- 22 Kasım 2010
- 11.234
- 19.986
- 498
- Konu Sahibi Evlat Kokusu
-
Sadece onun gerçek yüzünü ortaya çıkaran bir sayfayı takip ettğim için engellemişti beni. Ne beğeni ne yorum yapmadım. Sadece takip. Yani 100 lerce insanı tek tek tarayıp engellemişti o zaman. Ne kadar işsiz olduğunu ordan anlayınBir tane meshur sahte psikolog var ya, onu hic tanimAzken kizinin sevimli bir videosu kesfet e dusmustu, kizi cok tatli buldum takibe aldim hesabi. Kendim anne bile degildim o zmn. Kadinin kendini begenmisligi, takipcilerine ettigi hakaretler, en kucuk bir elestiriyi dahi kaldiramayisina sok olmustum. Takipcileriyle devamli dalga gecen, kilolarini fln alaya alan cok.acayip bir tipti. Daha da ilginci kadinin fanatik bir kitlesi var, onca sahtekarligina ragmen her konuda onu ovup her reklamini yaptigi urunu satin aliyorlar. Kadin takipcilerine hakaret ettikce bu tayfa cosuyor filan...bi gun dayanamadim, uzerinden para kazandigi takipcilerine neye guvenerei boyle kustahca cevaplar verdigini merak ettigimi yazdim ve aninda engellendimkeske bu tipler cocuklari uzerinden prim yapamasa, bu kustahliklariyla millete hakaret edip onlar sayesibde reklamlardan binlerce lirayi goturemese...
Surekli birilerine laf sokan hikayeler paylasinca cok irite olup kadinin adini google a yazinca mevzuyu o zmn anladim. Oyle bir konusup kendini akliyor ki sanki o sahtekarliari yapan kwndisi degil, hic yuzu kizarmiyor. Sosyal medya olmasa hayatta tutunacak tek dali kalmayacak. Acinasi aslinda...Sadece onun gerçek yüzünü ortaya çıkaran bir sayfayı takip ettğim için engellemişti beni. Ne beğeni ne yorum yapmadım. Sadece takip. Yani 100 lerce insanı tek tek tarayıp engellemişti o zaman. Ne kadar işsiz olduğunu ordan anlayın
Takip etmek, açıp izlemek desteklemek ve para kazandırmak demek çünkü. Farkındalık öyle oluşturulmaz.
Bildiğim kadarıyla youtube dahil bütün sosyal medya uygulamaları izlediklerinize ve beğenilerinize göre içerik getiriyor karşınıza. Benim hesaplarımda hiç bu nerden çıktı dediğim bir şey çıkmıyor mesela önüme.
Takip zaten farkındalık oluşturmak için değil, tespit için
Gizli gizli fatih selim izliyorum ondan bence. Manyağım çünkü
Takip kısmına katılıyorum, takip etmek-izlemek = Sayfa trafiğini arttırmak yani desteklemek demek. Para da böyle kazandırılıyor.
Ancak, izleme ve beğenilere göre gelmiyor içerik bence sadece, takipleştiğin kişilerin takip ettiği-beğendiği şeylere kadar bir süzme durumu olduğunu düşünüyorum, keşfete alakam olmayan şeylerin düştüğü oluyor.
Mesela şu an açtım insta keşfetimde neler var: Yemek videoları sürüyle...
Oturup yemek videosu izlemiyor, aratmıyorum; biliyorsun hani benim ne ile ilgilendiğimi, nelere baktığımı.
Ama takipleştiğim insanların dolaylı olarak ilgi alanlarından gelebiliyor alakasız şeyler, hadi bir iki yemek videosunu da beğenmiş olayım, aşağı doğru indiriyorum keşfeti bak şu an önüme mutfakta kardeşiyle yemek yapan iki çocuğun vlogu geldi bile.
Çok alakasız yerlerden çıkıyorlar Kudra.
3 yaşında çocuğa üzülüyorum ya kaç saat aralıksız tiktok izliyor yazık robot gibi oluyor çocuklar ondan sonraAsıl dengesiz ve düşüncesiz olan kendisiymis . Bende öyle insanlara çok kızıyorum . Allah aşkına onun hayatını ne diye kıskansın insanlar . Ustununde üstünü var kıskanacak olduktuktan sonra. Asıl kıskanç ve dengesiz olan kendi ee atalarimiz ne demiş er kişi kendinden bilir işi . Boşver takılmaya bile değmez canım ..Öyleleri internet bağımlısı like bağımlısı olmuş tipler akıl versin Allah , kötü birşey dememissin aslında ama yaramamış olacak ki bu şekilde tepki vermiş
Takdir ettiginize göre sizin de mi var böyle paylaşımlarınız ?Becerene bravo bu zamanda özellikle kadınlar ,
Çünkü en çok onlar sömürülüyor başkasının yanında çalışınca
Ne ssk yatıyor ne hak ettiği ücreti alabiliyor , iş adamları zenginleştikçe maaşlar azalıyor çoğu işten çıkartılan da zaten kadın, en çok işsiz kadın
Becerene bravo bu zamanda, bir alkış hak ediyorlar hem cinslerim
Bana da herkes neden dorduzlerine hesap acmiyorsun yok zengin olursun yok her seyleri bedavaya gelir falan . Hakli olabilirler para konusunda cok da ihtiyacim var ama ben cocuklarimla zaten tek basima ilgileniyorum ev isi bakimlari hic vaktim kalmıyor ayrica benim cocuklarimi neden insanlar izlesin cocuklarimin her halini gorsun zaten etraf pislik dolu hic teşhir edemem kimse kusura bakmasin , varsın kit kanaat gecineyim
Yok paylaşımım ve takibim , ama Türkiyenin şartları kadınlar için çok ağır , ekonomi zaten dipte , mesleği olmayan kadın sayısı fazla olanda zaten giremiyor Birde yaş şartı varTakdir ettiginize göre sizin de mi var böyle paylaşımlarınız ?
Tmm bu gerekçeler doğru olabilirYok paylaşımım ve takibim , ama Türkiyenin şartları kadınlar için çok ağır , ekonomi zaten dipte , mesleği olmayan kadın sayısı fazla olanda zaten giremiyor Birde yaş şartı var
Bunlar hep ekonomik çaresizlikten, torpili olmayan iş bulamıyor, şartlar berbat
Bunların hepsi çaresizlikten onun için anlamaya ve çok ağır yorum yapmıyacayapmayacağım bu konuda, iş hayatında da kadının emeği sömürülüyor
O gıdaya, ete, süte, elektriğe kaç kez zam geldi maaşlar halen aynı insanların alım gücü yerlerde çok yetersiz
Katılıyorum annelere daha fazla parasal destek sağlamak gerek , çoğunluk fakir alım gücü düşük , bunu yaşamayan veya bu durumda olmayan anlamaz sadece yargılarTmm bu gerekçeler doğru olabilir
Peki bu sömürülen çaresiz kadınlar çocuklarini neden sömürüyor ?
O çocuk büyüdügü zaman agladigi , yemek yedigi , wc ye gittigi vs vs ile ilgili paylaşımları görünce " olsun ama annem babam zengin oldu " mu diyecek ?
O kadınlarin hiç mi becerisi yok
Temizlikle, yemekle , el işiyle ilgili paylaşım yapsın madem
Yada kendi kendini anlatsin kendini çeksin saçma sapan şebeklik yapsın
Ama çocuğu kullanmasın
Bunu burada ne kadar konuşursak konuşalım çaresi olmaz
Tek çare yasaklanması çocukları kullanan paylaşımların
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?