp kan bi de idrar tahlili verdim.
istersen aklında kalmasın diye fakülteye gidip benim gibi yapabilirsin. dr'una da ben bunları yaptırdım eksik bişey var mı diye sorarsın. senin için daha kolay.
korkma. bak ben kendimce bildiklerimi yani başımdan geçenleri sana aktarmaya çalışıyorum. ama korkunu sen engellemelisin. sen artık yarı annesin ve onu da düşünmek zorundasın. bak benim dr'um "araştır her şeyi öğren" "ama yorumlara takılma" demişti. ben de öyle yapıyorum. tahlillerim geldi, önce kendim araştırdım "o neymiş bu neymiş. bu düşük olursa noolur bu yüksek olursa noolur" diye.
ben sıkıntı görmedim dr da her şey normal dedi. şimdi ikili tarama tarihimiz 9 ağustos. onu bekliyoruz. ve dua ediyoruz teyzesi, her şey yolunda gitsin diye.
Sagol canim cok tesekkur ederim ilgin icin rabbim insallah hayirlisi ile kucagina aldigin gunude gosterir onuda paylasirsin bizimle.. doktorum bebekle ilgili.kontrolumde hersyin yokunda oldugunu soyledi masallah rabbim nazardan korusun hepsini telefonda yuksek diye soylemisti assistani fakat labaratuvar a baglandigimda normal sinirlarin 0.35 ile 4.94 oldugunu soylediler benim degerim ise 0.0832 yani dusuk sinirin altinda yarin tekrar tahlil yaptiracagim olmadi dedigin gibi bi endokrin bolumune gidecegim. Insallah dedigin gibi bi sorun olmaz. Bende ikili test icin 9 agustos veya 11 agustosta gidecegim
ayyy gerçekten mi???
peki özelde mi yaptırdın? fiyatı ne kadar (ayıptır sorması)?:44:
Hastaneden hastaneye değişiyo ben biraz pahalı biyerde yaptırdım 260 lira verdim
Ama 100 liraya yapan yerlerde var. Muhite görede değişiyo ücreti
TSH'ın düşükse demekki tiroidlerin fazla çalışıyor. tiroid az çalışınca TSH yükseliyor. benim TSH eskiden 7 falandı. ilaçla 2-3 arası gidip geliyorum işte. sürekli de kontrol ediliyorum. hamile olmadan önce başlamıştım. yaklaşık 2 sene olacak takipteyim. çünkü bi yerde illaki tiroitlere bağlanıyor bir şeyler. her şeyin başı hormonlarbak ben tiroidlerimin az çalıştığını bağırsak tembelliği şikayetimden sonra öğrendim.
9'unda git birlikte girmiş olalım. hayırlı haberleri de birlikte vermiş olalım.
İstanbul-anadoludayım bengeçen sene ben hamileyken ankarada büyük doğumda yaptırmıştım maddi durumu olmayan ankaraya yakınsanız düşünün derim
İstanbul-anadoludayım ben
Burda göstepe ve zeynep kamil doğum hastanesindede yapılıyo ama ben gitmedim. Benim gittiğim doktor alanının en iyilerinden biri , tavsiye üzerine gittim canım. Ama tabi maddi durumu olmayanlar devlet hastanelerinde yaptırabilirler. Tıp merkezlerindede uygun oluto diye biliyorum :)
ben mecburiyetten yaptırdım normalde bende özelde yaptırcaktım ama ani geliştiği için orda yaptırmam gerekti ben 4 lü yaptırmıştım mecburiyetten. ama yinede özele pek güvenmeyin derim her ikisin de de doktorunuz olsun
Ben geldimm asilsiniz kizlar bugun iftarda misafirlerm vardi dunde bn iftardaydim gunler boyle geciyo cok sukur adetimin dorduncu gunundeyim ve bihafta sonra memlekete gidiuorz kismetse yumurtlama donemimde orda olurum heralde hayirlisi onumuzdeki aya inss
ay hadi canım inş düşmüştür tamamen. Allah yardımcın olsun.. haberlerini bekliyoruz.. ramazan çok güzel geçiyor canım ama o kadar yoğun ki anlamıyorum bileyarıyı geçmişiz bile..
senin adına çok sevindim. şimdi kendine de bebeğe de iyi bak.
biz ctesi gittik dr'umuza. ve bebişimiz 5 kat büyümüş 1,5 cm olmuşher şey yolunda. test yaptırmıştım sonuçlarım normal. kanaman veya mide bulantın var mı diye sordu yok dedim. progestan kullanıyordum bitince bi daha alma dedi gerek yok artık. onun dışında kullandığım bir tek tiroid ilacımla multivitamin kaldı.
bebeğin gelişimi iyi dedi. Allah'ım nazarlardan korusun.
ve 1 ay sonra çağırdı 2'li testimiz yapılacak. cinsiyetini de o zaman söyleyebiliriz dedi. dedim o önemli değil. sağlıklı olsun tek isteğim bu.
inşallah herkes bu süreci sorunsuz atlatır.
ünaydınnnn cnm keyifler tavandaydı valla doya doya öptüm kokladım dün de bendeydiler akşamda parka götürdük sevincini görmeliydim kaydırağın üstünde dans ediyobizimde olsun kızlar çocuk dünyanın en harika varlığı
tabiki geçerli canım her zaman
:) cnm benden 1 ay önce düğünü olan eşimin arkadaşının ikinci çocuğu yaşını geçti çoktan ben ölümmmmm
Günaydn arkadaşlar,iyi bir hafta oldun inş.DÜn merdivende ayağım kaydı düştüm merdiven tam belime geldi ağrım olduğu için çalışamıcam eve gidiyorum şimdi
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
bugün ikili test için doktora gittim
cinsiyetini sordum benlen dalga geçti doktor
%50 kız dedi . bende kız deyince 50si felan aklımdamı kaldı ayy inşallah diyip seviniverdim
eşimle doktor gülmeye başladızaten yarı yarıya şans var neye seviniyoduysam
rezil oldum ya la
yaa uhibbuke valla bende dayanamıorum dünden beridir adet sancılarımda başladı adet olcam die çoık üzülüorumeşim laf dinlemio bugün gidip kan testi yaptırcaktım vebal koydu adetinin geçmesini beklicez die inat edio ama bu sefer ben çok ümitlendim kafam çok karışık bi yandan olabilir diorum bi yandan olsaydı adet sancılarım arada bi başlamazdı diorum yiyorum kendimi anlıcan :)
sen nerelerdesiin ya huuuuuuuuuuuuuKızlar bugün adetimin 11. günü. Erken diye düşünüyorum ama bugün yumurtlama günüm olabilir mi ki?
Bugün fena halde kasık ve bel ağrım var. Bir de akıntım.
Böyle erken olması mümkün mü ki? 18 temmuz yumurtlama günüm gözüküyor takvimde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?