• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Fedakarlık biyere kadar

Selam arkadaşlar. Hikayemi kısaca anlatmaya çalışıcam size. Ben 3 yıl önce evlendim. Eşimle herşeyimizi kendimiz çalışarak yaptık. Ailesi bi çeyrek altın takmadı. Pardon 4 çeyrek eşime verdi annesi ,sonradan geri istedi tam paramizın olmadıgı kötü zamanda. Eşimin ailesi köyde yaşıyor borc öderken kayınpderim yaşlı ve emekliligi olmadgı icin de ara ara kaynım ara ara biz ihtiyaclarını karşılıyoruz. Fakat iş çıgırından cıkmaya başlayalı çok oldu . Kayınpederim saga sola anlamsız borclar yapıyor, gönderilen paraları bi günde savuruyor. Arandıgında hal hatır sormadan para istiyor. Eşim ben kaynım ciddi yıprandık. Ama malum ogulları laf söyletmiyo. Geri kafalılar , göndeririz o bizim babamz kafasında. Ben eşimle dügün borcu ödiycez diye kendimizden kıstık da kıstık. Bi gün oglum biseye ihtiyacın var mı diyen olmadı. Bugün kavga ettik eşimle sonumuz baban olucak bil dedim.
Bu arada hamileyim borc var diye eşim bebege bişey aldırmadı. Bugüne kadar ne dogum günüm kutlandı. Ne evlilik yldönümüm. Galiba iyi kerizlendim...
Eltim senmisin?

Bak sensen eger benimle dertles ayni sikintilar bende de var :) artik gucmu tilsimmi ne kitabiysa o alip bende geceliklen neyin dua edicem..

Selam arkadaşlar. Hikayemi kısaca anlatmaya çalışıcam size. Ben 3 yıl önce evlendim. Eşimle herşeyimizi kendimiz çalışarak yaptık. Ailesi bi çeyrek altın takmadı. Pardon 4 çeyrek eşime verdi annesi ,sonradan geri istedi tam paramizın olmadıgı kötü zamanda. Eşimin ailesi köyde yaşıyor borc öderken kayınpderim yaşlı ve emekliligi olmadgı icin de ara ara kaynım ara ara biz ihtiyaclarını karşılıyoruz. Fakat iş çıgırından cıkmaya başlayalı çok oldu . Kayınpederim saga sola anlamsız borclar yapıyor, gönderilen paraları bi günde savuruyor. Arandıgında hal hatır sormadan para istiyor. Eşim ben kaynım ciddi yıprandık. Ama malum ogulları laf söyletmiyo. Geri kafalılar , göndeririz o bizim babamz kafasında. Ben eşimle dügün borcu ödiycez diye kendimizden kıstık da kıstık. Bi gün oglum biseye ihtiyacın var mı diyen olmadı. Bugün kavga ettik eşimle sonumuz baban olucak bil dedim.
Bu arada hamileyim borc var diye eşim bebege bişey aldırmadı. Bugüne kadar ne dogum günüm kutlandı. Ne evlilik yldönümüm. Galiba iyi kerizlendim...
Siz kendinizden ödün verdikçe bu böyle olmaya devam edecek babasına verecek parası varsa çocuğa alacakta parası vardır ,çocuğun ve sizin ne ihtiyacınız varsa acimayin gerekirse bidaha borca girsin alsın,çocuğunuz babasindan önemli değil mi? Aynısını yaşadım şimdi ne eksik de hemen alıyorum almadigim güne sukrediyor para biriktirelim diyo banane çok kazan biriksin dedim,benim eşimde habersiz para yollamış ben yokluğu yaşarken,eşinize acimayin .

Diyorum ki önümüzdeki ay son 7 bin odeme kaldı. Ne maaş vereyim ne yardm edeyim eşıme yıkayım ne varsa. O kadar şok olur ki
Bir kredi kartı alın. Bebeğin her şeyini ordan alın alın ödeyin. Ya da maaş yatar yatmaz kartınızla hemen araba beşik alın. Kendinizle de 500 lira kadar ayırın. Kalan her şeyi bebeğe harcayın. Bakalım ne yapacaklar o zaman

Kaç yaşında adamlar nasıl bu kadar utanmazlar , arlanmaz oluyor, inanamıyorum ... Artık annesiniz, kendinizi geçtim çocuğunuzu düşünmek zorundasınız.

Insanlar bir sure sonra gelen parayi kendilerine hak görüyor ve verilmediği zaman para isteyecek kadar yüzsüzlesiyor. Esinizle ciddi ciddi konuşun bebekten kısmak ne demek? Artık insanlarin sizden beklentileri olmamasi lazım, bu sekilde nereye kadar

tek kurus katkida bulunma, cocuguna ücretsiz izin al kendin bak. gerekirse isten cik ( ki normalde kadin calismalidir derim kesinlikle)
ama simdi ilk isin internetten cocugun icin gerek olan ne varsa siparis vermek olsun. sorarsada ne bilim askim, babana yedirecek kadar cok paramiz olunca, bende cocugumuza yetecek kadar da vardir diye düsündüm. aksamada kendim icin kiyafet bakicam, malum göbek büyüyo de cik.....

Siz anne iken kendinizden feragat edip çalışiyorsaniz esinizde size sorucak sormalı.
İşlerine gelince geri kafalı olup calismaniza gelince modern olan insanlardan midem bulanıyor.
Neden cocuğunuzdan kısmak zorundasinizki olurmu böyle şey incinmeniz cok doğal. Calistiğinizi esinize vermeyip kendinize kullanin. Eve eşiniz baksin kalani veriyomu naparsa yapsin.Kayinpederiniz calissin yada kendisi kissin çocuklarına guvenip somuruyorlarlar.
Benim kuzenlerimide kendi babası somuruyor ve eşleri isyanda . Anlatıyoruz ediyoruz ama yok nerede. .hanımları enayi değil sonuçta ama bir görseniz kuzenlerim gizli gizli yine gönderiyor. Teyzem de bu durumdan çok memnun okadar iyidir hastir ama kullanicak adam bulunca herkes üstüne çullaniyor .. milletin evinde huzurlari yok ben bu yüzden teyzemi sevmeme rağmen muhattap olmuyorum gorusmuyorum . Böyle insanlar bana iyi olsalar bile ,kötü kalpli bencil geliyor.
.

3 yıldır bitmeyen düğün borcu nasıl oluyor hiç anlamıyorum. 🤷 Bütçenize göre yapsaydıniz herşeyi, 3 yıl sadece düğün borcu çok fazla geldi bana.

Neden sizin maaşınız direkt borca gidiyor ki zaten? Anne babaya yardım edilir ama siz kendinizden kısıyorken değil.

Çocuğunuza birşey almayı eşiniz nasıl engelliyor ayrıca, bu kadar pasif olmakta bir başarı bana göre. Sizin söz hakkınız nasıl olmuyor?

Bu fedakarlık değil başka birşeye giriyor artık.

Son düzenleme:
Back
X